Hvala na odgovoru! Ako neko ima nesto da doda bio bih zahvalan!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Što se tiče novih oštrijih kriterijuma za iseljenje u Kanadu je u suštini samo još jedan dokaz da u Kanadi nema trenutno posla za novo pridošle kao nekada. U suštini šta znači dobijanje stalnog boravka ako su realno šanse za pronalaženje adekvatnog posla minimalne. Puno sreće svima.
poostravanje kriterijuma nema nikakve veze sa kolicinom posla i radne snage.
osnovni problem FSW programa je bio da veliki broj ljudi koji dodje u Kanadu nije sposoban iz raznoraznih razloga da radi posao sa kojim je konkurisao.
skole im nisu priznate ovde (iako ih priznaju pri aplikaciji sto je vrlo cudno) pa se onda ljudi snalaze, rade sve i svasta, a mnogi nista u pocetku pa se natovare na ledja drzave...
zato se i programi imigracije menjaju, unapredjuju, i olaksavaju za ljude koji imaju poslovne ponude, specificna zanimanja sa kojima mogu odmah da rade, ljudima sa Kanadskim iskustvom i skolom.
Kanada je i dalje zemlja sa najrasirenijim programima za imigraciju, zaista ima i dalje mogucnosti za dolazak ovde
najveca vecina forumasa je ovde zainteresovana za FSW i zeli prvo sigurno da sredi papire i status, pa da se onda odluci za emigraciju.
za to vreme masa ljudi koji zaista zeli da radi i promeni sredinu, dodje ovde,radi na radnim dozvolama, i koristi mogucnosti sistema da apliciraju za PR.
samo da kazem jos da svi koji misle da su dobitkom PR zavrsili posao, grese...jer prava borba tek pocinje ovde. Iz staklenog zvona Srbije ili okolnih zemalja dolazite u surovi kapitalizam, sistem koji je mnogo razlicit od naseg nacina zivota kod kuce, nacin zivota, ljudi razlicitih rasa, posao i dokazivanje od nule...
Kad sletite i sutradan platite mleko i hleb u prodavnici 600 din, jednosoban stan 80 000 din, hamburger sa krompiricima 1000 din, otreznite se brzo, realnost je da se mora brzo naci posao jer pare od kuce ne traju doveka...i onda se desava da inzenjeri voze kamion umesto svoj posao o kome su sanjali....
svakako za ljude koji su odvazni i vredni stvari legnu na svoje mesto, ali to se desi za 1-5 godina, u zavisnosti koliko srece imate...
zakljucak, nadjite posao pa onda dodjite ovde, jer cete time mnogo bezbolnije startovati kao svez imigrant
Zaključak ti je dobar, i u načelu se slažem. Samo je problem što za 99% zainteresovanih to je nemoguća misija, jer, pod jedan, retko koji poslodavac u bilo kom zanimanju, a naročito onom koje je visoko regulisano (lekari, inženjeri itd) će da prizna obrazovanje i radno iskustvo koje nije kanadsko. Imam blagi utisak da su tu najveće patriote, samo kanadska škola, certifikat, licenca, samo kanadsko radno iskustvo itd. Kao da su svi poslovi ovoga sveta izmišljeni u kanadi i da niko van nje ne zna raditi!
Slažem se da velika većina pogrešno misli da dobjanjem PR-a rešavaju bukvalno sve, a u suštini najveći broj njih može sa svojim znanjem i iskustvom samo da radi poslove koje kanađani ne žele, a to su naravno slabo plaćeni poslovi.
Ja bih zaključio da imigracija nije više ko što je nekad bila, to je sada veliki biznis. Nekada davno vam je trebala samo čvrsta volja da odete van svoje zemlje, a danas vam bogami itekako trebaju i velike pare. Sve u svemu, svako mora naći svoj put koji je za njega najbolji...
A onaj koji želi da napravi nešto konkretno, da radi u struci, mora da uloži u sebe, tj da se obrazuje u kanadskom sistemu. Tek tada ima šanse da radi u struci i da uspe!
Društvo zanima me pri uplati Right of Permanent Residence Fee -RPRF, koje ste sve podatke naveli na uplati. Da li ste osim imena i prezimena i da je uplata za Right of Permanent Residence Fee -RPRF, navodili i broj aplikacije. Hvala i svako dobro.
Što se tiče novih oštrijih kriterijuma za iseljenje u Kanadu je u suštini samo još jedan dokaz da u Kanadi nema trenutno posla za novo pridošle kao nekada. U suštini šta znači dobijanje stalnog boravka ako su realno šanse za pronalaženje adekvatnog posla minimalne. Puno sreće svima.
Realno u mojoj zemlji nema sta da se jede mani se statistike kad glupim Kanadjanima (radim sa njima pa znam o cemu pisem ) sine iz donjeg dela u glavu shvatice da zive sa azijatima ,i da su oni sve sem dobre komsije
ali njihova zemlja njihova pravila
Pozdrav svima,imam pitanje jedno,ako je poslodavac voljan da uradi LMO da li moram ja uz dokumente da prilozim moju radnu knjizicu?Problem je sto sam radio u inostrnstvu a delom sam ovde bio ne prijavljen,ili mogu preporuke da prilozim samo?Hvala
...ne...ne interesuje me study permit...linkove sam stavio jer mozda neko nadje nesto korisno...
...ja,cu,otici(po svemu sudeci) na turisticku vizu-imam rodjaka u Mississaugi,pa cu odande traziti posao,probati da apliciram za PNP...
...jer je,kao sto vidim,sve teze za apliciranje preko FSW a tesko je i dobiti "job offer"...
...pozdrav i srecno!
...evo jos jedan zanimljiv sajt,za buduce Kanadjane!https://sites.google.com/site/newcanadianimmigrants/
Koliko sam ja skontao, processing time i za federalni CEC program i za PNP je oko 12-13 meseci u Beču (tako bar stoji na sajtu CIC-a)! I za jedan i za drugi program mora se imati minimum 1 god kanadskog radnog iskustva. Koliko vidim razlika je jedino u Fee, npr Ontario PNP je čak 2000 CAD.
@botexag
Ono što me kopka je sledeće, ako dobijem npr posle završetka svog studijskog programa PGWP na godinu dana, i ako uspem pronaći poslodavca gde ću odraditi tih godinu dana. Kada istekne radna dozvola, a poslodavac ne želi da se upušta u proceduru za LMO, to pretpostavljam znači da se mora napustiti Kanada i van nje aplicirati preko npr CEC programa za PR, tako ? Da li postoji još neki način za ostanak, nakon isteka radne dozvole?
Koliko sam čuo otvorena radna dozvola tzv PGWP se ne može produžavati, tačno ?