Kako do Kanadske iseljeničke vize?

@Artistic cestitamo!!!!:zurka::super::super:
@blok45 zakasnila si na odgovoru,ali ne znam zasto se ne sekiram?! @marjanac,ne daj se!
@Laura(nisi nepristojan putnik!:),@emiuki,@Janci,@Mladen_NS,@Ljiljsmd.@maple_leaf..samo napred
hvala@ sweet darling
Posebne dobre zelje za nase prijatelje @canada calling!!!! i prijateljicu@ Ikica-Sarajevo!!!!
Zelje cestitke pozdravi su besplatni bre,....i ce vam se vrate:)Pesma za danas je......
Joj,ako smo nekog zaboravili,molim Vas ne zamerite.....i ne zamerite na sreci :) :) :)

Hvala ti na iskerenim I dobrim zeljama a mi vama zelimo brzo procesuiranje MR I da odletite sto je pre moguce. Boze ne mogu da verujem da prste MRovi I ostalo. Izgleda da ipak nisu zaboravili I na nas iz Evrope!!!!!!! A moram samo da vam kazem da sam ja povukla nogu I to mojim zahtevima da postujete samo lepe vesti na blogu!!!!! (skromnost mi je vrlina) :rumenko: EEEe aj' pa sad vam zelim da se uzelite gibanica, rostilja, sira I kajmaka.....Pozdrav :klap: I :bye: SREEEEEEEEEECNOOOOOOOOOOOOOOOO...................

Pozdrav drustvo , evo ja od sinoc citam temu ( oci mi ispadose ) , krenula sam od 250-e stranice i totalno sam razocarana koliko se sve dugo ceka ...ali bacila sam pogleda na zadnje stranice i vidim vatromet i ludilo , ipak se nesto desava pozitivno desava :)
Naime jos nisam naisla na slucaj slican mom pa da napisem nesto i odoh dalje da citam !
Moja majka i brat zive u Kalgariju i oni su dobili kanadsko drzavljanstvo pre 15 godina ( a tamo su vec 19 ) otac mi je tamo preminuo pre 5 godina ( oni su dobili iseljenicke vize kao izbeglice , premda to nisu bili , sredili preko nekog advokata da su izbeglice i otisli ) ... da ne duzim i ja bih sada tamo ! Imam supruga i dvoje dece i tek smo sada resili da bi isli tamo ( sve ovo vreme smo ocekivali da odemo u svajcarsku jer njegovi roditelji i brat zive tamo ali tamo ne moze da si bog ) i nemam pojma ni odakle da pocnem , molila bih bilo kakav savet ! Da li postoje neke advokatske kancelarije u Bg koje resavaju i pomazu oko viza ? Ne znam uopste koja mi je najbolja opcija , da li da se razvedem da da trazim da idem da zivim kod majke i brata i naravno vodim svoju decu a muza bih nekako kasnije prebacili , ili je najjednostavije udati se za nekog tamo ? :think:

Ne bi trebalo da se razvodis,zasto bi?!:) Pogledaj sledece linkove,procesljaj ih dobro http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/relatives.asp i ovaj http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/relatives-apply-who.asp
PS poslao sam ti pp ,otvori sanduce.
Pozdrav drustvo , evo ja od sinoc citam temu ( oci mi ispadose ) , krenula sam od 250-e stranice i totalno sam razocarana koliko se sve dugo ceka ...ali bacila sam pogleda na zadnje stranice i vidim vatromet i ludilo , ipak se nesto desava pozitivno desava :)
Naime jos nisam naisla na slucaj slican mom pa da napisem nesto i odoh dalje da citam !
Moja majka i brat zive u Kalgariju i oni su dobili kanadsko drzavljanstvo pre 15 godina ( a tamo su vec 19 ) otac mi je tamo preminuo pre 5 godina ( oni su dobili iseljenicke vize kao izbeglice , premda to nisu bili , sredili preko nekog advokata da su izbeglice i otisli ) ... da ne duzim i ja bih sada tamo ! Imam supruga i dvoje dece i tek smo sada resili da bi isli tamo ( sve ovo vreme smo ocekivali da odemo u svajcarsku jer njegovi roditelji i brat zive tamo ali tamo ne moze da si bog ) i nemam pojma ni odakle da pocnem , molila bih bilo kakav savet ! Da li postoje neke advokatske kancelarije u Bg koje resavaju i pomazu oko viza ? Ne znam uopste koja mi je najbolja opcija , da li da se razvedem da da trazim da idem da zivim kod majke i brata i naravno vodim svoju decu a muza bih nekako kasnije prebacili , ili je najjednostavije udati se za nekog tamo ? :think:

