Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Znam da je tema iseljenicka viza, a ja imam pitanje za radnu vizu za Kanadu, molim ako neko zna da mi odgovori, da li za radnu dozvolu treba polagati ispit IELTS i da li treba uraditi lekarski, muz je dobio posao za molera i LMO, to je deficitarno zanimanje, pa bi isli deca i ja sa njim, ali neznamo da li nam treba polozen ispit engleskog za supruga i mene, i lekarski za celu porodicu. Molim Vas ako neko zna odgovor da nam pomogne. Puno hvala!

Koliko ja znam, engleski sigurno ne treba za radnu vizu, a mislim da ne treba ni lekarski. 99% sam sigurna da je ovo tacno, sem ako se nesto bas skoro nije promenilo...

Hvala na odgovoru, Laura86. I ja sam tako obavestena ali neke glasine su me pokolebala... Za engleski i ja znam da ne treba, a lekarski treba za poslove sa hranom, medicina i visoko rizicne poslove. Muz je moler, pa se nadam da mu netreba lekarski, a ipak tu spada i rad ne visini (na skeli), pa me zanimaju misljenja, mada poslodavac nije trazio, advokat sredjuje papire, a ni on nije trazio... Zanimaju me Vasa misljenja i iskustva. Puno hvala jos jednom :)

Hvala na odgovoru, Laura86. I ja sam tako obavestena ali neke glasine su me pokolebala... Za engleski i ja znam da ne treba, a lekarski treba za poslove sa hranom, medicina i visoko rizicne poslove. Muz je moler, pa se nadam da mu netreba lekarski, a ipak tu spada i rad ne visini (na skeli), pa me zanimaju misljenja, mada poslodavac nije trazio, advokat sredjuje papire, a ni on nije trazio... Zanimaju me Vasa misljenja i iskustva. Puno hvala jos jednom :)

http://www.cic.gc.ca/english/information/medical/medexams-temp.asp
Evo ovde imas kome treba lekarski odvajaju na zanimanja i odredjene zemlje zamislite nama netreba

Meni opet treba pomoc, ako neko moze i hoce da postavi link gde pise da za radnu dozvolu za Kanadu ne treba IELTS. Hvala. :)
tu bi trebalo da se nalaze odgovori na pitanja o radnoj vizi pogledaj ja kolko sam gledao netreba jezik http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/results-by-topic.asp?t=17
Mislim da neki ljudi polazu test pre dobijanja posla zato sto traze posao preko interneta i da bi Kanadskim poslodavcima dokazali da poznaju jezik i posle im rezultati testa vaze kad apliciraju za PR

Hvala ti dulestolar.

Sada nisam pitala da li treba vec sam trazila da ako neko hoce da postavi link, da bi mogla da ga kopiram sebi u mejl. A naravno da verujem ljudima, zbog toga sto verujem sam i pitala. Izvinjavam se, nemam nameru nikog da provociram, samo trazim pomoc. Hvala botexag. Ubuduce cu paziti da se neponavljam. Jos jednom izvini.

drugari...meni i jos nekim iskusnim imigrantima je drago ako mozemo da vam pomognemo...

ali uozbiljite se malo, najosnovnije odgovore mozete (i trebate) naci sami na kanadskom sajtu, a posle pitajte ovde ono sto vam nije jasno

malo mi ponasteje motiva da dolazim vise na ovaj forum, smatram da sam za 2-3 godine 'oduzio' ovom forumu onoliko koliko sam i sam sam saznao ovde o emigraciji kada mi je bilo potrebno.

ali svakako cu i dalje odgovarati na poruke meni upucene, i bice ce mi biti drago ako nekom i dalje mogu pomoci da ostvari svoj imigranski san

srecno svima :)

Hvala ti dulestolar.

Sada nisam pitala da li treba vec sam trazila da ako neko hoce da postavi link, da bi mogla da ga kopiram sebi u mejl. A naravno da verujem ljudima, zbog toga sto verujem sam i pitala. Izvinjavam se, nemam nameru nikog da provociram, samo trazim pomoc. Hvala botexag. Ubuduce cu paziti da se neponavljam. Jos jednom izvini.

nema ljutnje, samo kazem da se ne ponavljamo..jer i meni pocinje da biva dosadno da ljudima iste stvari ponavlja.
zaista zelim da pomognem, ali i vi buduci imigranti morate svoj domaci da odradite

Nemojte da nervirate Botex-a, ako on ode sa foruma, shebasmo se skroz :D
Forumasi, saborci I prijatelji nadovezujem se na @benefactor78 .......NEMOJTE da nervirate I provocirate iskusne forumase I imigrante kao sto su @botexag ili @orangejuice I slicne njima jer zaista, ko se I malo pazljivije ukljucio u ovu temu na forumu, shvatice brzo da su ova i jos samo par slicnih njima, temu iseljenja apsolvirali 100% i da su nam na forumu preko potrebni. Ako smem da primetime, oni ne samo da citaju sve sto izbace zvanicne vlasti Kanade na CIC situ i mnogim drugim vec su i njihova tumacenja u mnogome pismenija a samim tim i tacnija nego sto ce mnogi od nas uspeti da procitaju i protumace. Logicno je da se prvo iscita zvanicni site CIC pa donekle i ovaj forum i onda obrati forumasima kada nesto nije jasno. Poruka @botexag-u, @orangejuice-u i njima slicnim: NE NAPUSTAJTE FORUM NIKAKO. :D

Hocu da pitam jasam od makedonije aplicirao sam za turisticke vize u 2011 godinu ali sam odbijan sad sam nasao jedan advokat u kanadu i mi je rekao da sad ce da aplicira za radnu i islenicku odjenom trazio mije samo ime prezime od zene i djecu i datum rodjenja od svih i datum kad sam aplicirao za turisticku vizu posle par meseca traziomije i telefonski broj od maticnog doktora i mi je garantovao 80% moze li neko pomogne sta je imao slican slucaj ko moj ili isti da mi kaza u veze sa ovaj slucaj molimvas

Postovani,

Prvo: Sto se tice turisticke vize, apliciranje za turisticku vizu nema nikave veze sa iseljenickom vizom. Naime, odbijenica koju ste dobili 2011. godine za VISITOR VISA (turisticka) vam ne utice i ne smeta prilikom apliciranja za iseljenicku vizu ALI u formularu koji Vi ili Vas advokat budete popunjavali za iseljenicku vizu MORATE navesti da ste aplicirali za turisticku i da ste odbijeni. Ukoliko ne navedete da ste odbijeni to se moze tumaciti kao cinjenica koju ste hteli da sakrijete odnosno kao laz. Drugo: Sto se tice angazovanja advokata ili bilo koje druge vrste immigracione pomoci, morali ste da potpisete ugovor sa njim/njom ili njima cime se precizira sta tacno oni rade za Vas, u cemu Vam tacno pomazu i svakako za koliki novac. Takodje morali ste da potpisete zvanicni formular Kanadskih imigracionih vlasti takozvani USE OF REPRESENTATIVE koji se prilaze imigracionim vlastima. Po tarifi od 500 dolara zakljucila bih da se radi samo o nekom savetu koji Vam je dat jer je to suvise niska tarifa za advokatsku pomoc. Moguce je da ce Vam advokat traziti i vise. A moguce je takodje da ste Vi jako dobro pregovarali sa vasim advokatom :D Takodje, morali ste da posaljete citavu dokumentaciju, za pocetak barem osnovnu: izvode iz maticnih knjiga rodjenih, kopije pasosa, kopije diploma i slicno. Ukoliko Vi sve ovo imate uradjeno, moram da se izvinim jer se iz Vase poruke to ne moze zakljuciti. Ukoliko sumnjate u iskrenost advokata, ja bih da sam na Vasem mestu pokusala da ga/nju ili njih proverim istim kanalima kojima sam ih i pronasla. Nadam se da sam vam barem malo pomogla. Pozdrav

Stvarno, ima li ko sa lepim vestima, ovo vise nije normalno, rade li ti ljudi ista??? :confused:
Ja sam skoro poslala mail u Bec da ih pitam da li je moja aplikacija uopste stigla kod njih, a oni odgovorili da jeste, kazu kontaktirace me kad im bude sta trebalo i ljubazno se zahvaljuju na strpljenju!?!? A moj zivot stavljen na stand by zbog Kanade od 2011 godine, kada smo resili da krenemo u ovu avanturu! Sta ih briga! :dash:

....i poslednja poruka za danas: DA LI IMA IKOG KO JE U SKORIJE VREME ISTA DOBIO (info, medical, interview...), NACUO NESTO, KUPIO KARTE, ODLETEO........AJMO LJUDI, PODELITE INFO I DAJTE MALO NADE, SNAGE I VOLJE ....Iskreni pozdravi svima

Dragi saborci, jedva cekam da sa vama podelim dugo zeljene lepe vesti i nadam se sto pre tom trenutku! Nasa aplikacija je stigla u Sidnej 20. maja i sada smo, nadam se, blizu dobijanja PERa. Povremeno pratim i onaj indijski forum i vidim da su ovih dana dobijali PER ljudi kojima je aplikacija stigla oko devetog maja, znaci trebalo bi uskoro, jeste da sporo ide, ali izgleda tako mora. Takodje ponekad vidim da ima promena i na zvanicnoj stranici u smislu laganog popunjavanja mesta po kodovima, znaci polako ali ide... Tek nas onda ceka Bec, koji kao da je na letnjem raspustu... Ali dobro, i ovo ce proci, samo strpljenja ;) Odosmo i mi svi uskoro, po redu :) Najveci pozdrav svima!!!

Dragi saborci, jedva cekam da sa vama podelim dugo zeljene lepe vesti i nadam se sto pre tom trenutku! Nasa aplikacija je stigla u Sidnej 20. maja i sada smo, nadam se, blizu dobijanja PERa. Povremeno pratim i onaj indijski forum i vidim da su ovih dana dobijali PER ljudi kojima je aplikacija stigla oko devetog maja, znaci trebalo bi uskoro, jeste da sporo ide, ali izgleda tako mora. Takodje ponekad vidim da ima promena i na zvanicnoj stranici u smislu laganog popunjavanja mesta po kodovima, znaci polako ali ide... Tek nas onda ceka Bec, koji kao da je na letnjem raspustu... Ali dobro, i ovo ce proci, samo strpljenja ;) Odosmo i mi svi uskoro, po redu :) Najveci pozdrav svima!!!

Draga @Laura86 hvala Vam na lepim vestima, radujem se zajedno sa Vama. Nadamo se da ce Kandske vlasti, bez obzira odakle odlucuju o nasim aplikacijama, od Septembra zivnuti a onda i svi mi. Hvala na sirenju optimizma i pozitivnih vesti. Jos veci odpozdrav:super:

Poslednje informacije koje su tamo izlazile su da naplaćuju 14-15 Maj, što znači da samo što niste! Ali, sudeći po tempu, može da se oduži do kraja meseca, možda i Septembar.
Aplikacija vam je primljena na moj rođus, želim vam puno sreće!

nema ljutnje, samo kazem da se ne ponavljamo..jer i meni pocinje da biva dosadno da ljudima iste stvari ponavlja.
zaista zelim da pomognem, ali i vi buduci imigranti morate svoj domaci da odradite

Evo ja imam jedno konkretno pitanje, koje nikako ne mogu da sajtovima koje sam naučio napamet da nađem:
koji je procenat pozitivnih odgovora na apliciranje za imigrantsku vizu, konkretno FSW?
Naravno, ovde mislim na ljude koji imaju dovoljan broj poena, svu potrebnu dokumentaciju, dokaze o sredstvima itd.
Ne očekujem tačan podatak, ali ono, čisto iz iskustva svih vas koji ste prolazili kroz ovo.
Hvala ;)

Evo ja imam jedno konkretno pitanje, koje nikako ne mogu da sajtovima koje sam naučio napamet da nađem:
koji je procenat pozitivnih odgovora na apliciranje za imigrantsku vizu, konkretno FSW?
Naravno, ovde mislim na ljude koji imaju dovoljan broj poena, svu potrebnu dokumentaciju, dokaze o sredstvima itd.
Ne očekujem tačan podatak, ali ono, čisto iz iskustva svih vas koji ste prolazili kroz ovo.
Hvala ;)

iskreno, ne znam gde bi mogao da nadjes taj statisticki podatak.
licno sam uverenja ako neko ispunjava sve zadate uslove ne bi trebalo da ima ikakvih problema oko aplikacije
na zalost, koliko vidim po komentarima ostalih clanova, vreme obrade u Becu je veoma dugacko

ja sam svu papirologiju zavrsio u Kanadi, i od podnosenja do dobijanja PR proteklo je 7 meseci.

Back