Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Ima par pitanja, citao sam ovaj topic, medjutim vidim da ste mnogo napredniji u smislu sta znaci koja oznaka, i gdje su mjesta na kojima se rade te i te stvari.

Pa me zanima - gdje je mjesto broj 1 (sajt, ambasada, grad...) na koje treba da pokupim informaciju o tome sta mi je potrebno za useljenje u Kanadu? Imam sajt http://www.cic.gc.ca/english/index.asp , medjutim tu ne prolazim test za immigration visa, ali prolazim test za radnu vizu.

Da li je to prva instanca na koju idem, ili imate neki drugi predlog?

Unaprijed zahvalan,

Posotvani,
Dobro je krenuti od zvanicnog site CIC na kome bukvalno imate sve napisano. Minimum poena koje trebate da imate je 67 a na njihov broj utice mnogo faktora. Na mnoge od tih faktora mozete direktno Vi da uticete. ALI, ukoliko imate mogucnosti da odete na radnu vizu odmah to pokrenite jer cete, dok boravite tamo i radite sa random vizom, biti u mogucnosti da aplicirate za PR (permanent residence status). Ukoliko Vam je potrebna bilo kakva asistencija I imate bilo kakva pitanja, svrtatite na blog I postavite ih. Sigurna sam da ce Vam neko odgovriti jer smo mi svi ovde zato sto nesto ili nista ne razumemo. Ja se licno, citajuci ovaj blog osecam blize Kanadi I zato ga redovno posecujem (a I saznala sam puno novih stvari). Secno I pozdrav

Pozdrav svima. Mnogo puta kada mi je bila potrebna informacija, neko s ovog foruma je pomogao, pa se nadam da ce tako biti i sada. Mom suprugu je zbog posla potreban driving abstract iz Srbije - zvala sam ambasadu ovde u Kanadi, ali kraj je radnog vremena, itd, a meni se ne ceka ponedeljak... naravno... Da li neko ima predstavu koji bi dokument iz Srbije bio odgovarajuci? Postoji li nesto drugo sem onog papira iz policije da si neosudjivan? Hvala i srecno:)

Pozdrav svima. Mnogo puta kada mi je bila potrebna informacija, neko s ovog foruma je pomogao, pa se nadam da ce tako biti i sada. Mom suprugu je zbog posla potreban driving abstract iz Srbije - zvala sam ambasadu ovde u Kanadi, ali kraj je radnog vremena, itd, a meni se ne ceka ponedeljak... naravno... Da li neko ima predstavu koji bi dokument iz Srbije bio odgovarajuci? Postoji li nesto drugo sem onog papira iz policije da si neosudjivan? Hvala i srecno:)
Mislim da vam treba potvrda iz policije da nije imao saobracajne prekrsaje, nesto poput uverenja o neosudjivanosti, samo uza kategorija ponasanja za volanom. To je to valjda, mislim da nema sta drugo da bude...

Pozdrav sapatnici, pišem ovde jer je tema još uvek „živa“, zanima me šta mislite o sledećem....
Ukoliko neko aplicira za turisticku vizu i odbiju ga, da li bi mogao posle imati problema sa dobijanjem radne vize, čak i ako ima LMIA i poslodavac hoće da ga zaposli?

Dok sam studirao aplicirao sam za turisticku vizu i odbiju me. Nekoliko godina kasnije evo me kao permanent resident. Naravoucenije, ne j... lijep nego uporan. ;) Pozdrav. :)

