Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dragi moji prijatelji,

evo ja sletela u Toronto 29 Septembra, sa tupavom Alitaliom sem sto su mi izgubili svih 9 kofera ostalo je sve ok. Stigli su posle. Smestili se i evo sad polako sredjujemo stan. Ako nekom treba pomoc zovite pisite.Zavrsavamo papire decu upisali u skolu i od ponedeljka suprug pocinje da radi to je dobro. Sve je super prosto za nepoverovati. Ako neko ima pitanja pitajte.

:worth:

ja sam aplicirao za permanent resident (family class),sponzorise me zena. I nisam poslao kopije vojne knjizice (sluzio 2002/03). To uopste nisu ni trazili. Ne znam zasto to neko salje ako aplicira za permanent resident. Dakle brdo papira sam poslao,ali ne i kopiju vojne knjizice.

Osim toga,papiri su stigli u missaussagu 31.avg, i evo do sada nikakav odgovor nisam dobio. Kao da je aplikacija isparila :)

Ne znam sta se desava,koliko jos mora da se ceka za prvi odgovor?

hvala

Pozdrav

Iz Mississauge ti ni nece traziti vojnu knjizicu,vec to traze iz Beca kada ovi iz Mississauge posalju njima aplikaciju na dalju obradu.Mozda ti nece traziti uopste jer zavisi koje si godiste.

Poslednja izmena:
Dragi moji prijatelji,

evo ja sletela u Toronto 29 Septembra, sa tupavom Alitaliom sem sto su mi izgubili svih 9 kofera ostalo je sve ok. Stigli su posle. Smestili se i evo sad polako sredjujemo stan. Ako nekom treba pomoc zovite pisite.Zavrsavamo papire decu upisali u skolu i od ponedeljka suprug pocinje da radi to je dobro. Sve je super prosto za nepoverovati. Ako neko ima pitanja pitajte.

Takodje sretan pocetak.Gde ste se smestili tj u kojem delu zivite?Kako ste nasli stan?

:D:super::bye:

Dragi moji prijatelji,

Nas interesuju neka tehnicka pitanja: kako ste dosli do stana, da li ste rezervisali jos odavde ili ste sve na licu mesta obavili, koliko vas izlazi smestaj mesecno, kolike su rezije, koliko ima kvadrata iznajmljen prostor itd.
Zelimo Vam puno srece i zdravlja u novo zapocetom zivotu i nadamo se da cemo i mi uskoro vasim stopama.
Ima li zime? :D

Dragi moji prijatelji,

Cestitam, daj Boze da svi docekamo vasu sudbinu :)
Koliko je proslo vremena od apliciranja do odlaska?
Jel moze jos neko da mi kaze koliko mu je trebalo vremena da dobije vizu?

pozdrav...

pitanjce.... juce dobih zahtev za medical... sto je u sustini super, ali mi nije jasno kako je tako brzo mogao taj zahtev da mi stigne.. jer je datum zahteva za medical isti kao i datum pocetka procesuiranja aplikacije (24. septembar 2009.).

na dopisu pise, izmedju ostalog, sledece:
"Although the background checks have not yet been completed, we are now sending you the medical instuctions so that you can undergo the required medical examinations at "your own risk"".

da li je neko dobio ranije ovakvo pismo? sta ustvari to znaci? da li znaci, idi na medical, a mi cemo kasnije odluciti da li te pustamo ili ne u Kanadu?

u svakom slucaju cu ici na taj medical. ako nista vise, ubrzace stvari, kakav god da je odgovor, a nadam se da ce biti pozitivan :)

unapred hvala na informacijama i predlozima :)

srecno :ok:

DJazzy pozdrav i cestitke za ovako brz razvoj dogadjaja! :super:
Mislim da reba da odes na pregled-sigurno ce sve biti ok i definitivno ulazis u istoriju po brzini dobijanja vize :klap:
Moram priznati da smo i mi ohrabreni posle tvog posta. Inace, mi smo usli u trecu nedelju cekanja odgovora za ielts remark...
p.s.aplikaciju si prvo slala za Sydney?
Sve najbolje i puno srece nadalje!:bye:

Paukman hvala na odgovorima.
Milslite li da ce praviti problem nekome ko je bio mobilisan 1999. u Beogradu (u vojnoj knjizici se to vodi pod "UCESCE U RATU"). Bojim se da to moze da prolongira ceo proces. Uostalom, nije tesko u tom slucaju kopirati tu stranu iz tudje vojne knjizice u kojoj je ta strana prazna. Kako oni uopste mogu to da provere?

