Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Hvala na lepim željama! Potpuno si u pravu, koji mesec više ne igra neku bitnu ulogu u odnosu na krajnji ishod! A posle više od pola života u tunelu bitno je samo izaći! U svakom slučaju, sada idemo korak po korak i nadamo se dobrom ishodu!
Do tada, cekamo da vidimo ko ide sledećI!:D

STIGAO JE MAAAAAAAAAAAAAAAIIIIIIIIIIIIIIIILLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL UPRAVO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :worth:

I u njemu poziv da posaljemo pasose ili da dodjemo in person u Bec, i naravno uplatimo RPRF. :super: :super: :super: :worth: :worth: :worth:

Cestitam Vrachar ;)

I smo jedna stvar :cool:
U Beč lično, čisto da se privikavaš na putovanja, razgledanja evropskih prestonica kao da je to najnormalnija stvar na svetu.

SRECNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super:

Bravo gogec, svaka vi cast!!!:klap::klap::klap:

Zvao sam IOM opet da proverim da li je poslat u London medical koji smo obavili pre nedelju dana posto im je "pala baza" juce. Danas su mi dali tracking number i gle cuda, poslali su bas juce :klap::klap::klap: Tezina posiljke: 1.1 lbs tj 0.498951607 kg naravno, posto se preko 500 gr placa vise. Eto da ljudi znaju, rezultati se salju, bar prema mom iskustvu i iskustvu canadainmydreams i Vracara oko 9tog i 24tog u mesecu otprilike. Cena u DHL je otprilike 5050 din do UK za takvu posiljku, a svakome (po aplikaciji) uzmu po 1800 dinara pa vi racunajte. Koliko papira moze da stane u pola kg? Nasa cela full aplikacija za Bec sa svim ugovorima, prevodima, svim, svim, velicine enciklopedije je imala 500 gr. Dobijes skrabanu priznanicu bez pecata i fiskalnog. Sumnjam da visak para od 15 dana lekarskih zaposleni samoinicijativno uplate u Tirsovu. Eto, cisto da te podsete zasto ovde nikad nece biti bolje i daju motivaciju da odes!:klap::klap::klap: :dash::dash::dash:

Cestitam Vrachar & Gogec!!!! Puuuuuno srece!!!!

Mi smo poslali u isto vreme aplikaciju kao i Vrachar, samo sto smo mi za Kvebek. Mnogo su usporili ovi Kvebecani, ali opusteno.

Pozdrav svima!

Hvala! Zaista su usporili ovi Kvebecani u Becu, ali nadajmo se da je to samo privremeno. ;)

Cestitam Vrachar ;)

I smo jedna stvar :cool:
U Beč lično, čisto da se privikavaš na putovanja, razgledanja evropskih prestonica kao da je to najnormalnija stvar na svetu.

SRECNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super:

Hvala druze! :ok:

.... Sumnjam da visak para od 15 dana lekarskih zaposleni samoinicijativno uplate u Tirsovu. Eto, cisto da te podsete zasto ovde nikad nece biti bolje i daju motivaciju da odes!:klap::klap::klap: :dash::dash::dash:

Lepo se snasli ljudi u doba krize. :thumbdown:

@ malaribica, Debejki, Sanam Pao, amarylis, binky, LiNa2010, happy sunrise, faucon77, Bokse, barni, medusa: Veliko hvala! :hvala:

Kada smo 21.01.2011. poslali aplikaciju u Sydney (FSW), nismo očekivali (no potajno smo se nadali :per:) da ćemo za samo 4,5 meseca dobiti mail u kome nam traže pasoše na "overu".

Moj savet za sve koji su započeli proceduru imigracije, ili će to uskoro učiniti, jeste da budu aktivni. Pažljivo pratite obaveštenja na www.cic.gc.ca i sva uputstva koja se nalaze na njemu. Čitajte forume ovakvog tipa i prilagođavajte se imigracionim postupku. Vreme je pokazalo da je isti vrlo živ i da se neke procedure i uslovi često menjaju. Pronađite varijantu koja vam se čini najoptimalnijom (izvodljiva i brza), a onda korak po korak - strpljen, spašen.

Svi koji iskreno žele da imigriraju u Kanadu, pre ili kasnije ostvariće svoj plan!

:ok:

Gogec, očigledno je da se pri isteku ove liste stvari krecu dosta brze, ali 4,5 meseca !? Vauu ! :klap: Kazi mi molim te kada vam je bio medical ?

pozdrav vracar,
citam i ne verujem...
e svaka cast...
Izvini sto pocinjem ovako. Nov sam na ovom forumu ali ne i na temi.
Mi smo trenutno u prikupljanju dokumentacije, IELTS-a, prebrojavanju poena ....
Moje pitanje (izvinjavam se ako je vec bilo postavljeno); dali si imao ponudu za posao iz CA,ili zanimanje na NOC listi, koliko si imao poena za aplikaciju???

