Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Zna li neko da li se razlikajuje aplikacija za LMIA ako se ide samo na radnu dozvolu ili ako se ide na EE? LMIA kroz EE se ne plaća, ali da li se može aplicirati za EE nakon dobijenog LMIA gde nije ništa naglašeno da je za EE? Uh, nadam se da ste me razumeli...

razumeli... LMIA se placa 1000$, osim ako se ne aplicira za LMIA preko EE programa... ako vec imate LMIA supported job offer, onda lepo aplicirate na EE i dobijete 600 poena, i sve dobro :)

ok ljudi evo da podjelim malo inf sa vama ..sto se tice medical u Sarejevu ..
radi u zgradi UN-a (doci samo 5 min prije jer vas nece pustititi u zgradu ranije)
Pregled: krv i mokraca odmah
-Nakon toga vas posalju na rengen pluca ( bolnisa Kosevo ) ..Savjet -uzeti taxi za 6 maraka do tamo .- dovedu vas odamh ipred vrata od radiologije..jer ja jaaaako tesko naci parking u krugu bolnice):prijavite se naglavni salter i nakoon prijave odmah na kad iznad salter u sobu br 22 na slikavanje).Uzmi taksi ispred bolnice za nazad ...6 maraka
-Nakon rengena idete odmah u banku platiti troskove ( a banka vam je odmah ispred UN-a to nije problem) i vracate se nazad na pregled
-Tako ako jos ima ljudi koji vade krv cekate na red za pregled -..tlak,pluca,tezina visina, pita dali nosite naocale..dali ste imali kakve bolesti i to je to
dolazak tj naruceni u 8.45 ..gotovi u 12 .45 :worth:

Pozdrav svima! Nova sam na forumu i bila bih jako zahvalna ako biste mi pomogli da razjasnim neka pitanja. Naime, momak i ja zelimo da odemo u Kanadu, i koliko smo shvatili jedina opcija za imigraciju je Express Entry. E sada, ukupan broj bodova koji se moze osvojiti je 1200, s tim da se 600 od toga dobija ili za job offer ili za provincial nominee, a drugih 600 na godine starosti, obrazovanje itd. Procitali smo da je najmanji broj bodova na prihvacenoj aplikaciji 813, te bi to znacilo da moramo da imamo ili offer ili da budemo nominee da bismo prosli. Posto job offer nemamo, mozete li nam pojasniti sta tacno podrazumijeva provintial nominee i na osnovu cega se dobija? Unaprijed hvala :)

razumeli... LMIA se placa 1000$, osim ako se ne aplicira za LMIA preko EE programa... ako vec imate LMIA supported job offer, onda lepo aplicirate na EE i dobijete 600 poena, i sve dobro :)

http://www.cic.gc.ca/english/department/media/notices/2014-12-01.asp#16
koliko ja znam za svaki LMIA mora unapred da se naglasi za sta ce se iskoristiti,za 2 stvari se moze samo uz dual intend LMIA,to je valjda sad skoro pocelo uz ovaj EE
ali moze posle mislim uz dobijen work permit da se aplicira za EE

Poslednja izmena:
Express Entry system #4 draw– February 27, 2015 735+ poena, poslato 1187 aplikacija, kao grom iz vedra neba :-) Sto se mene tice, pravo u metu... hehehe
U rasponu od proslog puta 808 do sadasnjih 735 bodova, jako malo ljudi. Gde je 200.000 koliko su najavljivali za 2015-tu... ima nade za sve. Konacno je pocelo da opada da se moze nazvati opadanjem...

Dobro je da polako opada... Pretpostavljam da u rasponu od 500-700 nema mnogo kandidata pa samim tim čim padne ispod 700 otvara se i nama mogućnost...

Da li je neko sa foruma dobio poziv da aplicira? Tj.da li je neko izvučen u ova 4 kruga?

