Kako do Kanadske iseljeničke vize?

@Canada calling
AEO vise ne postoji,on je ukinut aprila meseca prosle godine. Ima na sajtu detaljno objasnjeno kad kako i zasto, dakle provriti sve na www.cic.gc.ca Dakle nema vise AEO vec se samo razmatra LMO i na LMO se daje pozitivan odgovor. Dakle ako je nesto poslato po starom zakonu a bio je usvojen novi, onda nista od toga. Treba ih zvati da daju povratnu informaciju, jer se moze cekati u nedogled.
Ako mozda i gresim, tj mozda sam pogresno shvatio, da ste vec imali AEO i da ste poslali u Sidnej i dobili pozitivan odgovor..onda ste u istom bubnju kao i mi svi ostali ;)
Pozdrav

Imate pravo @orange juice i @artistics. Mi smo angazovali advocate koji se bave nasom aplikacijom. Upravo je to I razlog sto zelim da sa vama dzombama, kao I drugima sa foruma, razmenim misljenje o mom razumevanju same procedure. Advokati su u Torontu a ovde na terenu imaju svog predstavnika. Uredno dobijamo update meilove (pored licnog kontakta). Radi se o veoma uglednoj kanadskoj advokatskoj kancalariji koja je I regostrovana kod kanadske advokatske komore. Zelim da kazem da svakako nisu prevaranti ali I da proverim sa vama zasto bi odobrenje iz HRSDC trajalo toliko dugo (predali su ga advokati 20. Aprila 2013.) Kako nam je objasnjeno, trenutno se proverava = "We have been advised that Human Resources and Skills Development Canada is at present completing the job market research step for your declared profession". S tim u vezi sam zelela da sa nekim ko ima ista ili slicna iskustva razmenim misljenje I vidim da li iko na forumu ceka odobrenje iz HRSDC, kada ga je predao I koliko ceka. Redovno pratim CIC site I odmah sam reagovala na promene o kojima govori @artistics. Hvala vam sto ste mi odmah odgovorili, svaka vasa vest znaci mnogo u ovom beznadju ludila u zemlji I iscekivanja konacnog iseljenja. Za nas, kao porodicu, iseljenje znaci spas a pogotovo za nase dete. No, idemo dalje I glava gore. Nema predaje do pobede. Ako iko ima ikakva saznanja, pisite ;)

Imate pravo @orange juice i @artistics. Mi smo angazovali advocate koji se bave nasom aplikacijom. Upravo je to I razlog sto zelim da sa vama dzombama, kao I drugima sa foruma, razmenim misljenje o mom razumevanju same procedure. Advokati su u Torontu a ovde na terenu imaju svog predstavnika. Uredno dobijamo update meilove (pored licnog kontakta). Radi se o veoma uglednoj kanadskoj advokatskoj kancalariji koja je I regostrovana kod kanadske advokatske komore. Zelim da kazem da svakako nisu prevaranti ali I da proverim sa vama zasto bi odobrenje iz HRSDC trajalo toliko dugo (predali su ga advokati 20. Aprila 2013.) Kako nam je objasnjeno, trenutno se proverava = "We have been advised that Human Resources and Skills Development Canada is at present completing the job market research step for your declared profession". S tim u vezi sam zelela da sa nekim ko ima ista ili slicna iskustva razmenim misljenje I vidim da li iko na forumu ceka odobrenje iz HRSDC, kada ga je predao I koliko ceka. Redovno pratim CIC site I odmah sam reagovala na promene o kojima govori @artistics. Hvala vam sto ste mi odmah odgovorili, svaka vasa vest znaci mnogo u ovom beznadju ludila u zemlji I iscekivanja konacnog iseljenja. Za nas, kao porodicu, iseljenje znaci spas a pogotovo za nase dete. No, idemo dalje I glava gore. Nema predaje do pobede. Ako iko ima ikakva saznanja, pisite ;)

Ja ne znam koliko traje odobrenje LMO za federal program.
Ali ako je to isti LMO koji je potrebno dobiti i za temporary work, sama procedura LMO (prema iskustvima koje sam cuo od ljudi oko mene) je od 8 dana do 2 meseca.
Nikad nisam cuo da neko ceka LMO skoro godinu dana.
Cak je sad omogucemo firmama da izvade blanko LMO, pa kad nadju radnika samo upisu njegovo ime
Nije bitno da li ga je predao advokat, imigracioni savetnik ili poslodavac uvek ide na isto mesto, predmeti se resavaju po datumu prijema.

