Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Drugari, odgovorili su nam iz Beča da još uvek čekaju "background verifications" i da stoga ne mogu da kažu koliko će to još trajati, kao i da će nas po okončanju toga, obavestiti o daljim koracima koje treba da preduzmemo. To je sve prilično neki neutralan odgovor, ali sam im zahvalna što su uopšte odgovorili...:)

Draga Dzej Dzej, čestitam, ja ti lično ne mogu puno pomoći oko pitanja koja si postavila, budući da smo mi tek u proceduri za dobijanje papira, planiramo da idemo u Kalgari, imamo jedno malo dete a nemamo psa, ali ti mogu poslati link za jednu zaista dobru grupu (doduše, u pitanju su žene iz Alberte, možda mogu pomoći oko transporta psa, ako ništa drugo) ili kao ideja da probaš da pronađeš neku sličnu grupu na Fb-u (ima i grupa Working and Living in Alberta, predpostavljam da ima nekih i za BC). Pozdrav i sve najbolje :) https://www.facebook.com/groups/357914217684161/

Hvala AemiliaPaula, provericu sta mogu da nadjem na njihovoj grupi.

Nasa zemlja potpuno svetsko cudo...evo celo jutro pokusavam da nadjem prevoz za psa. Od polovine do kraja avgusta Air Serbia ima da mi ponudi samo dva leta 26. i 28. na kojima oni mogu da prevezu zive zivotinje i to preko Londona. Za taj let karta u jednom pravcu za odrasle osobe je 3140 eura (nekoliko puta sam pitala coveka da li je moguce, cak mi je i rekao "pa ne bih se salio"), a za psa jos cekam odgovor, ali je nesto tipa 400 eura plus jos nesto.

E sad to ne bi bio problem da Air Serbia ne drzi sve letove za sve gradove Evrope (recimo Air France i KLM idu do svojih gradova sa Air Serbia avionima), pa mi osim tog leta za London, 26. ili 28. avgusta, nemamo mogucnost da ni preko jednog drugog grada stignemo do Kanade. Doduse, drze skoro sve letove, otprilike da samo jos Lufthansa pusta svoje avione da dodju u Srbiju, a karta kod njih je oko 1300 eura povratna, sto je nas troje i psa, skoro 4000 eura.

Dakle, nagradno pitanje za sve, znate li jos neku kompaniju koja ima svoje avione koji odlaze iz Beograda u neke druge gradove u Evropi?

Hvala AemiliaPaula, provericu sta mogu da nadjem na njihovoj grupi.

Nasa zemlja potpuno svetsko cudo...evo celo jutro pokusavam da nadjem prevoz za psa. Od polovine do kraja avgusta Air Serbia ima da mi ponudi samo dva leta 26. i 28. na kojima oni mogu da prevezu zive zivotinje i to preko Londona. Za taj let karta u jednom pravcu za odrasle osobe je 3140 eura (nekoliko puta sam pitala coveka da li je moguce, cak mi je i rekao "pa ne bih se salio"), a za psa jos cekam odgovor, ali je nesto tipa 400 eura plus jos nesto.

E sad to ne bi bio problem da Air Serbia ne drzi sve letove za sve gradove Evrope (recimo Air France i KLM idu do svojih gradova sa Air Serbia avionima), pa mi osim tog leta za London, 26. ili 28. avgusta, nemamo mogucnost da ni preko jednog drugog grada stignemo do Kanade. Doduse, drze skoro sve letove, otprilike da samo jos Lufthansa pusta svoje avione da dodju u Srbiju, a karta kod njih je oko 1300 eura povratna, sto je nas troje i psa, skoro 4000 eura.

Dakle, nagradno pitanje za sve, znate li jos neku kompaniju koja ima svoje avione koji odlaze iz Beograda u neke druge gradove u Evropi?

Reci mi samo datume kojih bi želeli da putujete do Vankuvera pa ću da ti se raspitam ja sam u toj avijacijskoj branši :) odmah ti javljam najpovoljnije opcije

Bilo koji datum i vreme od 13. avgusta, pa do 20. recimo. Ali jedino da gledas kompanije koje nisu Air Serbia i Lufthasa, to znam. I mora da moze i pas sa nama.

