Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pametno;)
I mi planiramo put Beča kad dođe do toga.....
Sve pamti, nemoj posle da ne znaš odgovore:lol: i gde i šta i kako i koliko.....

Baš mi je drago što se ipak sve lepo završilo....ako ti je za "utehu" što smo toliko čekali, sad je odnos euro-CAD mnogo bolji u korist eura, pa svi koji menjaju pare će dobiti dosta više CAD nego pre godinu ili dve:zper:

Dragi prijatelji forumasi,

velika mi je cast i zadovoljstvo da vas ovde prvo obavestim, da smo nakon dve duge i iscrpljujuce godine neizvesnosti, konacno dobili zahtev za Medical, kao i novi police certificat, koji je naravno istekao davnih dana. Zelim vam svima uskoro ovakve vesti, narocito starijim saborcima sa kojima smo bili zaglavljeni negde u sedmom krugu pakla, te da smo eto prvi "povukli nogu" i da ce sada krenuti da pljuste Medicali!

Veliki pozdrav!

Pa, čestitke i sa moje strane!
Kada sam se, pre skoro dve godine, učlaila na ovaj forum i počela da pratim ovu temu ti si vodila polemike oko avio karata i cena kontejnera tako da sam mislila da ste vi već odavno u Kanadi....
Ne znam da li da me raduje ili plaši toliko čekanje ali mi je, svakako, drago što uskoro polećete.

- - - - - - - - - -

Blok45, čestitam od srca!!!

Pozdrav svima iz sunčanog Kalgarija, mi smo stigli pre nedelju dana i uživamo u divnom vremenu. Još koji dan i stiže zahlađenje pa da iskoristimo svaki trenutak.

Hej, pa vi ste već tamo!
Pošto je Kalgari i moj ciljani grad uskoro očekujem detaljne utiske o svemu!

Izvadila sam danas vencani medjunarodni,tako da cu njega da fotokopiram i posaljem.
A inace Emiuki mi smo,nadam se uskoro,koleginice...imam jos jedan ispit na ekofu bg. Pa prikupljam info trenutno :)
Za koje zanimanje si ti slala na noc listi? Moje je cini mi se 1111.

Ja sam poslala za 1113 mada više ne radim te poslove. Dobra stvar je što taj noc uopšte nije popularan tako da, čak i da mi vrate aplikaciju na popravni, uspevam da je ponovo pošaljem dok se program ne zatvori. Naravno, nadam se da do toga neće doći.

emiiuki, mi smo stigli pre nedelju dana, turistički doduše ali evo već sređujemo neke poslove pa se nadam da ćemo uspeti da ostanemo. Kalgari je jako lep, ovih dana je bilo prelepo, temperatura do 27 stepeni i baš smo uživali. Obišli smo Banff za vikend, malo šetali pored reke i tako. Trenutno se navikavam na auto sa automatskim menjačem hahaha.

Znam da nije direktno u vezi sa ovom temom, ali vidim da ima dosta zainteresovanih za beg iz ove nesretne zemlje i to ne samo za Kanadu.
Od 1. Oktobra počinje ovogodišnji prijem prijava za lutriju za zelenu kartu. Ništa ne košta, a ako te izvuku dobijaš isto što i za Kanadu ali besplatno, bar što se tiče početnih troškova koji i nisu baš mali....

Hvala svima jos jednom, a cestitke i tebi Janci!
U Vancouveru bogami kisa, ali toplije nego ovde. Uzivaj u lepom vremenu dok traje i podeli sa nama prve utiske....:klap:

Preko koje kompanije ste leteli i koliko su vas izasle karte?

Prvo cestitam Blok45.... pa da i vize dodju uskoro...

Mi jos uvek u leru... nista se ne desava.. ali izgleda idu od nazad, pa cemo mi na kraju. :-(

Molim te kad saznas za kontejner i karte javi.. mi isto idemo u Vancuver.. a mozda se i potrefi da odemo u istom periodu pa da podelimo Kontejner.. heheheheh...
Pozdrav i srecno...

Zdravo drugari! :)

Nije me dugo bilo, godinu dana se nisam logovao jedva sifru ubodoh iz petog puta :)
a kad se ulogovah...imam sta I da vidim

Blok45 - B R A V O ! Cestitam! :) vreme je za da se razmislja o kontejneru ;)

:klap: :super: :klap:

draboca cini mi se da i tebi ima razloga da se cestita :)
Bravo!

