Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pitanje za sve koji su skoro radili lekarski, mozda Onaj Tamo, Mystic S ili kalli

Mozete li nam malo detaljnije opisati sam tok pregleda, npr. da li se pojedinacno ulazi u ordinaciju kod lekara ili je cela porodica zajedno, da li su deca sama dok ih ispituju?
Osim vadjenja krvi i urina ima li jos nekih pregleda, sta pitaju... itd?

:bye:

Pregled je opustencija, samo trajeeee :)
Neki delovi se rade zajedno (krv, vid), a neki odvojeno (urin, pregled glavnog lekara-tu se skinete pa vas malo ispipka ...)
Pitanja koja postavljaju su: da li pusite, pijete, drogirate se, imate tetovaze/pirsing, da li imate neku tezu bolest vi ili neko u porodici ...
I posle idete na snimanje pluca.
Ne znam kako je za decu posto ih mi nemamo jos uvek :)
Pogledajte po forumu, mislim da je neko pisao detaljnije

Nasla sam
Cao ljudi! :) Evo vrnusmo se sa lekarskog, pa da vam napisem kako je bilo.. :)

Dodjete, sednete, sacekate (sva je fora u cekanju :) ) i onda dodje jedan fini gospodin i uzme vam pasose ili licnu kartu (zavisi sta preferirate kao dokument za identifikaciju) i formulare i to sve fino iskopira (kako bi fini gospodin inace kopirao? :) ) i onda jos malo sacekate... Onda ulazite u "medicinski blok" koji ima 2 prostorije i fino kupatilce (jako bitno u kasnijoj prici :) )

U toj kancelariji/ordinaciji iliti KANCINACIJI :) fini gospodin gore pomenut ce isprintati neke papire, a ljubazna gospodja ce vas pitati da li imate pirsinge ili tetovaze... Mi ih nemamo, pa ne znam sta to vuce za sobom... :) Pita vas jos i za operacije, upale pluca, da li ste pusac, koliko ste teski i visoki (ja budala nisam slagala za tezinu! :) ) i mislim da je to sve od pitanja... Onda vas zamoli da sednete iza paravana i izvadi vam jako malo krvi, prilicno je nezna, za one koji se plase igle! :) Onda vam izmeri pritisak (ali ne govori koliki vam je - to valjda znaci da ste ok)... Posle toga stanete kod gospodinovog stola i citate brojke po njenom izboru u razlicitim redovima, prvo sa jednim, pa sa drugim okom. Ako imate dioptriju, kazete joj kolika je da upise ili date izvestaj ocnog lekara.... Na kraju vas uputi u febjulos kupatilce i da vam casicu za urin, koju i ostavljate tu na policici, na papiru na kom je vase ime... Toliko o kancinaciji! :)

Onda idete u cekaonicu i cekate na pregled kod doktorke... To je trajalo jako kratko (pregled, ne cekanje)... Ordinacija je sa leve strane, nasuprot kancinacije... Skinete se i ostajete samo u gacicama, ona vam poslusa pluca, ispipa vrat, onda legnete sa nogama savijenim u kolenima i ispritiska vam abdomen i to je bukvalno sve. Platite uslugu (115 evra po osobi za pregled i 1800 din za DHL) opet kod finog gospodina i krenete u Resavsku 69, sa formularom koji vam daju...

Posto smo mi baksuzi, rendgen nije radio u 11.30h, ali MOZDA proradi kasnije, a sutra ce raditi sigurno (wtf?!), tako da smo uzeli broj telefona da proverimo, pa cemo otici popodne ako proradi (rade do 18h)...

Toliko za sad... Nadam se da nisam nista izostavila... :)

Pozdrav!

p.s. Taksi od Drziceve do Resavske je bio 360 dinara, cisto da znate... :D

Poslednja izmena:
Hvala puno svima na cestitkama!:D Neka nam je svima sa srecom!

Roki,

nama od kada se pojavilo in proces pa do MR proslo je samo 7 dana. Nadajte se koverti uskoro.:D
Barni hvala puno ! Daj BOZE da se to dogodi kako ti kazes,ali mi cemo biti presrecni i ako se to desi i nakon 14 dana pa neka bude i 21 dan!!!!!!!!!!!!!Kolku smo cekali, a i ponovo trebamo cekati u daljoj proceduri .............

Hvala jos jedno !!!!!:klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap:

Jos jednom da vam cestitam za dobijanja PPR !!No dali bi hteo da mi kazes koliko vremena e=status vam je bio IN PROCESS ,nakon koliko vremena vam je stigao MR ,za na kraju dobijete PPR !???
Sve najlepse zelje za u buduce !!!!!!!!:vatromet::orkestar::vatromet::orkestar:

U nasem slucaju proslo je 4-5 dana od promene statusa u IN PROCESS do dobijanja MR.

...pitanje je dana kada ce i vama stici MR... :)

:bye:

Pregled je opustencija, samo trajeeee :)
Neki delovi se rade zajedno (krv, vid), a neki odvojeno (urin, pregled glavnog lekara-tu se skinete pa vas malo ispipka ...)
Pitanja koja postavljaju su: da li pusite, pijete, drogirate se, imate tetovaze/pirsing, da li imate neku tezu bolest vi ili neko u porodici ...
I posle idete na snimanje pluca.
Ne znam kako je za decu posto ih mi nemamo jos uvek :)
Pogledajte po forumu, mislim da je neko pisao detaljnije

Kazes da pitaju da li imamo neku tezu bolest!
Moja supruga ima benigni tumor na hipofizi koji, kako kaze doktor, miruje i svi su joj nalazi uredni.
Da li zbog toga nece proci ljekarski?