I hvala ti puno :)

E ovako što se tiče prevoza pasa i životinja uopšte svaka aviokompanija ima svoje te zakone za prevoz, ja sam našao 21 avgusta Air SERBA + Condor Flugdienst + WestJet / Belgrade + Frankfurt + Calgary + Vancouver 3 karte u jednom pravcu 2070€ što je najjeftinija opcija, 20 avgust Turkish Airlines Beograd + Istanbul + Toronto + Vankuver 3207€, 21 avgusta Austrian Airlines 4115€ preko Beča i Toronta do Vankuvera ali što se tiče prevoza psa morate se direktno dogovoriti sa aviokompanijom. Nadam se da sam Vam bar nekako pomogao ako bude trebalo još nešto javi slobodno. :)

E ovako što se tiče prevoza pasa i životinja uopšte svaka aviokompanija ima svoje te zakone za prevoz, ja sam našao 21 avgusta Air SERBA + Condor Flugdienst + WestJet / Belgrade + Frankfurt + Calgary + Vancouver 3 karte u jednom pravcu 2070€ što je najjeftinija opcija, 20 avgust Turkish Airlines Beograd + Istanbul + Toronto + Vankuver 3207€, 21 avgusta Austrian Airlines 4115€ preko Beča i Toronta do Vankuvera ali što se tiče prevoza psa morate se direktno dogovoriti sa aviokompanijom. Nadam se da sam Vam bar nekako pomogao ako bude trebalo još nešto javi slobodno. :)

Hvala MJMilic,

mislim da Air Serbia izlazi iz kombinacije, ali dao si mi ideju da pogledam Turkish Airlines :)

Probaj sa kanadskih sajtova da bukiras karte.
Cheap Flight, Expedia....
Skoro su moji priajtelji dosli sa psom, nisu imali nekih problema da bukiraju karte.
Svakako je august najskuplji mesec za avio karte, ako sacekate do pocetka oktobra, verovatno bi ustedeli skoro pola od tog novca

Probaj sa kanadskih sajtova da bukiras karte.
Cheap Flight, Expedia....
Skoro su moji priajtelji dosli sa psom, nisu imali nekih problema da bukiraju karte.
Svakako je august najskuplji mesec za avio karte, ako sacekate do pocetka oktobra, verovatno bi ustedeli skoro pola od tog novca

Na zalost, ne mozemo da cekamo, posto meni krece PhD od septembra...a imam jedno glupo pitanje, ako su nam trazili pasose, jel to znaci da smo sigurno dobili vize :confused:? Posto mi je upravo stigla dobra ponuda za karte, a meni pasosi jos nisu ni stigli do Beca.

Calgary, Alberta

Pozdrav svima na forumu, ako neko planira da dolazi u Calgary ili Albertu generalno mogu da mi se obrate za pitanja. Ja vec tri godine zivim u Calgary-ju i mozda mogu da pomognem. Sve sam prosao sto i vecinu vas ceka, od trazenja stana, kupovina auta, trazenje posla itd. Necu mozda stici odmah da odgovorim ali cu se potruditi.

Pozzzz

Odgovori meni. Da li jos uvek ima poslova i Kalgariju za nove emigrante kao i pre. Mislim, da li jos uvek traze osoblje po restoranima, retail-u i ostalim non-skilled poslovima kao pre nego sto su se cene petrola kolapsirale? Nameravam da se vratim sa devojkom u Kanadu za 3-4 godine i naravno ona ovde radi u velikoj firmi i zaradjuje dobru lovu ali znam da u Kanadi nema sanse.

Licno ne volim zivot u Kanadi ali sto vise matorim sve ce mi vise trebati zdravstveno osiguranje koje nemam a i penzija koju propustam svake godine koje nisam u Kanadi.

Calgary, Alberta

Pozdrav svima na forumu, ako neko planira da dolazi u Calgary ili Albertu generalno mogu da mi se obrate za pitanja. Ja vec tri godine zivim u Calgary-ju i mozda mogu da pomognem. Sve sam prosao sto i vecinu vas ceka, od trazenja stana, kupovina auta, trazenje posla itd. Necu mozda stici odmah da odgovorim ali cu se potruditi.