Hvala!
Tek sad videh vaš post. Malo je nezgodno ovo pravilo da moderatori treba da odobre prve 3 poruke jer dok oni pregledaju i odobre, nakupi se tri stranice novih poruka. :)

Uglavnom, nisam imao poslovnu ponudu već smo aplicirali preko FSW1 programa (zanimanje sa liste+radno iskustvo). Supruga i ja smo istog zanimanja, što će reći - oboje smo imali zanimanje sa liste. Ona je bila principal jer je opis njenog radnog mesta više odgovarao opisu zanimanja sa NOC liste.

Što se tiče naših poena, sve zavisi kako su nam priznali školovanje. I supruga i ja imamo završene 5-godišnje studije. Računali smo za to minimalnih 20 poena, odnosno 4 za spouse's skill. U tom slučaju smo imali tačno 67 poena.

Ako su nam priznali 5-godišnje studije kao master (priložili smo potvrdu fakulteta o izjednačenosti) onda smo imali 25 i 5, odnosno 73 ukupno.

Koliko ste vi sabrali?

Poslednja izmena:
gogec, Vrachar ČESTITAMO !!!

Svaka čast za kratak vremenski rok dobijanja maila! Ulivate nam nadu da odavde postoji izlaz...

Mi sada tapkamo u mestu...I dotle malo štedimo... Čekamo da se promeni lista pa šta nam bog da...

Ako ništa drugo pokušaćemo sa Kvebekom... Grebaćemo i rukama i nogama, samo da odemo... Zbunjuje nas- opet se izvinjavamo ako smo predvideli- kako se boduje

Spouse's Language Proficiency French Proficiency Points Oral interaction 0 - 6 points
Da li neko zna?

@Vrachar hvala :) Teško je objasniti ljudima zašto želimo da idemo jer smo oboje zaposleni, bla,bla... Nekada imam utisak kao da se pravdamo da smo uradili nešto loše... A u stvari želimo samo najbolje za našu porodicu... Pa onda kojekakvi komentari tipa " Ja imam ujaka, tetku ... i nije tako tamo dobro kao što vi mislite......"

@Vrachar hvala :) Teško je objasniti ljudima zašto želimo da idemo jer smo oboje zaposleni, bla,bla... Nekada imam utisak kao da se pravdamo da smo uradili nešto loše... A u stvari želimo samo najbolje za našu porodicu... Pa onda kojekakvi komentari tipa " Ja imam ujaka, tetku ... i nije tako tamo dobro kao što vi mislite......"

Učinite sebi uslugu i nemojte nikome ni reći a kamoli objašnjavati zašto želite da idete. Ljudi u Srbiji su zavidni i zlobni, tuđi uspeh se ne prašta i poslednje što vam treba je bilo čije razumevanje ili saosećanje.

Jako mali krug ljudi oko nas zna da mi idemo, većina nema pojma i razmišljamo se da li da im uopšte i kažemo. Na poslu tek nema niko pojma. Ono što najviše boli je nerazumevanje roditelja ali mi smo čvrsto odlučili i jednostavno nema više nazad posle svega. Ne želimo da budemo taoci emocija i emotivne ucene ne prolaze. I mi smo oboje ovde zaposleni i imamo čak i solidna primanja, a pare su poslednji motiv koji nas odvodi u Kanadu.

Zato gledajte čvrsto ka svom cilju i ne obazirite se na priče. Ako ste vi sigurni šta želite i imate jedinstvo u svojoj porodici oko zajedničkog cilja, onda nema mesta dilemi. Kočničara je uvek bilo i biće, kao i onih koji podmeću klipove u točkove. Na 10 takvih ujaka i tetaka kojima nije dobro u Kanadi, dođe 100 ljudi kojima je dobro i nemaju nameru da se ikad vrate u Srbiju.

@Vrachar hvala Teško je objasniti ljudima zašto želimo da idemo jer smo oboje zaposleni, bla,bla... Nekada imam utisak kao da se pravdamo da smo uradili nešto loše... A u stvari želimo samo najbolje za našu porodicu... Pa onda kojekakvi komentari tipa " Ja imam ujaka, tetku ... i nije tako tamo dobro kao što vi mislite......"

Učinite sebi uslugu i nemojte nikome ni reći a kamoli objašnjavati zašto želite da idete. Ljudi u Srbiji su zavidni i zlobni, tuđi uspeh se ne prašta i poslednje što vam treba je bilo čije razumevanje ili saosećanje.

