Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Postovana/i,

Hvala puno na odgovoru. Ono sto mi nije jasno je sledece :

dobio sam potvrdan odgovor da sam "valid" za dobijanje radne vize, a naveo sam da nemam ponudu od nekog iz Kanade. Koliko sam shvatio po vasem odgovoru, meni je POTREBAN neko ko ce mi ponuditi/garantovati posao tamo, ili vizu necu dobiti.

Da li ima svrhe traziti tu vizu ukoliko nemam ponudu za rad iz Kanade, ili ima?

Srdacan pozdrav,

Postovani,
Vi ste na CIC situ samo proverili da li ste "valid" za dobijanje radne dozvole. Dobro ste razumeli, Da, Vama je POTREBAN poslodavac koji ce za Vas traziti i obezbediti radnu dozvolu tkz. LMO (Labour Market Opinion).
Imate generalno dve opcije na raspolaganju:
ili - da trazite iseljenicku vizu po kriterijumima koje zadovoljavate (FSW program, PNP program ili..). Sanse za dobijanje PR kroz FSW program u znacajnoj meri moze povecati npr. ponuda za posao tkz. AEO (nije radna dozvola). To Vam povecava i broj poena. Sto se tice PNP (provincial nominee program) tu vam mogu pomoci ljudi sa ovog bloga koji su aplicirali putem PNP programa jer su mnogo dublje u materiji pa im postavite pitanja.
ili - da pokusate da pronadjete poslodavca koji ca Vam obezbeditit radnu dozvolu (LMO) i kada putem te radne dozovole odete na rad u Kanadu onda, dok boravite tamo, pokrenete process za dobijanje PR statusa. Pronaci poslodavca nije ni malo lak posao za Vas. Ukoliko imate nekog u Kanadi mozda Vam oni/ona/on mogu pomoci oko toga ili da kao i mnogi sa ovog bloga, putem raznih sitova za zaposljavanje, pocnete sa slanjem CV i aktivnim trazenjem posla u cilju dobijanja radne dozvole.

Poruka za sve koji eligibility za dobijanje vize testiraju putem CIC site: ne znaci da niste eligible ili valid ukoliko vam aplikacija na situ to kaze. Svi smo mi slucajevi za sebe i poene prikupljamo na bazi svog predhodnog zivota, rada i obrazovanja. Postoje mnoge okolnosti koje u aplikaciji ne mozete navesti a koje mogu znacajno da povecaju mogucnost dobijanja stalne vize. Dakle, aplikacija je primenljiva na statistticku vecinu i zadovoljava generalne kriterijume ali svi smo mi razliciti i nase nas pojedinosti koje prilazemo i dokazujemo kroz dokumentaciju i aplikaciju razlikuju. Sustinski, slucaj svaki za sebe.

Mozda nije na odmet potraziti i strucnu pomoc advokata. Vazno je da se pre nego sto bilo sta pokrenete preispitate sta su Vam mogucnosti, koliko zelite da ulozite u citav process (vremena, zivaca i novca) i sta ocekujete kao krajnji ishod.

Nadam se da je bar nesto jasnije. Zelim Vam svu srecvu. Pozdrav

Pozdrav svima. Mnogo puta kada mi je bila potrebna informacija, neko s ovog foruma je pomogao, pa se nadam da ce tako biti i sada. Mom suprugu je zbog posla potreban driving abstract iz Srbije - zvala sam ambasadu ovde u Kanadi, ali kraj je radnog vremena, itd, a meni se ne ceka ponedeljak... naravno... Da li neko ima predstavu koji bi dokument iz Srbije bio odgovarajuci? Postoji li nesto drugo sem onog papira iz policije da si neosudjivan? Hvala i srecno:)

Ukoliko niste proverili do sada, proverite i u svojoj osiguravajucoj kuci. Dakle, utvrdite prvo tacan format koji Vam traze za driving abstract a onda, pored policije, pozovite i osiguranje jer i oni imaju istoriju vase "voznje" (bilo da ste imali stetu ili je niste imali).
Pozdrav

Dragi ljudi, hvala vam od srca svakom pojedinacno, ovaj forum je jako znacajan svima, posebno kada se ovako zajedno i radujemo :) :) :) Janci, iskreno, mi smo u prici oko iseljenja u Kanadu vec preko godinu dana, ali prosle godine nismo bili na FSW listi, a za Kvebek nismo imali dovoljno visok nivo francuskog. Tako da smo poceli da spremamo dokumenta za ovaj FSW 2014 program u februaru negde, sve se nadajuci da ce lista biti bolja za nas. Nasoj sreci nije bilo kraja tog 24. aprila kad smo i videli ovu sjajnu listu, a skoro sva dokumenta smo vec imali na gotovs :) Ova tri i po meseca sto smo cekali na PER je cak i malo vise od prosecnog cekanja na odgovor iz Sidneja, ali dobro, sad cemo videti kako ce dalje ici sa Becom :) Hvala jos jednom svima i jedva cekam divne vesti za sve koji cekaju svoje vize, a posebno za nase veterane forumase, od srca to kazem, a znam da cete se prepoznati :) Veliki pozdrav svima!

Procedura za dobijanje PR je ista za sve.Apsolutno nista ne znaci pasos EU,tako da ne treba gubiti vreme na pokusaj nabavljanja istog,ako ga vec ne posedujes, u svrhe dobijanja PR u Kanadi
Ovako, zanima me nesto. Da li ista EU pasos olaksava dobijanje stalne boravisne vize?
Laura86 kako se osecas?:) Zauzela mesto u redu?...i pazi,nema guranja i nema preko reda :)

Neko ovde je pitao da li je bolje predati aplikaciju ove godine,ili cekati sledecu godinu.Siguran sam da je ovo pravo vreme za predaju aplikacija i treba dati sve od sebe da se predaju do kraja ove godine.Nisam siguran kako ce sve ici 2015.Naravno da ce se moci aplicirati i sledece godine,ali zasto ne iskoristiti priliku ove goidine kad su vec toliko povecali useljenicke kvote?!

