Kako do Kanadske iseljeničke vize?

DA LI NEKO MOZE DA MI KAZE KOLIKO VREMENA PRODJE OD URADJENOG MEDICINSKOG PREGLEDA DO NEKOG SLEDECEG MAILA IZ BECA? :think:

I mene zanima isti odgovor :roll: Lekarski smo radili 05. maja, linija da su rezultati primljeni se pojavila 14. maja...Ako sam ja dobro razumela, prodje mesec do mesec i po dana do sledećeg kontakta, ali mislim da ni tu nema pravila, pa bi nam necije skorije iskustvo bilo veoma dragoceno. Hvala unapred :)

Pozdrav svima.
Moja porodica i ja smo dobili pozitivan odgovor iz Kanade da je sve u redu sa papirima i da nas prebacuju u Beč.
Konkurisali smo za permanent residence.
Danas dobijam poziv iz agencije kako bi OPET trebalo uplatiti novac koji ce se prikazati na racunu jer je doslo do promene kusra.O ovom se radi:http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/funds.asp
Napominjem da smo to vec jednom uradili pa me sad sve to zbunilo.
Da li neko ima ideju o cemu se tu radi?
Ako moze pojasnjenje koji je to program da ste odmah aplicirali za PER, da li ste vec u Kanadi? Koji je program u pitanju? Pozdrav

Ljudi treba mi hitan odgovor!

Dobio sam informaciju da su dvoje ljudi odbili iz Beca zato sto im potvrda iz Rraiffeisen banke nije imala delovodni broj i da zbog toga u Becu nisu mogli da je verifikuju stanje na racunu. Dobili su zabranu apliciranja 5 godina.

Molim vas napisite kave ste potvrde slali? Ja sam poslao potvrdu iz Rraiffeisen banke i sada sam u panici da me kojim slucajem ne odbiju iz Beca.

Hvala

Dobio sam informaciju da su dvoje ljudi odbili iz Beca zato sto im potvrda iz Rraiffeisen banke nije imala delovodni broj i da zbog toga u Becu nisu mogli da je verifikuju stanje na racunu. Dobili su zabranu apliciranja 5 godina.

Molim vas napisite kave ste potvrde slali? Ja sam poslao potvrdu iz Rraiffeisen banke i sada sam u panici da me kojim slucajem ne odbiju iz Beca.

Hvala

Nije mi jasno šta to znači da nisu mogli da verifikuju? Ko nije mogao da verifikuje šta i kome?
Ako ti ljudi koji tvrde da je ambasada tražila direktno od banke (i od koje banke R u Beču ili R u Beogradu?) potvrdu da oni imaju neka sredstva na računu ili ne govore istinu ili nešto nisu dobro razumeli. Ni jedna banka nema prava da daje informacije o svojim klijentima osim ako to nije po nalogu državnih institucija npr. suda. Čak nisam sigurna za poresku.

Ja sam imala potvrde iz tri banke - iz AIK gde nije bilo delovodnog broja, iz Vojvođanske gde nije bilo d.b. i iz Privredne bake Beograd u stečaju za koju nisam sigurna pošto je i sama procedura dobijanja potvrde bila malo komplikovana. Ne mogu sada da proverim po što su mi kopije na poslu.

Nije mi jasno šta to znači da nisu mogli da verifikuju? Ko nije mogao da verifikuje šta i kome?
Ako ti ljudi koji tvrde da je ambasada tražila direktno od banke (i od koje banke R u Beču ili R u Beogradu?) potvrdu da oni imaju neka sredstva na računu ili ne govore istinu ili nešto nisu dobro razumeli. Ni jedna banka nema prava da daje informacije o svojim klijentima osim ako to nije po nalogu državnih institucija npr. suda. Čak nisam sigurna za poresku.

Ja sam imala potvrde iz tri banke - iz AIK gde nije bilo delovodnog broja, iz Vojvođanske gde nije bilo d.b. i iz Privredne bake Beograd u stečaju za koju nisam sigurna pošto je i sama procedura dobijanja potvrde bila malo komplikovana. Ne mogu sada da proverim po što su mi kopije na poslu.

Oni su imali potvrde od R banke u Beogradu. Te potvrde nisu imale delovodni broj i navodno su zbog toga posumnjali da aplikanti uopste imaju novac.

Iskreno sad mi je puno lakse kad znam da tvoje potvrde nisu imale delovodni broj. Bio sam u soku kada sam cuo da su navodno zbog toga dobili 5 godina zabrane da apliciraju.

Reci mi molim te iz kog razloga si slala tri potvrde i u kom vremenskom intervalu?

Oni su imali potvrde od R banke u Beogradu. Te potvrde nisu imale delovodni broj i navodno su zbog toga posumnjali da aplikanti uopste imaju novac.

Iskreno sad mi je puno lakse kad znam da tvoje potvrde nisu imale delovodni broj. Bio sam u soku kada sam cuo da su navodno zbog toga dobili 5 godina zabrane da apliciraju.

Reci mi molim te iz kog razloga si slala tri potvrde i u kom vremenskom intervalu?

Slala sam i više od tri potvrde ali sam imala račune u tri banke - evri, USD, CAD, oročeno, po viđenju, itd. Slala sam ih uz aplikaciju, u Junu prošle godine. A razlog je bio zato što traže POF, naravno.

