kalli
Zainteresovan član
- Poruka
- 256
Pitanje za sve koji su skoro radili lekarski, mozda Onaj Tamo, Mystic S ili kalli
Mozete li nam malo detaljnije opisati sam tok pregleda, npr. da li se pojedinacno ulazi u ordinaciju kod lekara ili je cela porodica zajedno, da li su deca sama dok ih ispituju?
Osim vadjenja krvi i urina ima li jos nekih pregleda, sta pitaju... itd?
![]()
Pregled je opustencija, samo trajeeee

Neki delovi se rade zajedno (krv, vid), a neki odvojeno (urin, pregled glavnog lekara-tu se skinete pa vas malo ispipka ...)
Pitanja koja postavljaju su: da li pusite, pijete, drogirate se, imate tetovaze/pirsing, da li imate neku tezu bolest vi ili neko u porodici ...
I posle idete na snimanje pluca.
Ne znam kako je za decu posto ih mi nemamo jos uvek

Pogledajte po forumu, mislim da je neko pisao detaljnije
Nasla sam
Cao ljudi!Evo vrnusmo se sa lekarskog, pa da vam napisem kako je bilo..
Dodjete, sednete, sacekate (sva je fora u cekanju) i onda dodje jedan fini gospodin i uzme vam pasose ili licnu kartu (zavisi sta preferirate kao dokument za identifikaciju) i formulare i to sve fino iskopira (kako bi fini gospodin inace kopirao?
) i onda jos malo sacekate... Onda ulazite u "medicinski blok" koji ima 2 prostorije i fino kupatilce (jako bitno u kasnijoj prici
)
U toj kancelariji/ordinaciji iliti KANCINACIJIfini gospodin gore pomenut ce isprintati neke papire, a ljubazna gospodja ce vas pitati da li imate pirsinge ili tetovaze... Mi ih nemamo, pa ne znam sta to vuce za sobom...
Pita vas jos i za operacije, upale pluca, da li ste pusac, koliko ste teski i visoki (ja budala nisam slagala za tezinu!
) i mislim da je to sve od pitanja... Onda vas zamoli da sednete iza paravana i izvadi vam jako malo krvi, prilicno je nezna, za one koji se plase igle!
Onda vam izmeri pritisak (ali ne govori koliki vam je - to valjda znaci da ste ok)... Posle toga stanete kod gospodinovog stola i citate brojke po njenom izboru u razlicitim redovima, prvo sa jednim, pa sa drugim okom. Ako imate dioptriju, kazete joj kolika je da upise ili date izvestaj ocnog lekara.... Na kraju vas uputi u febjulos kupatilce i da vam casicu za urin, koju i ostavljate tu na policici, na papiru na kom je vase ime... Toliko o kancinaciji!
Onda idete u cekaonicu i cekate na pregled kod doktorke... To je trajalo jako kratko (pregled, ne cekanje)... Ordinacija je sa leve strane, nasuprot kancinacije... Skinete se i ostajete samo u gacicama, ona vam poslusa pluca, ispipa vrat, onda legnete sa nogama savijenim u kolenima i ispritiska vam abdomen i to je bukvalno sve. Platite uslugu (115 evra po osobi za pregled i 1800 din za DHL) opet kod finog gospodina i krenete u Resavsku 69, sa formularom koji vam daju...
Posto smo mi baksuzi, rendgen nije radio u 11.30h, ali MOZDA proradi kasnije, a sutra ce raditi sigurno (wtf?!), tako da smo uzeli broj telefona da proverimo, pa cemo otici popodne ako proradi (rade do 18h)...
Toliko za sad... Nadam se da nisam nista izostavila...
Pozdrav!
p.s. Taksi od Drziceve do Resavske je bio 360 dinara, cisto da znate...![]()
Poslednja izmena: