Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Ja imam radno iskustvo kao vodoinstalater, a to je potrebno zanimanje u Kanadi. 4 godine iskustva tacnije, a kasnije sam zavrsio i kurs kako bih imao i pokrice. Fakultet sam zavrsio, ali su mi rekli da mi diploma naseg drzavnog faxa nece vredeti mnogo tamo, i da mi je pametnije da apliciram na osnovu zanata. Sad mi recite, pored ovoga i polozenog IELTS-a sa 8, kolike zapravo sanse ja imam?

Ja imam radno iskustvo kao vodoinstalater, a to je potrebno zanimanje u Kanadi. 4 godine iskustva tacnije, a kasnije sam zavrsio i kurs kako bih imao i pokrice. Fakultet sam zavrsio, ali su mi rekli da mi diploma naseg drzavnog faxa nece vredeti mnogo tamo, i da mi je pametnije da apliciram na osnovu zanata. Sad mi recite, pored ovoga i polozenog IELTS-a sa 8, kolike zapravo sanse ja imam?

Kao zanatlija se ne možeš kvalifikovati za FSW. Zanatlije su obuhvaćene programom FSTC ali moraš da vidiš da li traže i vodoinstalatere. Ali, tu imaš caku da j jedan od osnovnih uslova ili poziv za posao ili položen certifikat za to zanimanje u Kanadi.

Imam sertifikat dobijen 'Bozidar Adzija' ako to ista znaci? Mada koliko sam se raspitao, priznaju ga tamo?

Treba ti certifikat koji dobijaš nakon položenog stručnog ispita za to zanimanje u datom strukovnom udruženju u provinciji kojoj želiš da živiš. Pre toga sakupljaš preporuke poslodavaca, i sl. i šalješ prijavu za polaganje za koje mogu i da te odbiju. Bolje je da sam iščitaš malo o tome na sajtu za imigraciju nego da ja prosipam iz druge ruke.
A taj certifikat koji imaš, čisto sumnjam.........

da li moze neko da mi pomogne oko moje situacije tj da me uputi sta trebam da radim. imam dedu u kanadi koj ima njihovo drzavljanstvo. pricali smo o tome da ovog leta zime probamo da i ja odem kod njega da zivim sad uskoro treba da idemo u ambasadi u becu koje su mogucnosti za vizu i koju vizu mogu dobiti ? jel mi moze on kako pomoci i sta mozemo uraditi u ambasadi ? ko zna da mi kaze resenje za moju situaciju mozemo se cuti i preko pp... pozz

sta kazete za ovo http://www.globalhire.ca/ jedna kao od respiktabilnijih rekruiterskih kompanija,pokriva i Srbiju,ima i nasih ljudi zaposljenih kod njih, licno sam ih kontaktirao ali nisam davao naravno nikakve pare unapred jer znam da po Ca zakonu se ne daju pare za trazenje posla(a za pomoc oko izrade CV i ostalo mi ne treba) i zato sam uvek oprezan sa tim...cuo sam na par mesta da su ok,a onda izadje ovo:
http://www.cbc.ca/news/canada/edmon...ates-local-foreign-worker-recruiter-1.2678540
ako neko zna nesto vise za njih ili da je otisao preko njih neka pise...cisto da znamo vise o njima....
takodje ako neko zna nesto o http://www.globalrecruiter.ca/ neka pise...ja trenutno cekam LMO(&job offer naravno)preko njih-takodje nisam davao nikakve pare unapred,u kontaktu sam i sa poslodavcem vec duze vreme-tu je sve ok...samo sto je LMO odbijen pa sada cekamo novo odobrenje,to smo culi da je zbog trenutnog stanja u Ca oko TFW i svega toga i da je mnogo poslodavaca odbijeno za LMO,ali i da ce ipak biti sve ok,odobrice sve to,pa ako neko ko je u Ca zna nesto vise i o tome neka pise....hvala!

Poslednja izmena:
Danas su stigli rezultati moje verenice sa IELTS-a. Naime, znanje engleskog joj nije bilo zavidno ali smo vezbali nekih 20ak dana i rezultati su sledeci:

Listening: 5.5
Reading: 5.0
Writing: 4.0
Speaking: 5.0
Overall: 5.0

Na writingu je napisala samo pismo (koje je bilo krace od 150 reci) i 5-6 recenica na sastavu tako da otud losa ocena. Sve u svemu priblizavamo se magicnim sesticama, pa se nadamo da cemo sutra odraditi bolje, a u avgustu mozda i proci. :)

Bravo bravo. Svaka cast. Kakve ste ocene dobili?
PS. Sad videh tamo na IELTS delu foruma sta si napisala. Pa dobre ocene. Svaka cast. Ja cenim da cu imati slicne kao i ti. Inace sutra izlazim prvi put ja, devojka 2x.

Ja: L 8, R 7, W 6, S 7,5, tj. 22 boda.
Muž: L 5, R 5, W 5, S 4,5.

Rezultati su mi potpuno iznenađenje. Mislila sam da sam razbila W, a ono samo 6, L sam mislila da nisam dobro uradila. Muž je dobio 5 na W, znači samo jedna ocena više, a posle testa me je pitao o čemu je tačno trebalo da piše u eseju pošto nije baš najbolje razumeo, a u pismu je pisao o pasulju, pri čemu ga je svo vreme spelovao sa beens!
Znam da mogu da se žalim ali to iziskuje vremena i novca a ne menja mi situaciju pošto i ovako imam 69 bodova.
Čim sam videla rezultate odjurila sam da izvadim MKR i venčani list i, na moje ogromno iznenađenje, odmah sam ih dobila na ruke! Međutim, međunarodni obrazac je na francuskom a na poleđini se nalaze ostali jezici. Kako su ostali dobili - isto na francuskom ili je ovo samo novosadski "specijalitet"? S' obzirom na to da je i francuski zvanični jezik, da li da prevodim ovo ili ne?

