Vrachar
Zainteresovan član
- Poruka
- 232
@ kalii & Sanam Pao
Hvala vam puno. Držim vam fige da vam što pre stigne vaš PER.
Hvala vam puno. Držim vam fige da vam što pre stigne vaš PER.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Go, Vrachar, go! Vidim ja da cemo mi zajedno u Kanadu!![]()

![]()
Šteta samo što idemo na dve suprotne strane Kanade. Baš bi bilo super kada biste i vi na zapadnu obalu.![]()
Mi smo na istocnoj za pocetak, zbog rodbine, videcemo za kasnije... Bravo Vrachar!!! Pa to je bilo brzo. Decembarska klasa, cini mi se..
Decembarska klasa je u pitanju. Dobra stvar je sto cemo moci da se posecujemo!![]()
![]()
Mi smo na istocnoj za pocetak, zbog rodbine, videcemo za kasnije...
![]()

Inače, koliko mi se čini, rekord na forumu još uvek drži @Paukman koji je dobio vizu posle 6 meseci od apliciranja, a posle 11 meseci se našao i u Kanadi.

E pa dragi saborci, danas me je prijatno iznenadio sadržaj mog poštanskog sandučeta. Stigla je bela koverta sa adrese kanadske ambasade u Beču i u njoj formulari i poziv za medical !!!!![]()

pozdrav za sve
imam nedoumicu : naime zanima me da li treba prevoditi overu iz suda ?
Prevodi se ceo pecat.pozdrav za sve
imam nedoumicu : naime zanima me da li treba prevoditi overu iz suda ?

E pa dragi saborci, danas me je prijatno iznenadio sadržaj mog poštanskog sandučeta. Stigla je bela koverta sa adrese kanadske ambasade u Beču i u njoj formulari i poziv za medical !!!!
Imamo rok od 90 dana da ga odradimo. Spisak ovlašćenih lekara nisu poslali, ali zato je tu sajt CIC-a gde se to može lako proveriti:
http://www.cic.gc.ca/dmp-md/medicalinfo.aspx?CountryID=2135&CountryName=Serbia, Republic of
U koverti je bio i zahtev za dopunu dokumentacije - traže da im pošaljemo "Updated proof of funds" u roku od 60 dana.

@Vrachar,
Mislim da je Paukman samo jedan od najbrzih, ali mislim da je nik po imenu DJazzy, cini mi se, bila najbrza od svih i njoj pripada rekord
Pozdrav u srecno saborce!!!![]()
Izgleda da mi je @DJazzy promakla. 
Vrachar iskrene čestitke!
Fantasticno! Sve cestitke! Hajde da se sada razmahnu pa da salju jos tih belih koverti![]()
Najviše bi me obradovalo upravo to - da koverte stignu što pre ljudima koji ih najduže čekaju. 

Vrachar iskrene čestitke!
kalli da li vam se itko javljao u vezi upita koji ste poslali?

Pozdrav svim borcima za bolji zivot!
Posto ne znam ove skracenice ja cu pisati recima:
poslali smo u CIC 04/2010 po onom starom,
komplet za Bec 07/2010,
dodatna dokumenta 09/2010,
update proof of funds 02/2011
i od tada cekamo. Smorili smo se kao sirocici, naravno, posto sve mislis samo sto nije, a vidim da po ovom novom ljudi mnogo brze zavrsavaju.
Ima li neko slicna iskustva ko je slao pre juna 2010 ili bar slican timeframe?
Ako su vec trazili samo update proof of funds 02/2011, valjda je sledeci poziv za medical, pretpostavljam da su ostali papiri ok?
Pozz i hvala na odgovorima! Nema predaje!!!![]()

