Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Emiiuki i AemiliaPaula hvala na brzim odgovorima i pomoći.

Sutra ili prekosutra idem da mi overe WES obrazac. Naravno morao sam povući par veza. Popunio sam sve oni samo trebaju lupiti pečat i potpisati.

U koverti koja ide od fakulteta ka WES-u biće WES obrazac i spisak ispita koje ću prevesti sutra (sa overenom kopijom - opstina ili sud) i ubaciti original prevoda i original spiska ispita (s obzirom da "šalje fakultet"). Što se tiče moje koverte bez originala, kopija diplome i kopija prevode diplome. Nadam se da bi to trebalo biti sve.

I još jedno pitanje. U delu WES obrasca gde popunjava "applicant" u rubrici "Degree Name" da li ste popunile na srpskom ili na Engleskom jeziku. Npr. Diplomirani Ekonomista ili Bachelor (Master)?

Poslednja izmena:
Drugari, imam jedno pitanje. Kako treba da izgleda reference letter i ko je vama izdavao? Ja sam prvobitno razumela da treba neko da mi napise reference a da dodatno prilozim fotokopiju ugovora o radu i potvrdu o stalnom zaposlenju u kojoj pise kada sam pocela da radim i kolika mi je plata.

Znala sam da ste na redu!!!!!

Supeeeeeeeeeeeeer!!!!!!!!!

:vatromet:
Ljudi sad videsmo da imamo drugu liniju:worth:,napokon da se nesto desi.
We started processing your application on September 24, 2014.

- - - - - - - - - -

Cestitam!!!!
Kada ste dobili PER?
Takodje druga linija na ECAS-u
We started processing your application on September 24, 2014
Konacno!!! :) :) :)

Obicno su MR slali desetak dana od pocetka obrade aplikacije.Dakle,krajem ove ,ili pocetkom sledece nedelje bi trebali dobiti dugo ocekivani mail:)
@blok45,ne bilo ti tesko da nam odgovoris,sa kojim datumom su poceli obradjivati vasu aplikaciju(we started processing....) i nakon koliko dana ste dobili mail sa MR?Hvala unapred!
Konačnoo :D nadam se da nećemo čekati dugo na medical :sad2:

- - - - - - - - - -

Posalji mi mail na pp da ti posaljem nas primer reference letter koji ti daje poslodavac.
Drugari, imam jedno pitanje. Kako treba da izgleda reference letter i ko je vama izdavao? Ja sam prvobitno razumela da treba neko da mi napise reference a da dodatno prilozim fotokopiju ugovora o radu i potvrdu o stalnom zaposlenju u kojoj pise kada sam pocela da radim i kolika mi je plata.

Obicno su MR slali desetak dana od pocetka obrade aplikacije.Dakle,krajem ove ,ili pocetkom sledece nedelje bi trebali dobiti dugo ocekivani mail:)
@blok45,ne bilo ti tesko da nam odgovoris,sa kojim datumom su poceli obradjivati vasu aplikaciju(we started processing....) i nakon koliko dana ste dobili mail sa MR?Hvala unapred!

- - - - - - - - - -

Posalji mi mail na pp da ti posaljem nas primer reference letter koji ti daje poslodavac.

Poslah pp :)

Hello Everyone!

E ovako, mi smo tacno pre godinu dana poslali papire za sponsorship u family class kao "conjugal relationship". Ja zivim u Kanadi a verenik moj u Srbiji. Nakon 2 nedelje Kanada je odobrila da mogu da budem sponsor i u koliko se ja razumem sada su te papire prosledili u Bec. (Znaci to je bilo 25.09.2013). Mi jos uvek cekamo, online na cic.gc.ca mogu da vidim status of application i vec godinu dana pise We have received your application, i ispod toga pise Medical Results have been Received.

Do sada valjda je taj medical istekao... pa cemo morati opet.. mada ovde citamo da svi cekaju da im se nesto posalje da urade medical?

Uglavnom.. cekamooooo :(
Da li je neko u slicnoj situaciji?

Pljusti na sve strane iz Beca:)Danas u 15 i 20 stigao je na mail MR!!!!:orkestar::vatromet::pivce::hej::hej:

Ma ljudi Da li je ovo moguce, kakve vesti........ jao ljudi kao da sam ja dobila MR ili PR ili ....kakva sreca ....Isplatilo se svima koji su tako dugo cekali .....Valjda ce se I meni isplatiti uskoro ....Prujatelji, saborci.......Srecno svima koji su dobili MR I svima onima koji su dalje u procesu I svima onima koji ce tek dobiti ili aplicirati.... :cmok2: Presrecna sam za sve vas dovbri ljudi:klap:

Emiiuki i AemiliaPaula hvala na brzim odgovorima i pomoći.

Sutra ili prekosutra idem da mi overe WES obrazac. Naravno morao sam povući par veza. Popunio sam sve oni samo trebaju lupiti pečat i potpisati.

U koverti koja ide od fakulteta ka WES-u biće WES obrazac i spisak ispita koje ću prevesti sutra (sa overenom kopijom - opstina ili sud) i ubaciti original prevoda i original spiska ispita (s obzirom da "šalje fakultet"). Što se tiče moje koverte bez originala, kopija diplome i kopija prevode diplome. Nadam se da bi to trebalo biti sve.

I još jedno pitanje. U delu WES obrasca gde popunjava "applicant" u rubrici "Degree Name" da li ste popunile na srpskom ili na Engleskom jeziku. Npr. Diplomirani Ekonomista ili Bachelor (Master)?

Ja sam pisala Bachelor, odnosno Master. Srecno sa WES-om, kod mene se bilo nesto malo oduzilo to evaluiranje (skoro 2 meseca, dok mi izvestaj nije stigao na kucnu adresu) zato sto su zaboravili da mi naplate neku taksu (iznos tipa 2 koma nesto dolara), ali sa samim papirima nikakvih problema nije bilo.

Kao prvo pozdrav svima,a onda i cestitke od srca za sve koji su uspeli i bili istrajni u nameri da odu u Kanadu(nadam se da cemo moja porodica i ja jednoga dana biti iste srece).Cesto pratim ovaj forum i bas mi je drago da su se probudili neki ljudi u Becu i obradovali nase sa foruma.Do sada nisam ucestvovao u komentarima ali sada imam dva pitanja(sa potpitanjima):D.
Prvo je vezano za moju struku tj.zavrsavam(nadam se)ove godine(mada jos nije ni pocela godina:lol:)Visu tehnicku skolu strukovnih studija sa smerom IDUSTRJSKO INZENJERSTVO SA INFORMATIKOM.Gledao sam spisak 50 eligible occupations za 2014-tu i ne znam da li me ima ili nema na toj listi(da li spada u 2133- electrical and electronics engineers?)Drugo,da li je to BACHELORS DEGREE? .Posao mi je u elektro struci(gde radim u industriji kao elekticar i elektronicar ujedno( vodim se kao elektronicar) i imam dugogodisnje iskustvo.Naravno, hteo bih da iskoristim to iskustvo koje mi donosi veliki broj bodova(+6 godina a to je max 15 bodova).
A drugo je ,da li da pocnem sa procesom dok jos nisam zavrsio pa da dodam naknadno ili da ,kako je neko vec rekao na forumu ,ne krecem u avanturu dok sve ne zavrsim zbog moguceg odbijanja.I naravno da li je neko nesto nacuo oko EXPRESS ENTERY-a(osim onoga sto je na zvanicnom sajtu)?
Voleo bih ako neko moze i ima volje da mi pojasni tj.da mi odgovori -bio bi mu puno zahvalan.Pozzzzz:bye:

Back