Dragi svi,
ne mozete ni zamisliti koliko dugo pratim ovaj forum (osim mozda poslednjih par strana). Nisam se jako dugo javljala zato sto nije imalo svrhe, na neko vreme smo zatvorili tu pricu i nastavili dalje. Ipak, u poslednjih godinu dana svasta nam se izdesavalo i mi smo preuzeli odredjene korake.
Mi trenutno cekamo da nam se vrate pasosi iz Beca i nadamo se da ce u njima biti vize

, ali za mene i sina studentske, a za muza radna. Naime, ja sam upisala doktorske studije u Vankuveru, a suprug je aplicirao za otvorenu radnu vizu. Poslednja informacija koja je stigla na MyCIC je da posaljemo pasose, sto smo mi i uradili, ali dok nam ne stignu sa vizama, jos uvek smo skepticni.
Budite sigurni da cu preko leta napisati poveci post sa svim potrebnim informacijama ukoliko se neko odluci da krene nasim putem, posto ja nista o tome nisam nasla na netu.
U ovom trenutku bi nam bilo veoma znacajno da nam pomognete sa par stvari, posto se osim odlaska u Kanadu, prinudno do kraja meseca iseljavamo i iz stana koji iznajmljujemo, pa smo u neverovatnoj stisci sa vremenom:
1. Sta treba od dokumenata da ponesemo sinu za upis u skolu? (on je sad zavrsio 7. razred ovde)
2. Koji kraj u Vankuveru moze da podseca na Beograd, a da ga je moguce platiti? Za sada gledamo Burnaby i New Westminster, jer nam se cini da je Down Town preskup.
3. I da vodimo i psa sa sobom koji mora u kargo, pa ako neko ima bilo kakva iskustva po tom pitanju, bilo bi nam znacajno, ili zgradu da preporuci u koju primaju pse.
Ustvari prvo pitanje nam je najhitnije da odradimo dok skole rade, a i preporuke za avio kompanije.
Hvala puno, pa se nadam da se vidimo negde u kraju