Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Ti si me bas zamrzeo iz nekog razloga. I veruj mi da mi postaje veoma smesno sto u svako poruci vidis da ja tebe iz neko razloga vredjam. Prosto ne znam gde nadjes to u ovih par recenica sto napisem. :) No naravno da nije tesko nekom da procita par poslednjih stranica kako bi nesto saznao, ali sta ako se odgovor na njegovo pitanje nalazi 200 stranica unazad. Slozices se da za to je potrebno nekoliko dana smaranja kako bi doznao nesto veoma prosto. Evo ja sam upravo potrosio 4 sata citanja o "Provincial Nomination Program Immigration" i veruj mi da me je glava zabolela od silnih otvorenih stranica, a da sad nista mnogo vise ne znam od onoga sto sam znao pre ovog citanja. :)

srdacan pozdrav,
Dobri Samaricanin

pozdrav ljudi :) htela bih da vas pitam ako neko zna da mi pomogne. Moj momak i ja zelimo da se preselimo u Kanadu i da se vencamo. Ja imam kanadsko drzavljanstvo. Problem je kako da moj momak ode u Kanadu. Da li da podnese zahtev za turisticku vizu pa da se tamo vencamo, ili da se ovde vencamo i da onda podnese zahtev za turisticku vizu? Bilo kakav savet, informacija?

hvala unapred.

Ne bas koristan mail iz Bg, sa malim greskama u kucanju :
Posle vencanja , Vasa buduca supruga treba da podnese papire i zapocne process dobijanja dokumenata za Vas. Molim Vas pogledajte we stranicu kakadskog imigracionog www.cic.gc.ca
U medjuvremenu, Vi mozete da aplicirate za privremenu vizu ( turisticku ).

Srdacno,

CANVAC Beograd

Pitanje je bilo otp za koju vizu bi bilo najbolje da apliciramo. Ovo za turisticku je opcija, ali zanima me da li neko zna jel bolje da se uzmemo u Srbiji ili Kanadi?
Razmisljamo i o tome, samo me brine ako ne resimo sve u roku od 6 meseci, a meni istekne turisticka da cu morati nazad...

Ne bas koristan mail iz Bg, sa malim greskama u kucanju :
Posle vencanja , Vasa buduca supruga treba da podnese papire i zapocne process dobijanja dokumenata za Vas. Molim Vas pogledajte we stranicu kakadskog imigracionog www.cic.gc.ca
U medjuvremenu, Vi mozete da aplicirate za privremenu vizu ( turisticku ).

Srdacno,

CANVAC Beograd

Pitanje je bilo otp za koju vizu bi bilo najbolje da apliciramo. Ovo za turisticku je opcija, ali zanima me da li neko zna jel bolje da se uzmemo u Srbiji ili Kanadi?
Razmisljamo i o tome, samo me brine ako ne resimo sve u roku od 6 meseci, a meni istekne turisticka da cu morati nazad...
Bolje u Srbiji nece da ti istekna turisticka zato ces da nadjes posao i dobices radnu vizu i pole toga ces aplicirati za PR
Ajde kreci te dok nije dosla zima

Pozdrav svima,imam 30 god i instruktor sam voznje sa suprugom(36god)koja je dip.inz, arhitekture imamo dete od 2.5god.Trazim najbanalnije i najednostavnije odgovore za pocetak cisto da vidimo kolike su nam sanse i koje su nam opcije za odlazak.ZA POCETAK :

1.Da li je diploma arhitekte (Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu) priznata u Kanadi i kolika bi otp. plata mogla da se ocekuje sa tom diplomom od-do i KOLIKO JE REALNO DOBITI POSAO U STRUCI
2.Da li su nam vece sanse kao porodici i da li mozemo da konkurisemo i odemo kao porodica a ne kao pojedinac koji ce da povuce ostatak porodice
3.Koliko je neki minimum para koji nam je neophodan u najboljem slucaju za celu pricu odlaska ne racunajuci avio karte
4.Da li je moguce otici samo preko ambasade(koliko je njima u interesu da se zaloze za nas) ili mora preko agencija-agenata sta je pouzdanije i brze i koji je neki realni rok od kucanja ove poruke na forumu do prvog radnog dana u Torontu recimo...????