Agencija Adriatic, Cara Dusana 101, Zemun
adriatic@eunet.rs ili na broj telefona 011/316-2187 i 011/307-7258, svaki radni dan posle 16h.. Odmah se uputu tamo, oni ce ti pomoci!

Jao hvala vam puno , nemate pojma koliko mi ovo znaci !
Malo sam se razocara jer vidim koliko dugo cekate , ali bice i ima nade i vec ste pri kraju i ja vam mogu iz prve ruke reci da nema problema ni oko posla ni oko stana i ostalih stvari , citam ovde svasta ... moj inisu imali nikakvih problema , nasli su odmah po dva posla , a i vise ako fizicki mozes da izdrzis ( trenutno jedan drug iz sabca otisao pre 6 godina decko 4 posla radi , na aerodromu nocnu smenu , pice raznosi dva dana u nedelji , dva dana vozi za njihov gradski prevoz , raznosi jedan dan reklame ( to placaju $1000 mesecno pa ti ako mozes razdeli ih za dan , naravno pola bace u djubre ) vozi i brzu postu i tako ...) a vec sledece godine idu preko zime na havaje ili mexiko ili cubu ( moj brat se vencao na kubi i tu nas je bilo 63-oje gostiju i svi su nam rekli da smo ludi sto ne dolazimo tamo , rekla sam vam vec sto nismo ... i tako da ne davim dalje ...
Hvala jos jednom i pozdrav !

Jao hvala vam puno , nemate pojma koliko mi ovo znaci !
Malo sam se razocara jer vidim koliko dugo cekate , ali bice i ima nade i vec ste pri kraju i ja vam mogu iz prve ruke reci da nema problema ni oko posla ni oko stana i ostalih stvari , citam ovde svasta ... moj inisu imali nikakvih problema , nasli su odmah po dva posla , a i vise ako fizicki mozes da izdrzis ( trenutno jedan drug iz sabca otisao pre 6 godina decko 4 posla radi , na aerodromu nocnu smenu , pice raznosi dva dana u nedelji , dva dana vozi za njihov gradski prevoz , raznosi jedan dan reklame ( to placaju $1000 mesecno pa ti ako mozes razdeli ih za dan , naravno pola bace u djubre ) vozi i brzu postu i tako ...) a vec sledece godine idu preko zime na havaje ili mexiko ili cubu ( moj brat se vencao na kubi i tu nas je bilo 63-oje gostiju i svi su nam rekli da smo ludi sto ne dolazimo tamo , rekla sam vam vec sto nismo ... i tako da ne davim dalje ...
Hvala jos jednom i pozdrav !