Ne samo da ce praviti problem, nego ce SIGURNO praviti problema, bez obzira sto to nije ucesce u ratu na prostoru ex yu. Usporice sto posto jer ce te, kao i ljude koji su bili u redovnoj vojsci za vreme prethodnih ratova, proveravati mesecima (da ne kazem godinama).
Nemoj se igrati sa kopiranjem strane tudje knjizice jer ti istu u 99% slucajeva traze na uvid (original), pa ti je vrate sa papirima za lekarski ili pozivom za viziranje.
Savet: izgubi je i izvadi kopiju:whistling:

Dragi moji prijatelji,

Cestitke!!!:klap:

Molim te da mi kazes sta su od dokumenata trazili prilikom upisa dece u skolu i koliko ste se zadrzali nakon sletanja na aerodromu (mislim na Immigration Office, pregled prtljaga itd.) Hvala unapred.

Ne samo da ce praviti problem, nego ce SIGURNO praviti problema, bez obzira sto to nije ucesce u ratu na prostoru ex yu. Usporice sto posto jer ce te, kao i ljude koji su bili u redovnoj vojsci za vreme prethodnih ratova, proveravati mesecima (da ne kazem godinama).
Nemoj se igrati sa kopiranjem strane tudje knjizice jer ti istu u 99% slucajeva traze na uvid (original), pa ti je vrate sa papirima za lekarski ili pozivom za viziranje.
Savet: izgubi je i izvadi kopiju:whistling:

Ali u kopiji se upisuju svi podaci iz vojnog odseka tj njihove evidencije.Ne znam da li upisuju i ucesce u ratu posto ga nisam imao.Te strane su mi bile prazne jer sam bio redovan vojnik na prostoru Tita i Partije,Jovanke Broz ,njenih pudlica.......:dash::dash::dash:

Mene inace evo proveravaju GODINAMA!!!!!!!!!!!!!!!!!Tacnije,do sada tacno 18 meseci!!!!!!!:dash:

Pa bre ne mogu vise :dash::dash::dash:

Ne igrati se sa podmetanjem tudje vojne knjizice.To nikako ne raditi,jer postoji opasnost da kasnije nagrebusis u Kanadi.

Poslednja izmena:
Sale0509 izdrzi jos malo.Mog supruga su proveravali ravno 2 godine.Bili smo izgubili svaku nadu i na kraju ipak dobili lekarske.Moj suprug je sluzio samo redovni vojni rok i to u vreme bivse Jugoslavije pa ipak provere su trajale jako dugo.Veruj mi znam kako je tesko ali na kraju sreka je ogromna.

Sale0509 izdrzi jos malo.Mog supruga su proveravali ravno 2 godine.Bili smo izgubili svaku nadu i na kraju ipak dobili lekarske.Moj suprug je sluzio samo redovni vojni rok i to u vreme bivse Jugoslavije pa ipak provere su trajale jako dugo.Veruj mi znam kako je tesko ali na kraju sreka je ogromna.

Joj hvala ti puno na podrsci.Ma ja sam takodje isto bio obican vojnik,ali kao za nesrecu se nasao u pogresno vreme na pogresnom mestu.Malo se ja salim.Znam da moram da izdrzim i bogami i uspevam u tome.Pa imam dvoje dece za koje mi je jedini cilj da ih odvedem odavde.Ako nista moram to da izdrzim zbog njih.Prema obavestenju imigracionog te provere bi trebalo da budu gotove u ovom mesecu.

Puno pozdrava

Sale:D

p.s.aplikaciju si prvo slala za Sydney?

pozdrav...

da, aplikaciju sam prvo slala u Sydney, pa sam onda dobila email u kome je bilo uputstvo da posaljem full application u Bec...

zelim u ovom postu i da cestitam svima koji su dobili pozitivne odgovore, overene pasose i konacno odleteli odavde... zelim vam sve najbolje ...

takodje, srecno i ljudima koji su u proceduri.. trebace nam :)

pozdrav...

da, aplikaciju sam prvo slala u Sydney, pa sam onda dobila email u kome je bilo uputstvo da posaljem full application u Bec...

zelim u ovom postu i da cestitam svima koji su dobili pozitivne odgovore, overene pasose i konacno odleteli odavde... zelim vam sve najbolje ...

takodje, srecno i ljudima koji su u proceduri.. trebace nam :)

Takodje srecno i tebi.Ma samo pozitivno i bice sve OK :D:bye:

Sale, samo bez nerviranja...

