Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Super - znaci nadjem posao koji radim 12 meseci u kontinuitetu (a da je u NOC listi) i onda posaljem zahtev za PR?
Btw ako ne nadjem Web design (sto sumnjam jer ima dosta IT poslova) -- okrenucu se ka Carpenter (Stolar) NOC Class B :super: bas jurim neki kurs za to..

Aha... ali ovo ne vazi za mene jer cu biti pod Open Work Permit za koji ne treba LMO?

bas tako.....u oba slucaja

Posle dosta istrazivanja zakljucio sam da je nemoguce da dobijem Open Work Permit ako moja zena ide putem Live-in Caregiver programa. Citao sam od British Expact foruma do CIC sajta i meni sve to izgleda kao da je taj program iskljucivo pravljen za osobe koje dolaze same (sto ima smisla sa njihove strane).

Jedna stvar mi nije jasna.. da li ovo znači da ti uopšte ne možeš dobiti dozvolu za rad ili znači da ne možeš na osnovu supruge, ali možeš kao pojedinac? Znači ona radi kao live in caregiver, ti tražiš posao za sebe, dobiješ LMO i dozvolu za rad i oboje ste tamo. Može li tako?

Jedna stvar mi nije jasna.. da li ovo znači da ti uopšte ne možeš dobiti dozvolu za rad ili znači da ne možeš na osnovu supruge, ali možeš kao pojedinac? Znači ona radi kao live in caregiver, ti tražiš posao za sebe, dobiješ LMO i dozvolu za rad i oboje ste tamo. Može li tako?

ne moze da dobije open work permit na osnovu supruge

trazenje posla i dobijanje LMO i WP ga stavlja u isti 'kos" kao bilo koga na ovom forumu....znaci nema nikakve povlastice sto mu supruga radi u Kanadi

Kakvo je ovo mrtvo more na forumu, cini mi se citavu vecnost traje! Nekada je ovde bilo zivo i veselo, a sad nas ovi unistise svojim neradom i koje kakvim strajkovima a blize nam se i praznici pa ce opet da uspore! Mogli bi se malo mrdnuti i poslati nam lepih vesti ... :mrgreen: Ja licno sam odlepila skroz od cekanja!!! :besna:

Pozdrav ekipi. Zanima me da li, pri ulasku u Kanadu na osnovu dobijenog stalnog boravka, potrebna finansijska sredstva koja se zahtevaju u zavisnosti od broja članova mogu imati jednim delom na računu banke uz potvrdu banke o stanju na računu. Da li je neko nosio deo u kešu a deo imao na računu?

Pozdrav ekipi. Zanima me da li, pri ulasku u Kanadu na osnovu dobijenog stalnog boravka, potrebna finansijska sredstva koja se zahtevaju u zavisnosti od broja članova mogu imati jednim delom na računu banke uz potvrdu banke o stanju na računu. Da li je neko nosio deo u kešu a deo imao na računu?

Svi koji mogu da odgovore više nisu na forumu. Vec su na final destination.
Kada ste dobili vizu ????

Koliko ste čekali???

Ne secam se da li je neko bas imao takav slucaj, ali deluje mi da je tako nesto sasvim moguce.. koliko se secam, nigde ne pise da se mora uneti taj iznos u kesu, potrebno je samo da se poseduje taj iznos sto se dokazuje i bankovnom potvrdom. cini mi se da je sve stvar tumacenja..

Svi koji mogu da odgovore više nisu na forumu. Vec su na final destination.
Kada ste dobili vizu ????

Koliko ste čekali???

Koliko sam čeko bolje da ne znate...predat zahtev krajem jula 2007, početkom avgusta sam dobo potvrdu da su zahtev dobili. Zatim sam im u sledećim godinama slao potrebna dokumenta uz par bezveznih proforme dopuna u stilu potvrda o nekažnjavanju i potvrda iz banke o potrebnim finansijskim sredstvima, dva puta radio lekarski jer su se gospoda u Beču malo zabrojala, prvi lekarski 2012 u aprilu, drugi lekarski 2013 u aprilu. Sve je to po FSW programu i to onom čivenom "pojednostavljenom". Inače piše u dokumentaciji koju su mi prosledili da kao dokaz važi i recimo: current bank statement, updated bank book ... ali rekoh bolje da proverim kod ljudi koji su imali lično iskustvo sa tom problematikom.

Back