Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Veliki pozdrav svima koji jos nisu odustali ;-)
Svaka cast na forumu, vidim dugo i jako dobro radi, u poredjenju sa ostalima ovde se dobijaju odgovori na pitanja ;-) Ja nisam bas osoba od foruma, ali evo da se okusam, u nameri da uradim veliku stvar za sebe i porodicu, da se preselim da zivim i radim u Kanadi.
Da ne duljim, ono sto me interesuje, je odakle poceti ;-)) Ja sam turizmolog (4 god), mada imam i visu Marketing(2 god), u marketingu iskustva nemam, a imam kao turizmolog recimo 5 godina. Muz mi je poljoprivrednik, ali ima 15 godina internacionalnog iskustva u menadzmentu u prodaji.
Ne treba mi pomoc za pisanje dokumenata, to cu se sigurno snaci, vec pravi koraci, sta kuda i gde.
Naravno citala sam nekoliko strana i polako se upoznajem sa temom ;-)
Hvala unapred na odgovorima!!
Pozdrav

Jel mozete da mi odgovorite,ako nije problem vama koji ste slali papire za WES,sta od dokumenata ide u kovertu koju navodno salje fakultet,a sta u kovertu koju ja saljem?
Shvatila sam da treba diploma i prevod kod tumaca,spisak ispita i prevod kod tumaca,zahtev koji se skine sa sajta wesa i vencani list za one koji su promenili prezime.
Za koliko vam je stigao odgovor iz wesa?

Veliki pozdrav svima koji jos nisu odustali ;-)
Svaka cast na forumu, vidim dugo i jako dobro radi, u poredjenju sa ostalima ovde se dobijaju odgovori na pitanja ;-) Ja nisam bas osoba od foruma, ali evo da se okusam, u nameri da uradim veliku stvar za sebe i porodicu, da se preselim da zivim i radim u Kanadi.
Da ne duljim, ono sto me interesuje, je odakle poceti ;-)) Ja sam turizmolog (4 god), mada imam i visu Marketing(2 god), u marketingu iskustva nemam, a imam kao turizmolog recimo 5 godina. Muz mi je poljoprivrednik, ali ima 15 godina internacionalnog iskustva u menadzmentu u prodaji.
Ne treba mi pomoc za pisanje dokumenata, to cu se sigurno snaci, vec pravi koraci, sta kuda i gde.
Naravno citala sam nekoliko strana i polako se upoznajem sa temom ;-)
Hvala unapred na odgovorima!!
Pozdrav

Prvi korak je da proveriš da li se vaša zanimanja nalaze na listi koju prihvataju ove godine. Odmah da ti kažem da ti, kao turizmolog, nisi na spisku, a za muža morate sami videti pošto tvoj opis menadžmenta u prodaji mi je prilično nedefinisan. Na ovom linku: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp#jobs se nalaze željena zanimanja. Četvorocifreni brojevi označavaju tzv. NOC kodove koji predstavljaju preciznu kategorizaciju i tačno definisane aktivnosti koje se obavljaju pod određenom vrstom posla. Ako uspete da se pronađete na ovoj listi izguglajte NOC i tu šifru pa ćete dobiti opis tog posla. Jako je bitno da se većina nabrojanih aktivnosti podudara sa onim što radite (ili, ako je poslodavac fleksibilan, da malo "nakitite"). Sledeći korak je da se položi IELTS test i izvrši evaluacija najviše diplome koju podnosilac prijave ima. Bitan im je samo nivo obrazovanja a ne i da li se bavi time što je završio tako da poljoprivrednik koji je menadžer ne predstavlja problem (naravno, ako je posao na listi). Ostala dokumenata se lako i brzo završavalju. I, još jedna jako bitna stvar, morate posedovati na računima određenu sumu novca koje oni zovu settlement funds i koja će služiti za početak kanadske avanture.
Ovo je link za početak:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who.asp

