bonnie&clyde
Početnik
- Poruka
- 31
Ja imam jedno prosto pitanje.
Da li znate ili je neko od vas uspeo da pronadje poslodavca iz Srbije? :/
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja imam jedno prosto pitanje.
e, svaka cast! daj neki savet![]()
e da, jos mi nesto pade na pamet, jesi rekla da imas HR pasos? Citala sam o medjudrzavnom sporazumu izmedju Kanade i Hrvatske iz 2010. godine, gde mladi od 18 do 35 godina imaju mogucnost da odu u Kanadu na godinu dana i da rade ( a posle toga upotrebi mastu kakve su mogucnosti )Verovatno bi imala i za porodicu neku mogucnost, ako te zanima raspitaj se i o tome, sto da ne. Dakle, ne turisticka viza, nego bas mogucnost da radis, kazu da je iz HR mnogo mladih tako otislo. Bio je clanak u novinama.
Upravo to mi/nam je trebalo jer to nisam uspio naći nigdje na tako koncizan način![]()
Njeno zanimanje je na ovogodišnjoj listi zanimanja (NOC 2144), a što se mene tiče ja sam prevodilac za engleski jezik tako da mi tamo ne ginu administativno/kancelarijski poslovi![]()
Cek cek nisam ja isao na LMO nego na biznis - turisticku vizu tako smo sam se dogovorio sa poslodavcem jer gledano sa njegove strane razumem da nece primiti nikoga a da pre toga ne vidi kako radi sasvim normalno.Ja sam automehanicar i imam 10 god. radnog iskustva nisam krivicno gonjen,radni staz upisan i isplacen, imam imovinu i ja i zena, potvrda da sam ucio engleski jezik 8 god.da nisam ucestvovao u ratu,da sam isplatio porez za firmu i sve sto imam na svom imenu i jos ....... da ne navodim sve to i jos papira i potvrda sam morao da izvadim prevedem na engleski plus put do Beca jer sam morao licno da predam plus sto sam platio kosultanta i cifra me je na kraju izasla 2000e, a sto se tice poslodavca on je isto dao sve papire i garanciju za mene da placa sve troskove puta, smestaj, hrana ...... znaci od garancija sve sam imao,ALI kada sam predao papire za aplikaciju moji papiri i garanceje su pale u ruke bas kome ne treba jer cim vidi da je iz Srbije odma moze da se pozdravi sa vizom sem ako nema LMO drugo nema sanse da prodje pa makar imao sve nazalost to je surova istina koja se okacila meni na ledja i svakome cu pomoci koliko mogu i koliko znam.(NE) strucnjak za imigraciju sa njim sam bio u kontaktu preko 2 god. i od pocetka sam mu govorio da mogu izvaditi Madjarski pasos i ako je lakse sa njim da se zaposlim ili da izadjem izvadicu ga ako ne onda idemo da nadjemo poslodavca pa korak po korak e pa taj korak po korak sam ti napisao u prethodnom delu pobelele su mi oci na kompjuteru od oglasa i igrom slucaja sam upoznao Milorada Borotu i covek mi je objasnio sve u dve reci dok kod onog drugog idijota uuufffff sam platio skolu koju nebi da placa niko drugi sve sto me interesovalo i sto mi je trebalo morao sam da vucem KLESTIMA bukvalno iz njega nekada sam morao i po dva dana da cekam na neki odgovor.Mogao bih da pisem dva dana sta sam sve prosao ali to je tako kada se uhvatis za neku slamku pa je nepustas kao zlata da vredi a ne verujes to sto citas na forumima ima svasta a po meni ovaj forum je naj tacniji i naj realniji ljudi pisu iz stecenog iskustva i iskreno dok na drugim forumima nije tako na ovaj forum mozes da se oslonis slobodno.
