Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Nesto o treningu
http://www.canadavisa.com/quebec-immigration-training.html

Ekonomisti se mozda mogu provuci pod business management ili busines management and administration, ako imaju iskustva u tome, nisam siguran. Ne znam da li se gledaju predmeti na fakultetu ili iskljucivo smjer (npr. financije), pa nisam siguran dali bi to priznali. Govorim o grupi sa foreign diplomama. Tu daju 6 bodova.

ja sam završila financije i koliko smo skužili imam 0 bodova
jer oni imaju drugačiji sistem ekonomije pa zato nisam ni našla nešto što bi odgovaralo našoj ekonomiji, ali evo sad gledam ovo što si poslao i na onom linku List of Areas of Training (na koji sam zaboravila) pod section C vidim da ima tih nekih ekonomskih struka koji bi mogli prihvatit....da bar prihvate to nam je dodatnih dva boda :super:

i supruga ti je ekonomija?
po svemu sudeći (ako nam prihvate ekonomiju) imaš dovoljno bodova :super:

a ovaj bod što si napisao za financije...moram priznat da to nisam ni skužila :rumenko:
o čemu se tu radi?

zahvaljujući tebi skupljam sve više i više bodova :ok:

manoylo....ti imaš više iskustva, reci nam jel smo negdje pogriješili u vezi treninga

@misic misa

Drzimo fige da sve na kraju bude OK. :ok:

Potpuno ista situacija je i kod nas, s tim sto je mesec dana od medicala vec proslo u nasem slucaju. :dash:

Mi smo pre nedelju dana zavrsili medical, ali ode za London, sad jos treba da strepim i za to, ko zna koliko ce da traje i kakva je tamo procedura. Kako su canadainmydreams dobili posle 14 dana, a tebi Vracar ne stize mesec dana? Nista mi nije jasno...:dontunderstand::dash::dash::dash:.......Mi vise nemamo uopste strpljenja, idemo kolima za Bec, samo da nam jave...

Poslednja izmena:
Mi smo pre nedelju dana zavrsili medical, ali ode za London, sad jos treba da strepim i za to, ko zna koliko ce da traje i kakva je tamo procedura. Kako su canadainmydreams dobili posle 14 dana, a tebi Vracar ne stize mesec dana? Nista mi nije jasno...:dontunderstand::dash::dash::dash:.......Mi vise nemamo uopste strpljenja, idemo kolima za Bec, samo da nam jave...

Problem je u tome sto ovi iz IOM-a nisu poslali papire u Bec sve do 24.05. (a medical smo odradili 06.05.). Navodno, nije radila laboratorija za HIV test pa nisu mogli ranije da dobiju rezultate. @Canadainmydreams je odradila medical 2 dana pre nas tako da nije upala u tu grupu, srecom. :ok:

Moj savet svima koji su skoro odradili medical jeste zovite IOM i pitajte ih da li su poslali vase papire. Trazite im DHL tracking number kako biste mogli da pratite aplikaciju. Slobodno im dosadjujte, platili ste im debele pare!
A ne kao sto smo mi uradili, mislili smo - "ma oni su to sigurno vec poslali, proslo je 2 nedelje". Kad je posle supruga nazvala da proveri reda radi, samo sto se nismo prevrnuli. Dali su nam tracking number tek posle 3 nedelje od medicala.

Pozdrav. :bye:

P.S.
Sto se tice novog pravila da papire od medicala salju u London, moje misljenje je da to nece promeniti brzinu procedure i da ne treba da brinete.

Iskopao sam na CIC-ovom sajtu neku brosuru za medical (mozete je skinuti sa ove stranice http://www.cic.gc.ca/English/pdf/pub/dmp-handbook.pdf i pogledati).
Tu su uputstva za lekare koji zele da apliciraju za posao DMP-a, tj. da njihova ordinacija odradjuje medical za kanadsku ambasadu.

Izmedju ostalog pominje se da ce papire koje oni (lekari) popune za nas pregledati "Regional Medical Offices" koji se nalaze u Pekingu, Manili, ....., Parizu, Londonu i Becu. Dakle, nema svaki VO svoj medical office, nego ih ima svega par u svetu.

U Evropi jedini RMO su u Londonu, Parizu i Becu. Dakle, ako je Bec iz nekog razloga zakazao ili je ukinut, logicno je da lekari salju papire u London, a da RMO London salje svoje misljenje VO Bec.

