Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pozdrav dragi forumasi! Prvo da vam se zahvalim na gomili korisnih informacija. Ja sam jos jedan Decembarac koji iscekuje MR.
Ono sto mene muci je da li neko ima neko iskustvo na koji nacin proveravaju radno iskustvo (sem referenci naravno) tj da li su zvali firmu u kojoj su trenutno zaposleni da provere podatke navedene kroz reference?
Nisam siguran ako zovu, koga ce da zovu i da li razgovaraju na engleskom? Sta se desava u slucaju da kontakt osoba ne zna engleski jezik?

Puno srece svima zelim i sto kraci tok procesa apliciranja.

Veliki pozdrav za Facija61! Zajedno smo polagali IELTS

Pozdrav svima. Imam jednu nedoumicu pa bih vas zamolio za vaše iskustvo. Krenuo sam da skupljam dokumentaciju sa fakulteta za ECA-u. Pošto sam fakultet završio po starom programu, nemam dodatak diplomi (Diploma Supplement) samo uverenje o položenim ispitima sa svim ocenama i plan i program svih ispita koje sam položio (koji inače sadrži skoro 70 stranica). Zanima me da li moram da šaljem i plan i program ili mogu samo diplomu i uverenje o položenim ispitima? Pitam jer bi prevod tog drugog dokumenta trajao jako dugo a i bio bi poprilično skup.

Hvala unapred.

Mislim da pod diploma supplement oni smatraju spisak ispita sa dobijenim ocenama, ja sam to slao. Samo je bitno da vam na fakultetu pecatiraju kovertu koju posle mozete da ubacite u veci koverat sa papirima koje ocekuju od vas...
Spisak sa ispitima i ocenama sam odneo kod prevodioca, posle sam sa sve spiskom i prevodom otisao na fakultet trazio da popune obrazac i sve to pecatiraju u kovertu A4 formata....

Moj savet je da idete preko WES-a i uplatite onaj dodatak za brzu posiljku posto znam da su neki regularnu postu cekali i po par meseci od kad papiri krenu iz Kanade. Sa ovim dodatkom ja sam preku UPS-a dobio za 4 dana.

Pozdrav i srecno.

Mislim da pod diploma supplement oni smatraju spisak ispita sa dobijenim ocenama, ja sam to slao. Samo je bitno da vam na fakultetu pecatiraju kovertu koju posle mozete da ubacite u veci koverat sa papirima koje ocekuju od vas...
Spisak sa ispitima i ocenama sam odneo kod prevodioca, posle sam sa sve spiskom i prevodom otisao na fakultet trazio da popune obrazac i sve to pecatiraju u kovertu A4 formata....

Moj savet je da idete preko WES-a i uplatite onaj dodatak za brzu posiljku posto znam da su neki regularnu postu cekali i po par meseci od kad papiri krenu iz Kanade. Sa ovim dodatkom ja sam preku UPS-a dobio za 4 dana.

Pozdrav i srecno.

Hvala puno na brzom odgovoru.

Pozdrav.

Cestitam :-) da li mozes molim te da mi kazes koliko dugo je trajao proces u tvom slucaju od momenta predavanja do poziva da saljes pasos na vizoranje ? ja sam aplikaciju predao 02.09.2014. godine pa cisto da znam kada otprilike mogu da ocekujem kraj :-)
hvala na odgovoru unapred :)

Poslali smo 29.7.2014., aplikacija primljena 6.8.2014., a PER 4.2.2015. Medical Request su nam poslali 10.2.2015. (pritom su trazili jos par dodatnih papira, background da opet popunimo), odradili lekarski 25.2., i 27.3. trazili su pasose i da se uplati Right of Permanent Residence Fee.
Verovatno ocekujte uskoro, nama se to toliko oduzilo, da smo u soku sad, u mesec dana medical i pasosi.. Mislim da ce svima sa FSW stvari da idu brze generalno sad.

DHL je skupji od Fedex-a, a Fedex je skoro duplo skuplji od UPS-a.
5320x4 pasoša, pa to je skoro 100 EUR za četvoročlanu porodicu!
I meni je zapalo za oko da više nema opcije da se ide lično - em je brže, em sigurnije, a trošak je isti. I još malo prošvrljaš po Beču....

200E za 4 osobe (mozda deca ne placaju/placaju manje)?
Da, mi smo vec planirali da provedemo par dana u Becu - ocekivali smo i intervju, ali eto, nista), tako da cu najverovatnije dati ovima iz IOM te novce.. Ne igra mi se sa postom, a kurirske sluzbe su jos skuplje.

Poslednja izmena:
Poslali smo 29.7.2014., aplikacija primljena 6.8.2014., a PER 4.2.2015. Medical Request su nam poslali 10.2.2015. (pritom su trazili jos par dodatnih papira, background da opet popunimo), odradili lekarski 25.2., i 27.3. trazili su pasose i da se uplati Right of Permanent Residence Fee.
Verovatno ocekujte uskoro, nama se to toliko oduzilo, da smo u soku sad, u mesec dana medical i pasosi.. Mislim da ce svima sa FSW stvari da idu brze generalno sad.