Cek cek nisam ja isao na LMO nego na biznis - turisticku vizu tako smo sam se dogovorio sa poslodavcem jer gledano sa njegove strane razumem da nece primiti nikoga a da pre toga ne vidi kako radi sasvim normalno.Ja sam automehanicar i imam 10 god. radnog iskustva nisam krivicno gonjen,radni staz upisan i isplacen, imam imovinu i ja i zena, potvrda da sam ucio engleski jezik 8 god.da nisam ucestvovao u ratu,da sam isplatio porez za firmu i sve sto imam na svom imenu i jos ....... da ne navodim sve to i jos papira i potvrda sam morao da izvadim prevedem na engleski plus put do Beca jer sam morao licno da predam plus sto sam platio kosultanta i cifra me je na kraju izasla 2000e, a sto se tice poslodavca on je isto dao sve papire i garanciju za mene da placa sve troskove puta, smestaj, hrana ...... znaci od garancija sve sam imao,ALI kada sam predao papire za aplikaciju moji papiri i garanceje su pale u ruke bas kome ne treba jer cim vidi da je iz Srbije odma moze da se pozdravi sa vizom sem ako nema LMO drugo nema sanse da prodje pa makar imao sve nazalost to je surova istina koja se okacila meni na ledja i svakome cu pomoci koliko mogu i koliko znam.(NE) strucnjak za imigraciju sa njim sam bio u kontaktu preko 2 god. i od pocetka sam mu govorio da mogu izvaditi Madjarski pasos i ako je lakse sa njim da se zaposlim ili da izadjem izvadicu ga ako ne onda idemo da nadjemo poslodavca pa korak po korak e pa taj korak po korak sam ti napisao u prethodnom delu pobelele su mi oci na kompjuteru od oglasa i igrom slucaja sam upoznao Milorada Borotu i covek mi je objasnio sve u dve reci dok kod onog drugog idijota uuufffff sam platio skolu koju nebi da placa niko drugi sve sto me interesovalo i sto mi je trebalo morao sam da vucem KLESTIMA bukvalno iz njega nekada sam morao i po dva dana da cekam na neki odgovor.Mogao bih da pisem dva dana sta sam sve prosao ali to je tako kada se uhvatis za neku slamku pa je nepustas kao zlata da vredi a ne verujes to sto citas na forumima ima svasta a po meni ovaj forum je naj tacniji i naj realniji ljudi pisu iz stecenog iskustva i iskreno dok na drugim forumima nije tako na ovaj forum mozes da se oslonis slobodno.
zasta konkretno ti treba imigracioni savetnik?
za koje usluge si ti njemu platio novac?
Kakav necovek, nije ni cudo sto su ti ljudi koji stvarno pomazu na losem glasu zbog takvih! Cek', znaci koliko si sad kad si krenuo da radis sa Borotom platio sve to? Jedan deo troskova za imigrantskog strucnjaka snosi poslodavac, drugi ti, kako to ide? Ali znam sigurno da te posle ovakvog iskustva ocekuje nesto vrlo lepo i pozitivno, uvek bude tako![]()
Pa sada mi netreba ali platio sam mu da skupim sve papire koji su mi trebali za vizu jer nisam znao posto sam u to vreme imao jos firmu i hteo sam da idem na sigurno jer poslodavac nije hteo njegove usluge da plati a trebalo je da se preda za kratko vreme mogu da ti posaljem jedan deo pa da vidis i bice ti jasnije.Jer bilo je reci kada izdjem na LMO kasnije da cu iz Kanade da apliciram za drzavljanstvo tada sam samo trebao da izadjem na 4 nedelje da dokazem to sto sam napisao u resume i potom da se vratim, ugasim firmu sacekam LMO i onda da idem ponovo takav je bio dogovor.Medjutim video si sta je i kako ispalo dobro tesko je to sve napisati ovde kako je to sve redom islo ali u sustini to je to bilo sada je drugacije posto nema imigracionog savetnika izmedju mene i poslodavca.
Niko ne moze nista da ti garantuje ni za jednu zemlju, ali ovde stvarno nikad ne znas koja glupost i kad moze da izbije, jer puno je nezadovoljnih i nesrecnih ljudi. Plus, sve lepe stvari na ovom svetu su za ljude, sto mi da mislimo da je luksuz ici i na letovanje i na zimovanje i imati dva automobila? Nije luksuz, to je za ljude, nego su nama ocekivanja nazalost na granicama prezivljavanja . . .
Ummmm..... imati auto u Kanadi je privilegija a ne pravo. Takodje niko ne ide na letovanja kao Srbi a samo tamo nesto kukaju. Retko koji Kanadjanin ima tu mogucnost da letuje svake godine.
Ja znam da ljudi koji zive u Alberti imaju bolje poslove i plate ali daleko od toga da putuju svake godine.
nema potrebe da bilo sta placas
na zvanicnom sajtu ima check lista sa svim potrebnim dokumetima za sve vrste viza.....
koliko shvatam ti si hteo da ides na turisticku vizu da upoznas poslodavca, pa ako je sve ok da ti on radi LMO?
ako je tako nije ni cudo sto su te odbili, jer turisticka viza znaci turizam, ne moze poslodavac da ti salje bilo kakvu garanciju (tj nece biti uvazena) jer je ocigledno iz toga da trazis posao