Imam pitanje za kolege forumaše koji su dočekali ovaj program kao zapete puške. Ja sam bila prilično ubeđena da od FSW ove godine neće biti ništa pa se nisa žurila sa pripremom dokumentacije. Sada sam toliko besna na sebe da ne mogu opisati! Veliko iznenađenje je nova lista zanimanja gde mogu da se "uguram" u 2, čak i tri NOC koda. U prošloj sezoni je za ekonomiste bila jedina opcija finansijski analitičar (ili nešto slično, da ne tražim sada tačno) i ta kategorija je prva dostigla cap, mislim da je u pitanju bilo par nedelja. Zanima me vaše mišljenje koji od ova dva NOC-a će pre dostići cap - 0121 Insurance, real estate and financial brokerage managers ili 1113 Securities agents, investment dealers and brokers. Zanimanje mi je bilo takvo da bih mogla da navedem bilo koje od ova dva ali, pošto trebam pisma poslodavaca, moram unapred da im objasnim šta treba da se napiše kako bi se opisani poslovi bolje slagali sa definisanim dužnostima navedenim u njihovoj klasifikaciji. Dokumente mogu slati tek krajem Juna pa mi je zato bitno gde će biti manja "konkurencija".
Drugo pitanje je u vezi sa bodovanjem radnog iskustva. Max broj bodova se dobija za 6+ godina u okviru poslednjih 10 godina. Ja taj uslov ispunjavam ali se u poslednje dve godine ne bavim tim poslom. Nije precizirano da li je neophodno da i trenutno to radimo.
Hvala unapred!
Drugo pitanje je u vezi sa bodovanjem radnog iskustva. Max broj bodova se dobija za 6+ godina u okviru poslednjih 10 godina. Ja taj uslov ispunjavam ali se u poslednje dve godine ne bavim tim poslom. Nije precizirano da li je neophodno da i trenutno to radimo.
Hvala unapred!

i mislim to i dalje da radim odnosno gore.... a to je 1114 NOC ako sam dobro vidjela...