U razgovoru sa aplikantima koji nisu ni na jednom forumu cuo sam da su poceli dobijati MR.Prvo su poceli obradjivati Family sponsorship,pa onda FSW 2012 bez ponude za posao.Informacija je 100% proverena i nije rec o rekla-kazala.Sada su krenuli sa obradom FSW 2013.Rec je o aplikantima bez ponude za posao koji su predavali aplikacije nakon 04.maja 2013,dakle nakon prekida prijema FSW aplikacija bez ponude za posao.Ispada da njih rade pre nas koji smo ranije predali,ali takva praksa je bila i u ostalim VO.....London,Paris...Evo,vidite http://www.canadavisa.com/canada-im...licants-vo-vienna-please-join-t79097.690.html
Dakle,samo jos malo strpljenja......;)

@Canada calling AEO treba da ocekujete od HRSDC -a,nazalost Bec sa tim nema veze:( Tek nakon dobijanja AEO,aplikacija se salje u CIC,pa je CIC prosledjuje u Bec,Ne bih ti znao reci zasto toliko cekate na AEO.Ne znam da li mozes tamo dobiti informaciju,jer ponudu za posao u HRSDC salje poslodavac,a ne onaj ko ocekuje posao.U svakom slucaju,drzim vam palceve,ne dajte se!!!

Sve je ovo ok, a meni Bec odgovorio pre 2 nedelje, da me tek obradjuju, i da ocekuju zbog backloga koji imaju da ce me zavrsiti do kraja godine.,
A iz mog potpisa mozes videti kojoj grupi pripadam. :dash:
tako da ovo da su poceli da rade FSW 2013, jer su zavrsili sve pre toga,, malo ne pije vodu, iako bi ja to zeleo...

@micic11
Ako su ti dali odgovor da su te uzeli u obradu to je skroz pozitivna stvar, znaci tu si na pragu. Ako nije prob jel mozes podeliti mail dobijen od Beclija? :)
Pozdrav i izdrzi jos malo!!

po zadnjoj tabeli koja sadrzi sve podatke od 2002 god. znaci nemam backlog pre toga...
Vienna:
Federal Skilled Workers (C50) ostalo 442 slucaja
Federal Skilled Workers (Pre-C50) uradili 3170 slucaja vise nego sto su primili od 2002 god (znaci da im je backlog bio strasno velik)
Quebec Skilled Workers uradili 1slucaj vise nego sto su primili od 2002god (ovo je otprilike koliko prime toliko i rese)

znaci kada se izracuna od 2002 god. koliko su primili - koliko su resili- koliko ih je odustalo.. dobiju se ove brojke.
do septembra 2013god.

pa vi sad vidite.. a u 2013 primljeno 52 slucaja, sto bi znacilo da nas od ranije ima 390 slucaja jos.. po meni mnogo.. s obzirom da resavaju oko 204 maksimalno godisnje u zadnjih 5 godina ne racunajuci 2013 u kojoj je bio strajk.. tu su do septembra resili 160 slucaja (od toga 100 pre-C50). a samo 34 C50...
naravno ovo su samo FSW sa i bez JO, i Quebec.

Pozdrav..

This refers to your enquiry below concerning your application for permanent resident visa.

Please be informed that further processing of your application is pending an eligibility review by an immigration officer. According to our office backlog this should be done this year.
Please be assured that we will contact you as soon as the assessment is completed or if we need additional documents.

tj koliko vidim jos se pendigujem za eligibility review.. tj nisu me ni pogledali od kad sam stigao u Bec u maju 2012...
I na ecas jos uvek prva linija.. we received your file on ....
da sam prso, prso sam.. ali da ne rade ne rade....

Pozdrav ljudi.. cujemo se....

I nas advokati obavestavaju (s vremena na vreme) da se moramo strpeti jer zbog backloga strasno kasne. Govorim o AEO ponudi koja je jos uvek u HRSDC. Takodje su nas obavestavali o strajku. Konkretno su nas u Junu 2013. obavestili da government jos uvek radi na ciscenju backloga. A evo i poruka sa kraja Septembra 2013.: "Unfortunately, the government (Immigration) has had some delays in the processing of all applications and anything connected to such as Government workers in the public and foreign services have been on strike now for several months and to date has still not been completely settled. We do know that the Canadian Embassy in Vienna is now back in full force; however, there are still problems in Canada with most departments. The duration of the strike has caused extra waiting in processing for visa applications and additional services". A inace za moj AEO trenutno rade proveru trzista rada za deklarisano zanimanje a predato je 20. Aprila 2013. Ne znam sta da zakljucim ali bih volela da se nazire kraj kako nama tako i svima vama:worth:

Ne,oni nisu zavrsili zaostatke i ja to nisam rekao.Rekao sam koje slucajeve su poceli obradjivati,kao i to da su poceli obradjivati slucejeve FSW 2013 bez ponude za posao,koji u ovom trenutku imaju prednost,a sve zbog toga da bi pokazeli kako slucajeve mogu obraditi za godinu dana kako su i obecali u novom sistemu iz maja 2013..Od januara 2015 krece novi EOI program i oni ce gledati da zavrse sve slucajeve iz 2012. i 2013,I meni bi odgovaralo da je drugacije.ali je trenutno to tako i trenutno imaju prednost oni koji su kasnije aplicirali.Nelogicno?:).Evo i link,pa kontaktirajte ljude ako ne verujete http://www.canadavisa.com/canada-im...licants-vo-vienna-please-join-t79097.705.html.
Sve je ovo ok, a meni Bec odgovorio pre 2 nedelje, da me tek obradjuju, i da ocekuju zbog backloga koji imaju da ce me zavrsiti do kraja godine.,
A iz mog potpisa mozes videti kojoj grupi pripadam. :dash:
tako da ovo da su poceli da rade FSW 2013, jer su zavrsili sve pre toga,, malo ne pije vodu, iako bi ja to zeleo...

Poslednja izmena:
Ne,oni nisu zavrsili zaostatke i ja to nisam rekao.Rekao sam koje slucajeve su poceli obradjivati,kao i to da su poceli obradjivati slucejeve FSW 2013 bez ponude za posao,koji u ovom trenutku imaju prednost,a sve zbog toga da bi pokazeli kako slucajeve mogu obraditi za godinu dana kako su i obecali u novom sistemu iz maja 2013..Od januara 2015 krece novi EOI program i oni ce gledati da zavrse sve slucajeve iz 2012. i 2013,I meni bi odgovaralo da je drugacije.ali je trenutno to tako i trenutno imaju prednost oni koji su kasnije aplicirali.Nelogicno?:).Evo i link,pa kontaktirajte ljude ako ne verujete http://www.canadavisa.com/canada-im...licants-vo-vienna-please-join-t79097.705.html.

Onda te nisam dobro razumeo.. Sorry..

U razgovoru sa aplikantima koji nisu ni na jednom forumu cuo sam da su poceli dobijati MR.Prvo su poceli obradjivati Family sponsorship,pa onda FSW 2012 bez ponude za posao.Informacija je 100% proverena i nije rec o rekla-kazala.Sada su krenuli sa obradom FSW 2013.Rec je o aplikantima bez ponude za posao koji su predavali aplikacije nakon 04.maja 2013,dakle nakon prekida prijema FSW aplikacija bez ponude za posao.Ispada da njih rade pre nas koji smo ranije predali,ali takva praksa je bila i u ostalim VO.....London,Paris...Evo,vidite http://www.canadavisa.com/canada-im...licants-vo-vienna-please-join-t79097.690.html
Dakle,samo jos malo strpljenja......;)

Oragge Juice
Kakva su iskustva ljudi sa PNP programa. (prilično si upućen). Ima li nade za nas? :rtfm:

Naravno da ima,kao i za nas....samo kad dodje vreme:)Nisam bas toliko upucen i nisam obracao posebnu paznju na PNP.Poenta cele price je da hoce da pokazu efikasnost na primeru novog FSW programa(bez ponude za posao) iz maja 2013,jer su tako i obecali.Nadam se da ce stisnuti gas do daske i zbog toga sto od pocetka sledece godine stupa na snagu novi EOI sistem.
Oragge Juice
Kakva su iskustva ljudi sa PNP programa. (prilično si upućen). Ima li nade za nas? :rtfm:

Poslednja izmena:
Naravno da ima,kao i za nas....samo kad dodje vreme:)Nisam bas toliko upucen i nisam obracao posebnu paznju na PNP.Poenta cele price je da hoce da pokazu efikasnost na primeru novog FSW programa(bez ponude za posao) iz maja 2013,jer su tako i obecali.Nadam se da ce stisnuti gas do daske i zbog toga sto od pocetka sledece godine stupa na snagu novi EOI sistem.

Orange juice, mozes li molim te pojasniti o cemu se radi sa tim novim imigracionim zakonom za 2015? Ako imas neki link da stavis o tome bila bih ti vrlo zahvalna :)

Thx
Nadamo se da ćemo i mi upasti ove godine,budući da se PNP ubraja u FSW program...
Nada umire zadnja :worth:

Evo dokaza o onom o cemu sam pricao.Eto sta je birokratija...sad ispada da oni to rade veoma brzo Tek sledeci update ce pokazati smanjeni proccesing time i ispasce da sve resavaju za 7 meseci:)E sad,mi smo u onih 20%...oni pokazuju statistiku na 80% obradjenih slucajeva:)Sve u svemu,samo STRPLJENJE,,,doci cemo na red:)

Poslednja izmena:
Jos nesto o EOI system, kako ja razumem tu buducu proceduru - za aplikacije koje su vec predate vaze pravila I procedure koje su vazece ili su vazile u momentu predaje aplikacije. Zato smatram da EOI system ne moze biti primenjen na nase aplikacije koje su vec predate vec se mogu primeniti samo na one (aplikacije) koje ce se predavati od 2015. god kada EOI system stupa na snagu. Da li sam u pravu ili nisam razumela EOI system??????:think:

Back