Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Da, treba da šalješ čim nastupi bilo kakva izmena, tako da ti je dostava novih pasoša taman povod da ih kontaktiraš;)

btw. dobili danas odgovor iz Beča na prethodni mail (od 09.04), koji nije automatski i gde nam ništa konkreno ne kažu, osim da smo u proceduri i zahvaljuju nam se na strpljenu. Takođe pominju zastoj zbog fluktuacije radne snage u VO Beč, pa eto da imamo razumevanja:roll:....
Mi smo odmah odgovorili i dobili takođe odmah odgovor u roku od par minuta, što znači da se konačno tamo nešto pokreće:zper:

Strpljivo ljudi, još malo ostalo, sitno brojimo!!!:whistling:

- - - - - - - - - -

Supeeeerrrrrr, jako se radujem i zelim da vam svima sto pre vidimo ledja :))))) Hehehe, u pozitivnom smislu, naravno, najpre vi seniori, pa onda i mi, sve po redu! Nadam se da ce stvarno ove godine Bec raditi posao kako treba, samo pozitivno :) Najveci pozdrav svima!!!

Da, treba da šalješ čim nastupi bilo kakva izmena, tako da ti je dostava novih pasoša taman povod da ih kontaktiraš;)

btw. dobili danas odgovor iz Beča na prethodni mail (od 09.04), koji nije automatski i gde nam ništa konkreno ne kažu, osim da smo u proceduri i zahvaljuju nam se na strpljenu. Takođe pominju zastoj zbog fluktuacije radne snage u VO Beč, pa eto da imamo razumevanja:roll:....
Mi smo odmah odgovorili i dobili takođe odmah odgovor u roku od par minuta, što znači da se konačno tamo nešto pokreće:zper:

Strpljivo ljudi, još malo ostalo, sitno brojimo!!!:whistling:

- - - - - - - - - -

Neka vam je sa srećom:gace:

Hvala! Posle 1.maja vadimo nove pasose.

Strpljenje je vrlina:)

Nadam se da ce uskoro biti lepih vesti ovde!

Hvala još jednom, Laura86, na savetu oko slanja dokumenata za evaluaciju. Poslala sam preko Fedex-a u ime univerziteta i danas dobila odgovor da su prihvaćeni dokumenti! Sve jedna lepa vest za drugom! Još kad bi mi sledeće nedelje stigao rezultat sa remarka IELTS-a pa da kompletiram aplikaciju skroz.....

Hvala još jednom, Laura86, na savetu oko slanja dokumenata za evaluaciju. Poslala sam preko Fedex-a u ime univerziteta i danas dobila odgovor da su prihvaćeni dokumenti! Sve jedna lepa vest za drugom! Još kad bi mi sledeće nedelje stigao rezultat sa remarka IELTS-a pa da kompletiram aplikaciju skroz.....

Jaoooooo strava covece!!! Drago mi je da sam bila od koristi :) Bas mi je drago, srecno sa svim! Ja sam vecinu prikupila, nadam se da cu u prvim nedeljama da ispalim projektil :) A to za remark je meni upalilo, iskreno se nadam da ce i tebi, bilo bi sjajno!

Za koliko su ti povećali? Ja sam dobila L-7, R-7,5,W-5,5 , S-7, bila bih zadovoljna da mi W koriguju na 6, samo da ne moram više na ispit. To mi je bio treći put a dosta mi je više pripremanja. I tu nas nije sreća pogledala, pripremali se dva meseca baš udarnički i još uzela mesec dana godišnjeg pred ispit i trebali da izađemo 1. februara . A kako nismo iz Bg nego iz Zr 31 januara nas zavejalo pa nismo mogli da prođemo do Beograda :worth:, i onda nam odložili za 8 mart..... A moj muž, totalni beginner, iz prvog puta dobije srednju ocenu 5,5! Samo smo na ćorsokake nailazili od početka godine. -nimalo prijatno. Sad konačno lakše dišemo jer ima nade....

Za koliko su ti povećali? Ja sam dobila L-7, R-7,5,W-5,5 , S-7, bila bih zadovoljna da mi W koriguju na 6, samo da ne moram više na ispit. To mi je bio treći put a dosta mi je više pripremanja. I tu nas nije sreća pogledala, pripremali se dva meseca baš udarnički i još uzela mesec dana godišnjeg pred ispit i trebali da izađemo 1. februara . A kako nismo iz Bg nego iz Zr 31 januara nas zavejalo pa nismo mogli da prođemo do Beograda :worth:, i onda nam odložili za 8 mart..... A moj muž, totalni beginner, iz prvog puta dobije srednju ocenu 5,5! Samo smo na ćorsokake nailazili od početka godine. -nimalo prijatno. Sad konačno lakše dišemo jer ima nade....