Postovani,
Turisticka viza nema nikakve veza sa bilo kakvom drugom vizom za koju aplicirate. Na odbijanje za izdavanje turisticke vize uticu mnogi faktori a mislim da je najvazniji da li ste zaposleni i kakav utisak officer stekne citajuci Vase papire. Ukoliko je osoba odbijena za tur. vizu, najvaznije je da prilikom popunjavanja formulara za apliciranje za radnu ili bilo koju drugu vizu, jasno navede da je odbijena. Ukoliko ne navede takvu cinjenicu, to ce se smatrati pokusajem da sakrije nesto vazno odn. kao laz sto svakako nije dobro. Ne znam koliko Vam je poznato da su mnogi imigranti cak bili odbijeni i za iseljenicke vize iz raznoraznih razloga ali su aplicirali ponovo (posle popravke onih stvari na koje im je immigration ukazao) i sledeci put dobili iseljenicke (naravno sve je to I drugi put trajalo izvesno vreme). Tako da, licno smatram, niko ne moze na osnovu turisticke vize ceniti aplikaciju za neku drugu vizu osim ukoliko se ne radi o odbijanju usled nege grube povrede zakona I sl. Veliki pozdrav I Srecno

Zahvaljujem na odgovoru i trudu. To sam pitao jer ipak oni na svakog turistu gledaju kao na potencijalnog emigranta. Šta mislite, koliko je bitna istorija putovanja, to jest pečati u pasošu? Pošto ja u ovom novom "crvenom" pasošu imam samo pečate SRB, BIH i CRO, dakle tu po regionu. Čak i poslednjih 2-3 godine nemam nijedan pečat jer se sve to može preći sam BIH ličnom kartom. Da li biti "lud" pa svaki mesec po jedanput sesti u auto i odvesti se do Austrije, Mađarske, Slovenije i Italije, malo "popuniti" pasoš? I da li bi bilo sumnjivo to što bi i ulazak i izlazak bili isti dan, ili odmah dan posle? Koliko bi to moglo značiti za konačnu odluku? Ja da sam officer, meni bi to recimo bilo bitno, da vidim da je neko redovan putnik i da se vraća u svoju zemlju. Takođe, koliko je sumnjivo da u narednih mesec dana prebacim nekretninu na moje ime, a putujem u Kanadu u maju sledeće godine? Mene to najviše brine....taj istorijat putovanja i nekretnina...ostalo mi je ok, imaću invitation letter, zaposlen sam, imam suprugu i dete, imaću odobren odmor od firme, lovu na računu.
Svako ko pročita je slobodan da napiše svoje mišljenje, zahvaljujem na izdvojenom vremenu 8-)))

Mislim da vam treba potvrda iz policije da nije imao saobracajne prekrsaje, nesto poput uverenja o neosudjivanosti, samo uza kategorija ponasanja za volanom. To je to valjda, mislim da nema sta drugo da bude...

Hvala Laura. Bas o tome se radi - ja se u pravo ne razumem i ne bih mogla da kazem da li bi se na tom uverenju pokazalo da li imas saobracajne prekrsaje (brza voznja, crveno svetlo, sta vec). Njemu treba papir na kom eksplicitno pise da takvih prekrsaja nije imao. Googlala sam i googlala i nasla nesto da MUP izdaje neku potvrdu o broju kaznenih poena (uvedeno 2010, kad li bese), ali koliko sam mogla da saznam, tu samo pise nesto tipa "na taj i taj dan osoba x ima __ kaznenih poena", sto nije ni priblizno dovoljno konkretno u odnosu na to sta sadrzi driving abstract.
Pomislila sam da mozda na forumu ima nekoga ko je dosao u CA ili dolazi kao vozac kamiona pa ima frisku informaciju - mozda su tako nesto trazili. Suprug nije vozac i ne poznajemo ljude koji su s tim zanimanjem ovde dosli u skorije vreme da bi mogli da ih pitamo.
U svakom slucaju, hvala na trudu, ako neko ima nesto konkretno da doda, hvala duplo, ako ne, meni ostaje ambasada u ponedeljak...:bye:

