Ljudi ne nervirajte se toliko mi smo cekali preko 3 ipo godine da bi juce sleteli na Pearson...
Let Alitalijom bas i nije bio prijatan, nisu nam izdali kartu za bebca pa smo ko budale jurcali po bg aerodromu da bi nam rekli da salter taj dan ne radi pre toga su nam otkazali let bez upozorenja smao sto se nismo slogirali nedelju dana pred put...uglavnom dali nam kartu do Rima a dalje se snadjite, onda su hteli da nam uzmu 100evra za navodni visak prtljaga od 4 kg...a mi jadni i bedni 2 kofera i 1 za bebca i to je sve sto imamo, uglavnom potplatili ovog na salteru 10e da nas pusti...
Stigli u Rim trci da sredimo kartu za bebu, nasli salter i 325 ljudi koji treba da se ukrcaju, hteli da nas razdvoje da ne sedimo zajedno...kumi moli objasnjavaj stavili nas jedno do drugog.Ispred nas neki kao Palestinac sa 4 dece i 2 zene, Italijan koji voli naglas da slusa svoj mobilni ... buka guzva ludnica i put od 12 sati...umorna i jadna beba koja kukumavci i ne moze da se seta ili odmori, ne bih nikom pozelela to mucenje.
Izgubili nam jedan kofer i to bebcove stvari...
Sleteli na vreme, zavrsili papirologiju za 15min potpisali 2 papira i welcome to canada, nista nisu pitali niti su trazili da broje pare samo prijavili koliko unosimo i to je sve.
Dobili kovertirane papire za health, i child benefit popuniti i poslati...
Hvala bogu na dobrim ljudima i gostoprimstvu jer bi nas hotel motel varijanta posle 20 sati puta dotukla, dete izmrcvareno mi sa jezivom glavoboljom totalno umorni i jadni.
Ovde je sve drugacije daleko jedno od drugog i prostrano, nijedan aparat naravno ni punjac za lap top ne moze da se usteka u uticnicu...ovde gde smo sad jako lici na Ameriku, tipske kuce sve isto , Aleksandar se danas dvaput izgubio trazeci prodavnicu pesaka, jer smo ostali bez kofera sa pelenama i bebi stvarima, neko ga je greskom uzeo , ali zena se javila aerodromu i nama i poslali su nam kofer posle 5 sati...
Jos smo na brufenu ali se svi prilagodjavamo)
Bitno je da smo tu!!!
Pozdrav za Daes Daimar.Pratim vasu pricu od kako sam na ovom forumu i cestitam na uspehu .Ovi pocetni problemi su sasvim normalni svakom, tako da nemojte da se nervirate.Bitno da ste izasli iz ovog kokosinjca,a sad samo zdravlja i malo srece i napred.Ajd" kad se malo priviknete posaljite sveze informacije, znate da nas ima dosta koji smo zeljni informacija i iskustava iz CA. Pozdrav