Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Ne znam da li ti danas znaci odgovor :)
Ako saljes preko IOM-a a iz Beograda si onda nosis licno u Skenderbegovu i ti i svi punoletni iz porodice ili im dostavljas DHL-om

Hvala na odgovoru :) Da, kontaktirali smo ih. Nismo iz Beograda i rekli su nam da je najbolje da dodjemo licno i da ne preporucuju da saljemo brzom postom do IOM-a. Zakazali smo DHL za danas a pasose ce nam verovatno vratiti redovnom postom.

pozdrav svima!
jedno pitanje--prijatelj iz Makedonije koji je takodje aplicirao za work permit skoro za neosudjivanost mu stoji oko neplacenih dugova za struju-medjutim to je bila njihova greska uredno je sve bilo placeno covek otisao na sud sa advokatom poneo racune I sve je proslo ok naravno u njegovu korist sada je poslao I dodatnu dokumentaciju uz work permit u cemu je bila stvar da je bio na sudu I da ima presuda da nije njegova krivica platio je sve samo eto greska je bila do elektro distribucije ali u njihovom zakonu bez obzira sto je njihova greska godinu dana ne moze da se obrise to iz sistema tako da mu stoji za to
ja mu kazem da ne brine naravno da ce biti sve ok pa ako ima da je neko bio u slicnoj situaciji kako stoje stvari da li ce imati probleme oko toga?
hvala

Poslednja izmena:
pozdrav svima!
jedno pitanje--prijatelj iz Makedonije koji je takodje aplicirao za work permit skoro za neosudjivanost mu stoji oko neplacenih dugova za struju-medjutim to je bila njihova greska uredno je sve bilo placeno covek otisao na sud sa advokatom poneo racune I sve je proslo ok naravno u njegovu korist sada je poslao I dodatnu dokumentaciju uz work permit u cemu je bila stvar da je bio na sudu I da ima presuda da nije njegova krivica platio je sve samo eto greska je bila do elektro distribucije ali u njihovom zakonu bez obzira sto je njihova greska godinu dana ne moze da se obrise to iz sistema tako da mu stoji za to
ja mu kazem da ne brine naravno da ce biti sve ok pa ako ima da je neko bio u slicnoj situaciji kako stoje stvari da li ce imati probleme oko toga?
hvala

Ja mislim da nema oko cega da brine ako je uredno poslao i presudu uz objasnjenje.

Društvo, da li je neko popunjavao Free assessment form na canadavisa sajtu? Drug je popunio prošle nedelje i kaže da mu još nisu ništa poslali, da li neko zna koliko to traje?

Sto to koristite? pa postoji slican tool na CIC sajtu, i rezultati se vide odmah... postoji i EE kalkulator, i sve... canadavisa je samo jos jedan u nizu konsultantskih sajtova, i nema veze sa zvanicnim CIC sajtom... cak im EE kalkulator ne radi dobro (barem nije radio), i informacije koje se tu dobiju su neproverene... sve postoji na CIC sajtu, i to je jedino sto je relevantno na temu migracije u kanadu...

Sto to koristite? pa postoji slican tool na CIC sajtu, i rezultati se vide odmah... postoji i EE kalkulator, i sve... canadavisa je samo jos jedan u nizu konsultantskih sajtova, i nema veze sa zvanicnim CIC sajtom... cak im EE kalkulator ne radi dobro (barem nije radio), i informacije koje se tu dobiju su neproverene... sve postoji na CIC sajtu, i to je jedino sto je relevantno na temu migracije u kanadu...

Znam ja to Boske, nego sinoć sam se videla sa njim i on mi kaže da je popunjavao, čisto iz radoznalosti. Za cic sajt nije ni znao, tek sinoć smo mu suprug i ja dali neke smernice.