Cestitam svim clanovima foruma koju su se u medjuvremenu primakli Kanadi ili otputovali vec!

Koliko vidim saborci micicv11 i artistics su jos uvek u leru. Moj slucaj takodje miruje jos uvek u Becu bez medicala.

Odselio sam se iz Srbije pre 1,5 god zato se nisam pojavljivao na forumu. Zapoceo sam novi zivot u Norveskoj i nisam bas imao mnogo vremena za teme o Kanadi. Prilagodjavanje je proslo pa se nadam da cu biti bar malo aktivniji ovde.

Veliki pozdrav svima i ziveli ;)

Zakazala Medical za 16.10. i cena je 135E za odrasle, a 105E za decu. Moze da se plati i u E i u Din. Jaoooo, bas vam hvala:roll:
IOM Skenderbegova 3

Orange juice,
ne stizem da odem da proverim e case, a i ne zanima me preterano.....

Mi smo jeftinije prošli.
Nisam siguran koliko ali cena za dete je bila niža.

Hvala na čestitkama Pinki - jel to znači da si odustao od Kanade i svoj mir pronašao u Norge (Ike stres)

Nadam se da će i ostali uskoro dobiti dugo željenji i čekani email.

Oooooo pa koga to moje oci vide...?:eek:
Micicv i Pinki!!! Pozdrav ljudi! Mislila sam da ste aterirali na drugi kontinent, pa se uobrazili pa se ne javljate:whistling:
Doduse, koliko vidim Pinki digo sidro:z;: ako, ako.....nadam se da je prilagodjavanje proslo, ali da nisi odustao od americkog kontinenta?

MM je u trenutno u Vancouveru, pa zato radimo MR tek kada se vrati (16.10), a sad je dobio jos hiljadu zadataka-od cesljanja stanova/kuca, preko osiguranja do univerziteta i sr.skole za decu....
Deca vicu: Prekini mama da mu zadajes zadatke nece uspeti nista da sopinguje:zcepanje::rotf: a narudzbine samo stizu.....

Micicv, nasla sam neku dobru agenciju za selidbe, pa cu zvati zenu da dodje na procenu kad mi se muz vrati sa puta. Cena zavisi od mnogo faktora, kako mi je objasnila, ali svakako prvo mora da dodje da popise i vidi sta je sve predmet selidbe i kakav bi bio nacin pakovanja, onda period slanja itd, itd....da bi uopste dala ponudu. Podelicu info, pa ukoliko nam se potrefe tajminzi, mi smo uvek za dogovor:super:
Inace, koliko je uspeo za ove dve nedelje da obidje VC, muzu se najvise svidja Severni Vankuver, iako mu se firma nalazi u Burnabiju i to je bio nas prvobitni cilj, ali videcemo ....Cene nekretnina su kao sto znas, tamo paprene, ali obzirom da se skola upisuje po teritorijalnoj pripadnosti, to ce kod nas presuditi.

Pozdrav drugari i zelim uskoro svima lepe vesti:cao:

Ne odustaje se tako lako od kanadskih stalnih boravisnih papira, iako je proslo 2,5 god od kada sam aplicirao.
Ako su oni jos uvek voljni da mi ih daju i ja sam voljan da ih koristim ako nista vise ona za turisticka putovanja do Toronta, Calgaryja, Vancuvera... :)
Nikad se ne zna, dobro je svakako imati odredjenu flexibilnost a dom nam je tamo gde nam je posao, kako god to zvucalo, takva su vremena.
Pozdrav i srecno svima!

Gosn pinkerton pa vi ste tu :) ako ako cim si dosao odma se nesto zanimljivo desava na ovom forumu. Evo i od mene jedna pozitiva stvar, upravo sam video drugu liniju na ecase, valjda ce uskoro MR. A sto kazu neki tamo, izgleda da ce nas sve resiti do kraja ove godine ;)

TO BREEE ideemooo! Tako je!

Odlicna vest konacno! Zasluzio si posle toliko vremena! Sad vec mozes da ozbiljno razmisljas o preseljenju. Blizi se taj dan!
Mnogo mi je drago!
(Aj javi se na skajp da se ne jurimo ovde po forumima) :)

Back