Kako do Kanadske iseljeničke vize?

I ja cestitiam svima na uspesno odradjenom poslu. Moje pitanje je, pre svega za Le_Piaffeta, posto vidim da imas FSW 2, predpostavljam da si imala ponudu za posao pa me interesuje koliko dugo si cekala AEO ili LMO? Mi smo ponudu za posao (AEO) poslali 1-og feb 2012 u hrsdc pa me interesuje vreme koliko obradjuju taj zahtev.

Nije FSW 2 nego FSW (NOC 2151) tako da smo isli na aplikaciju bez ponude za posao, mozda ti neko drugi moze pomoci :) U svakom slucaju puno srece u procesu :)

Prvo CESTITKE za Le_Piaffeta, gep (ako sam nekog propustila izvinjavam se) :zskace::veseljaci::zskace:

I hvala svima na lepim zeljama za srecan put!
Mi smo stigli i odmah se bacili na zavrsavanje papirologije (sin, banka, ohip, polaganje engleskog, upis na radionice ... ) :)
Sad mozemo malo da se opustimo i uzivamo kao turisti - bar do utorka - u ponedeljak je praznik Family day, tako da cemo taman da iskoristimo produzeni vikend da se vidimo sa svima i obidjemo grad.
Ovde je vreme bolje nego u Beogradu, stalno je u plusu, tu i tamo proveje sneg ali skoro neprimetno. Za setnju idealno :)

:zpozdrav:
Puno srece u novom zivotu,ostvarite vase snove..:super::zurka:!!!Javite se ponekad da prenesete utiske!

I ja cestitiam svima na uspesno odradjenom poslu. Moje pitanje je, pre svega za Le_Piaffeta, posto vidim da imas FSW 2, predpostavljam da si imala ponudu za posao pa me interesuje koliko dugo si cekala AEO ili LMO? Mi smo ponudu za posao (AEO) poslali 1-og feb 2012 u hrsdc pa me interesuje vreme koliko obradjuju taj zahtev.

Mi smo na odobrenje JO-a iz HRSDC-a cekali nepunih 8 meseci, mada desava se da bude i za 4-5 (kako smo bar mi culi).
Samo strpljenja....srecno!

z:poz:

Molim vas za jedno pojasnjenje, mozda je vec pisano o tome ali ja nisam mogao da nadjem odgovor.

Radi se o Federal skilled worker vizi. Imeno, dali uzimaju u obzir godine radnog iskustva(sa zanimanjem kojeg ima na NOC listi normalno) generalno ili od momenta kada si zavrsio skolu/fakultet/stepen obrazovanja kojeg si navio pri apliciranja(znaci dali se radno iskustvo broji od tada kad si zavrsio fakultet)? Mozda zvuci glupo pitanje ali stvarno sam u nedoumici pa bih bio zahvalan ukoliko neko moze da mi odgovori!

I jos jedno - koliko sam razumeo-radno iskustvo dokazujes sa referencama i oficijalnim pismima/dokumentima od poslodavaca?

Hvala unapred i Pozdrav!

Molim vas za jedno pojasnjenje, mozda je vec pisano o tome ali ja nisam mogao da nadjem odgovor.

Radi se o Federal skilled worker vizi. Imeno, dali uzimaju u obzir godine radnog iskustva(sa zanimanjem kojeg ima na NOC listi normalno) generalnoUPRAVO TO ili od momenta kada si zavrsio skolu/fakultet/stepen obrazovanja kojeg si navio pri apliciranja(znaci dali se radno iskustvo broji od tada kad si zavrsio fakultet)NEMA SANSE DA SE TO IGDE RACUNA U RADNO ISKUSVO? Mozda zvuci glupo pitanje ali stvarno sam u nedoumici pa bih bio zahvalan ukoliko neko moze da mi odgovori!

I jos jedno - koliko sam razumeo-radno iskustvo dokazujes sa referencama i oficijalnim pismima/dokumentima od poslodavacaBAS TAKO?

Hvala unapred i Pozdrav!

Inace,sve to ima na cic-ovom sajtu,u prevodu nemozes radi kao doktor a da ti poslodavac upise reference kao kran operater;)

Radi se o Federal skilled worker vizi. Imeno, dali uzimaju u obzir godine radnog iskustva(sa zanimanjem kojeg ima na NOC listi normalno) generalno ili od momenta kada si zavrsio skolu/fakultet/stepen obrazovanja kojeg si navio pri apliciranja(znaci dali se radno iskustvo broji od tada kad si zavrsio fakultet)? Mozda zvuci glupo pitanje ali stvarno sam u nedoumici pa bih bio zahvalan ukoliko neko moze da mi odgovori!