Dobro je da polako opada... Pretpostavljam da u rasponu od 500-700 nema mnogo kandidata pa samim tim čim padne ispod 700 otvara se i nama mogućnost...

Da li je neko sa foruma dobio poziv da aplicira? Tj.da li je neko izvučen u ova 4 kruga?

pa, jedino ako je neko vec u Kanadi na TWV pa je imao LMIA job offer... treci draw je bio CEC-only, ali meni za sada deluje da je vecina ovde FSW, tj da svi imamo do 600 poena max... ako je neko ipak dobio ITA, bilo bi lepo da napise timeline i vise detalja oko podnosenja online aplikacije...

Samo da se javimo iz Kanade :) Upravo smo stigli i prvi utisci su nam da su Kanadjani totalno stress free i da vole da se sale :) Za dalje cemo videti ;) Inace, leteli smo preko LOT kompanije i vrlo smo zadovoljni njihovom uslugom. Veliki pozdrav svima i samo napred!!!

Opala pa vi vec i internet nasli... idi bre, ta Kanada je stvarno svetska zemlja... :)

hahaha to za stress free je uvek utisak gde god da se ode u razvijene zemlje - da li sto smo mi totalno pod stresom od kako smo se rodili i saznali za sebe, ili iz nekog drugog razloga - ne znam bas...

javljajte utiske, pratimo mi i temu Zivot u Kanadi :)

Drugari, izvinjavam se na spamovanju ali znam da brzo odgovarate a bas mi je hitno. Da li je neko imao situaciju da ima vazecu vizu u pasosu (u mom slucaju je UK) ali da je doslo do promene putne isprave (u mom slucaju zbog promene prezimena)? Da li i dalje mozete da putujete sa tom vizom? Znam da kada istekne pasos, dovoljno je da se prilikom ulaska u zemlju pokazu oba pasosa. Jos jendom, izvinjavam se na offtopic-u.

Drugari, izvinjavam se na spamovanju ali znam da brzo odgovarate a bas mi je hitno. Da li je neko imao situaciju da ima vazecu vizu u pasosu (u mom slucaju je UK) ali da je doslo do promene putne isprave (u mom slucaju zbog promene prezimena)? Da li i dalje mozete da putujete sa tom vizom? Znam da kada istekne pasos, dovoljno je da se prilikom ulaska u zemlju pokazu oba pasosa. Jos jendom, izvinjavam se na offtopic-u.

Za US je tako - poneses stari pasos gde je vazeca viza, i novi pasos koji je vazeci, i to je to...

Da li je moja prethodno izdata viza za SAD i dalje validna?
Ukoliko Vaša viza nije otkazana od strane konzularnog ili službenika za useljenike SAD ili fizički oštećena, viza je važeća do datuma isteka koji se nalazi na njoj, bez obzira na to da li je rok važenja vašeg pasoša istekao ili ne. Ukoliko je rok važenja pasoša, u kom se nalazi Vaša još uvijek važeća viza, istekao, jednostavno otputujte u SAD sa svojim novim, važećim, pasošem i sa starim, koji sadrži Vašu važeću vizu, kako biste je mogli pokazati inspektoru za useljenike SAD-a prilikom ulaska u zemlju. Ni pod kakvim uslovima ne smijete da pokušate da skinete vizu iz vašeg isteklog pasoša i fizički je premjestite u novi.

http://podgorica.usembassy.gov/sr1/faqs.html

- - - - - - - - - -

evo i za UK... https://www.gov.uk/transfer-visa

Pogledaj Note - kaze da mozes da poneses oba pasosa :)

Ćao, imam pitanja u vezi iseljenja. Imam srednju medicinsku školu( Hrvatska) a dečko mi ima visoku građevinsku školu ( Srbija ) i ima tri godine radnog iskustva u struci. Zanima me kako bi mogli da idemo i da li možemo da idemo u Kanadu kao par, planiramo da se venčamo za tri meseca. Trenutno živimo u Beču, ali nam je želja Kanada.