Zdravo zdravo svima ..
Molim Vas za pomoc oko ove iseljenicke vize za Kanadu .. Hteo bih da idemo ja i moja ljubav koja bi bila glavni aplikant zasto bi skupili vise bodova preko nje .. Imamo WES certifikat a ona nakon sto je zavrsila fakultet biochemistry i phisiology sa overal 9.83 out of 10 sada radi i vec ima 3 godina iskustvo kao biohemicar od koji 2 su paid a ona jedna je radila kao volonter uslov da bih pocela da radi kao biohemicar ..Isto imamo i IELTS ali overal je 5.5 ali to cemo da sredimo .. Ja '88 fodiste a ona '90 .. Isto ja imam veliko iskustvo u USA jer idem tamo od 2008 svaka godina do prosle 2014 na work and travel i privremena radna viza ..
E sada molim Vas svi koji ste uspeli i drago mi zbog toga ili pa da znate neki nasi iz ex YU koji su dugo vreme u Kanadu da mi pomozu da dobijem job offer i zbog ta usluga spreman sam da platim ..Pratim ovaj forum i svaka cast za ljudi koji spodeluju svoje iskustvo .. Ako znate nesto molim Vas recite mi
Hvala Vam unapred i zelim Vas koji cekate puno srece a oni koju su dobili vize srecan Vam put :) Pozdrav iz Makedonija

Ljudi, kako novce nosite sa sobom, u džepu ili ima neki drugi način? Došli smo skoro do pakovanja a ne znamo kud s novcima ;). Ne postoji način da se iz inostranstva otvori račun u kanadskoj banci i tako uradi transfer novca.

Mika, mi planiramo polazak tek za par meseci, ali polako pocinjemo da razmisljamo o tim stvarima. Izgleda mi da cemo se i mi odluciti za kes pa onda tamo odmah otvoriti racun u banci.

pozdrav svima!
pitanje u vezi avio karte ako neko zna,posto su mi u 2 agencije rekli da mi treba visitor I sl viza ako idem preko Chicaga za Edmonton(nesto im ne verujem) posto znam da moze sa transit vizom da se udje u USA---da li mozemo ici preko Amerike za Kanadu tako?

Nemam iskustva sa letovima preko SAD-a, ali mi je logicno da traze tranzitnu a ne turisticku vizu.

Narode, treba mi mali savet od vas koji ste vec dobili PR... Naime - pitanje je vezano za cuveni proof of funds :)

Novac koji je potreban lezi na deviznom racunu u Banca Intesa, i to je nas novac. Medjutim, CIC zahteva i "average balance for the last 6 months", i tu se na izvodima jasno vidi da su novci stavljeni na racun pre 4 meseca (kad smo dobili prvu ITA)... Da se razumemo - novci su nasi, ne pozajmljeni, i stajali su na sigurnom (ne u bankama) i na raznim internet racunima sa kojih ne mogu da uzmem overen transkript...

Da li je neko imao iskustva sa ovim, sta ste tacno slali kao proof of funds potvrdu u situacijama kad novac nije na racunu svih 6 meseci? U kojoj formi ste slali tu potvrdu za average balance?

Unapred hvala,
Boske

Mozda sam naporan ali svako pitanje i svaki odgovor ce dobro doci mnogim ljudima ovde. Da li je tacno da ako vam u toku procesa obrade aplikacije istekne godinu dana od uradjenog medicala,vracaju vam dokumenta i morate sve ispocetka? To je neko negde napisao. Ja sam medical uradio u aprilu a necu uspeti da posaljem aplikaciju pre avgusta. To je 4 meseca sto znaci da vazi jos 8. Pa sam u nedoumici da li da u avgustu uradim novi pregled? Hvala svima jos jednom.

Mozda sam naporan ali svako pitanje i svaki odgovor ce dobro doci mnogim ljudima ovde. Da li je tacno da ako vam u toku procesa obrade aplikacije istekne godinu dana od uradjenog medicala,vracaju vam dokumenta i morate sve ispocetka? To je neko negde napisao. Ja sam medical uradio u aprilu a necu uspeti da posaljem aplikaciju pre avgusta. To je 4 meseca sto znaci da vazi jos 8. Pa sam u nedoumici da li da u avgustu uradim novi pregled? Hvala svima jos jednom.

Medical mora da bude uradjen godinu dana pre slanja aplikacije, ne pre zavrsetka obrade... ukoliko istekne i CIC proceni da treba novi, poslace dodatni zahtev da se medical ponovi jer je istekao, a nece uraditi reject...

Back