Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Mi tek polažemo IELTS, odnosno supruga, pošto će ona biti nosilac aplikacije.

Kao neko ko je nedavno polagao IELTS (i položio :D, na svu sreću) želim da vas ohrabrim i poželim vam puno sreće sa istim! Ne znam kakvim predznanjem supruga barata što se engleskog tiče, ali neka se samo sprema po onim silnim materijalima za IELTS, i položiće sigurno sa HIGH!:bye:

Barni, kad već spomenu materijale za IELTS, ona koristi linkove na http://forum.krstarica.com/showthread.php/250038-IELTS-pitanja-i-odgovori... ima svašta.. Iz čega si ti spremao? Jesi li negde kupio materijal ili preko neta? Ona koristi svakodnevno engleski pošto radi u firmi gde ima dosta stranaca. Znači, nema onu barijeru da priča i da piše, ali nije najsigurnija što se tiče gramatike. U svakom slučaju gađamo sve high i moraće baš dobro da se pripremi pa ćemo videti.

@Bokse to je super kada imate nekoga... Mi nemamo nigde nikoga pa nam sve to teško pada sa bodovima...

Stavljali smo uvek najmanje bodova iz engleskog i to je kočilo... Pa smo se zdali na učenje jezika....

Videćemo koja nam je najbolja solucija...

Jest, stvarno je to velikih 5 poena. Nagarite te poene iz engleskog, pa verovatno ćete skupiti. Jeste li se sabrali, kako izgleda?

Pitanjce za over kojis u vec bili na medicinskom, jeste li bili bas bas zdravi kad ste isli na pregled???? Moj klinac malo slini, bio bolestan, sad je dobro, ali i dalje izbacuje sve to napolje. ali, nesto razmisljam ti pregledi koje oni njemu rade neamju nikakve veze sa malim prehladama... to je da se utvrde neke druge stvari... plus, poznajuci nas, mi nikad nismo svi bez prehlade, samo jedno drugom prenosimo... ako to budem pratil ako zna kad cemo obaviti tak pregled....

Bokse,

nije sigurno da ce vam faliti 4 poena. Ja sam razumeo da ce engleski nositi vise bodova nego do sada (mada nisam video da je odredjeno koji nivo ce koliko poena nositi).
Blago vama sa sestrom. Mi smo u istoj situaciji sa bodovima ali nam fali sestra :) tako da ja moram imati 4xHigh. Izasao sam jednom i falilo mi je 0.5 iz listeninga. Sad sam bio ponovo pa cekam rezultate.
Kad ce nova lista? Cemu da se nadamo? Samo da elektricare ne izbace sa liste... Koje ste vi zanimanje?

Učinite sebi uslugu i nemojte nikome ni reći a kamoli objašnjavati zašto želite da idete. Ljudi u Srbiji su zavidni i zlobni, tuđi uspeh se ne prašta i poslednje što vam treba je bilo čije razumevanje ili saosećanje.

Jako mali krug ljudi oko nas zna da mi idemo, većina nema pojma i razmišljamo se da li da im uopšte i kažemo. Na poslu tek nema niko pojma. Ono što najviše boli je nerazumevanje roditelja ali mi smo čvrsto odlučili i jednostavno nema više nazad posle svega. Ne želimo da budemo taoci emocija i emotivne ucene ne prolaze. I mi smo oboje ovde zaposleni i imamo čak i solidna primanja, a pare su poslednji motiv koji nas odvodi u Kanadu.

Zato gledajte čvrsto ka svom cilju i ne obazirite se na priče. Ako ste vi sigurni šta želite i imate jedinstvo u svojoj porodici oko zajedničkog cilja, onda nema mesta dilemi. Kočničara je uvek bilo i biće, kao i onih koji podmeću klipove u točkove. Na 10 takvih ujaka i tetaka kojima nije dobro u Kanadi, dođe 100 ljudi kojima je dobro i nemaju nameru da se ikad vrate u Srbiju.