Pozdrav svima,imam 30 god i instruktor sam voznje sa suprugom(36god)koja je dip.inz, arhitekture imamo dete od 2.5god.Trazim najbanalnije i najednostavnije odgovore za pocetak cisto da vidimo kolike su nam sanse i koje su nam opcije za odlazak.ZA POCETAK :

1.Da li je diploma arhitekte (Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu) priznata u Kanadi i kolika bi otp. plata mogla da se ocekuje sa tom diplomom od-do i KOLIKO JE REALNO DOBITI POSAO U STRUCI
2.Da li su nam vece sanse kao porodici i da li mozemo da konkurisemo i odemo kao porodica a ne kao pojedinac koji ce da povuce ostatak porodice
3.Koliko je neki minimum para koji nam je neophodan u najboljem slucaju za celu pricu odlaska ne racunajuci avio karte
4.Da li je moguce otici samo preko ambasade(koliko je njima u interesu da se zaloze za nas) ili mora preko agencija-agenata sta je pouzdanije i brze i koji je neki realni rok od kucanja ove poruke na forumu do prvog radnog dana u Torontu recimo...????

Evo ti upitnik popuni pa ces da vidis sta kazu od puno faktora zavisi da li mozete ili ne
http://www.cic.gc.ca/ctc-vac/getting-started.asp

Hvala na odgovoru,jos jedno pitanje na koje nisam nasao odgovor,mi smo u aplikaciji prikazali bankovne racune sa novcem posto mi supruga nije zaposlena tamo,da li to predtavlja problem?

Imam nekog iskustva samo sa primerima sponzora koji iz Kanade traze sponzorstvo za svoje supruznike, decu, roditelje I ostale a koji su zaposleni tamo. Kada kazete da supruga nije zapsolena tamo da li to znaci da se oboje nalazite ovde I odavede trazite sponzorstvo ili pak oboje aplicirate putem nekog od programa za PR? Obzirom da nije zaposlena u Kanadi moze se desititi da se traze dodatne garancije za sponzorisanog. Svakako da se svaki inkam racuna ali bih Vam ja preporucila da pokusate da izguglate nesto vise I detaljenije ili pak potrazite strucni savet advokata ili savetnika koji se bave imigracionom materijom.kako Vas ja ne bih zbunila ili skrenula sa puta na kome Vam zelim puno srece, uspeha I da brzo dodjete u fazu kupovine karata za Canadu ;) Kako rece jedan prijatelj sa ovog foruma " strucna pomoc/savet kosta oko 20eur I moze pomoci u velikoj meri kako ne bi tumarali u mraki ili vrteli se u krug". Zapamtite: svaka od nasih aplikacija je sustinski razlicita prica, prica za sebe odn. slucaj za sebe, a koja se kalemi shodno dokazima koje posedujemo I koje mozemo da prikazemo I dokazemo Ukoliko se odlucite za stucnu pomoc imamo neke kontakte..... Pozdrav ;)

Ako neko imao iskustva sa odjednom iselenicka i radna viza prie 6 meseca apliciraosam za radnu i islenicku vizu advokat trazio mije samo datum rodjenja i imena moje porodice i trazio mije datum aplikacije sta sam aplicirao za turisticke vize a sad posle 6 meseca javiose i trazio mi je i broj telefona od mog maticnog lekara garantovao mi je 80 % za taj posao jel moze netko mi reci o vezi sa ovom jasam od makedonine molim vas za pomos

Cao svima hocu da pitam za kanadu aplicirao sam za turisticke vize sa porodicom u 2011 godinu sad sam prie 6 meseca aplicirao preko jedan kanadski advokat on mi je rekao da je aplicirao za iselenicku i za radnu vizu traziomije samo ime i prezimena i datum rodjenja od mene i porodicu posle 6 meseca javiomije i trazio broj telefona od maticnog lekara i mi je rekao da mi garantuje 80 % nije mi trazio ni pasoš ni nista josh nisu se javili kod doktora pomozite ne znam da nije neka prevara uzeo mije 500 cad dolara i jos nista jasam od makedonije veliki pozdrav svima