Ja bih na tvom mestu išla kod advokata. Ili, još bolje, ako tvoji mogu da nađu nekog dobrog u Kanadi. Na ovom linku gore lepo stoji ko može biti sponzorisan, a ti ne spadaš ni u jednu kategoriju. Moja jetrva ima sestru u Emontonu koja ih je godinama zvala da dođu ali nisu hteli. Kada je ovde toliko zagustelo da više ne mogu finansijski da preguraju iz meseca u mesec i smislili su se da idu, više to nije bilo moguće. Ranije su postojali neki programi preko kojih su mogle da budu sponzorisane cele porodice bliskih rođaka ali su u kinuti pre par godina. Za Albertu sam sigurna a tvoji su u Kalgariju. Mislim da još uvek postoje u Manitobi ili Saskečuanu, ako nisu i tamo obustavili.
Možda najbolja varijanta je da vam nađu posao i odete na radnu vizu i posle odatle pripremate papire za ostanak

A zasto ne bi spadala tu kad pise : You can sponsor one relative of any age or relationship, but only if you do not have one of these living relatives who could be sponsored as a member of the family class:

spouse or common-law partner,
conjugal partner,
son or daughter,
parent,
grandparent,
sibling, or
uncle, aunt, nephew or niece, and
Zasto majka ne bi mogla biti sponzor ako joj je sin vec svakako u Kanadu dosao sa njom ?Mislim da moze,ali nisam siguran...
Ja bih na tvom mestu išla kod advokata. Ili, još bolje, ako tvoji mogu da nađu nekog dobrog u Kanadi. Na ovom linku gore lepo stoji ko može biti sponzorisan, a ti ne spadaš ni u jednu kategoriju. Moja jetrva ima sestru u Emontonu koja ih je godinama zvala da dođu ali nisu hteli. Kada je ovde toliko zagustelo da više ne mogu finansijski da preguraju iz meseca u mesec i smislili su se da idu, više to nije bilo moguće. Ranije su postojali neki programi preko kojih su mogle da budu sponzorisane cele porodice bliskih rođaka ali su u kinuti pre par godina. Za Albertu sam sigurna a tvoji su u Kalgariju. Mislim da još uvek postoje u Manitobi ili Saskečuanu, ako nisu i tamo obustavili.
Možda najbolja varijanta je da vam nađu posao i odete na radnu vizu i posle odatle pripremate papire za ostanak

Poslednja izmena:
A zasto ne bi spadala tu kad pise : You can sponsor one relative of any age or relationship, but only if you do not have one of these living relatives who could be sponsored as a member of the family class:

spouse or common-law partner,
conjugal partner,
son or daughter,
parent,
grandparent,
sibling, or
uncle, aunt, nephew or niece, and
Zasto majka ne bi mogla biti sponzor ako joj je sin vec svakako u Kanadu dosao sa njom ?Mislim da moze,ali nisam siguran...

Nisi citirao ono posle and, a to je:

you do not have any relative who is a:

Canadian citizen,
permanent resident or
registered Indian under the Indian Act.

Hvala na odgovoru , razmotricemo sve opcije , ja se nadam da je ipak majka majka i na osnovu nje malo ubrzaniju i laksu proceduru ! A moj suprug kaze 'ma da , oni samo tebe cekaju da apliciras i da ti odobre da ides ' . Moram da kazem kada mi je otac preminuo samo sam banula u ambasadu i ispricala im sve, dobila formulare , popunila , obavila razgovor i sutradan dosla po vizu !!!

Promakose mi ova dva iznad odgovora , nije mi ovo bas najjasnije !?!

Poslednja izmena:
A i ovo nabrojano se odnosi samo na maloletne osobe. Na kraju stoji:

You cannot sponsor other relatives, such as brothers and sisters over 18, or adult children who support themselves financially. If they apply to immigrate under the Skilled Worker Class, they may get extra points for having a relative in Canada.

Moram priznati da si me malo zbunio na prvu loptu. Znam da sam to ranije milion puta čitala i da ne može.....
Gde nam je Botexag da te malo uputi. On je otišao na radnu vizu pa je proučio sve oko toga i veliki je pobornik tog vida emigracije.