Slazem se uglavnom. Mi nismo velikoj vecini rekli do medical-a, a od onih kojima smo rekli smo ipak uspeli da izgubimo 2 "prijatelja".Najvaznije od svega je to, da je to prilicno krupna odluka za svakog i duboko licna, te nikako nismo zeleli da se bilo ko mesa i utice na odluku. Drugo, proces traje i treba ziveti normalno dok ne saznas odluku a i svako moze da ima krize "hocu-necu" i samo ti fale navijaci u tim trenucima.

Sada kada smo sigurni da idemo, moze da prica ko sta hoce, mada nije prijatno kada te osudjuju. Dozivljavas komentare tipa "nije to za tebe", "znam neke koji su se vratili", "tamo je dosadno", "dzaba ti sve pare", "izdao si zemlju" itd...Ne mislim da su ljudi zlobni i zavidni u Srbiji. Pre mislim da se radi o tome da su ljudi nesrecni jer nisu uspeli da ostvare svoje razlicite ambicije da zive normalno, a opet s druge strane moraju da nadju neki nacin da opravdaju to sto ostaju i to sto je izvesno da ce im tako biti i sutra. Takve ne treba osudjivati, samo zaobici u sirokom krugu jer su splet nesrecnih okolnosti u kojima se nisu snasli. Pod pritiskom svako reaguje razlicito, neko se bori, neko predaje, nekome je, nazalost, lakse da zna da je i drugima jednako lose.Samo borba, ovde ili tamo!:super::super::super:

Pitanjce za over kojis u vec bili na medicinskom, jeste li bili bas bas zdravi kad ste isli na pregled???? Moj klinac malo slini, bio bolestan, sad je dobro, ali i dalje izbacuje sve to napolje. ali, nesto razmisljam ti pregledi koje oni njemu rade neamju nikakve veze sa malim prehladama... to je da se utvrde neke druge stvari... plus, poznajuci nas, mi nikad nismo svi bez prehlade, samo jedno drugom prenosimo... ako to budem pratil ako zna kad cemo obaviti tak pregled....

ma nema veze samo ih interesuju teske i terminalne bolesti i lose navike...sumnjam da ce prehlada smetati..

Slazem se uglavnom. Mi nismo velikoj vecini rekli do medical-a, a od onih kojima smo rekli smo ipak uspeli da izgubimo 2 "prijatelja".Najvaznije od svega je to, da je to prilicno krupna odluka za svakog i duboko licna, te nikako nismo zeleli da se bilo ko mesa i utice na odluku. Drugo, proces traje i treba ziveti normalno dok ne saznas odluku a i svako moze da ima krize "hocu-necu" i samo ti fale navijaci u tim trenucima.

Sada kada smo sigurni da idemo, moze da prica ko sta hoce, mada nije prijatno kada te osudjuju. Dozivljavas komentare tipa "nije to za tebe", "znam neke koji su se vratili", "tamo je dosadno", "dzaba ti sve pare", "izdao si zemlju" itd...Ne mislim da su ljudi zlobni i zavidni u Srbiji. Pre mislim da se radi o tome da su ljudi nesrecni jer nisu uspeli da ostvare svoje razlicite ambicije da zive normalno, a opet s druge strane moraju da nadju neki nacin da opravdaju to sto ostaju i to sto je izvesno da ce im tako biti i sutra. Takve ne treba osudjivati, samo zaobici u sirokom krugu jer su splet nesrecnih okolnosti u kojima se nisu snasli. Pod pritiskom svako reaguje razlicito, neko se bori, neko predaje, nekome je, nazalost, lakse da zna da je i drugima jednako lose.Samo borba, ovde ili tamo!:super::super::super:

Apsolutno se slazem, :ok: :super:

:bye:

Original postavio BiceValjda

Sada kada smo sigurni da idemo, moze da prica ko sta hoce, mada nije prijatno kada te osudjuju. Dozivljavas komentare tipa "nije to za tebe", "znam neke koji su se vratili", "tamo je dosadno", "dzaba ti sve pare", "izdao si zemlju" itd...Ne mislim da su ljudi zlobni i zavidni u Srbiji. Pre mislim da se radi o tome da su ljudi nesrecni jer nisu uspeli da ostvare svoje razlicite ambicije da zive normalno, a opet s druge strane moraju da nadju neki nacin da opravdaju to sto ostaju i to sto je izvesno da ce im tako biti i sutra. Takve ne treba osudjivati, samo zaobici u sirokom krugu jer su splet nesrecnih okolnosti u kojima se nisu snasli. Pod pritiskom svako reaguje razlicito, neko se bori, neko predaje, nekome je, nazalost, lakse da zna da je i drugima jednako lose.Samo borba, ovde ili tamo!

Svaka cast :)

Poslednja izmena:
Barni, kad već spomenu materijale za IELTS, ona koristi linkove na http://forum.krstarica.com/showthread.php/250038-IELTS-pitanja-i-odgovori... ima svašta.. Iz čega si ti spremao? Jesi li negde kupio materijal ili preko neta? Ona koristi svakodnevno engleski pošto radi u firmi gde ima dosta stranaca. Znači, nema onu barijeru da priča i da piše, ali nije najsigurnija što se tiče gramatike. U svakom slučaju gađamo sve high i moraće baš dobro da se pripremi pa ćemo videti.

Ja sam samo skidala (jesam barni, al' sam žensko:manikir::D:D:D) materijale sa neta, i po tome radila. Mislim da gramatika nije presudna, moze da dobije high i sa nekim greškicama na writing-u i speaking-u. Za pisanje eseja pogledajte englishryan na youtube, čovek detaljno opisuje kako treba da izgleda esej na IELTS-u. A što se speaking-a tiče, ja nemam priliku da pričam engleski svakodnevno, pa sam dobila 7.5. Samo hrabro!;)

Sada sam proverio status DHL posiljke medical-a, pise dostaljveno 10.06., odrediste: LAMBETH - UK.
Koliko ce sad ovo da traje ***?! Jel ce da se oduzi nesto zbog slanja medicinskog u UK umesto u Bec?

U istoj smo posiljci koja je stigla 10.06. Nadam se da ce trajati isto kao i do sad 10-15 dana, realno sredinom ili krajem sledece nedelje. Mada opet, ako su nesto menjali, valjda su menjali da bude brze a ne sporije je l':dash::dash::dash:

U istoj smo posiljci koja je stigla 10.06. Nadam se da ce trajati isto kao i do sad 10-15 dana, realno sredinom ili krajem sledece nedelje. Mada opet, ako su nesto menjali, valjda su menjali da bude brze a ne sporije je l':dash::dash::dash:

10 - 15 dana?!?! Mnogo covece! :D

Mislim da su beclije dobili danas paketic sa kopijom moje vojne knjizice. Imam neki osecaj da ce se javiti do kraja ove nedelje... :D

ne brini, mi idemo sutra, a jedna cera mi takodje slinavi, uzimamo neke kapi za nos, nema to veze. jel' se privikavate na ideju da uskoro dobijate ticket out of here? mi smo jos kao u nekoj izmaglici - da li je stvarno, da li je stvarno stvarno? jeste, divno je:)

ljudi, koliko imas vremena da posaljes pasose nakon sto ti stigne porukica da to uradis? mi bismo na more u drugoj polovini jula i potrebni su nam pasosi. sutra idemo na lekarski, znaci, nase rezultate ce slati, ako je bicevaljda u pravu a bice da jeste, tek posle 20.6. - racunam da ako budu pod maximum speed, poziv za pasose mozemo dobiti bas u drugoj polovini jula (pazi, prvi aor smo dobil prosle godine kad smo kretali na more, bas tog jutra...:)) - i koliko onda imas fore da ih posaljes? mi ne bismo za bec da to nosimo licno - bicevaljda i lepsoj polovini zelimo skoro putovanjce i uzivanciju - i hvala na priv i objasnjenju, drugarcina si, nema sta:) kao i svi ovde, uostalom:) luv u guys:)