Zahvaljujem na odgovoru i trudu. To sam pitao jer ipak oni na svakog turistu gledaju kao na potencijalnog emigranta. Šta mislite, koliko je bitna istorija putovanja, to jest pečati u pasošu? Pošto ja u ovom novom "crvenom" pasošu imam samo pečate SRB, BIH i CRO, dakle tu po regionu. Čak i poslednjih 2-3 godine nemam nijedan pečat jer se sve to može preći sam BIH ličnom kartom. Da li biti "lud" pa svaki mesec po jedanput sesti u auto i odvesti se do Austrije, Mađarske, Slovenije i Italije, malo "popuniti" pasoš? I da li bi bilo sumnjivo to što bi i ulazak i izlazak bili isti dan, ili odmah dan posle? Koliko bi to moglo značiti za konačnu odluku? Ja da sam officer, meni bi to recimo bilo bitno, da vidim da je neko redovan putnik i da se vraća u svoju zemlju. Takođe, koliko je sumnjivo da u narednih mesec dana prebacim nekretninu na moje ime, a putujem u Kanadu u maju sledeće godine? Mene to najviše brine....taj istorijat putovanja i nekretnina...ostalo mi je ok, imaću invitation letter, zaposlen sam, imam suprugu i dete, imaću odobren odmor od firme, lovu na računu.
Svako ko pročita je slobodan da napiše svoje mišljenje, zahvaljujem na izdvojenom vremenu 8-)))

Postovani,

jedino sto je vazno i sto se racuna je da govorite istinu i to dokumentacijom i dokazete i obrnuto. Ne dozvolite da se izgubite u idejama koje, kada bude trebalo, necete moci da odbranite pred officer-ima. Pozdrav i srecno

Medusa, tu potvrdu vadite u SUP-u. Samo se raspitajte da li postoji određeni obrazac po kojem treba da bude napisano.

Benefactor78, ti želiš da apliciraš za turističku vizu? Mogu ti napisati suprugovo iskustvo - aplicirao je u julu i posle 10ak dana je dobio pozitivan odgovor. Priložio je rešenje o odmoru, potvrdu o zaposlenju i radnom mestu, potvrdu o visini primanja, skeniran pasoš (samo novi u kom nema puno pečata, dva ili tri odlaska u Grčku), stanje na deviznom računu, pozivno pismo, a napisali smo i pismo u kome objašnjavamo koji su razlozi posete kao i čime se bavi pored regularnog posla. Zaposlen je na neodređeno, nema nekretninu na svoje ime. Aplicirao je online, što i tebi preporučujem.

Srećno!

Posotvani,
Dobro je krenuti od zvanicnog site CIC na kome bukvalno imate sve napisano. Minimum poena koje trebate da imate je 67 a na njihov broj utice mnogo faktora. Na mnoge od tih faktora mozete direktno Vi da uticete. ALI, ukoliko imate mogucnosti da odete na radnu vizu odmah to pokrenite jer cete, dok boravite tamo i radite sa random vizom, biti u mogucnosti da aplicirate za PR (permanent residence status). Ukoliko Vam je potrebna bilo kakva asistencija I imate bilo kakva pitanja, svrtatite na blog I postavite ih. Sigurna sam da ce Vam neko odgovriti jer smo mi svi ovde zato sto nesto ili nista ne razumemo. Ja se licno, citajuci ovaj blog osecam blize Kanadi I zato ga redovno posecujem (a I saznala sam puno novih stvari). Secno I pozdrav

Postovana/i,

Hvala puno na odgovoru. Ono sto mi nije jasno je sledece :

dobio sam potvrdan odgovor da sam "valid" za dobijanje radne vize, a naveo sam da nemam ponudu od nekog iz Kanade. Koliko sam shvatio po vasem odgovoru, meni je POTREBAN neko ko ce mi ponuditi/garantovati posao tamo, ili vizu necu dobiti.

Da li ima svrhe traziti tu vizu ukoliko nemam ponudu za rad iz Kanade, ili ima?