Poslednja izmena:
Za sve one koji razmisljaju da angazuju profesionalnu pomoc (advokate ili neke druge pravne strucnjake) a koji su registrovani u oblasti Ontario/Kanada i pruzaju pomoc u emigriranju, dostavljam link na kome mozete proveriti akreditovane i licencirane firme ili pojedince koji pruzaju pravne usluge http://www2.lsuc.on.ca/LawyerParalegalDirectory/index.jsp
Putem ovog linka mozete proverite da li je odredjena advokatska ili neka druga firma ili individua registrivana i specijalizovana za pruzanje usluga kod pitanja emigracije.
Ukoliko neko emigrira u BC onda mora potraziti drugi zvanican site na kome moze proveriti licence za tu oblast.

Pozdrav svima i Srecno

Ovog leta sam se nacitao svega i svacega po zvanicnom sajtu, forumima i blogovima, ali nigde nisam procitao ovo. Dakle, ne mislim na radnu vizu, vec na iseljenicku po osnovu struke.

Postovani,

Pa @botexag i nije govorio o radnoj vizi vec Vam je savetovao najbolju i najsigurniju mogucnost. Procesljajte jos jednom zvanican CIC site I shavticete brzo. Veliki pozdrav i Srecno

@canada calling,siguran sam da ces se sloziti,a sve u cilju da ne stvaramo zabunu novim clanovima,da postoje i druge agencije,advokati i sl.u nasoj zemlji koji nisu akreditovani,a mogu pruziti odredjenu pomoc.Mnogi na forumu koriste usluge bas tih agencija.E sad,treba biti oprezan i proveriti....Najbolja preporuka za agenciju je preporuka nekoga ko je vec otisao uz njihovu pomoc.
Za sve one koji razmisljaju da angazuju profesionalnu pomoc (advokate ili neke druge pravne strucnjake) a koji su registrovani u oblasti Ontario/Kanada i pruzaju pomoc u emigriranju, dostavljam link na kome mozete proveriti akreditovane i licencirane firme ili pojedince koji pruzaju pravne usluge http://www2.lsuc.on.ca/LawyerParalegalDirectory/index.jsp
Putem ovog linka mozete proverite da li je odredjena advokatska ili neka druga firma ili individua registrivana i specijalizovana za pruzanje usluga kod pitanja emigracije.
Ukoliko neko emigrira u BC onda mora potraziti drugi zvanican site na kome moze proveriti licence za tu oblast.

Pozdrav svima i Srecno

Poslednja izmena:
Laura86 kako se osecas?:) Zauzela mesto u redu?...i pazi,nema guranja i nema preko reda :)

Neko ovde je pitao da li je bolje predati apliaciju ove godine,ili cekati sledecu godinu.Siguran sam da je ovo pravo vreme za predaju aplikacija i treba dati sve od sebe da se predaju do kraja ove godine.Nisam siguran kako ce sve ici 2014.Naravno da ce se moci aplicirati i sledece godine,ali zasto ne iskoristiti priliku ove goidine kad su vec toliko povecali useljenicke kvote?!

Jaooo, dobar osecaj breeeee!!! :) Hahaha, obecavam da necu da se guram kao penzioner za mesto, bicu fina! :) :) :D
Btw, stalno davim sa tim Indijcima, ali onaj Delhi bre radi kao besan, ja ne verujem, a processing time kod njih pise da je duzi... Sou!

Apsolutno se slazem sa stavom "sto pre aplicirati", a i vec sam pisala o tome ;)

@canada calling,siguran sam da ces se sloziti,a sve u cilju da ne stvaramo zabunu novim clanovima,da postoje i druge agencije,advokati i sl.u nasoj zemlji koji nisu akreditovani,a mogu pruziti odredjenu pomoc.Mnogi na forumu koriste usluge bas tih agencija.E sad,treba biti oprezan i proveriti....Najbolja preporuka za agenciju je preporuka nekoga ko je vec otisao uz njihovu pomoc.

Bez ikakve sumnje se slazem sa tobom. Svakako da postoje agencije i advokati u nasoj zemlji koji se sa velikim uspehom bave ovom materijom (znam ih iz licnog i iz iskustva meni bliskih ljudi). Da ne unosim zabunu evo pojasnjenja moje poruke u vezi sa linkom advokata u kanadi: moj se komantar odnosio iskljucivo na komentare korisnika @jannci i @ danijel m a u vezi sa pitanjam o g-dinu Boroti. Trebalo je da se nadovezem na te poruke i onda ne bi bilo zabune za novajlije. Izvinjavam se ukoliko je doslo do bilo kakve zabune. Hvala dzombama koji su tu da reaguju blagovremeno ;)

Imam jedno pitanje za clanove koji su slali dokumentaciju u WES. Procitala sam nekoliko postova na tu temu ali mi i dalje nije jasno da li kopije dokumenata za WES treba da se overe u opstini ili je dovoljno samo poslati kopiju diplome i prevod sudskog tumaca. Meni su master diploma i supplement na engleskom, tako da tu saljem samo kopiju, bez overe sudskog tumaca, jer je fakultet izdao diplomu na engleskom. Potpuna konfuzija :confused:

Back