Potpuno si u pravu,nisam pazljivo citao,na brzinu sam preleteo....Namera mi je bila da linkom uputim tamo gde moze sam da se informise i tako eventualno pomognem,nikako da odmognem.A dobro bi bilo da se povremeno pojavi,ne zbog lekcija bilo kome,nego zbog pomoci onima kojima je potrebna,mada verovatno on sada ima pametnija posla :).Siguran sam da se slazes.Jos jednom se izvinjavam @zara77,a ako je potrebno...i Tebi se izvinjavam:)
A i ovo nabrojano se odnosi samo na maloletne osobe. Na kraju stoji:

You cannot sponsor other relatives, such as brothers and sisters over 18, or adult children who support themselves financially. If they apply to immigrate under the Skilled Worker Class, they may get extra points for having a relative in Canada.

Moram priznati da si me malo zbunio na prvu loptu. Znam da sam to ranije milion puta čitala i da ne može.....
Gde nam je Botexag da te malo uputi. On je otišao na radnu vizu pa je proučio sve oko toga i veliki je pobornik tog vida emigracije.

Poslednja izmena:
Ne može na žalost, jer bi u tom sličaju i mi tako otišli (rođeni brat mog muža je u Kalgariju već 18 godina). Mi došli turistički pa ćemo tako da guramo. Ja već radim, imamo advokata preko koga ćemo sređivati sve što treba, i nadam se da će sve biti ok.

Poslednja izmena:
Ne može na žalost, jer bi u tom sličaju i mi tako otišli (rođeni brat mog muža je u Kalgariju već 18 godina). Mi došli turistički pa ćemo tako da guramo. Ja već radim, imamo advokata preko koga ćemo sređivati sve što treba, i nadam se da će sve biti ok.

E Jannci isti slucak kao i moj , samo sto ja jos imam i majku tamo u Kalgaryju ! Ti onda radis na crno sa turistickom vizom ? A gde zivite , sa dverom ili ? I imate li dece , kako su oni sa skolom ? Izvini sto sve pitam ali me zanima , u Kalgariyu je ta nasa zajednica mala i svi se znaju , mozda i moj brat poznaje tvoje ... Mozda bi i ja mogla tako , da odem sa turistickom pa posle da jurim tamo , ali sta cu sa decom , moja deca idu u skolu , ne mogu ih ni povesti a ni ostaviti ovde !?! Au boze :dash:

...al se vi raspisaste za jedan dan...ne moze covek ni za vikend do Amerike da se odmori.... :)

Sponzorisati sw moze samo jedan rodjak, samo pod uslovom da sponzor nema nijednog zivog rodjaka ili supruznika u Kanada, drugim recima da je potpuno sam
Za rodjake do 18 godina ima neki program, ali ne znam mnogo o tome...
To sto neko ima rodjake, roditelje u Kanadi nece mu nista pomoci ni na jedan nacin osim prilikom bodovanja

Mislim da vam je Jannci objasnila put kojim treba da idete ako se vec ne mozete kvalifikovati za FSW

Cini mi se da ce od 2015 sa nivom pravilima FSW biti otvoren samo onima koji ce imati poslovnu ponudu, i moj savet je da proucite pokrajinske programe, ima tu zanimljivih kategorija za imigraciju...sve zavisi od zanimanja koje imate
Stav koji i dalje imam je da su vam daleko vece sanse ako dodjete u Kanadu i odavde trazite posao, utisak koji ostavite na intervjuu vrlo lako vam moze otvoriti vrata imigracije

Poslednja izmena:
...al se vi raspisaste za jedan dan...ne moze covek ni za vikend do Amerike da se odmori.... :)

Sponzorisati sw moze samo jedan rodjak, samo pod uslovom da sponzor nema nijednog zivog rodjaka ili supruznika u Kanada, drugim recima da je potpuno sam
Za rodjake do 18 godina ima neki program, ali ne znam mnogo o tome...
To sto neko ima rodjake, roditelje u Kanadi nece mu nista pomoci ni na jedan nacin osim prilikom bodovanja

Mislim da vam je Jannci objasnila put kojim treba da idete ako se vec ne mozete kvalifikovati za FSW