Srdacan pozdrav,

Stigao je novi kolacic!
Prvo, zelim da pozdravim sve ljude koji su aktivni ovde i da pozelim svima puno srece! Devojka i ja smo odlucili da zelimo da idemo odavde u Kanadu, ali nismo sigurni koji je najbolji nacin. Ona u Kanadi ima strica koji tamo zivi 20 godina. Ja sam po struci racunovodja, pa mislim da probam da udjem u CA kao skilled emigrant, ali imam nekoliko dilema. Prvo, strah me je kad pogledam koliko ovo godina moze da potraje, citao sam da u 2015. treba da otpocnu ubrzani procesi za useljenje, ali nekako ne mogu da poverujem u to. Drugo, da li je Ambasada Kanade vracena u BG ili se sve jos uvek obavlja preko Beca?
Inace, imam vise od 4 godine iskustva u sluzbi racunovodstva, od toga 3 u multinacionalnoj kompaniji. Jos uvek se nismo vencali, mada planiramo uskoro. Zanima me koji je redosled najbolji, s obzirom da IELTS jos nemam polozen. Da li prvo treba poloziti IELTS, pa tek onda aplicirati? Kao i to da li imamo neku prednost ukoliko se i vencamo pre apliciranja. Njena struka se ne nalazi na NOC listi, za razliku od moje. Ako neko ima slicna iskustva, molim da pise.
Unapred se izvinjavam ako sam opet pokrenuo neku vec prezvakanu temu.

Postovana/i,

Hvala puno na odgovoru. Ono sto mi nije jasno je sledece :

dobio sam potvrdan odgovor da sam "valid" za dobijanje radne vize, a naveo sam da nemam ponudu od nekog iz Kanade. Koliko sam shvatio po vasem odgovoru, meni je POTREBAN neko ko ce mi ponuditi/garantovati posao tamo, ili vizu necu dobiti.

Da li ima svrhe traziti tu vizu ukoliko nemam ponudu za rad iz Kanade, ili ima?

Srdacan pozdrav,

od koga ste dobili potvrdan odgovor da ste 'valid" za dobijanje radne vize?

Stigao je novi kolacic!
Prvo, zelim da pozdravim sve ljude koji su aktivni ovde i da pozelim svima puno srece! Devojka i ja smo odlucili da zelimo da idemo odavde u Kanadu, ali nismo sigurni koji je najbolji nacin. Ona u Kanadi ima strica koji tamo zivi 20 godina. Ja sam po struci racunovodja, pa mislim da probam da udjem u CA kao skilled emigrant, ali imam nekoliko dilema. Prvo, strah me je kad pogledam koliko ovo godina moze da potraje, citao sam da u 2015. treba da otpocnu ubrzani procesi za useljenje, ali nekako ne mogu da poverujem u to. Drugo, da li je Ambasada Kanade vracena u BG ili se sve jos uvek obavlja preko Beca?
Inace, imam vise od 4 godine iskustva u sluzbi racunovodstva, od toga 3 u multinacionalnoj kompaniji. Jos uvek se nismo vencali, mada planiramo uskoro. Zanima me koji je redosled najbolji, s obzirom da IELTS jos nemam polozen. Da li prvo treba poloziti IELTS, pa tek onda aplicirati? Kao i to da li imamo neku prednost ukoliko se i vencamo pre apliciranja. Njena struka se ne nalazi na NOC listi, za razliku od moje. Ako neko ima slicna iskustva, molim da pise.

pre nego sto bilo sta uradis treba da nadjes poslodavca u Kanadi, koji ce ti ponuditi posao.

Pozdrav drugari. :) Polovinom avgusta sam poslao pasos na viziranje evo jos ga nisam dobio nazad. Koliko se ceka na pasos iz Beca zna li neko bar otprilike? I drugo, ako ima neko od ovih koji su u Kanadi, kad je najbolje vrijeme da se krene tamo? Da li na ljeto, mozda pocetkom godine ili sad prije Bozica? Pitam zbog trazenja posla, privikavanja na vremenske uslove, samog putovanja...

