Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Koja mora imati LMIA a LMIA za skill poslove neces nikad dobiti...gdje je tu logika

pa upravo tu... u potpunoj kontroli nad imigracijom... sa EE imaju program da zategnu kad treba - kao sto je sada, pred izbore, ili da popuste i uvezu ono sto im je potrebno - sve u skladu "draw rules" koji su po zakonu, da oteraju kuci sve studente na PGWP kojih su se prepunili, isl...

E nismo neke srece. Ovdje najvise profitiraju oni indijci (iako ih u kanadi smatraju teskim poganima) jer oni ielts dobro mogu savladati jer ako ima i sekundu obrazovanja mora znati engleski perfektno.

Zna li neko koliko kosta fee za lmia...negdje vidim da stoji 1000$ je li to istina?

Za radnu vizu LMIA kosta 1000$... za PR kroz EE LMIA je besplatna...

Sa druge strane, cela procedura dobijanja LMIA je zahtevna i opterecujuca za poslodavca... negde sam procitao statistiku da i kada se poslodavac odluci da aplicira za LMIA, ispunjava sve uslove (nudi above median wage, permanent full time position, daje oglas na 3 glavna oglasivaca minimum mesec dana, isl... )procenat odbacenih LMIA aplikacija je 70%...

U pravu je Janci da uglavnom troskove snosi radnik, jer poslodavcima ne pada na pamet da se izlazu troskovima,cak i da ih se ubedi da se izlazu riziku od tuzbe od PR ili citizena koji je aplicirao na tu poziciju.

Nazalost ja nisam naisla na tu diskusiju :( ,ukoliko imate pri ruci molim vas postavite ponovo.
Sve pise na CIC site I sve je jasno osim papira iz Srbije dokaz o zaposlenju sta se prilaze ako ne radna knjizica ?:dash:

Zdravo ANNAK, Ja sam kao dokaz o zaposlenju za FSW2014 poslao pismo koje je napisao sef odeljenja u kom sam radio. Pismo je napisano na zaglavlju firme potpisano od strane sefa i jos dodatno imalo je pecat preduzeca.
Bitno je da pismo sadrzi:
-Naziv pozicije
-Datum pocetka radnog odnosa i datum prestanka radnog odnosa
-Neto godisnju zaradu
-Opise poslova koji se podudaraju sa NOC kategorijom za koju se prijavljuje

uostalom evo kako su to definisali oni: http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5612E.pdf
kako dokazati radno iskustvo navedeno je pod brojem 12.[/QUOTE]

Hvala vam Djordje na informaciji tu listu sam pregledala sto puta I sve ne mogu da verujem da nista drugo ne treba,niti traze dokaze?

Znaci vi niste slali nista iz zavoda za zaposljavanje?
takodje niste slali dodatno -additional supporting doc.?
Odreske od plate ili ugovor o radu sa poslodavcem ?
" Copies of work contracts"
"Copies of pay stubs"

da li ste slali izvod iz banke, ili to samo po zahtevu?

Na koji nacin ste dokazali da imate rado iskustvo toliko I toliko godina u toj profesiji, osim pisma od poslodavca sa svim navedenim?
unapred
:hvala: do :worth:

Za radnu vizu LMIA kosta 1000$... za PR kroz EE LMIA je besplatna...

Sa druge strane, cela procedura dobijanja LMIA je zahtevna i opterecujuca za poslodavca... negde sam procitao statistiku da i kada se poslodavac odluci da aplicira za LMIA, ispunjava sve uslove (nudi above median wage, permanent full time position, daje oglas na 3 glavna oglasivaca minimum mesec dana, isl... )procenat odbacenih LMIA aplikacija je 70%...

U pravu je Janci da uglavnom troskove snosi radnik, jer poslodavcima ne pada na pamet da se izlazu troskovima,cak i da ih se ubedi da se izlazu riziku od tuzbe od PR ili citizena koji je aplicirao na tu poziciju.
Malo si me zbunio kako se razlikuje LMIA preko EE i za working visa. Koji je postupak dobijanja i u cemu je razlika. Mene zanima za EE

Zdravo ANNAK, Ja sam kao dokaz o zaposlenju za FSW2014 poslao pismo koje je napisao sef odeljenja u kom sam radio. Pismo je napisano na zaglavlju firme potpisano od strane sefa i jos dodatno imalo je pecat preduzeca.
Bitno je da pismo sadrzi:
-Naziv pozicije
-Datum pocetka radnog odnosa i datum prestanka radnog odnosa
-Neto godisnju zaradu
-Opise poslova koji se podudaraju sa NOC kategorijom za koju se prijavljuje

uostalom evo kako su to definisali oni: http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5612E.pdf
kako dokazati radno iskustvo navedeno je pod brojem 12.

Hvala vam Djordje na informaciji tu listu sam pregledala sto puta I sve ne mogu da verujem da nista drugo ne treba,niti traze dokaze?

Znaci vi niste slali nista iz zavoda za zaposljavanje?
takodje niste slali dodatno -additional supporting doc.?
Odreske od plate ili ugovor o radu sa poslodavcem ?
" Copies of work contracts"
"Copies of pay stubs"

da li ste slali izvod iz banke, ili to samo po zahtevu?

Na koji nacin ste dokazali da imate rado iskustvo toliko I toliko godina u toj profesiji, osim pisma od poslodavca sa svim navedenim?
unapred
:hvala: do :worth:[/QUOTE]

Pa sto se tice iskustva tj. dokaza o radnom iskustvu poslao sam samo pismo poslodavca na papiru sa zaglavljem firme :) To je bilo dovoljno da u Sidneju u Novoj Skotskoj procene da se kvalifikujem i dobio sam PER.
Sto znaci da su papiri poslati na dalju obradu u Bec, za sada cekam da vidim sta ce se desiti u Becu. Naravno sve sto su poslodavci napisali u pismu se slaze sa onim sto je upisano u radnu knjizicu, ukoliko iz Beca traze dodatna dokumenta tek onda cu ih slati... Nadam se da ovo pomaze, sto se tice samog procesa prijavljivanja sada je malo drugacije u odnosu na proslu godinu, popunjava se aplikacija online dok sam ja slao gomilu papira u Kanadu. Puno srece sa prijavom ukoliko je saljete!

Pozdrav svima. Trenutno sam na Malti, radim kao konobar. Engleski znam veoma solidno: izmedju b2 i c1. Zanima me ovo: http://www.albertacanada.com/opportunity/immigrating/ainp-eds-semi-skilled-criteria.aspx

Kako procitah vest iz 2015, moguce je aplicirati za AINP ukoliko imate iskustva u Alberti u tom poslu, ali kako pre svega doci, na koji vizu? Da li treba da kontaktiram hotele i restorane u Alberti, pa da na osnovu neke radne vize dodjem, a posle apliciram za AINP kad ispunim uslov ikustva u Alberti, ili kako?

Izvinjavam se ako je vec negde napisano, u strasnoj sam frci ovih dana.

Pozdrav svim forumasima
Imam devojku koja ima kanadsko drzavljanstvo. Ona je predala dokumenta potrebna za sponzorstvo polovinom oktobra 2014. Medjutim, jos nema nikakvog odgovora. Interesuje me koliko to moze da traje. A takodje me interesuje procedura koja sledi po odobrenju sponzorstva. Hoce li mi dozvoliti da odem u Kanadu, da se vencamo i da odande zapocnemo proceduru useljenja. Hvala svima na odgovorima, savetima i komentarima.

Back