Zanima me kada tj. u kom delu procesa su oni proveravali te potvrde, odnosno kada su im se javili iz Beca sa zabranom, ako kojim slucajem znas? Da li je bilo pre Medicala ili posle? Ja sam dala potvrdu iz Socc.Gen. banke, ne mogu se sada setiti uopste da li je imala neki delovodni broj, mislim se sve nesto da nije:dash:

Draga, ne verujem da je Bec trazio da vidi koliko oni imaju para na racunu, nego su verovatno trazili od banke da potvdi da li je potvrda validna (tj. da nije falsifikat)...ili nije ni trazio, nego su sluzbenici jednostavno rekli nema delovodnog broja, potvda je sumnjiva, zdravo, djaci, mada sve ne mogu da verujem da bi samo na osnovu sumnje mogli tako nesto da urade (bez da provere sa bankom prethodno, a opet, cini mi se da je u ovom procesu sve moguce) :roll: Ne znam, mozda bi nam Newcomer mogao razjasniti celu situaciju, uvuce se neki nemir i u mene sada (tesko li je, smrc)!!!

I mene zanima isti odgovor :roll: Lekarski smo radili 05. maja, linija da su rezultati primljeni se pojavila 14. maja...Ako sam ja dobro razumela, prodje mesec do mesec i po dana do sledećeg kontakta, ali mislim da ni tu nema pravila, pa bi nam necije skorije iskustvo bilo veoma dragoceno. Hvala unapred :)
Evo jedne 8nformacije, moj drug je radio medicinski pregled 06.05. I sada mi je javio da im je stigao mail iz beca da salju pasose na viziranje, njemu je od pregleda do zahteva za pasose proslo oko 15 dana :-)

Hvala

Iskreno, meni to zvuci malo nemoguce...Pa zatrazili bi valjda novi izvod iz banke prvo.

Iskreno, meni to zvuci malo nemoguce...Pa zatrazili bi valjda novi izvod iz banke prvo.

Ja isto ne verujem... mislim - imaju li ti ljudi te novce koje su naveli, ili nemaju? ako nemaju - ok, onda je sve jasno... ali CIC nikad ne lomi nista preko kolena, vec trazi dodatne informacije pre nego sto donese odluku ....

Nisam pravnik, ali ako ljudi imaju te novce, i ako je banka uprskala sa izvodom i oni su zbog toga odbijeni - tu ima prostora da se dobije masna odsteta... upravo zato ne verujem da je bi jedna banka poput R banke sebi dozvolila takvu glupost... opet kazem - to jedino pije vode ako je potvrda lazna, tj izdata je samo sa pecatom bez da je zavedena, i na racunu ne postoje ti novci...

Ne, bitno je da nosilac aplikacije uđe prvi - sam ili društvu, sve jedno je, i to mora da uradi do godinu dana od lekarskog pregleda.
I mi ćemo morati da se razdvojimo. Ja ću prvo da odem sa mužem i vraćam se posle dve nedelje kući. Kada se on bude sredio dolazimo svi. Mada, ipak mi se čini da ću ja sa decom doći što je moguće kasnije. Ćerka kreće u prvi razred na jesen a on se sigrno neće "snaći" dotle, pa ću zato gledati da rastegnem do kraja školske godine (najverovatnije neće moći da je završi ovde).
Logistika je mnogo komplikovanija ako imaš decu, naročito ako su školskog uzrasta. Nije baš sve jedno u kom kraju ćeš živeti zato što ti to određuje školu, a i ma ih boljih i lošijih. Kada uzmeš stan nema više mrdanja iz tog kraja. I ovako ih traumiram odvajanjem od porodice, drugara, nov jezik, još samo fali da se svako malo seljakamo okolo. Sa manjom decom je lakše (ali kažu i mnogo skuplje).

Čuli smo se neki dan sa prijateljima koji su ouputovali oko božića ove godine u Ontario. Kažu da se viza prilikom ulaska u CA poništava, tj. da važi samo za jedan ulazak. Da bi se moglo putovati treba sačekati PR card koja se, kako oni kažu, dobija za 2 meseca. Prema njihovom iskustvu nema putovanja van Kanade u prvih 2 meseca. Može li ovo još neko da potvrdi?

Ja isto ne verujem... mislim - imaju li ti ljudi te novce koje su naveli, ili nemaju? ako nemaju - ok, onda je sve jasno... ali CIC nikad ne lomi nista preko kolena, vec trazi dodatne informacije pre nego sto donese odluku ....

Nisam pravnik, ali ako ljudi imaju te novce, i ako je banka uprskala sa izvodom i oni su zbog toga odbijeni - tu ima prostora da se dobije masna odsteta... upravo zato ne verujem da je bi jedna banka poput R banke sebi dozvolila takvu glupost... opet kazem - to jedino pije vode ako je potvrda lazna, tj izdata je samo sa pecatom bez da je zavedena, i na racunu ne postoje ti novci...
Meni je, nekako, logicno da cak i da je potvrda iz banke imala samo pecat, oni bi valjda zatrazili novu...ne bi tek tako odbili aplikaciju. Ne znam...

Back