....i kad kliknes na to IN PROCESS,sta ti se pojavi?
Evo sta pise kad kliknem na IN PROCES
We received your application for permanent residence on May...2010.

We reviewed your application and sent you a letter on October ... 2010. Please consider delays in mail delivery before contacting us.

Your application and supporting documents were received by the Vienna office. They are pending review.

Your application was reviewed and we started processing on October 31, 2011
:think::think::think::think::think:

Pozdrav svim forumasima :)

Evo nas jos uvek drzi ushicenje i radost, koje zelimo da osete svi aplikanti :))

Interesuje me da li je neko od aplikanata koji je dobio vizu za Kanadu, slao i dobijao nazad pasose DHL-om, naravno sve o svom trosku??? Mislim prevashodno na molbu u propratnom pismu (objasnjenje) Visa Officerima da je trosak oko slanja pasosa do ambasade i od ambasade namireno, te da oni nemaju nikakvih problema, osim kada udare visu, jedino moraju da obaveste DHL da preuzmu pasose.
Pitam se da li je ovako nesto izvodljivo?

Zamolio bih ako ima koga ko je ovako resio problem oko viziranja da se javi?

Pozdrav svim forumasima i srecnooooo :)))))))))))))))

Evo sta pise kad kliknem na IN PROCES
We received your application for permanent residence on May...2010.

We reviewed your application and sent you a letter on October ... 2010. Please consider delays in mail delivery before contacting us.

Your application and supporting documents were received by the Vienna office. They are pending review.

Your application was reviewed and we started processing on October 31, 2011
:think::think::think::think::think:

Trebalo bi uskoro da stigne MR

Moja supruga ima benigni tumor na hipofizi koji, kako kaze doktor, miruje i svi su joj nalazi uredni.

Mislim da nece biti problema, nije to nesto tesko i neizlecivo (narocito posto je benigni) koliko sam upucena, ali ja sam daleko od Dr. :)
Ako su joj svi nalazi dobri, ponesite ih sa sobom da ih vidi doktorka.
Mozda ih ona nece ni uzeti u obzir tj. nece ih priloziti uz aplikaciju, kad vec sve miruje.
A pre kog vremena su radjeni testovi/nalazi?

Poslednja izmena:
@kvebecki aplikanti

Evo nekog trackera samo za QSW, mozete se i upisati da lakse pratimo timeline posebno za Bec :)

Slucajno nisam ostavila link, a posle sam videla da ne funkcionise. Anyhow, ja sam kao nesto napravila neki spreadsheet (iskopirala), i ja sam se upisala da bi buduci aplikanti mogli da isprate situaciju... eto, pa ko zeli da ucestvuje, znam da znaci info :)
https://docs.google.com/spreadsheet...Fo3MmVIOUtFLVIzZzZzdFJETWlDeUE&hl=en_US#gid=0

Pozdravcic svima :), a narocito malobrojnim nam Kvebecanima :)

P.S. Radovanje svima koji krupnim koracima napreduju!!!! :D

ja mislim da to nece biti problem, je kad sam ja isla ( imam neki problem sa srcem) na pregledu su mi rekli da oni u stvari traze neke bolesti koje bi ugrozile ostale kanadjane, dakle zarazne, tuberkuloza, HIV, spolne bolesti i tome slicno

Postovanje

Moj slucaj je sledeci.Supruga ima kanadski pasos,upoznali smo se u junu 2009,ja sam dosao u Kanadu sa hrvatskim pasosem,znaci bez vize u maju prosle godine,i od tada zivimo zajedno,vencali smo se u novembru prosle godine u Hamiltonu,Ontario,proslo je godinu dana kako smo u braku,a papire smo poslali pre 6 meseci na obradu.Da li neko zna koliko se u proseku ceka dok se to ne zavrsi.

Hvala

Postovanje

Moj slucaj je sledeci.Supruga ima kanadski pasos,upoznali smo se u junu 2009,ja sam dosao u Kanadu sa hrvatskim pasosem,znaci bez vize u maju prosle godine,i od tada zivimo zajedno,vencali smo se u novembru prosle godine u Hamiltonu,Ontario,proslo je godinu dana kako smo u braku,a papire smo poslali pre 6 meseci na obradu.Da li neko zna koliko se u proseku ceka dok se to ne zavrsi.

Hvala

Zdravo Ivan,

Pogledaj ovde: http://www.cic.gc.ca/english/information/times/perm-fc.asp

Pozdrav

Kakvo je ovo zatisje na forumu? Markow,druze sto se ne javljas,sta ima novo u Manitobi? I jos jednom da pitam da li neko polaze ielts 17.11 ? Ja u cetvrtak idem na polaganje pa sta bude,mada nisam neki optimista . A tek tih 13 dana cekanja na rezultate :dash: to ce me dokusuriti !!!
Kako se blizi taj cetvrtak nije mi dobro , vec sam pozelenela od muke :mrgreen:

Back