Jel mozete da mi odgovorite,ako nije problem vama koji ste slali papire za WES,sta od dokumenata ide u kovertu koju navodno salje fakultet,a sta u kovertu koju ja saljem?
Shvatila sam da treba diploma i prevod kod tumaca,spisak ispita i prevod kod tumaca,zahtev koji se skine sa sajta wesa i vencani list za one koji su promenili prezime.
U kovertu sa fakulteta ide ovlašćenje sa sajta, spisak ocena sa prevodom i fotokopija venčanog lista.
U tvoju kovertu ide kopija i prevod diplome. Prevod je od sudskog tumača a diplomu sam samo fotokopirala, nisam je overavala. I fotokopija venčanog lista.
Samo da napomenem da smo se mi venčali u inostranstvi tako da je venčani list bio na Engleskom pa nisam sigurna da li naš treba prevoditi. U krajnjem slučaju, možete odmah izvaditi na međunarodnom obrascu - ja sam ga dobila na licu mesta, ne čeka se kao ranije izrada.

Kod mene je od slanja do prijema prošlo, čini mi se tačno, mesec dana. Trebalo je da bude i kraće pošto su mi poslali mail sa izvinjenjem da će potrajati malo duže nego što piše na sajtu zbog trenuto povećanog obima posla. Ja sam poslala 20. Maja, u prvom velikom talasu prijava posle otvaranja ovogodišnjeg programa, možda je sada malo opuštenije. Mislim i da se malo brže završavaju evaluacije sa fakulteta/univerziteta sa kojima su imali prethodnih iskustava, a smatram da je to većina naših, bar onih starijih.

Dragi prijatelji forumasi,

velika mi je cast i zadovoljstvo da vas ovde prvo obavestim, da smo nakon dve duge i iscrpljujuce godine neizvesnosti, konacno dobili zahtev za Medical, kao i novi police certificat, koji je naravno istekao davnih dana. Zelim vam svima uskoro ovakve vesti, narocito starijim saborcima sa kojima smo bili zaglavljeni negde u sedmom krugu pakla, te da smo eto prvi "povukli nogu" i da ce sada krenuti da pljuste Medicali!

Veliki pozdrav!

Konacnoooooo!!!Prelepa vest za Vas,a onda i za sve nas! :)Nadam se da se niste predomislili oko iseljenja. Najiskrenije cestitke!!!
PS Mi smo dobili PER dva meseca nakon Vas,isti program.,,, i Vi ste nam uvek bili reper.jer kad Vi dodjete na red....i mi smo blizu:)

velika mi je cast i zadovoljstvo da vas ovde prvo obavestim, da smo nakon dve duge i iscrpljujuce godine neizvesnosti, konacno dobili zahtev za Medical, kao i novi police certificat, koji je naravno istekao davnih dana. Zelim am svima uskoro ovakve vesti, narocito starijim saborcima sa kojima smo bili zaglavljeni negde u sedmom krugu pakla, te da smo eto prvi "povukli nogu" i da ce sada krenuti da pljuste Medicali!

Veliki pozdrav!

Poslednja izmena:

velika mi je cast i zadovoljstvo da vas ovde prvo obavestim, da smo nakon dve duge i iscrpljujuce godine neizvesnosti, konacno dobili zahtev za Medical, kao i novi police certificat, koji je naravno istekao davnih dana. Zelim vam svima uskoro ovakve vesti, narocito starijim saborcima sa kojima smo bili zaglavljeni negde u sedmom krugu pakla, te da smo eto prvi "povukli nogu" i da ce sada krenuti da pljuste Medicali!

Veliki pozdrav!

Sve cestitke, stvarno je bilo vreme. Mogu zamisliti kakav je osecaj.
Ja sam im skoro ponovo pisao i klasika jedna te isti odgovor. Sad kad vidim ove lepe vesti, polako se vraca nada ;)
Samo jedno, kad je bio mail, ovih dana?

Pozdrav veliki i vreme za slavlje !!! :slika::zurka::zurka::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::metla2::smeker:

Veliki pozdrav!
:vatromet::vatromet::vatromet:

Dobro došli u klub

Back