Poslednja izmena:
Sve sto si rekao zvuci jako logicno i nadam se da je zaista tako, fala na informacijama!!!:hvala::hvala: Da znas da cu da ih zovem kasnije da vidim da li su poslali kad su rekli...:dash::dash::dash: Najvise me nervira sto ne mozemo da se bavimo planiranjem jos uvek zbog toga, a treba milion i jednu rupu zatvoriti pre odlaska...Bice valjda uskoro! :super:

Jos samo malo, jos samo malo sad ce vas zvati za mur ;)

Hvala na podrsci! :super:

Sve sto si rekao zvuci jako logicno i nadam se da je zaista tako, fala na informacijama!!!:hvala::hvala: Da znas da cu da ih zovem kasnije da vidim da li su poslali kad su rekli...:dash::dash::dash: Najvise me nervira sto ne mozemo da se bavimo planiranjem jos uvek zbog toga, a treba milion i jednu rupu zatvoriti pre odlaska...Bice valjda uskoro! :super:

Mora biti! :super:

jedan vic za sve nas forumase, koji hocemo da emigriramo ili pak imigriramo... ne znam sta je pravilno :lol:

Šeta se covek po raju i tamo sve lepo, svi se su srecni smeju se, sve belo lepo vreme, sede po klupama u parku pricaju, pevaju, zezaju se... ma opustencija ziva... samo njemu to sve dosadilo i pita on Boga " Ja se izvinjavam da li bi ja mogao da odem u pakao samo na vikend da vidim kako je tamo, samo da se vidim i odma se vracam, obecavam".
Kaze njemu Bog "MOŽE, nema problema ali da si se vratio za dva dana"
I pošalju njega u pakao....

Kad tamo more, plaže, devojke u toplesima, svi pijuckaju neko koktele na plaži, Rock svirka u pozadini, zalazak sunca kao iz bajke, i tako to trajalo dva dana i on morao da se vrati....

Kad u raju isto svi se setaju, drže za ruke... opušetencija
on se smorio i dosao opet kod boga i kaže " Ja hocu da odem opet u pakao ako je to ikako moguće"
Kaže njemu Bog " MOŽE, ali ovaj put nema povratka, ostaješ tamo ZAUVEK"

"ma nema problema odgovorio ovaj i nasmeja se:D"

I pošalju oni njega u pakao opet, samo ovog puta on propada kroz neku rupu kilometrima, propada i propada, upadne na kraju u kazan sa vućim uljem, oko njega sve vatra, sprave za mucenje, gde god se okrene neko ga šiba po leđima ...

Pita on pa dobro gde su plaže, devojke u toplesima, kokteli svirke .....

Kad odgovara njemu Djavo eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sine moj jedno ti je Turizam a drugo Emigracija :per:

jedan vic za sve nas forumase, koji hocemo da emigriramo ili pak imigriramo... ne znam sta je pravilno :lol:

Šeta se covek po raju i tamo sve lepo, svi se su srecni smeju se, sve belo lepo vreme, sede po klupama u parku pricaju, pevaju, zezaju se... ma opustencija ziva... samo njemu to sve dosadilo i pita on Boga " Ja se izvinjavam da li bi ja mogao da odem u pakao samo na vikend da vidim kako je tamo, samo da se vidim i odma se vracam, obecavam".
Kaze njemu Bog "MOŽE, nema problema ali da si se vratio za dva dana"
I pošalju njega u pakao....

Kad tamo more, plaže, devojke u toplesima, svi pijuckaju neko koktele na plaži, Rock svirka u pozadini, zalazak sunca kao iz bajke, i tako to trajalo dva dana i on morao da se vrati....

Kad u raju isto svi se setaju, drže za ruke... opušetencija
on se smorio i dosao opet kod boga i kaže " Ja hocu da odem opet u pakao ako je to ikako moguće"
Kaže njemu Bog " MOŽE, ali ovaj put nema povratka, ostaješ tamo ZAUVEK"

"ma nema problema odgovorio ovaj i nasmeja se:D"

I pošalju oni njega u pakao opet, samo ovog puta on propada kroz neku rupu kilometrima, propada i propada, upadne na kraju u kazan sa vućim uljem, oko njega sve vatra, sprave za mucenje, gde god se okrene neko ga šiba po leđima ...

Pita on pa dobro gde su plaže, devojke u toplesima, kokteli svirke .....

