Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Hvala na brzom odgovoru.
Jos jedno pitanje: da li prvo da overim, pa da prevedem, da bi mi preveli i taj pecat?
Tebi su vec poslali odgovor? Da li je moguce da za 7 dana posalju odgovor kao to kazu?
P.S. Na mom "transkriptu" imam svoje podatke, podatke fakulteta, da je trajao 9 semestara, spisak predmeta i ocene koje sam dobila, ali samo nabrojane, potpis i pecat. I sramota sto kazem, na tako losem papiru, onom sto sa strane ima rupice, stapano na primitivnom stampacu.

Ja sam radila to sve u junu. Ne mogu da se setim da li sam overavala za WES ili sam samo prevodila.:zcepanje: Kada se posle cela aplikacija salje u Sydney overavaju se dokumenta i onda se to radi pre prevoda jer je vazno da se i pecat prevede ali ne mogu da tvrdim da se i za WES overava. Pise samo ovo http://www.wes.org/ca/fswp/requireddocuments/index.asp. tako da mislim da nisam overavala.
Nekih 10-ak dana je sve to trajalo, platis onu opciju da ti vrate kurirskom sluzbom. Dobijes evaluaciju u dva primerka. saljes u Sydney original.
Ja sam na faksu trazila da mi izdaju spisak sa ocenama i fondom casova.

Nervni slomic, upravo saznah da je vreme cekanja na kvebek (federalni deo) sada 31 mesec, a pre dva dana bilo je 14. Kako je uopste moguce da toliko skoci za 3 meseca ?? Pri tome, nama istice 13 meseci cekanja u ovoj fazi. WTF!

.. .Pisala sam im, a kao odgovor poslali su nam PASSPORT REQUEST!!!!!!:zurka::orkestar::srecna::srecna: I to u roku od par sati.. Ala su nas izvozali od jutros .. a na kraju srecne vesti.. Pretpostavljam da su permutovali broj i da je cekanje sada 13 meseci. druga opcija je da im treba pisati delimicno histericni mejl :zper: :poludeo: i da odmah izdaju vize, LOL

Tek sad smo zbunjeni :)

.. .Pisala sam im, a kao odgovor poslali su nam PASSPORT REQUEST!!!!!!:zurka::orkestar::srecna::srecna: I to u roku od par sati.. Ala su nas izvozali od jutros .. a na kraju srecne vesti.. Pretpostavljam da su permutovali broj i da je cekanje sada 13 meseci. druga opcija je da im treba pisati delimicno histericni mejl :zper: :poludeo: i da odmah izdaju vize, LOL

Tek sad smo zbunjeni :)
Cestitamo!!!!!!!!!Divna vest,napokon se nesto desava!!![:zper:

Poslednja izmena:
A evo i odgovora na naš upit Beču:

With reference to your enquiry below please be informed that your application reached Vienna in October 2012 and is now in the queue for processing. You may wish to refer to our current processing times at http://www.cic.gc.ca/english/information/times/perm/skilled-fed.asp.
Your passport details have been amended in our records.

Sincerely,

Visa Office
Embassy of Canada
Laurenzerberg 2
1010 Vienna, Austria

Hmmmm: možda nismo bili dovoljno histerični u našem mailu :think::zcepanje:

Poslednja izmena:
Donivas,
šta planirate- da šaljete pasoše ili da idete u Beč?

:bye:

Plan je da idemo licno. Juce smo podneli zahtev za Uverenje o nekaznjavanju, dobijamo ga u petak, onda to prevodimo, placamo onaj fee i krecemo u Bec. Joooj, kako to dobro zvuci nakon hiljadu godina cekanja... Mnogo mi znaci sto se ovde dele licna iskustva o odlasku, pa delimo svi iste muke, a onda i radosti.. Hvala vam ljudi!!!! :)

A evo i odgovora na naš upit Beču:

With reference to your enquiry below please be informed that your application reached Vienna in October 2012 and is now in the queue for processing. You may wish to refer to our current processing times at http://www.cic.gc.ca/english/information/times/perm/skilled-fed.asp.
Your passport details have been amended in our records.