Cini mi se da ce od 2015 sa nivom pravilima FSW biti otvoren samo onima koji ce imati poslovnu ponudu, i moj savet je da proucite pokrajinske programe, ima tu zanimljivih kategorija za imigraciju...sve zavisi od zanimanja koje imate
Stav koji i dalje imam je da su vam daleko vece sanse ako dodjete u Kanadu i odavde trazite posao, utisak koji ostavite na intervjuu vrlo lako vam moze otvoriti vrata imigracije
Tako je,potpuno se slazem,Canada polako ali sigurno zatvara granice,i najpametnija ako se ima srece i najjeftinija je upravo ta varijanta,dolazak turisticki pa posao,jer tebi niko ne brani da trzis posao,a najbolje je onima koji imaju prijatelje i rodjake u Canadi da im vec nadju neku sljaku i time ubrzaju proces.Ja gledam kako cu brata dovuci u Canadu i sve se svodi na ovu varijantu,a i najbrza je naravno ako dobijes uopste turisticku vizu.

Zara77, mi smo ovde tek dve nedelje :D još se adaptiramo. Kod devera smo i mnogo nam znači što imamo nekog svog. Ja treutno radim samo povremeno dok se ne srede papiri, nakon toga krećem regularno svaki dan. Nije dream job, nije posao u struci ali preko toga ću dobiti papire a to mi je cilj. Suprug traži posao za sebe pa videćemo... Imamo klinca ali je još mali tako da o školi ne razmišljamo ;)

Pratila sam još jedan forum sa ovom tematikom gde je bračni par posle dužeg vremena traženja posla i razmišljanja, spakovao kofere i uputili se za Kalgari (sa Hr pasošima) a decu ostavili u Sr sa babama i dedama. Nije im bilo lako, mesecima su bili odvojeni ali poslednje što znam je da su našli poslove i doveli decu :) Mislim da način uvek postoji ali čovek mora biti spreman na određene žrtve. Uostalom, zar tako i nije gotovo sve u životu?

Ne znam kako funkcioniše srpska zajednica ovde ali koliko vidim srbi su svuda raštrkani. Verovatno se i ovde sve vrti oko crkve ali ovi naši su ateisti tako da njih to ne interesuje.

Joj Jancci hvala ti , mnogo mi znaci ovo sto mi pises , ali da znas da su mi suze krenule na oci kada sam procitala za ovaj par 'a decu ostavili u Sr sa babom i dedom ' :sad2: Ali kada bi mi neko garantovao da to nece biti duze od 3-4 meseca pa i da ih ostavim , ali nista u zivotu ne moze da se garantuje , oni su vec veliki , sin krenuo u srednju a cerka u osmom , bas sada kada im najvise trebam da ih ostavim !
A zajednica ko i svaka u dijaspori , vrte se oko crkve i koncerata kada nasi dodju da pevaju , ne gledaju ko je vise idu zbog druzenja , tako i u crkvu , ni moji nisu neki vernici ali idu zbog druzenja !
Ti sada ides da spavas , laku noc i cujemo se ! Sve najbolje !

Draboca,

Posto si se ti vec pripremio bio za put do Bece, verovatno si i informisan da li moze doci samo jedan od aplikanata i ponese pasos drugog. Dal mozda prave problem za to? I ne rece nam dal si dobio i odstampan COPR?

@ Artistic

Tek sam sada video poruku.

Pretpostavljam da može da se uzme za druge članove. Supruga i ja smo išli bez deteta a dobili smo 3 vize. Pretpostavljam da može ...

Dobili smo COPR zajedno sa pasošima.

Sve smo dobili u koverti na kojoj je već bila naša kućna adresa.
Pretpostavljam da kada dobijete PPR oni odmah isprintaju sve + spreme kovertu - čim stigu pasoši oni samo pošalju.

Dakle dobili sve potrebne dokumente
PS. Već smo i kartu kupili ;-)

Back