vladimirsh
Obećava
- Poruka
- 57
Drugari, ujutro putujemo, držite nam palčeve..............
Ajd pa nek je sa srecom
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Konačno sam poslala aplikaciju pa više neću smarati pitanjima oko dokumentacije
Jednom prilikom je neko spomenuo troškove apliciranja pa sam sela i stavila na papir naše:
- dobijanje potvrde sa fakulteta 2.400,
- Fedex WES-u za dve koverte 7.200,
- WES oko 24.000,
- 3x IELTS (muž izlazio dva puta, ja jednom, platila preko računa) 62.000,
- potvrde iz SUP-a x2 1.520,
- izvodi iz MKR i MKV (četvoročlana porodica) 4.700,
- overa dokumenata 3.100,
- prevodi 8.100
- slike 1.600,
- potvrda iz banke 300 (ovo je samo iz jedne banke, u drugoj radim pa sam 6 potvrda dobila besplatno, na engleskom, znači uštedela 7-8.000),
- Fedex za aplikaciju 5.800
Ukupno oko 121.000 dinara, tj. oko 1.300, 1.400 CAD. Ako nam uzmu aplikaciju u razmataranje naplatiće trošak 1.400 CAD, a ako dobijemo i vize još 900. Znači, oko 3.500 CAD ili blizu 2.500 EUR pre nego što uopšte počneš da planiraš polazak.
I jos nesto, gledao sam onaj bodovni sistem,
Ako odlucim da zelim sam da idem, da li sam ja onda fakticki hendikepiran u startu za odredjene bodove?
Ja bi onda mogao uzeti bodove jedino na godine, diplomu, radno iskustvo i jezik, sto i nije bas neka cifra.
I da li je izvodljivo da se lazira neka rodbina tamo?
Rad ti je jako lep, ali niko ti nece na zalost dati dve sekunde tvom oglasu posto ne zivis u Kanadi.
Takodje ovih dana je popularno dovoditi nepismene extremiste iz Sirije, tako da su ti sanse male.
jel može pomoć prisutnih stručnjakanekako sam sigurna da su mi pitanja na mestu, a niko mi ne odgovara, za razliku od brzih odgovora na pitanja tipa šta je IELTS i kako da fingiram rodbinu u Kanadi... Čula sam da je za ovu godinu odobreno više visa nego inače, pa bih da apliciram do kraja godine. Čitam ovih milion saveta, ali nisam sigurna da je isto preko EE i ranije procedure... Jel ima neko iskustva sa apliciranjem preko EE? nestrpljiva i veoma zahvalna! pozdrav!
Da li neko zna da li za Kanadu treba apostill pecat na dokumenta (izvod iz MKR)?
Treba mi za klijentkinju radim joj prevod dokumenata.
Drugari, mi se trudimo da se polako pripremamo za odlazak. Imam pitanje jedno. Da li je neko upalcivao privatno zdravstveno osiguranje i kod koga kako bi bio pokriven tokom prva 3 meseca?