Pozzzz

Ja i porodica, tj suprug i dvoje dece, od 7,5 i 6 godina. Zakazali smo lekarski za 23.6. pa se nadam da ćemo do kraja leta imati kupljene karte. Generalno, najviše me zanima lokacija za stanovanje, tj koji deo grada je najbolji za porodični život , zbog škole, parkova i ostalo... Pretpostavljavam da znate na šta mislim. Trenutno sam u fazi gledanja stanova preko oglasa ali mi to deluje kao bezizlazna situacija. Planiramo da suprug prvi ode, da nađe stan i sredi se bar nešto kolko - tolko. S obzirom da nikoga baš nemamo u Calgary preveliko mi je cimanje da sa dvoje male dece sletim tek tako.

Svaki savet nam je dobro došao.

Ja i porodica, tj suprug i dvoje dece, od 7,5 i 6 godina. Zakazali smo lekarski za 23.6. pa se nadam da ćemo do kraja leta imati kupljene karte. Generalno, najviše me zanima lokacija za stanovanje, tj koji deo grada je najbolji za porodični život , zbog škole, parkova i ostalo... Pretpostavljavam da znate na šta mislim. Trenutno sam u fazi gledanja stanova preko oglasa ali mi to deluje kao bezizlazna situacija. Planiramo da suprug prvi ode, da nađe stan i sredi se bar nešto kolko - tolko. S obzirom da nikoga baš nemamo u Calgary preveliko mi je cimanje da sa dvoje male dece sletim tek tako.

Svaki savet nam je dobro došao.

Sto se tice prvog stana i lokacije preporucujem 58 ave sw preko puta Chinook mall-a. Tu sam i ja stanovao kada sam dosao u Calgary, grad je blizu ima parkova i skole su OK. Tu se nalazi nekoliko zgrada za izdavanje i u jednom kompleksu covek sa nasih prostora Goran je mendzer. Tu su stanovi povoljniji, zgrade su starije ali ima lepih i cistih stanova. Nasao sam jedan njegov oglas http://www.rentcalgary.com/Detail.aspx?prop=53e2185f-d2ec-443c-a421-417bcb784b6e imate i broj telefona. Za sve ostalo sta vas zanima mozete da mi posaljite privatnu poruku.

Da li je neko zakazivao odlazak u Beč po vize? Mi smo poslali email u četvrtak da pitamo možemo li doć, ali nam još nisu odgovorili. O ovome je pisao Bobokan ali ne prati više temu.

Jedan dečko, kog sam slučajno upoznala a u istoj je priči, kaže da nema potrebe da se zakazuje i najavljuje posebno u Beč. Dovoljno je samo pojaviti se ujutro sa pasošima i u tri pokupiti gotove. Kaže da osoblje koje radi na šalteru, govori srpski.... I mi planiramo da lično odemo u Beč.

Ne mogu da nađem u prošlim postovima a nisam sigurna kako se plaća lekarski - dali može u dinarima ili mora u evrima?

- - - - - - - - - -

Da li je neko zakazivao odlazak u Beč po vize? Mi smo poslali email u četvrtak da pitamo možemo li doć, ali nam još nisu odgovorili. O ovome je pisao Bobokan ali ne prati više temu.

Jedan dečko, kog sam slučajno upoznala a u istoj je priči, kaže da nema potrebe da se zakazuje i najavljuje posebno u Beč. Dovoljno je samo pojaviti se ujutro sa pasošima i u tri pokupiti gotove. Kaže da osoblje koje radi na šalteru, govori srpski.... I mi planiramo da lično odemo u Beč.

Ne mogu da nađem u prošlim postovima a nisam sigurna kako se plaća lekarski - da li može u dinarima ili mora u evrima?

Ne mogu da nađem u prošlim postovima a nisam sigurna kako se plaća lekarski - dali može u dinarima ili mora u evrima?

Lekarski može da se plati ili u dinarima ili u evrima. Karticom ne može. Mi smo platili u evrima.

Dobar dan,
nova sam na forumu i pokusavam da prikupim sto vise informacija o proceduri za iseljenicku vizu u Kanadu. Suprug i ja zelimo da apliciramo i mislili smo da angazujemo advokata koji bi nas lakse "proveo" kroz ceo proces..
Da li mozda neko ima preporuku kako doci do pouzdanog advokata (malo nas je strah prevara, s obzirom da se njihov fee krece od 3000 do 5000 $). Treba li pravnik da poseduje neki sertifikat ili sl.?

Zahvaljujem se! :)

Back