Foggo
Ističe se
- Poruka
- 2.738
@marjanac
Da pojasnim prvo: Zabranjeno je otici turisticki a onda traziti neku drugu vizu. To nije legalno. Aplikant je slagao vlasti da ce doputovati I odputovati onda kada je naveo u aplikaciji za turisticku vizu. ALI, ukoliko ipak uspe da ubedi vlasti da ce se vratiti i dobije turisticku vizu, kada se vec nadje na tlu Kande moze, uz veliku pomoc strucnih pravnih savete nekoga ko se bavi imigracionim pitanjima, pokusati da dobije stalne papire (npr. PR). Takvi saveti kostaju i to ozbiljan novac i samo strucna osoba koju aplikant izabere moze da u tom smislu pomogne sagledavajuci da li ispunjava uslove za takav ili bilo kakav drugi poduhvat. Vlasti Kande su svesne ovakve mogucnosti zato prilikom izdavanja turistickih viza i vode racuna o eventualnom postojanju ovakve mogucnosti tj, da aplikant/turista ostane u Kanadi i zatrazi neki drugi status ili pak ostane i radi na crno.
Kako sam ja razumela novu procedure (Januar 2015) bice obavezno da imate AEO i LMIA. (neka me neko ispravi ukoliko nisam u pravu). Kandidat ce IELTS morati da polozi sa najvecom (ili bar visokom) ocenom I sustinski mislim da se novi program svodi na odabir najboljih kandidata. Dakle, ukoliko I ispunjavate sve uslove, iseljenicku vizu ce dobiti onaj kandidat koji je i za nijansu bolji. Takav ce kandidat expresno dobiti iseljenicku I otici.Dakle, ko planira da ide turisticki I odande trazi PR, neka ozbiljno razradi plan B kada se nadje tamo. nadam se da sam pomogla, Srecno![]()
niko ne moze da ode turisticki i trazi PR direktno.
najbrza procedura bi bila da se nadje poslodavac, on popuni odredjena dokumenta pa da se aplicira za pokrajinsku nominaciju, pa onda PR.
Poslednja izmena: