Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Mi i dalje cekamo poziv na medical i to ravno 10 meseci.
Poslali smo im 2 emaila na koje nisu odgovorili. (zadnji pre 2 meseca)
Prosle nedelje sam probao i sa fax-om. I dalje nista. Ne razumem kakvo je to ponasanje.

Da li neko ima ikakvu ideju savet kako da dopremo do njih i dobijemo bilo kakav odgovor.
Pada mi na pamet da licno odem u Bech i da probam da nadjem konzula, ambasadroa, bilo koga ko je viseg ranga od tih imigracionih cinovnika.
Ovo stvarno za mene vise nema smisla - ne znam sta da radim.

Hvala i Pozdrav

Kali javljajte kad dodjete u Toronto da pijemo onu obecanu kafu, prodje skoro godinu dana kako smo se upoznali u Sava Centru, siguran sam da cete uspeti, taman da prepisujete malo od nas, Nina se baca sledece nedelje na trazenje opcija za Arhitektu sa diplomom BG univerziteta

Joj stvarno, jos malo pa godisnjica :)
Drzim palceve da sto pre nadjete neki posao! I da vam se mi pridruzimo,pa da kafenisemo na pauzama ;)

Elem, @Kalli - htedoh samo da ti kazem, mislim da je pametno da posaljete i fax. Nama su kad smo bili u istoj situaciji, odgovorili tipa: "Primili smo vas fax i potvrdjujemo da smo primili k' znanju da ste odradili medical..." i bla bla bla... Mi smo slali i mail i fax - oni pomenuse samo fax, sto ne znaci da nisu obratili paznji i na mail... ali od viska glava ne boli :)

Hvala puno! Je l' to onaj broj faxa koji pise na sajtu ++43 1 53138-3911?

Mi i dalje cekamo poziv na medical i to ravno 10 meseci.
Poslali smo im 2 emaila na koje nisu odgovorili. (zadnji pre 2 meseca)
Prosle nedelje sam probao i sa fax-om. I dalje nista. Ne razumem kakvo je to ponasanje.

Da li neko ima ikakvu ideju savet kako da dopremo do njih i dobijemo bilo kakav odgovor.
Pada mi na pamet da licno odem u Bech i da probam da nadjem konzula, ambasadroa, bilo koga ko je viseg ranga od tih imigracionih cinovnika.
Ovo stvarno za mene vise nema smisla - ne znam sta da radim.

Hvala i Pozdrav

Ako je za utehu mi ga cekamo bezmalo punih 5. Slali smo fax pre mesec dana na koji nisu reagovali, ponovicemo ga ovih dana. Kako ste vi aplicirali, kao FSW sa ili bez Job Offer-a ili preko Quebec-a?
Da li su vam se uopste javljali iz Beca od kako ste dobili PER? Koji vam je status na e-Cas-u?

:bye:

Ako je za utehu mi ga cekamo bezmalo punih 5. Slali smo fax pre mesec dana na koji nisu reagovali, ponovicemo ga ovih dana. Kako ste vi aplicirali, kao FSW sa ili bez Job Offer-a ili preko Quebec-a?
Da li su vam se uopste javljali iz Beca od kako ste dobili PER? Koji vam je status na e-Cas-u?

:bye:

Naravno da nije uteha :(. Zao mi je sto pored toga na koji nacin drzava funkcionise, sam proces je uzasan za neke od nas. Naravno neki su zavrsili proceduru i za 4 meseca sto je stvarno fenomenalno.
Prijavili smo se kao FSW, bez job offera. Nisu se javljali uopste. Status je RbVO.
Pre 2 nedelje sam proverio i nestala mi je bila adresa. Procitao sam ovde na forumu da to nesto znaci, tipa da rade nesto sa apliakcijom, ali sada mi je sve po starom a medical-a nema :(.

Izgleda da cu morati do Becha :rtfm:

Cao drustvo,dugo me nije bilo,u frci sam zbog ieltsa,radim,ucim...a 17.11. ce brzo doci i bas me hvata panika,ali nadam se da ce dobro proci :pop: Vidim da su neki dobili lepe vesti,OnajTamo,cestitam,valjda ce uskoro biti i vize u pasosu! Nikola i Nina,vama sve najbolje zelim,samo napred,vidim da su vam utisci pozitivni pa neka tako i ostane!!! Ljudi,sta da kazem, strpljen - spasen,tako da mi ostali mozemo samo da se naoruzamo strpljenjem i nadamo se da cemo imati srece da sto pre stignemo tamo gde smo naumili pa da zivimo kao ljudi! :bye:

Pozdrav svima,

Ja sam se tek registrovao na ovaj forum, ali vidim da ima dosta korisnih informacija.
Ja i supruga smo se odlucili da pokusamo da pobegnemo iz ovog haosa.
Najvise zbog nase cerkice.

E sad, ako neko moze da mi pomogne, odnosno objasni,
Mi idemo na varijantu da nam moj drugar koji je vec 5 godina u Kanadi, nadje posao tamo unapred. On je to vec uradio i sada treba da prevedemo i posaljemo njemu odredjene papire za aplikaciju za osao. Njegov gazda je vec dao posao mojoj supruzi, kao knjigovodji, inace ima svoju firmu za knjigovodstvo.

Ja sam policajac i imam srednju skolu unutrasnjih poslova u Sremskoj Kamenici. Koliko sam cuo da priznaju nase diplome u Kanadi, ali nista sigurno, pa ako neko ima informaciju, neka pomaze.

Supruga se vodi kao nosilac aplikacije.
Da li je moguce podneti aplikaciju bez te ponude za posao? I koja je procedura?

Imam puno pitanja, pa ako nekog ne mrzi a zna , neka mi napise, bicu jako zahvalan.

Milan

U iscekivanju prvih utisaka... :)

Ako bi mogao dve tri reci kada budes imao vremena o tome gde ces odsesti kada sletis, da li si vec nasao smestaj ili ces tek?

Pod kojim uslovima si kupio avio kartu?

Pozz

Hvala svima! :D
Inace, krecem 31.10., dolazi minibus po mene i vozi me u Budimpestu, na aerodrom. Putujem preko Pariza, AIR France-om. Prvog novembra sam u Montrealu, bas na moj rodjendan. :D
Imam jednog prijatelja koji mi je iskopao kartu za 540EUR (Budimpesta - Pariz - Montreal - Pariz - Budimpesta), kome bude trebao kontakt neka me pita slobodno, saljem u inbox detalje.
Kao i vecina novih imigranata, pocecu i ja da piskaram nesto, neki online dnevnik, koliko mi vreme i obaveze budu dozvoljavale, naravno.
Pozdrav svima pa da se vidimo u lepoj zemlji jednog dana! :)

Hvala svima! :D
Inace, krecem 31.10., dolazi minibus po mene i vozi me u Budimpestu, na aerodrom. Putujem preko Pariza, AIR France-om. Prvog novembra sam u Montrealu, bas na moj rodjendan. :D
Imam jednog prijatelja koji mi je iskopao kartu za 540EUR (Budimpesta - Pariz - Montreal - Pariz - Budimpesta), kome bude trebao kontakt neka me pita slobodno, saljem u inbox detalje.
Kao i vecina novih imigranata, pocecu i ja da piskaram nesto, neki online dnevnik, koliko mi vreme i obaveze budu dozvoljavale, naravno.
Pozdrav svima pa da se vidimo u lepoj zemlji jednog dana! :)

Sve najbolje u Kanadi,u civilizaciji!!! Obavezno da nam javis prve utiske!

Back