Nakon procitane pola teme (150 strana), zakljucujem da je najbrzi (ne i najoptimalniji, najopusteniji itd.) nacin za odlazak u Kanadu ili naci posao u Alberti pa otici tamo ili banuti tamo pa naci posao i ostati.
Pa onda odatle preseliti u neki drugi deo
Ma da bas je brz trazim posao godinu dana poslao sigurno preko 1000 cv odgovorio na oko sto meilova obavio desetak razgovora i za sada sam u naj zescim pregovorima ako ovaj odustane i ja cu a najgore je od svega sto poznajem ljude koji su otisli nasli posao i otisli tako da je izuzetno opusteno i lako Kanadjani jedva cekaju da dodju ljudi iz bivse Jugoslavije.Ako nisi uporan kao konj bolje i ne pokusavati

Pozdrav svima zeleo da pitam ko ima iskustva aplicirao sam u 2011 za turisticke vize za kanadu odbili su me zato sta sam aplicirao sa porodicom sad prie 6 meseca nasaosam jedan advokat iz kanade koj je trazio samo ime prezime meni i mome porodicu i datum rodjenja posle 6 meseca javiose i traziomije broj od maticnog lekara i mi je garantovao 80% daosam 500 dolara u start i druge pare kad stizem u kanadu to ce da bude 18 biljada dolara molimte net mi neko pomogne da nije neka prevara rekao mije da aplicirao za iselenicku i radnu vizu odjednom jasam od makedonije molim za pomos

Hocu da pitam jasam od makedonije aplicirao sam za turisticke vize u 2011 godinu ali sam odbijan sad sam nasao jedan advokat u kanadu i mi je rekao da sad ce da aplicira za radnu i islenicku odjenom trazio mije samo ime prezime od zene i djecu i datum rodjenja od svih i datum kad sam aplicirao za turisticku vizu posle par meseca traziomije i telefonski broj od maticnog doktora i mi je garantovao 80% moze li neko pomogne sta je imao slican slucaj ko moj ili isti da mi kaza u veze sa ovaj slucaj molimvas

Ma da bas je brz trazim posao godinu dana poslao sigurno preko 1000 cv odgovorio na oko sto meilova obavio desetak razgovora i za sada sam u naj zescim pregovorima ako ovaj odustane i ja cu a najgore je od svega sto poznajem ljude koji su otisli nasli posao i otisli tako da je izuzetno opusteno i lako Kanadjani jedva cekaju da dodju ljudi iz bivse Jugoslavije.Ako nisi uporan kao konj bolje i ne pokusavati
Ž

Ne, ne tražiti posao odavde, nije ni čudo što si poslao 1000 CV-a, ali ti držim fige da ti ovo poslednje uspe. Treba otići tamo turistički, pa onda tražiti posao, dakle lično na razgovor i mislim da za stolare nema zime. Niko te tamo ne čeka sa crvenim tepihom, moraš sam da se cimaš, ako nećeš ti ima zilion mexikanaca koji hoće.

@banefactor

Sad me malo buni ovaj Express Entry koji krece od 2015. U tom slucaju svi raniji nacini za dolazenje tamo prestaju da postoje i onda se moze otici samo po novoj proceduri. Pa me sad zanima dal ako covek ode tamo da potrazi posao, dal moze uopste da krene sa svim tim procedurama pre 2015 koja je tu iza coska. Jer treba pretpostavljam i "Labour Market Impact Assessment ".

Ako znas malo vise o samoj proceduri ne bi bilo lose da napises koju. Ja evo konkretno sam dugo radio u hotelijarstvu sto u Americi sto kod nas i vidim da u Alberti postoji potreba za takvom radnom snagom.

Ž

Ne, ne tražiti posao odavde, nije ni čudo što si poslao 1000 CV-a, ali ti držim fige da ti ovo poslednje uspe. Treba otići tamo turistički, pa onda tražiti posao, dakle lično na razgovor i mislim da za stolare nema zime. Niko te tamo ne čeka sa crvenim tepihom, moraš sam da se cimaš, ako nećeš ti ima zilion mexikanaca koji hoće.
Zar nije rizik otici turisticki evo Hrvati mogu da idu na sest meseci pa neidu traze posao isto kao i mi i odlaze.A i kako otici turisticki kad nemas rodbine tamo a i da imas oni su svi preplaseni misle da ce ih sve pohapsiti.Kazem ti da licno znam troje drugara jedan je stolar slao iz Srbije naleteo na dobru firmu i otisao
A licno mislim kad dodje ovaj Express Entry nece biti lakse nimalo cini mi se da kanad polako zatvara vrata

Poslednja izmena:
Kopiram vam post sa jednog drugog foruma, neću navoditi koji je. Možda nekome pomogne (mada nema veze sa iseljeničkom vizom ali ova tema je najposećenija):