Wow, ludilo! I nama se svasta namestalo na put u prethodnim mesecima, mislim, price su neverovatne zaista svaka za sebe, ali ja mislim da je to sve neki dobar znak i da posle znas da cenis neke stvari, cini te boljom i izdrzljivijom osobom i tako...
Znaci zavejalo vas, pa deco, sta da vam kazem, cisto da vidite da ste hteli u Kanadu :D Hehe, zezam se, naravno, bas bedak, ja sam u BG polagala 15. februara i dobila solidne ocene, sem na writingu gde sam dobila isto 5,5 iz prve, ali sam zaista bila ubedjena da su me bas ostetili i bila u pravu, jelte. Povecali su mi iz tog dela ocenu na 6.5. Iz listeninga sada imam 8, a iz ostalih delova po 6.5.
I ja kazem, ima nade, bila sam bas u tripu da li ce izaci lista zbog onog novog programa koji najavljuju, ali eto nama recimo poslednjeg voza ;)

Zdravo prijateli..novi sam na forumu, pa recisi sve sam procitao ali tesko da se snajdem :D pa me intersira koi sve dokumenti su potrebni za dobianje Iselenicku vizu za Kanade ? inace iz Makedonje sum zato i pisem tako lose :P imam 23 god. sredno skolo (elektro) Angliski znam prilicno dobro,imam raboteno 2 god.na strukata (elektro) i 1 god, i 3 meseci ( gradjevina) to sve osiguran i sve ostalo.. e sad me interesira dali imam nekakve sanse da dobijem Iselenicku vizu i koi sve dokumenta sa mi potrebni znaci ocu sam da apliciram..i ako nije vi tesko odgovorite mi dali sam covek moze da se snadje u Kanadi ? nema niko tamu osven neki prijateli i tako..hvala puno imam puno prasanja ali polako sve..hvala

Neka me neko brzo demantuje!

Sinoć sam se čuo sa rođakom koji živi u Kanadi već 6 godina.
On je bio na nekom rođendanu i čuo je da Kanada zabranila imigraciju - čak i radne vize !!!
Navodno da su McDonalds i neke jače kompanije uvozile jeftinu radnu snagu i da su kanađani ostajali bez posla!

Ne izgleda mi ni malo istinito, ali samo se ipak zapitao ....

Neka me neko brzo demantuje!

Sinoć sam se čuo sa rođakom koji živi u Kanadi već 6 godina.
On je bio na nekom rođendanu i čuo je da Kanada zabranila imigraciju - čak i radne vize !!!
Navodno da su McDonalds i neke jače kompanije uvozile jeftinu radnu snagu i da su kanađani ostajali bez posla!

Ne izgleda mi ni malo istinito, ali samo se ipak zapitao ....

nasa posla....rekla-kazala

privremeno je zabranjen Temporary Working Visa Program za Food & Beverage (znaci peraci sudova, kuvari, osoblje u kuhinji, sankeri, konobari itd)
nigde ne kazu da se privremena zabrana odnosi na sve druge poslove

The government's decision to impose a moratorium on the fast-food industry's access to the Temporary Foreign Worker Program will send employers "a very clear message" that abuse will not be tolerated, says Employment Minister Jason Kenney.

Poslednja izmena:
Da li je neko popunjavao obrazac "Statutory Declaration of Common-law Union". Konkretno, u njemu ima deo koji se odnosi na Commissioner of Oaths.. Gde da nadjem tu osobu? :D Moze li bez toga?
Takodje, pitanje u vezi prevoda recimo potvrda o nekaznjavanju, prebivalistu i sl., da li mogu sam da to prevedem? Znam sta pise na sajtu, ali je ovako brze, lakse i jeftinije, pa me zanima da li je to neko radio do sad, i da li je prolazilo? Znam da sam slao za ICAS npr., diplomu sa dodatnom dokumentacijom koju sam sam prevodio i prihvatili su, poslali mi nazad report.