Kad odgovara njemu Djavo eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sine moj jedno ti je Turizam a drugo Emigracija :per:

Hahahahahahahahahahahahahahahhaha!

STIGAO JE MAAAAAAAAAAAAAAAIIIIIIIIIIIIIIIILLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL UPRAVO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :worth:

I u njemu poziv da posaljemo pasose ili da dodjemo in person u Bec, i naravno uplatimo RPRF. :super: :super: :super: :worth: :worth: :worth:

Bravo drugar! :)

Nama sutra 2 nedelje od kad su pasosi stigli u Bec i jos uvek se nista ne desava. Sad hocu da se pojedem ziva sto nismo licno otisli!

Hvala dragi prijatelji ! :ok:

Osećaj je neopisiv, skoro kao kada mi se rodio sin. :p

Želim vam svima od srca da istrajete na svom zacrtanom putu i na kraju osetite ovu sreću. :ok: Ne dozvolite da vas prepreke na putu obeshrabre, borite se koliko god možete.

Na našem putu pomogli su nam mnogi ljudi, što sa ovog foruma što sa drugih mesta. Većinu od njih nikada nismo videli ni čuli, a njihova pomoć i podrška nam je bila dragocena i zlata vredna. Zahvaljujem se svima od srca. :ok:

Kome god od vas bude trebala moja pomoć, sada ili kasnije u Kanadi, slobodno neka mi se obrati i rado ću pomoći koliko god mogu.

Evo i retrospektive našeg puta:

- leto 2010 - prelomili i definitivno odlučili da idemo jer u ovoj zemlji nema više vajde
- septembar 2010 - odlučili se za Kanadu, proučili procedure, odlučili se za FSW i krenuli sa sakupljanjem papira i pripremom IELTS-a
- novembar 2010 - položili IELTS
- decembar 2010 - sakupili sve papire i poslali aplikaciju u Sydney. Dva dana nakon prijema aplikacije skinuli su nam pare sa kreditne kartice
- mart 2011 - dobili smo PER (positive eligibility review)
- april 2011 - aplikacija prebačena u VO Beč. Odmah je stigao i zahtev za dodatnom dokumentacijom - kopija vojne knjižice i potvrda iz Ministrastva odbrane
- maj 2011 - poziv za medical + dopuna dokumentacije (updated proof of funds)
- 09.06.2011. - poziv za viziranje pasoša i uplatu RPRF (right of permanent residence fee)

Odabrano mesto u Kanadi (landing place) koji smo naveli u aplikaciji je: Vancouver, BC (u opciji je i Calgary, AB)
Planiran odlazak u Kanadu je: okvirno kraj septembra/početak oktobra 2011

Poslednja izmena:
ja sam završila financije i koliko smo skužili imam 0 bodova
jer oni imaju drugačiji sistem ekonomije pa zato nisam ni našla nešto što bi odgovaralo našoj ekonomiji, ali evo sad gledam ovo što si poslao i na onom linku List of Areas of Training (na koji sam zaboravila) pod section C vidim da ima tih nekih ekonomskih struka koji bi mogli prihvatit....da bar prihvate to nam je dodatnih dva boda :super:

i supruga ti je ekonomija?
po svemu sudeći (ako nam prihvate ekonomiju) imaš dovoljno bodova :super:

a ovaj bod što si napisao za financije...moram priznat da to nisam ni skužila :rumenko:
o čemu se tu radi?

zahvaljujući tebi skupljam sve više i više bodova :ok:

manoylo....ti imaš više iskustva, reci nam jel smo negdje pogriješili u vezi treninga

da, i supruga je isto

mislim da je ovo za financije vezano uz financije koje imas za zivot kad dodes u Quebec, da mozes odredeno vrijeme financirati se dok se ne snades, neznam tocno jel to tako no cini mi se da je

sve cestitke vrachar!

mislim da ce biti cestitki i za misica misu - da gube papire, gube... nama su tako izgubili proof of funds pa sam morala da uzmem iz banke kopiju i tog prvog papira koji sam slala i ponovo potvrdu novu koliko para imamo na racunu... drz'te se samo!

i jedno pitanje za one koji su zavrsili medical - gde se tacno ide na rentgen? mrzimo da vozimo kroz beograd pa zelimo da razmislimo o tome kako dotle iz drziceve

joj, sto nam je nesto leeepo krenulo:):):)

Back