Pozdrav drugari. :) Polovinom avgusta sam poslao pasos na viziranje evo jos ga nisam dobio nazad. Koliko se ceka na pasos iz Beca zna li neko bar otprilike? I drugo, ako ima neko od ovih koji su u Kanadi, kad je najbolje vrijeme da se krene tamo? Da li na ljeto, mozda pocetkom godine ili sad prije Bozica? Pitam zbog trazenja posla, privikavanja na vremenske uslove, samog putovanja...

svakako da oko Bozica ima najmanje posla, ljudi su praznicno raspolozeni Deccembar-Januar...znaci kreci ili odmah ili pocetkom sledece godine... ne vidim kako bih mogao na leto da krenes jer cini mi se imas vremenski rok kada moras da udjes u Kanadu
posla uvek moze da se nadje, problem je naci dobro placen posao...a u to je subjektivno...zavisi gde ces da budes i sta si po zanimanju :)

svakako da oko Bozica ima najmanje posla, ljudi su praznicno raspolozeni Deccembar-Januar...znaci kreci ili odmah ili pocetkom sledece godine... ne vidim kako bih mogao na leto da krenes jer cini mi se imas vremenski rok kada moras da udjes u Kanadu
posla uvek moze da se nadje, problem je naci dobro placen posao...a u to je subjektivno...zavisi gde ces da budes i sta si po zanimanju :)

Mogu i na ljeto da krenem jer je godina dana rok da se uselim. Do 8. avgusta 2015. imam fore.

Poslednja izmena:
Stigao je novi kolacic!

Pozdrav i dobrodosli na temu :) Mislim da vam vencanje ne daje neke specijalne prednosti, mozda je zbog same papirologije bolje to obaviti pre slanja dokumentacije nego posle sa promenama prezimena, prebivalista, novim pasosem, mada u sustini ni to nije neresiv problem, samo mozda nesto oduzi proceduru.
Ako ti je vec struka ove godine na listi ja bih se "iscimala" oko dokumenata i pokusala da upadnem u ovaj voz, jer niko ne zna kako ce to sledece godine izgledati. Mozda bude bolje, a mozda i ne, ove godine bar znas gde si i kako sa bodovima i da bi u principu trebalo sve da bude ok ako pratis njihova uputstva. A IELTS je izuzetno vazno spremiti i poloziti, bez toga ne znam i hoce sledece godine moci, verovatno ne, bar mi tako sad deluje logicno. Trebalo bi ga poloziti sa dobrim ocenama, overiti diplomu preko WESa, i sve to kad se sabere opet se moze organizovati da posaljete ove godine aplikaciju, pod uslovom naravno da se ne popuni vas NOC kod, ne znam koliko je za sada stiglo prijava i da li je "hot". Srdacan pozdrav i srecno!

Zdravo svima!

Imam jedno pitanje, mozda je neko sa foruma imao slicno iskustvo.
Sabrala sam poene po kategorijama kako je dato na CIC sajtu i po proracunima imam oko 75 poena. Ispunjavam sve basic requirements (4 god radnog staza u profesiji koja je na listi, 24 poena za jezik, master diplomu, itd.). Medjutim, kada uradim online assessment kaze mi 'you are not eligible for immigration'. Probala sam sve moguce kombinacije i stalno dobijam isti rezultat. :dash:

Cao svima,nova sam,citala sam postove i mene interesuje ako moze neko da mi odgovori kakav ce biti program od 2015 god?suprug i ja bi krenuli u ovu avanturu:-)njegovo i moje zanimanje je na NOC listi,on je gradjevinski inzenjer hidro smer a ja sam inzenjer ekologije,on ima dosta radnog iskustva a ja ne.Imamo dovoljan broj bodova za FSW jedino je sto bi morali da usavrsimo jezik i polozimo IELTS,e tu nastaje problem jer sve to,kao i prevodjenje diploma i sakupljanje dokumentacije ne mozemo da zavrsimo do nove godine,pa ne znam kako ce biti 2015.Takodje da li neko zna kako je za posao za ove struke.Hvala vam mnogo drugari unapred

Back