Moj suprug je uspesno izbegao vojsku pa nam to nije ubzalo proces....
Ko zna kako oni na to gledaju, mozda im bas to bude sumnjivo.

Inace koliko vidim trebalo bi da je Dassal sleteo (a aplicirali smo u isto vreme), AnjaMateja takodje.
Vidis ipak se desava, jeste sporo, ali ima nade :)

Dassal, AnjaMateja, srecno!

P.S. veliki pozdrav za Grandice i hvala vam za dobro raspolozenje koje delite sa nama ( lekovito, nema sta # )

Sale, samo bez nerviranja...

Moj suprug je uspesno izbegao vojsku pa nam to nije ubzalo proces....
Ko zna kako oni na to gledaju, mozda im bas to bude sumnjivo.

Inace koliko vidim trebalo bi da je Dassal sleteo (a aplicirali smo u isto vreme), AnjaMateja takodje.
Vidis ipak se desava, jeste sporo, ali ima nade :)

Dassal, AnjaMateja, srecno!

P.S. veliki pozdrav za Grandice i hvala vam za dobro raspolozenje koje delite sa nama ( lekovito, nema sta # )

:D:D :ok:

:vatromet::orkestar:

Hvala svima na lepim zeljama!
E ljudi, evo dokaza da par sati pred put mislim na Vas!!!
Ovaj forum mi je mnogo pomogao i najmanje sto mogu je da uzvratim kada god budem mogao!
Inace su se neki u informacijama i dobroti narocito isticali, oni znaju ko su, a znate i vi ako iole pratite ovaj forum!
Sve vas pozdravljamo i cekamo u CA!!!
Dejan, Iva i Dunja

Dassal, sve najbolje i srecno!!! :bye:

Nas interesuju neka tehnicka pitanja: kako ste dosli do stana, da li ste rezervisali jos odavde ili ste sve na licu mesta obavili, koliko vas izlazi smestaj mesecno, kolike su rezije, koliko ima kvadrata iznajmljen prostor itd.
Zelimo Vam puno srece i zdravlja u novo zapocetom zivotu i nadamo se da cemo i mi uskoro vasim stopama.
Ima li zime? :D

Do stana smo dosli preko prijatelja. Mesecno 850$ i ima 80m2 sve je ukljuceno u cenu. Nije strasna zima ljudi i deca idu bosi i kratkih rukava a ovi moji u zimske jakne :hahaha:.

Cestitke!!!:klap:

Molim te da mi kazes sta su od dokumenata trazili prilikom upisa dece u skolu i koliko ste se zadrzali nakon sletanja na aerodromu (mislim na Immigration Office, pregled prtljaga itd.) Hvala unapred.

Makon sletanja na Aerodrom u Imigracionom celih 15 minuta. Niko te ne maltretira sve je ok i svi su vrlo ljubazni. Za decu za upis izvod iz knjige rodjenih, PR, i OBAVEZNO KARTON IMUNIZACIJE TO UZMI U DOMU ZDRAVLJA NEKA TI ODSTAMPAJU KARTON IMUNIZACIJE SA IMENOM I PREZIMENOM DETETA I SVE VAKCINE KOJE JE PRIMILO TO PREVEDI. INACE CE DA GA IZBODU SVE ODPOCETKA. Ta dokumenta samo kopiraju i vracaju.

Makon sletanja na Aerodrom u Imigracionom celih 15 minuta. Niko te ne maltretira sve je ok i svi su vrlo ljubazni. Za decu za upis izvod iz knjige rodjenih, PR, i OBAVEZNO KARTON IMUNIZACIJE TO UZMI U DOMU ZDRAVLJA NEKA TI ODSTAMPAJU KARTON IMUNIZACIJE SA IMENOM I PREZIMENOM DETETA I SVE VAKCINE KOJE JE PRIMILO TO PREVEDI. INACE CE DA GA IZBODU SVE ODPOCETKA. Ta dokumenta samo kopiraju i vracaju.

Hvala puno na odgovoru. Evo kao sto vidis, Dassal se mnogo duze zadrzao na aerodromu, a vi ste bas imali srece. Nadam se da ni nas nece mnogo gnjaviti. Za karton imunizacije nisam bila sigurna da li treba prevod, ali evo i to si mi odgovorila i mnogo pomogla. :hvala:
Zelim tebi i tvojoj familiji puno, puno uspeha i srece! Pozdrav.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back