Jannči
Zainteresovan član
- Poruka
- 279
Laura, čestitam!!! Neka je srećno!! Nekako mi je brzo išlo kod vas, ne?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Postovana/i,
Hvala puno na odgovoru. Ono sto mi nije jasno je sledece :
dobio sam potvrdan odgovor da sam "valid" za dobijanje radne vize, a naveo sam da nemam ponudu od nekog iz Kanade. Koliko sam shvatio po vasem odgovoru, meni je POTREBAN neko ko ce mi ponuditi/garantovati posao tamo, ili vizu necu dobiti.
Da li ima svrhe traziti tu vizu ukoliko nemam ponudu za rad iz Kanade, ili ima?
Srdacan pozdrav,
Pozdrav svima. Mnogo puta kada mi je bila potrebna informacija, neko s ovog foruma je pomogao, pa se nadam da ce tako biti i sada. Mom suprugu je zbog posla potreban driving abstract iz Srbije - zvala sam ambasadu ovde u Kanadi, ali kraj je radnog vremena, itd, a meni se ne ceka ponedeljak... naravno... Da li neko ima predstavu koji bi dokument iz Srbije bio odgovarajuci? Postoji li nesto drugo sem onog papira iz policije da si neosudjivan? Hvala i srecno![]()
Ljudiiiiii, dobili smo PER![]()
![]()
Stajemo u becki red i mi, neka nam je svima sa srecom!!!
Janci, iskreno, mi smo u prici oko iseljenja u Kanadu vec preko godinu dana, ali prosle godine nismo bili na FSW listi, a za Kvebek nismo imali dovoljno visok nivo francuskog. Tako da smo poceli da spremamo dokumenta za ovaj FSW 2014 program u februaru negde, sve se nadajuci da ce lista biti bolja za nas. Nasoj sreci nije bilo kraja tog 24. aprila kad smo i videli ovu sjajnu listu, a skoro sva dokumenta smo vec imali na gotovs
Ova tri i po meseca sto smo cekali na PER je cak i malo vise od prosecnog cekanja na odgovor iz Sidneja, ali dobro, sad cemo videti kako ce dalje ici sa Becom
Hvala jos jednom svima i jedva cekam divne vesti za sve koji cekaju svoje vize, a posebno za nase veterane forumase, od srca to kazem, a znam da cete se prepoznati
Veliki pozdrav svima!
@Laura86, cestitam, neka ti je sa srecom i da ti Bec bude brz, efikasan i bericetan!![]()
Tebi zelim da se sto pre uklopis u novu sredinu, adaptiras, nadjes snajku
a da nas ne zaboravis nikako, vec da pises utiske o novoj domovini
Mada, iskreno pomalo sam i tuzan kad vidim koje smo mi mukice kad se ovako radujemo imigraciji. Znamo sve, zasto, kako i zbog cega smo se odlucili na ovakav cin ali eto, samo da konstatujem sta mi je na dusi. 
Nismo bas mukice, samo se nadamo i zelimo nesto bolje. Jadno je sto se ista prica vec decenijama ponavlja, da vecina kvalitetnih ljudi toliko voli ovu zemlju da jedva ceka da ode iz nje. Ali i to je na neki nacin ok![]()
Da li je neko imao konsultacije sa Borotom?
Laura86 kako se osecas?Ovako, zanima me nesto. Da li ista EU pasos olaksava dobijanje stalne boravisne vize?
Zauzela mesto u redu?...i pazi,nema guranja i nema preko reda 
Ovog leta sam se nacitao svega i svacega po zvanicnom sajtu, forumima i blogovima, ali nigde nisam procitao ovo. Dakle, ne mislim na radnu vizu, vec na iseljenicku po osnovu struke.
Za sve one koji razmisljaju da angazuju profesionalnu pomoc (advokate ili neke druge pravne strucnjake) a koji su registrovani u oblasti Ontario/Kanada i pruzaju pomoc u emigriranju, dostavljam link na kome mozete proveriti akreditovane i licencirane firme ili pojedince koji pruzaju pravne usluge http://www2.lsuc.on.ca/LawyerParalegalDirectory/index.jsp
Putem ovog linka mozete proverite da li je odredjena advokatska ili neka druga firma ili individua registrivana i specijalizovana za pruzanje usluga kod pitanja emigracije.
Ukoliko neko emigrira u BC onda mora potraziti drugi zvanican site na kome moze proveriti licence za tu oblast.
Pozdrav svima i Srecno
Laura86 kako se osecas?Zauzela mesto u redu?...i pazi,nema guranja i nema preko reda
Neko ovde je pitao da li je bolje predati apliaciju ove godine,ili cekati sledecu godinu.Siguran sam da je ovo pravo vreme za predaju aplikacija i treba dati sve od sebe da se predaju do kraja ove godine.Nisam siguran kako ce sve ici 2014.Naravno da ce se moci aplicirati i sledece godine,ali zasto ne iskoristiti priliku ove goidine kad su vec toliko povecali useljenicke kvote?!
Hahaha, obecavam da necu da se guram kao penzioner za mesto, bicu fina!
@canada calling,siguran sam da ces se sloziti,a sve u cilju da ne stvaramo zabunu novim clanovima,da postoje i druge agencije,advokati i sl.u nasoj zemlji koji nisu akreditovani,a mogu pruziti odredjenu pomoc.Mnogi na forumu koriste usluge bas tih agencija.E sad,treba biti oprezan i proveriti....Najbolja preporuka za agenciju je preporuka nekoga ko je vec otisao uz njihovu pomoc.
malopre sam ti poslala pp, a sad vidim i ovaj post.Canada callingmalopre sam ti poslala pp, a sad vidim i ovaj post.