Kako do Kanadske iseljeničke vize?

We have reviewed your qualifications presented to us and we have determined that you do not presently qualify for residence under any applicable program to Canada.

Skilled Workers are persons with suitable education, work experience in a high demand occupation, age and language abilities under one of Canada's official languages and who are selected as permanent residents under six selection factors which demonstrate their likelihood to become economically settled in Canada.

We encourage you to enhance your profile and contact us again in the future at which time we may be in a position to assist.

Pozdrav ljudi jos jedared. :)
Krenuo sam da prikupljam dokumenta. Interesuje me sledece. Da li IELTS mora da se prilozi u aplikaciji ili se on zahteva kasnije kada se zakljuci da je aplikant eligible?

pitanje ti bas nije najjasnije, a pokusacu da ti odgovorim na osnovu toga sto shvatam da pitas...

ti si eligible to enter the express entry pool, tj zadovoljavas kriterijume da udjes u EE bazu potencijalnih imigranata, ako ispunjavas uslove koje je Kanada propisala... to se odredi na osnovu Come To Canada alata koji se nalazi na CIC sajtu, i npr, za FSW program podrazumeva da imas najmanje 67/100 poena.
Nakon sto ti oni dozvole da pristupis toj bazi, tj pool-u, racuna se tvoj CRS skor. Obavezne stvari za CRS su ECA i IELTS, bez toga ne moze da se kreira profil. Takodje, osim ova dva, faktori za odredjivanje CRS poena su godine, radno iskustvo, potencijalni poeni na bracnog partnera, i bonusi koje mozes da ostvaris na osnovu poznavanja jezika i radnog iskustva ili obrazovanja.

Nakon svega toga, Kanada obavlja draw svake dve nedelje, i bira kandidate koji imaju najveci skor u tom poolu... jednom kada si izabran, dokazi za radno iskustvo, novce, uverenja o nekaznjavanju isl se dodaju na vec postojece ECA i IELTS i dobija se PR...

Kome nije jasno, neka me pita na pvt, posto vec 16. put objasnjavam istu proceduru na samom forumu i dosadan sam vise i sebi, a ne ljudima koji su proceduru razumeli...

pozz,
B

Eto, to je EE

Zdravo svima. Ja sam nov na ovom forumu, ima li neko ko se prijavio za FSW 2014 u septembru?
Ja sam aplikaciju poslao 02.09.2014, isporucena je 09.09.2014. Novac sa kreditne kartice je skinut 25 Novembra, a potvrdu tj. "positive determination of eligibility to be processed" sam dobio 24. decembra.
Koliko je potrebno da prijava posle ovoga stigne do Beca? Pratio sam strane forume ali tamo su uglavnom Indijci i njihovi zahtevi se obradjuju u drugoj ambasadi.

Zdravo svima. Ja sam nov na ovom forumu, ima li neko ko se prijavio za FSW 2014 u septembru?
Ja sam aplikaciju poslao 02.09.2014, isporucena je 09.09.2014. Novac sa kreditne kartice je skinut 25 Novembra, a potvrdu tj. "positive determination of eligibility to be processed" sam dobio 24. decembra.
Koliko je potrebno da prijava posle ovoga stigne do Beca? Pratio sam strane forume ali tamo su uglavnom Indijci i njihovi zahtevi se obradjuju u drugoj ambasadi.

Pa svaka cast!! A koji NOC br?

Buduci da ambasada u Becu ne salje AOR (odnosno informaciju kada je kod njih prebacen slucaj iz Sidneja), nije moguce utvrditi koliko dugo traje "putovanje" nasih aplikacija od Kanade do Austrije (ako, pak, neko ima drugu informaciju ili slobodnu procenu, neka je napise). Ima slucajeva ljudi koji su aplikacije poslali u maju, a poziv na Medical dobili u oktobru (Laura ce bolje znati tacnije datume, nadam se da nisam pogresno napisala), a ima i nas cije su aplikacije poslate u junu (ili julu), koji smo PER-ove dobili u novembru i jos cekamo poziv na Medical...Ja sam toliko upucena, ostali ce znati mozda vise. Sve najbolje u daljoj proceduri :)

Mene su iz Sineja obavestili kada su prebacili papire u Bec.Iz Beca nisam dobila nikakvo obavestenje,samo traze dodatne informacije.Ali ja sam PNP tako da ne znam da li je takvo pravilo i za FSW.Bice brzo odgovora ne brinite, samo jos malo strpljenja z:)

Buduci da ambasada u Becu ne salje AOR (odnosno informaciju kada je kod njih prebacen slucaj iz Sidneja), nije moguce utvrditi koliko dugo traje "putovanje" nasih aplikacija od Kanade do Austrije (ako, pak, neko ima drugu informaciju ili slobodnu procenu, neka je napise). Ima slucajeva ljudi koji su aplikacije poslali u maju, a poziv na Medical dobili u oktobru (Laura ce bolje znati tacnije datume, nadam se da nisam pogresno napisala), a ima i nas cije su aplikacije poslate u junu (ili julu), koji smo PER-ove dobili u novembru i jos cekamo poziv na Medical...Ja sam toliko upucena, ostali ce znati mozda vise. Sve najbolje u daljoj proceduri :)

OK znaci da stanem u red :) hvala na informaciji nadam se da ce vam poziv za medical brzo stici :)

Mene su iz Sineja obavestili kada su prebacili papire u Bec.Iz Beca nisam dobila nikakvo obavestenje,samo traze dodatne informacije.Ali ja sam PNP tako da ne znam da li je takvo pravilo i za FSW.Bice brzo odgovora ne brinite, samo jos malo strpljenja z:)

Hvala na informaciji :) Koliko je vremena proslo od slanja papira iz Sidneja do prve komunikacije tj. prvih zahteva iz Beca? Da znam da li da se pripremim za duze cekanje :)

Back