Da, mi smo vec planirali da provedemo par dana u Becu - ocekivali smo i intervju, ali eto, nista), tako da cu najverovatnije dati ovima iz IOM te novce.. Ne igra mi se sa postom, a kurirske sluzbe su jos skuplje.

bas ste brzo dobili odgovor i ja se nadam da ce se moja aplikacija zavrsiti do juna. :-) a ako mozes da mi kazes , cito informativno, sta su vam trazili od dodatnih papira?

Mi smo pasose i RPRF predali u IOM. 5320 x 4 a od sutra su nove cene. Plan nam je bio da odemo u Bec, vidimo malo grad, viziramo pasose i tako ali dobro sad... samo neka mi vrate pasose sa lepim vizama:)
Ceka se desetak dana, dobije se broj za pracenje aplikacije. Mora da ide glavni aplikant a pratilac moze a i ne mora ali onda daje ovlascenje glavnom aplikantu da preda pasos za njega (imaju obrazac na sajtu za to).

Mi smo pasose i RPRF predali u IOM. 5320 x 4 a od sutra su nove cene. Plan nam je bio da odemo u Bec, vidimo malo grad, viziramo pasose i tako ali dobro sad... samo neka mi vrate pasose sa lepim vizama:)
Ceka se desetak dana, dobije se broj za pracenje aplikacije. Mora da ide glavni aplikant a pratilac moze a i ne mora ali onda daje ovlascenje glavnom aplikantu da preda pasos za njega (imaju obrazac na sajtu za to).

Mozes li da okacis link za taj obrazac, ne uspevam da ga nadjem..
Javljam i za nove cene kad saznam :)

Drugari, ja sam sada malo zbunjena. Da li, na kraju, moze licno da se preda pasos ili ne?

Misli na licni dolazak u IOM, ne u Bec :)

Mozes li da okacis link za taj obrazac, ne uspevam da ga nadjem..
Javljam i za nove cene kad saznam :)

Misli na licni dolazak u IOM, ne u Bec :)

Mi smo isli zajedno pa ne znam za link, ali su mi oni u razgovoru telefonom rekli da ima na sajtu obrazac

- - - - - - - - - -

Drugari, ja sam sada malo zbunjena. Da li, na kraju, moze licno da se preda pasos ili ne?

Ne moze licno u Becu da se preda :(, nego u IOM-u, tu se radi lekarski a jedan deo zgrade je vizno odeljenje za Kanadu.

Da, 200 eur, pogrešno sam otkucala.
Jesi li zvala kurire da proveriš. Za 4 pasoša sa povratkom ne verjem da je više od 10.000 dinara Fedex-om a ima i jeftinijih.
Prilično sam sigurna da Ljudi iz IOM-a ne nose lično pasoše za Beč već ih isto šalju kurirskom službom, a moraju malo i da zarade :)

Da, 200 eur, pogrešno sam otkucala.
Jesi li zvala kurire da proveriš. Za 4 pasoša sa povratkom ne verjem da je više od 10.000 dinara Fedex-om a ima i jeftinijih.
Prilično sam sigurna da Ljudi iz IOM-a ne nose lično pasoše za Beč već ih isto šalju kurirskom službom, a moraju malo i da zarade :)

ZvaO sam :) Pa otprilike toliko - 10ak hiljada.. Zvao sam i IOM - nova cena je 5.580 RSD po osobi, tako da mi je otprilike svejedno (2 pasosa saljem)..

Da li neko moze da mi da jednu info tj odgovor...nasao sam poslodavca u kanadi koji mi je sredio radnu dozvolu LMIA i job offer i sve je poslao svom PR u u Srbiji koji je sve to spojio sa nasim dokumentima i nasa dokumenta i pasose predao u kanadsku ambasadu ...recite mi koje su mi sanse za dobijanje vize so obzirom DA imam job offer I radnu dozvolu od poslodavca I drzave kao I sva potrebna dokumenta papire I sve sto je bilo potrebno od vojske izvestaja supa suda vencani diplomu ....hvala unapred

Poslednja izmena:
Da li neko moze da mi da jednu info tj odgovor...nasao sam poslodavca u kanadi koji mi je sredio radnu dozvolu LMIA i job offer i sve je poslao svom PR u u Srbiji koji je sve to spojio sa nasim dokumentima i nasa dokumenta i pasose predao u kanadsku ambasadu ...recite mi koje su mi sanse za dobijanje vize so obzirom DA imam job offer I radnu dozvolu od poslodavca I drzave kao I sva potrebna dokumenta papire I sve sto je bilo potrebno od vojske izvestaja supa suda vencani diplomu ....hvala unapred

Ukoliko zadovoljavate osnovni eligibility kriterijum za CEC, FSW ili FST (http://www.cic.gc.ca/ctc-vac/getting-started.asp ), i nemate problem sa inadmissability(http://www.cic.gc.ca/ENGLISH/information/inadmissibility/index.asp ) - uz LMIA supported job offer cete sigurno dobiti ITA u prvom izvlacenju nakon ulaska u EE pool... za ulazak u EE pool vam trebaju test jezika i ECA...

Back