pozdrav svim forumasima..iscitala sam skoro ceo forum..prvi put pisem..cestitam svima koji su dobili kao i onima koji su na putu da dobiju iseljenicku vizu..moj decko i ja smo resili da zelimo da apliciramo..ali imamo jednu nedoumicu sada kada je izasla ova nova lista zanimanja..on bi bio nosilac aplikacije i po struci je arhitekta..sta mislite da li on moze proci pod onom kategorijom 9.Home building and renovation managers (0712) ..ima 2 godine radnog iskustva u struci..odlicno znanje jezika oboje imamo..i mladi smo..mislim da ispunjavamo uslove..pod uslovom da on kao arhitekta spada u kategoriju Home building..hvala unapred na pomoci..

Da li je neko popunjavao obrazac "Statutory Declaration of Common-law Union". Konkretno, u njemu ima deo koji se odnosi na Commissioner of Oaths.. Gde da nadjem tu osobu? :D Moze li bez toga?
Takodje, pitanje u vezi prevoda recimo potvrda o nekaznjavanju, prebivalistu i sl., da li mogu sam da to prevedem? Znam sta pise na sajtu, ali je ovako brze, lakse i jeftinije, pa me zanima da li je to neko radio do sad, i da li je prolazilo? Znam da sam slao za ICAS npr., diplomu sa dodatnom dokumentacijom koju sam sam prevodio i prihvatili su, poslali mi nazad report.

regarding"Statutory Declaration of Common-law Union"..

u Srbiji kada podnosite papire ambasadi samo popunite sva polja i potpisite.....jer nemate gde da overite

Posle kada dodjete u Kanadu, moracete da potpisete taj obrazac i overite kod notara u slucaju da vam kasnije treba za imigracioni proces

sto se tice prevoda, ja sam licnao sva dokumenta sa pecatom zvanicno prevodio, a ostalo sam preveo (na pr.pisma prepuruke itd)

Pozdrav svima.

Prijavio bih se za FSW program ali imam jednu dilemu : Diplomirao sam jedno, a bavim se potpuno drugim poslom. Obzirom da je sada na listi zanimanje kojim se ja bavim, a samouk sam, da li bi mi racunali master diplomu iz oblasti koja nije na aktuelnoj listi zanimanja.

Hvala

Pozdrav svima.

Prijavio bih se za FSW program ali imam jednu dilemu : Diplomirao sam jedno, a bavim se potpuno drugim poslom. Obzirom da je sada na listi zanimanje kojim se ja bavim, a samouk sam, da li bi mi racunali master diplomu iz oblasti koja nije na aktuelnoj listi zanimanja.

Hvala
Edukacija i zanimanje su dve razlicite stvari, ako si nekim slucajem kuvar a npr magistrirao na filozofiji onda ides pod zanimanjem kuvar a kad racunas bodove za edukaciju racunas magistraturu iz filozofije. Nadam se da sam pomogao.

Pozz svima! I mene, kao i pongolino, zanima da li moj muz koji je arhitekta moze da aplicira preko FSW programa pod kategorijom Home building and renovation managers (0712). Koliko sam ja razumela iz diskusija na ovom forumu potrebno je da mu u ugovoru o radu i reference letter-u opis duznosti na poslu odgovara opisu duznosti koje je NOC izlistao za ovu katergoriju? Da li je to tacno?

Pozdrav svima! Hteo bih da vas pitam sve da li postoji za odlazak u Kanadu neka visa tipa work holiday visa, i ako postoji šta potrebno i koji su uslovi! Hvala!

Znam za taj "work and holiday" program za mlade iz Hrvatske od 18 do 35 godina, cini mi se da nije dovoljno da samo posedujes njihov pasos vec da si se i skolovao u HR. Ja uopste ne znam da Srbija ima tako neki program, jedino sto mi pada na pamet to je da probas preko organizacije AIESEC, znam da su davali neke strucne prakse i za Kanadu, s tim sto naravno i oni imaju svoje uslove i tako. To je ono sto ja znam pa ti jos proveri ;)

My sweet,po izvestaju kurira primili su posiljku 09.04.Znaci jos malo mesec dana.Slala sam email,odgovorili su mi automatskom porukom,da im se ne obracam u narednih mesec dana,da rade po prioritetu i dali su mi link gde mogu da napisem prituzbu,pohvalu ili sugestiju...Sve mi se cini da oni nas zezaju...

Back