gledam sada ove postove na temu reakcije rodbine i prijatelja - mislim da je u pitanju najvise strah i svest o sopstvenoj nemoci - verujem da kada bi velikom broju ljudi koje poznajem neko na tanjiru doneo vizu, ne bi smeli da odu jer su negde svesni da su tu na tim radnim mestima na kojima jesu ne svojom zaslugom vec zato sto su 'imali coveka' (nema da se lazemo, svuda je bitno poznavati ljude kako bi se doslo do informacija i dobra preporuka od prave osobe mnogo vredi, ali kod nas ce te placati i drzati na tom radnom mestu i nakon sto se dokaze da si nesposoban ako te je 'covek doveo' - kod nas nema ni kose tanke u m od meritokratije i ne greje me sunce da ce za mog zivota ni biti), iako su u tridesetim pa i cetrdesetim, jos uvek se oslanjaju finansijski u velikoj meri na mame i tate i to se smatra sasvim normalnim (ne govorim o ljudima koji nemaju izbora, vec o ljudima koji roditelje koriste da sebi priuste neke stvari koje nisu apsolutno neophodne vec predstavljaju neku vrstu luksuza u srbiji i nece ni da trepnu sto zbog toga njihovi roditelji zive mnogo losije nego sto bi inace), uglavnom nisu nikada nigde putovali, i ako su i kada su mogli, nije ih zanimalo, i tako redom - strah je ljude. a maska su price tipa tamo nije tako dobro (u poredjenju sa srbijom?! ma daj...), oni i ne zele da idu jer su im prijatelji toliko bitni da ne mogu da ih ostave (?! a ta su prijateljstva uglavnom tipa ruka ruku mije itd), osecaju odgovrnost prema zemlji (oni ce nesto da poprave?! kako da ne!) i tako redom, svi slusaju te price.
meni licno roditelji i moji i suprugovi ne predstavljaju veliki problem - bar se trudim da ne bude tako - ne zato sto nema emotivne ucene (ja ti tamo necu doci nikada itd) - nego zato sto kapiram da im je tesko i strah je i njih i imaju puno godina i zao mi je, na kraju, sto ce kroz sve ovo prolaziti, najvise bih volela da je moglo drugacije, ali kada bih ostala kad vec imam sansu da odem, osecala bih se kao da sam zrtvovala buducnost svoje dece zarad nekog (prividnog? pravog?) mira roditelja. a zna se u koga se u zivotu ulaze, jednostavno je tako i bilo sta drugo je ravno ludilu. so... idemo dalje, vazno je da mi verujemo u sebe i svoj izbor. mada, jeste tesko, poceti sve od nule sa dvoje male dece u nasem slucaju... ali, samo hrabro i da imamo dovoljno mudrosti da donosimo najbolje moguce odluke:)

@medusa... u potpusnosti se slažemo sa tobom... od A do Š... ne kažem da se sa ostalima ne slažemo ali to je ta situacija: njegovi roditelji pružaju potpunu podršku, prijatelji nas gledaju sa nevericom i raznim izgovorima o kojima smo pričali ranije, krećemo od SAME NULE sa jednim detetom- za sada... Spremni za posao koji nije u struci jer, cilj nam je zna se, bolja egzistencija za našu porodicu...

Ljudi, puno nam znači svako Vaše mišljenje i informacija.

Želimo Vam isto kao nama: svu sreću prilikom apliciranja- onima koji to još nisu uradili, i naravno povoljan ishod apliciranja a svima Vama koji čekate pasoše, strpite se, pa vi ste skoro već u Kanadi... I stižete u divno lenje vreme...

Poslednja izmena:

Back