Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Naravno da mozete da zakazete pregled, oni u IOM-u bas nemaju nikakve veze sa vojnom knjizicom. Mi smo slali skoro vojnu knjizicu, sve je proslo u najboljem redu. Srecno i vama i svima ostalima :)

AemiliaPaula, našla sam vaš post gde ste spominjali vojnu knjižicu, znači mogu opušteno da zovem u IOM i da zakežem medical? Danas sam bila skroz živčana pa nisam mogla detaljno da iščitavam mail , odnosno obaveštenje od CIC-a. Znam samo da su rekli da prevedena i overena knjižeca treba najkasnije za 60 dana da im bude dostavljena.
Uf, ne mogu da verujem da smo i to dočekali!:worth:

APP SENT 05.12.2014 |||| PER 26.02.2015 |||| MR 10.6.2015

Naravski da mozete, zovite odmah ujutru i zakazujte pregled, a za dan-dva im posaljite i knjizicu, cim je prevedete, sto da gubite vreme, zavrsavajte jedno dok cekate na drugo :). Vi imate jos bolji slucaj nego nas, nama su prvo trazili vojnu knjizicu, pa kad smo im to poslali, stigao nam je zahtev za Medical (u roku od dan, dva). Vas su resili da pocaste :klap:

DA LI NEKO IMA ISKUSTVA, OD MOMENTA KADA SE POJAVI TRECA CRTA "3. Medical results have been received." KOLIKO VREMENA PRODJE DO NEKOG SLEDECEG MAIL-a IY AMBASADE I STA MOGU DA OCEKUJEM?
:)

Meni se čini da ćete jako brzo dobiti sledeći mail, mada i to nije generalno pravilo. Oni sada rade security check (uglavnom prođe bez zahteva da se opet pošalje ona potvrda da niste osuđivani), par slučajeva na prethodnim stranama je veoma brzo dobilo mail sa instrukcijama za plaćanje takse i zahtevom za pasošima (da ne tvrdim u dan, ali mislim da je prolazilo između nedelju i dve), mada ima i nas koji od lekarskog čekamo ihahaj (mi smo ga radili 05. maja i ništa za sada). Uz želje da budete u prvoj grupi, pozdrav i srećno :)

Meni se čini da ćete jako brzo dobiti sledeći mail, mada i to nije generalno pravilo. Oni sada rade security check (uglavnom prođe bez zahteva da se opet pošalje ona potvrda da niste osuđivani), par slučajeva na prethodnim stranama je veoma brzo dobilo mail sa instrukcijama za plaćanje takse i zahtevom za pasošima (da ne tvrdim u dan, ali mislim da je prolazilo između nedelju i dve), mada ima i nas koji od lekarskog čekamo ihahaj (mi smo ga radili 05. maja i ništa za sada). Uz želje da budete u prvoj grupi, pozdrav i srećno :)
o pa vi bas dugo cekate, a jel vam se pojavila i ta treca crta?

Pozdrav svima,

znam da ovo nije praksa ali probaću, molim člana benonhurst da mi se javi na privatan broj 065.2553.103 za neka pitanja u vezi kanadske vize.
Obojica smo iz Subotice pa je lakše da se nađemo nego da smaram ceo forum sa pitanjima.
kao što rekoh znam da nije praksa, izvinjavam se na smetnji.

hvala mnogo unapred
pozdrav

Naravno da se pise i o nacinu na koji idemo :)

Ovde ima blizu 10000 postova, znam da je muka sve to citati ali ako te zanima odlazak u Kanadu trebalo bi procitati prvo temu pa tek onda postavljati pitanja. Pozdrav
I umesto da napisete recenicu "pronasli smo posao" ili "idemo preko rodbine" ili nesto trece, vi cete radije cutati i terati mene da listam 10000 postova za to parce informacije.
Stvarno smo stoka od naroda.. nece to kanada izleciti..
Izvinite na smetnji.

I umesto da napisete recenicu "pronasli smo posao" ili "idemo preko rodbine" ili nesto trece, vi cete radije cutati i terati mene da listam 10000 postova za to parce informacije.
Izvinite na smetnji.

