Pozdrav ljudi jos jedared.

Krenuo sam da prikupljam dokumenta. Interesuje me sledece. Da li IELTS mora da se prilozi u aplikaciji ili se on zahteva kasnije kada se zakljuci da je aplikant
eligible?
pitanje ti bas nije najjasnije, a pokusacu da ti odgovorim na osnovu toga sto shvatam da pitas...
ti si eligible to enter the express entry pool, tj zadovoljavas kriterijume da udjes u EE bazu potencijalnih imigranata, ako ispunjavas uslove koje je Kanada propisala... to se odredi na osnovu Come To Canada alata koji se nalazi na CIC sajtu, i npr, za FSW program podrazumeva da imas najmanje 67/100 poena.
Nakon sto ti oni dozvole da pristupis toj bazi, tj pool-u, racuna se tvoj CRS skor. Obavezne stvari za CRS su ECA i IELTS, bez toga ne moze da se kreira profil. Takodje, osim ova dva, faktori za odredjivanje CRS poena su godine, radno iskustvo, potencijalni poeni na bracnog partnera, i bonusi koje mozes da ostvaris na osnovu poznavanja jezika i radnog iskustva ili obrazovanja.
Nakon svega toga, Kanada obavlja draw svake dve nedelje, i bira kandidate koji imaju najveci skor u tom poolu... jednom kada si izabran, dokazi za radno iskustvo, novce, uverenja o nekaznjavanju isl se dodaju na vec postojece ECA i IELTS i dobija se PR...
Kome nije jasno, neka me pita na pvt, posto vec 16. put objasnjavam istu proceduru na samom forumu i dosadan sam vise i sebi, a ne ljudima koji su proceduru razumeli...
pozz,
B
Eto, to je EE