I jos jedno - koliko sam razumeo-radno iskustvo dokazujes sa referencama i oficijalnim pismima/dokumentima od poslodavaca?

Hvala unapred i Pozdrav!

Ja sam imala takvu situaciju. Za neka zanimanja uopste nije vazno vreme diplomiranja. Meni su priznali radno iskustvo i pre diplomiranja. Moram se isto tako sloziti i sa naseg prijatelja Onaj Tamo jer za neka zanimanja je to vazno, nije moguce raditi kao lekar pred diplomiranja.

Kao dokaz za radno iskustvo meni su trazili reference sa posla i radnju knjizicu a na intervjuu sam prilozila i dokaz iz Penziskog i zdravstvenog fonda.

Pozdrav

Vec 10-ak dana intenzivno vezbam z:)..Hvala ti na info,mnogo znaci kad imas nekog da te uputi.. Nesto nam se utisali ovi sto treba da putuju ili su vec TAMO z:(..Javljajte se!!!

Evo da se javimo pošto smo prozvani!:D
Frka pred put! Karte su kupljene, samo još da poletimo! Tu smo još neko vreme, a prve utiske odande svakako prenosimo čim budemo mogli!
Čestitamo teleporter i La Piaffeta!!!!
Kalli, Happy Sunrise, javite se s vremena na vreme da cujemo kako proticu prve nedelje zivota u Kanadi! Sve najbolje!:zpozdrav:

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
Divan je ovaj forum, svakodnevno ga citamo i radujemo se svakoj vizi!Aplicirli smo po Kvebek proceduri jos u februaru 2011, ali nesto sporo ide.Ovih dana saljemo dodatnu dokumentaciju, posto smo u medjuvremenu dobili jos jednog clana, preslatku devojcicu.Na sajtu jasno pise, za sve promene slati dodatnu dokumentaciju najkasnije 30 dana, ali zbog nase lose administracije i minusa mi kasnimo vise od dva meseca.Da li to moze biti problem?

@Le Piaffeta, Postoje dve potvrde o nekaznjavanju. Prvu u policiji na salteru trazis, samo kazes da zelis potvrdu da nisi kaznjavana, mislim da je 750 dinara taksa, treba da navedes podatke svoje i srha, za cega ti je potrebna potvrda. Drugu potvrdu o nekaznjavanju vadis u sudu, dobices uplatnicu sa kojom uplatis taksu u banci mislim da je 290 din +35 dinara provizija, i sa tom uplatnicom nazad u sud gde isto popunis svoje podatke i shrvu i predas to u sudskoj pisarnici, trebalo bi za nedelju dana da bude gotova a ova u policiji mislim da moze za jedan dan da se odradi eventualno 2 dana, pozz :)

Jedna ispravka, ova potvrda u policiji, ja sam platio 750 dinara ali moguce da je to zato sto su slali jer sam ja u Novom Beceju pa su morali da salju za Zrenjanin pa je mozda uracunata i postarina, tako da je moguce da ako si u Novom Sadu, da kosta i manje.

Poslednja izmena:
Evo da se javimo pošto smo prozvani!:D
Frka pred put! Karte su kupljene, samo još da poletimo! Tu smo još neko vreme, a prve utiske odande svakako prenosimo čim budemo mogli!
Čestitamo teleporter i La Piaffeta!!!!
Kalli, Happy Sunrise, javite se s vremena na vreme da cujemo kako proticu prve nedelje zivota u Kanadi! Sve najbolje!:zpozdrav:

SRETAN VAM PUT :gace::gace::gace::gace::gace:
Javite se kad stignete,uvek je lepo cuti prve utiske:D:D:D

@Le Piaffeta, Postoje dve potvrde o nekaznjavanju. Prvu u policiji na salteru trazis, samo kazes da zelis potvrdu da nisi kaznjavana, mislim da je 750 dinara taksa, treba da navedes podatke svoje i srha, za cega ti je potrebna potvrda. Drugu potvrdu o nekaznjavanju vadis u sudu, dobices uplatnicu sa kojom uplatis taksu u banci mislim da je 290 din +35 dinara provizija, i sa tom uplatnicom nazad u sud gde isto popunis svoje podatke i shrvu i predas to u sudskoj pisarnici, trebalo bi za nedelju dana da bude gotova a ova u policiji mislim da moze za jedan dan da se odradi eventualno 2 dana, pozz :)

Jedna ispravka, ova potvrda u policiji, ja sam platio 750 dinara ali moguce da je to zato sto su slali jer sam ja u Novom Beceju pa su morali da salju za Zrenjanin pa je mozda uracunata i postarina, tako da je moguce da ako si u Novom Sadu, da kosta i manje.

Nema veze postarina,kako god okrenes placa se 750 din;)

Back