Jako mali krug ljudi oko nas zna da mi idemo, većina nema pojma i razmišljamo se da li da im uopšte i kažemo. Na poslu tek nema niko pojma. Ono što najviše boli je nerazumevanje roditelja ali mi smo čvrsto odlučili i jednostavno nema više nazad posle svega. Ne želimo da budemo taoci emocija i emotivne ucene ne prolaze. I mi smo oboje ovde zaposleni i imamo čak i solidna primanja, a pare su poslednji motiv koji nas odvodi u Kanadu.

Zato gledajte čvrsto ka svom cilju i ne obazirite se na priče. Ako ste vi sigurni šta želite i imate jedinstvo u svojoj porodici oko zajedničkog cilja, onda nema mesta dilemi. Kočničara je uvek bilo i biće, kao i onih koji podmeću klipove u točkove. Na 10 takvih ujaka i tetaka kojima nije dobro u Kanadi, dođe 100 ljudi kojima je dobro i nemaju nameru da se ikad vrate u Srbiju.

Ma nego šta nego da smo složni nego i dete ne može da dočeka da odemo jer često gledamo slike Kanade, parkova...

Eeeeee, baš puno znači kada još neko misli kao i mi, da znamo da nismo jedini....

Toliko tacno, od reci do reci! Pozdrav!:)

Hvala!
Tek sad videh vaš post. Malo je nezgodno ovo pravilo da moderatori treba da odobre prve 3 poruke jer dok oni pregledaju i odobre, nakupi se tri stranice novih poruka. :)

Uglavnom, nisam imao poslovnu ponudu već smo aplicirali preko FSW1 programa (zanimanje sa liste+radno iskustvo). Supruga i ja smo istog zanimanja, što će reći - oboje smo imali zanimanje sa liste. Ona je bila principal jer je opis njenog radnog mesta više odgovarao opisu zanimanja sa NOC liste.

Što se tiče naših poena, sve zavisi kako su nam priznali školovanje. I supruga i ja imamo završene 5-godišnje studije. Računali smo za to minimalnih 20 poena, odnosno 4 za spouse's skill. U tom slučaju smo imali tačno 67 poena.

Ako su nam priznali 5-godišnje studije kao master (priložili smo potvrdu fakulteta o izjednačenosti) onda smo imali 25 i 5, odnosno 73 ukupno.

Koliko ste vi sabrali?

Mi tek polažemo IELTS, odnosno supruga, pošto će ona biti nosilac aplikacije. Uglavnom sabrali smo:
Education - 20 poena, supruga ima Bachelor degree (ja imam srednju, tako da se to ne boduje)
Experiance - 21 poen
Age - 10 poena
Adaptability - 5 poena (ja imam sestru u Kanadi)
English - potrebno je dva puta moderate i dva puta high, 12 poena
U totalu je to 68 poena (ako ona položi IELTS kako treba)

Neki su nam savetovali da bi ponuda za posao povećala šanse i ubrzala aplikaciju, ali nisam siguran u to.Na kraju teško je doći do ponude, a kako je tebi i Gogecu krenulo - veći sam optimista.

U svakom slučaju sad čekamo novu NOC listu, IELTS i koliko sam čuo novi način bodovanja. Prema nekim saopštenjima kanadske vlade, maksimum poena za experiance će biti 15 (umesto sada 21) i da se maksimum za age povećava na 12 (umesto dosadašnjih 10) tako da smo mi u gubitku 4 poena. Opet ovo možemo da nadoknadimo jedino 4xhigh IELTS rezultatima. Opet, još uvek se ne zna kada će ovaj način bodovanja biti primenjen, da li sada sa objavljivanjem nove NOC liste ili kasnije, videćemo. U slučaju da izgubimo sve šanse, razmišljamo onda o Quebecu.

Ma jedino što je sigurno, ovde ne ostajemo . Neko reče da će da kopa i rukama i nogama da ode, tako ćemo i mi.

Još jednom svaka vam čast i srećan put u bolji život.:bye:

Pozdrav svima ...
Nisam bas u toku kako stvari stoje sa Kanadom posto je u mom fokusu Australia , ali hajde da vas pitam - kako stoje stvari za coveka od 34 godine , koji je vlasnik zanatske radionice bar 6 godina unazad , sa diplomom srednje skole ( ne radim u toj struci ) ???
Pokusavao sam 2-3 puta da odradim assessment na sajtu , ali mi neke stvari nisu bas najjasnije , pa vas zato i pitam...
By the way- english language is not a problem for me , at least IELTS 6 .
Unapred hvala

Back