Sincerely,

Visa Office
Embassy of Canada
Laurenzerberg 2
1010 Vienna, Austria

Hmmmm: možda nismo bili dovoljno histerični u našem mailu :think::zcepanje:

Dobili ste odgovor.
Bar nešto.
Kad ste pisali?

Mi smo pisali trećeg i nisu nam još ništa odgovorili.

Plan je da idemo licno. Juce smo podneli zahtev za Uverenje o nekaznjavanju, dobijamo ga u petak, onda to prevodimo, placamo onaj fee i krecemo u Bec. Joooj, kako to dobro zvuci nakon hiljadu godina cekanja... Mnogo mi znaci sto se ovde dele licna iskustva o odlasku, pa delimo svi iste muke, a onda i radosti.. Hvala vam ljudi!!!! :)

Jedno pitanje za taj odlazak u Bec. Da li je to bolje od slanja postom, kakva je uopste razlika? Znaci uplatis u KOM Banci i onda sa tom priznanicom krense put Beca ili posaljes postom sve skupa?. A kakva je situacija ako placam karticom npr...Nisam bas u toku sa tim, ima neko ko je ekspert za te stvari? :)

poz

Evo naseg pisma od VO:

This refers to your application for permanent residence in Canada. In order to complete the processing of your application you must:

-pay the Right of Permanent Residence Fee -RPRF for yourself and your spouse: http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/visas/fees-frais.aspx?lang=eng

-New original Uverenje o nekaznjavanju (Certificate of no-conviction) issued by the Serbian Ministry of Internal Affairs (MUP) for yourself and your spouse with certified translation into either English or French (document submitted with your application was issued more than 12 months ago)
-provide this office with an original passport for you (and your accompanying family members, if applicable) in order that an immigrant visa be affixed. The passport(s) must contain at least one blank page and must be valid beyond your planned date of arrival in Canada. The passport(s) will normally be returned by registered mail to the mailing address we have in our records. Please also send a photocopy of the passport page containing your personal details and photo.

-If you wish to have same day service, please come to our office in person. Please consult our web site (see below) for our hours of operation.

We request that you comply with these instructions within two months of the date of this letter. Failure to do so may result in the refusal of your application and the closure of your file.

Yours truly,

ajmo sad....dok cekamo godoa...odlucili smo da palimo odavde.
bracni par od 30 i kusur...god.sa detetom od 3....
nemamo nikoga u kanadi...pa nas interesuje da li je moguce snaci se i naci poslove ako skupa stavimo tacku na ovde.
suprug- elektronicar, automaticar.....ja, profesor fizickog vasp. sa specijalizacijom za rad sa osobama ometenim u mentalnom razvoju. (radno iskustvo)
kakve su sanse ako dobijemo vizu za snalazenje...bez obzira na zanimanje...bilo kakav sljakerski posao...ili sta god. da li od toga moze da se zivi nekim zivotom tamo?
paljba na slepo....ako nas razumete
u opciji su neke evropske zemlje...norveska, danska, irska (uvek navijam za istu...ali :kafa ). molimo ljude koji su vec tamo da nam oslikaju to iz prve ruke.
:worth: ovde se vise ne ostaje

Jeste bili u Beču, kako je protekla radna ekskurzija?
Jeste dobili dugo željene nalepnice ???

Dobili nalepnice. Juce bili u Becu, u 9h predali pasose i sve sto su trazili i rekla nam teta da dodjemo u pola 3, pa ce nam onda reci da li cemo danas dobiti vize ili ne, ali najverovatnije hocemo. Dakle, bilo je neizvesno da li ostajemo jos u Becu ili ne, ali na kraju smo dobili vize u pasos isti dan. Inace, vize nam traju do nekog marta, sve u svemu duze od medicala koji nam istice u februaru... bitna informacija :)

Ludilooo!! :) :D

Back