"Ima i kod nas novosti. Muž našao poslodavca koji je imao open LMO, obavio Skype intervju, poslodavac predao papire za upis muževog imena na LMO, i muž, čim su stigli papiri na mail, kupio prvu kartu i zapalio za Kanadu ;D Nije morao tako brzo, ali nismo htjeli čekati da opet ne bi ispala neka komplikacija.
Radnu dozvolu je dobio na aerodromu jer ima hrv. putovnicu, a Hrv je Visa Free zemlja
http://www.canadavisa.com/canadian-immigration-visitor-visa-exemptions.html
http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp
Hrv je postala Visa Free sa Kanadom prije ulaska u EU, pa pratite i za svoje zemlje, možda će uskoro biti novosti. To je velika prednost jer se ne mora čekati izdavanje dozvole, a zna trajati i po nekoliko mjeseci.

IvanaMia, profesionalni vozači su jako traženi. Nadam se da ste i do sad već nešto našli. Ako muž dobije posao kao Long Haul, ti dobivaš otvorenu radnu dozvolu (OWP)
http://www.jobbank.gc.ca/job_search...=&fper=F&fter=P&button.advanced_submit=Search

Cezar, od pranja suđa ne možete živjeti, ali general labour je relativno dobro plaćen (ovisi u kojem gradu)
http://www.jobbank.gc.ca/job_search...=&fper=F&fter=P&button.advanced_submit=Search

Kad otvorite oglas na Jobbanku, gore desno piše Median Wage za tu struku u tom gradu. Ako je minimalna ponuđena satnica median i oglas traje već jedno vrijeme, možete računati da poslodavac traži lmo jer je navedeno jedan od uvijeta za lmo. Sad je samo pitanje da li je našao posloprimca i traži lmo na nečije ime ili traži open lmo i u potragu za radnikom će tek nakon što mu odobre aplikaciju.

Tako je moj muž našao posao. Primjetili smo nekoliko oglasa koji su duže trajali i imali su median kao minimalnu ponuđenu satnicu. Pažljivo smo napisali resume i cover letter (Casper je napisao primjer negdje oko 200-te stranice) za savku firmu posebno. Pustio je par dana, a onda ih je zvao na telefon da provjeri da li su primili mail/fax. I tako je priča počela.

Iz svega samo zaključili da su Kanađani jako nonšalantni i ne žuri im se nigdje pa se nemojte čuditi ako vam sporije odgovaraju.

Fax možete poslati i sa kompa. Uz besplatno slanje, oni ubacuju reklamu. cca 2 $ je slanje bez reklame.
http://faxzero.com/

Sretno svima!"

Kad otvorite oglas na Jobbanku, gore desno piše Median Wage za tu struku u tom gradu. Ako je minimalna ponuđena satnica median i oglas traje već jedno vrijeme, možete računati da poslodavac traži lmo jer je navedeno jedan od uvijeta za lmo. Sad je samo pitanje da li je našao posloprimca i traži lmo na nečije ime ili traži open lmo i u potragu za radnikom će tek nakon što mu odobre aplikaciju

Ovo je mnogo dobra fora

Kad otvorite oglas na Jobbanku, gore desno piše Median Wage za tu struku u tom gradu. Ako je minimalna ponuđena satnica median i oglas traje već jedno vrijeme, možete računati da poslodavac traži lmo jer je navedeno jedan od uvijeta za lmo. Sad je samo pitanje da li je našao posloprimca i traži lmo na nečije ime ili traži open lmo i u potragu za radnikom će tek nakon što mu odobre aplikaciju

Ovo je mnogo dobra fora

Hvala bratac, ovo nisam znao. Pardon, tek sada vidim, hvala Jannči, stvarno korisna informacija.

Poslednja izmena:
Znam da je tema iseljenicka viza, a ja imam pitanje za radnu vizu za Kanadu, molim ako neko zna da mi odgovori, da li za radnu dozvolu treba polagati ispit IELTS i da li treba uraditi lekarski, muz je dobio posao za molera i LMO, to je deficitarno zanimanje, pa bi isli deca i ja sa njim, ali neznamo da li nam treba polozen ispit engleskog za supruga i mene, i lekarski za celu porodicu. Molim Vas ako neko zna odgovor da nam pomogne. Puno hvala!

Back