POzdrav svima,
evo ja isto želim put kanade ,buduci da nismo ni ja ni decko na famoznoj listi 29,preostalo nam je da idemo preko Working Holiday Programa ( ukratko dobijamo Open Permit na godinu dana ) e sad nako sto nam istjece tih godinu dana isli bi na vizu ( ili preko Skilled ili preko PNP) ..
Uglavnom tila bi pitati dali je itko isao preko WHP i opcenito sto mislite o odlasku na ovaj nacin???
POzdrav iz dalmacije .
i hvala svima
E pa dragi saborci, danas me je prijatno iznenadio sadržaj mog poštanskog sandučeta. Stigla je bela koverta sa adrese kanadske ambasade u Beču i u njoj formulari i poziv za medical !!!!
Imamo rok od 90 dana da ga odradimo. Spisak ovlašćenih lekara nisu poslali, ali zato je tu sajt CIC-a gde se to može lako proveriti:
http://www.cic.gc.ca/dmp-md/medicalinfo.aspx?CountryID=2135&CountryName=Serbia, Republic of
U koverti je bio i zahtev za dopunu dokumentacije - traže da im pošaljemo "Updated proof of funds" u roku od 60 dana.
Možeš li mi reći koji Updated POF ste slali - potvrda iz banke o posedovanju novca (kao za aplikaciju) ili nešto drugo?
Pozdrav, i puno sreće (da medical stigne što pre).
Pogledajte i opciju preko Quebec-a (QSW):
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/index.html
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/quebec/index.asp
Pozdrav.
Ovaj forum aktivno pratim već mesecima. Zahvaljujem se svima koji učestvuju u njegovom radu!
Ovim postom pokušaću da doprinesem obogaćivanju njegovog sadržaja...
20.01.2011. EMS-om (međunarodni Post Express) smo u Sydney (Canada), poslali aplikaciju za imigraciju prema "Federal Skilled Worker" programu. Poštarina je koštala 2.600,00 dinara.
27.01.2011. paket je uspešno stigao na odredište.
31.01.2011. sa Visa Electron kartice skinut nam je iznos od oko 970 evra, što je ekvivalentno sa CAD 1250 (2 odrasle osobe i 1 dete).
21.03.2011. mail-om nam je stiglo obaveštenje o prihvatanju aplikacije, kao i "UCI" (8 cifara), odnosno "Application" broj (Exxxxxxxxx).
07.04.2011. iz Beča nam je stigao mail sa zahtevom za dopunu dokumentacije (Uverenje o nekažnjavanju). Prilikom slanja prvobitne aplikacije, ova uverenja smo, po inerciji, izvadili iz suda, umesto iz gradskog SUP-a.
28.04.2011., pre nego što smo poslali dopunu dokumentacije, u poštanskom sandučetu zatekli smo pismo sa uputom za medicinski test i zahtev za novi izvod bankovnog računa.
Medicinski test smo zakazali za 09.05.2011. Isti se radi u Beogradu (Držićeva 11), a po osobi košta 115e. Rezultate pregleda klinika šalje direktno za Beč (DHL), a to košta dodatnih 1800 dinara.
Verujem da ćemo u naredne 2-3 nedelje kompletirati traženu papirologiju (uverenja i izvod), te je uspešno proslediti Beču (DHL).
Kao što vidite, naša aplikacija je praktično protrčala kroz Sydney (Canada) i Beč (Austrija). Po svemu sudeći, Kanađani su maksimalno ubrzali proceduru kako bi do objavljivanja nove FSW liste (kraj juna) obradili/završili što više imigracionih zahteva.
Mnogo sreće svima!
Pozdrav svim borcima za bolji zivot!
Posto ne znam ove skracenice ja cu pisati recima:
poslali smo u CIC 04/2010 po onom starom,
komplet za Bec 07/2010,
dodatna dokumenta 09/2010,
update proof of funds 02/2011
i od tada cekamo. Smorili smo se kao sirocici, naravno, posto sve mislis samo sto nije, a vidim da po ovom novom ljudi mnogo brze zavrsavaju.
Ima li neko slicna iskustva ko je slao pre juna 2010 ili bar slican timeframe?
Ako su vec trazili samo update proof of funds 02/2011, valjda je sledeci poziv za medical, pretpostavljam da su ostali papiri ok?
Pozz i hvala na odgovorima! Nema predaje!!!![]()

Ovaj forum aktivno pratim već mesecima. Zahvaljujem se svima koji učestvuju u njegovom radu!
Ovim postom pokušaću da doprinesem obogaćivanju njegovog sadržaja...
20.01.2011. EMS-om (međunarodni Post Express) smo u Sydney (Canada), poslali aplikaciju za imigraciju prema "Federal Skilled Worker" programu. Poštarina je koštala 2.600,00 dinara.
27.01.2011. paket je uspešno stigao na odredište.
31.01.2011. sa Visa Electron kartice skinut nam je iznos od oko 970 evra, što je ekvivalentno sa CAD 1250 (2 odrasle osobe i 1 dete).
21.03.2011. mail-om nam je stiglo obaveštenje o prihvatanju aplikacije, kao i "UCI" (8 cifara), odnosno "Application" broj (Exxxxxxxxx).
07.04.2011. iz Beča nam je stigao mail sa zahtevom za dopunu dokumentacije (Uverenje o nekažnjavanju). Prilikom slanja prvobitne aplikacije, ova uverenja smo, po inerciji, izvadili iz suda, umesto iz gradskog SUP-a.
28.04.2011., pre nego što smo poslali dopunu dokumentacije, u poštanskom sandučetu zatekli smo pismo sa uputom za medicinski test i zahtev za novi izvod bankovnog računa.
Medicinski test smo zakazali za 09.05.2011. Isti se radi u Beogradu (Držićeva 11), a po osobi košta 115e. Rezultate pregleda klinika šalje direktno za Beč (DHL), a to košta dodatnih 1800 dinara.
Verujem da ćemo u naredne 2-3 nedelje kompletirati traženu papirologiju (uverenja i izvod), te je uspešno proslediti Beču (DHL).
Kao što vidite, naša aplikacija je praktično protrčala kroz Sydney (Canada) i Beč (Austrija). Po svemu sudeći, Kanađani su maksimalno ubrzali proceduru kako bi do objavljivanja nove FSW liste (kraj juna) obradili/završili što više imigracionih zahteva.
Mnogo sreće svima!

Sta ste po zanimanju, supruga i ti, ako nije tajna?