Ja: L 8, R 7, W 6, S 7,5, tj. 22 boda.
Muž: L 5, R 5, W 5, S 4,5.

Rezultati su mi potpuno iznenađenje. Mislila sam da sam razbila W, a ono samo 6, L sam mislila da nisam dobro uradila. Muž je dobio 5 na W, znači samo jedna ocena više, a posle testa me je pitao o čemu je tačno trebalo da piše u eseju pošto nije baš najbolje razumeo, a u pismu je pisao o pasulju, pri čemu ga je svo vreme spelovao sa beens!
Znam da mogu da se žalim ali to iziskuje vremena i novca a ne menja mi situaciju pošto i ovako imam 69 bodova.
Čim sam videla rezultate odjurila sam da izvadim MKR i venčani list i, na moje ogromno iznenađenje, odmah sam ih dobila na ruke! Međutim, međunarodni obrazac je na francuskom a na poleđini se nalaze ostali jezici. Kako su ostali dobili - isto na francuskom ili je ovo samo novosadski "specijalitet"? S' obzirom na to da je i francuski zvanični jezik, da li da prevodim ovo ili ne?

Bravooooo, super! Jos malo i sve je spremno za napad :) Marjanac, srecno sutra, rock it! Samo pozitivno :):):) Inace, i meni su ta dokumenta na francuskom, ne moras to da prevodis jer je i francuski zvanican jezik drage nam Kanade :)

Bravooooo, super! Jos malo i sve je spremno za napad :) Marjanac, srecno sutra, rock it! Samo pozitivno :):):) Inace, i meni su ta dokumenta na francuskom, ne moras to da prevodis jer je i francuski zvanican jezik drage nam Kanade :)

Hvala, Laura!
Još jedno pitanje, za one koji imaju decu. Naime, u tački 17 document checklist-a traže: "Proof of full custody for children under the age of 18 and proof that the children may be removed from the jurisdiction of the court". Ok je ako to traže za razvedene roditelje, ali šta će nam ako idemo svi? Zvala sam Centar za socijalni rad pa su i oni bili u čudu pošto to niisu izdavali do sada. Kad su me prošetali po raznim lokalima zaključili su da bi trebalo oboje da dođeno da damo neku izjavu ali i dalje nije jasno ko će nam to potpisati i u kojoj form će izdati.

Bravo bravo. Svaka cast. Kakve ste ocene dobili?
PS. Sad videh tamo na IELTS delu foruma sta si napisala. Pa dobre ocene. Svaka cast. Ja cenim da cu imati slicne kao i ti. Inace sutra izlazim prvi put ja, devojka 2x.
Držim vam palčeve! Inače, ja sam se prijavila i za 19. Jul ali neću platiti pošto mi je ovo dovoljno tako da će se osloboditi jedno mesto za taj termin...

Evo sad smo polagali devojka i ja, jos nam ostalo da odemo na konverzaciju za sat vremena.
Pa ona kaze da je uradila isto kao i put tako da slaba vajda. Morace ipak vise da vezba za taj avgust.
Meni trebaju samo cetvorke ali ja smatram da sam dobro uradio.
Po mojoj proceni cu dobiti: L7 R7.5 W7
Na vrajtingu su bile teme:
Task 1: Obajsniti menadzeru zasto ne mozete da dodjete na kurs za racunare i zbog cega je dobar i dajte neku alternativu kad i kako da polazete.
Task 2: U nekim zemljama punoletstvo se stice sa 18 godina u nekim sa 21. Ako uzmemo u obzir da se tad i mogu voziti kola, glasati i stupiti u brak, sta po vasem misljenju je pravo vreme da se mogu doneti takve odluke.

Ja sam se tu malo cak i salio pa sam pisao menadzeru da mi se rodio peti sin, Stefan Junior, i da zbog toga ne mogu da stignem na kurs. A u drugom sam naveo da je opasno voziti kola mlad, a da je cak i mozda opasnije ozeniti se mlad. :D

Hvala, Laura!
Još jedno pitanje, za one koji imaju decu. Naime, u tački 17 document checklist-a traže: "Proof of full custody for children under the age of 18 and proof that the children may be removed from the jurisdiction of the court". Ok je ako to traže za razvedene roditelje, ali šta će nam ako idemo svi? Zvala sam Centar za socijalni rad pa su i oni bili u čudu pošto to niisu izdavali do sada. Kad su me prošetali po raznim lokalima zaključili su da bi trebalo oboje da dođeno da damo neku izjavu ali i dalje nije jasno ko će nam to potpisati i u kojoj form će izdati.
Mi to nismo poslali.Za sad nam niko nije nista rekao za to.

Da li možda neko zna da li je za NOC bitno da se za svako zanimanje nađe pravi kod? Meni je to najgori zez do sad, samo mi je za poslednje zanimanje u redu izabrani kod, a za ostala radna mesta ne mogu nikako da ubodem :confused:. Najgluplje od svega je što je u principu sve isti posao ali je drugačiji naziv radnog mesta i svaki put mi odbiju izabrani NOC-kod i kažu potraži drugi..... Ludilo....

Back