Retko ko je ovde pronašao posao u Kanadi iz Srbije, a još manje ljudi "ide preko rodbine". Većina pokušava preko važećeg express entry programa države Kanade. Tema je suviše obimna da bi ti je neko mogao objasniti u dve-tri rečenice. Najbolje je da proučiš temu Express Entry / Expression of Interest Kanada ovde na forumu (ima 10 strana) i da naravno detaljno iščitaš zvanični sajt: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp . Pozdrav i nemoj da se ljutiš :D

Izvinite na smetnji.

Lone gunman - niko tebe ne tera da citas... citaj ako ti se cita, konkurisi za imigraciju ako ti se konkurise, placaj konsultante ako ti se placa - sve je ovo tvoj izbor, tvoja odluka, tvoj zivot...
Ono sto bih ja shvatio kao vrlo prijateljsku nameru jeste upravo obavestavanje tebe da je na ovoj temi, kao i na EE temi na forumu krstarice - sve ispricano i analizirano barem 10 puta... da li ces ti uraditi nesto sa tom informacijom koju si dobio ili neces - do tebe je...

Pozdrav svima,

znam da ovo nije praksa ali probaću, molim člana benonhurst da mi se javi na privatan broj 065.2553.103 za neka pitanja u vezi kanadske vize.
Obojica smo iz Subotice pa je lakše da se nađemo nego da smaram ceo forum sa pitanjima.
kao što rekoh znam da nije praksa, izvinjavam se na smetnji.

hvala mnogo unapred
pozdrav

Nema problema, javljam se kad se vratim u SU početkom radne nedelje. Ovde ima puno korisnih informacija a nije loše i uz piće razmeniti iskustva.

Pozdrav.
Ovde se pise o svemu samo ne o nacinu na koji idete? Kako ste aplicirali? Jel imate posao gore ili sta?
Hvala!

Pre nego sto nekoga okarakterises kao stoku, razmisli malo. Napisao si da se na temi o svemu pise osim o tome preko kog programa apliciramo, sto je, barem mene, navelo da pomislim da si temu procitao (kad si vec dosao do takvog zakljucka).

Dragi svi,

ne mozete ni zamisliti koliko dugo pratim ovaj forum (osim mozda poslednjih par strana). Nisam se jako dugo javljala zato sto nije imalo svrhe, na neko vreme smo zatvorili tu pricu i nastavili dalje. Ipak, u poslednjih godinu dana svasta nam se izdesavalo i mi smo preuzeli odredjene korake.

Mi trenutno cekamo da nam se vrate pasosi iz Beca i nadamo se da ce u njima biti vize :D, ali za mene i sina studentske, a za muza radna. Naime, ja sam upisala doktorske studije u Vankuveru, a suprug je aplicirao za otvorenu radnu vizu. Poslednja informacija koja je stigla na MyCIC je da posaljemo pasose, sto smo mi i uradili, ali dok nam ne stignu sa vizama, jos uvek smo skepticni.

Budite sigurni da cu preko leta napisati poveci post sa svim potrebnim informacijama ukoliko se neko odluci da krene nasim putem, posto ja nista o tome nisam nasla na netu.

U ovom trenutku bi nam bilo veoma znacajno da nam pomognete sa par stvari, posto se osim odlaska u Kanadu, prinudno do kraja meseca iseljavamo i iz stana koji iznajmljujemo, pa smo u neverovatnoj stisci sa vremenom:

1. Sta treba od dokumenata da ponesemo sinu za upis u skolu? (on je sad zavrsio 7. razred ovde)
2. Koji kraj u Vankuveru moze da podseca na Beograd, a da ga je moguce platiti? Za sada gledamo Burnaby i New Westminster, jer nam se cini da je Down Town preskup.
3. I da vodimo i psa sa sobom koji mora u kargo, pa ako neko ima bilo kakva iskustva po tom pitanju, bilo bi nam znacajno, ili zgradu da preporuci u koju primaju pse.

Ustvari prvo pitanje nam je najhitnije da odradimo dok skole rade, a i preporuke za avio kompanije.

Hvala puno, pa se nadam da se vidimo negde u kraju :)

Back