Pozdrav :)

Drustvo da javim da sam bila na seminaru u ambasadi. Cisto je informativnog karaktera, nista novo nisam saznala. Predavanje je drzao sluzbenik iz Beca, s obzirom da najvise aplikacija dobijaju iz Srbije. Pitanja koja su ljudi bojazljivo postavljali su uglavnom bila za vreme obrade aplikacije i oko studentskih viza. Mogli smo i nakon predavanja da pitamo privatna pitanja, ne bas nasamo ali i ne pred svima, pa se tu formirao red od deserak ljudi. Jako ljubazan i konkretan sluzbenik, i da ne zaboravim potvrdio je ono sto smo ovde komentarisali da do sada su pozivani samo sa job offer ili PNP. Uskoro sledi pozivanje bez toga, tj. velike vecine nas koji to nemamo. Sve u svemu prava trka uskoro pocinje i to sto su do sad tako malo ljudi pozivali ne treba da nas zavara , jer jedan od komentara je bio da oni time kontrolisu broj novih aplikacija kako bi ispostovali vreme od 6 meseci za dobijanje PR. Toliko od mene....

Drustvo da javim da sam bila na seminaru u ambasadi. Cisto je informativnog karaktera, nista novo nisam saznala. Predavanje je drzao sluzbenik iz Beca, s obzirom da najvise aplikacija dobijaju iz Srbije. Pitanja koja su ljudi bojazljivo postavljali su uglavnom bila za vreme obrade aplikacije i oko studentskih viza. Mogli smo i nakon predavanja da pitamo privatna pitanja, ne bas nasamo ali i ne pred svima, pa se tu formirao red od deserak ljudi. Jako ljubazan i konkretan sluzbenik, i da ne zaboravim potvrdio je ono sto smo ovde komentarisali da do sada su pozivani samo sa job offer ili PNP. Uskoro sledi pozivanje bez toga, tj. velike vecine nas koji to nemamo. Sve u svemu prava trka uskoro pocinje i to sto su do sad tako malo ljudi pozivali ne treba da nas zavara , jer jedan od komentara je bio da oni time kontrolisu broj novih aplikacija kako bi ispostovali vreme od 6 meseci za dobijanje PR. Toliko od mene....

Hvala na informacijama mylyca-e... ako je sam spomenuo da uskoro sledi pozivanje ljudi bez job offer ili PNP - to je super vest...

Juce sam citao interesantan clanak sa clanom vlade Kanade koji potvrdjuje ovo sto je rekao. Prvi talas je iskljucivo bio za ljude sa job offer-om i vremenom kroz 15 izvlacenja koliko je rekao u intervju da ce ih biti u 2015 godini (mada je meni to mnogo) broj poena za prijem ce lagano padati.

Mislim da takvih ovde nema...

Napisah odmah posle poslednjeg izvlacenja:

Express Entry system #4 draw– February 27, 2015 735+ poena, poslato 1187 aplikacija, kao grom iz vedra neba :-) Sto se mene tice, pravo u metu... hehehe
U rasponu od proslog puta 808 do sadasnjih 735 bodova, jako malo ljudi. Gde je 200.000 koliko su najavljivali za 2015-tu... ima nade za sve. Konacno je pocelo da opada da se moze nazvati opadanjem...

Dobio sam poziv, CEC. Ispuni se ponovo gotovo isti upitnik kao za prijavu u EE, samo malo detaljniji. Odmah se dobija spisak potrebnih dokumenata sa detaljnim uputstvima sta treba da sadrze, rok slanja aplikacije 60 dana. Klasicna online aplikacija...
Kada budem raspolozen ubacicu neki screenshot.
Pozdrav

Poslednja izmena:

Bio i ja na ovom drugom od 04.03. Samo da dodam da je rekao i to da guverner hoce sto vise emigranata ove godine da vidi... tako da ce uskoro poceti da zovu po 20-30000 njih po draw-u...
Pozz

Back