Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Znas li koja agencija (or what)?
Da li to stize na adresu tamo? Cena? Velicine kontejnera (one size fits all)?

Mozes li detaljnije objasniti proceduru?

Hvala!

Naaz dvoje

i ja se pridruzujem - bas me zanima ova opcija sa kontejnerima koje delis s ljudima... ako nisi te srece da znas jos nekoga ko bi nesto slao, itd. da li postoji opcija kod nekog/nekih speditera da ti oni organizuju deljenje kontejnera? jel' o tome pricas mama5 ili samo varijanta da se dogovoris sa svojim poznanicima oko toga? doduse, ko zna, mozda nas nekoliko s foruma zapalimo u isto vreme pa lepo podelimo kontejner!:D
ako radite ovu varijantu, bi li ste poslali makar na priv kod kog speditera ste zavrsili posao - njih ima jako puno, volela bih da odem kod nekog s preporukom.

hvala:)

KONTEJNERI
Nazalost ne bi vam pomogli moji spediteri posto sam ja iz Makedonije.
Ovu uslugu rade svi veki spediteri.Nikako agencije za preselenje jer su one bar tri puta skuplje.
Manji kontejner je 30 m3 a veki 60 m3.U onom manjem mogu da se lepo sloze 2-3 domakinstva sa namestajem,biciklima,odekom, i svime sto imate.
Mi smo sami istrazivali koja je najbolja ponuda na nacin sto smo ih kontaktirali i trazili ponudu od svih.
Najpovoljnija ponuda iz makedonije za manji kontejner je 1.800 $+700 EUR,dok je duplo veki kontejner samo 20% skuplji.
Mi se ovde poznajemo i kontaktiramo preko naseg foruma a i znamo se licno tako da se unapred dogovaramo,ne organizuju nam spediteri mesovit transport mada mozda u Srbiji i to moze da zatrazite da vam ponude.
Kada ugovorite kontejner na odregeni datum vam parkiraju kontejner ispred kuke (moze i na 2 mesta) i vi sami utovarate stvari.Imate na raspolaganju ceo dan za utovar.Sutradan predajete specifikaciju stvari i neke druge papire i obavite sve formalnosti.
U Kanadi osoba na cije ime se vodi kontejner pri ulazu predaje kopiju istog spiska stvari koje slede,to mu overe na aerodromu pri ulasku i zadrze jednu kopiju.
Kontejner stize na terminal u Tolontu ili Montrealu,oni vas obaveste,a vi na samom terminalu angazujete lokalnog prevoznika da vam doveze kontejner ispred kuke i to se plaka oko 200 $.
Opet imate 1 dan za istovar.
U slucaju da nemozete da nagete povoljne ponude speditera iz Srbije daku vam kontakte iz Makedonije.
Spediter ke vam detaljno objasniti sta sme,a sta ne sme da ide u kontejner,i jos mozete pogledati zvanicnu stranu Kanadske carine na CIC strani tamo su lepo napisani svi propisi.
Procedura je prilicno jednostavna a po mojoj racunici u startu moze da se ustedi bar 10-20.000 $ posto svi mi imamo manje-vise opremljena domakinstva ovde.

hvala najlepse mama5!

pazi mene, ja se vec pakujem... u mislima:)

jos jedno pitanje, ako se vec nisi organizovao za stan pre odlaska, da li mora da se da neka adresa ili moze da se nesto dogovori da kontejner ceka na nekom stovaristu? onda se naravno placa lezarina... doduse ako toliko putuje, pa za to vreme bi trebalo da moze da se nadje stan?

nisam ranije cula da je neko uzimao kontejner ovako? bas me zanima, ako povremeno forum posecuju srecnici koji su vec otputovali, sta ste vi radili? ako ste krenuli da kupujete sve od kasike do kreveta tek kada ste stigli, koliko vas je to kostalo?

Adresu za kontakt mozes dati od nekog prijatelja.
Ne isplati se plakati lezarinu, zato je bolje poslati kontejner,odmah zatim krenuti i za taj 1 mesec pronaki stan gde ke se istovarati.Treba da date i broj telefona gde vas mogu kontaktirati kada doge kontejner.
Mislim da imate dovoljno vremena 30-40 dana da nagete stalno boraviste.
U kanadi ima da se kupi sve i jeftino i skupo,ali moja logika je kada vek imamo sve zasto to kupovati opet.Ustedi se bar 10.000-20.000 CAD startnih troskova za skromnu verziju,a ako imate decu stres od preseljenja se znatno umanjuje zato sto su okruzeni svojim-poznatim stvarima

Mi uskoro putujemo, nosimo samo 3 kofera, auto prodali, masine i aparati ne rade na njihovu struju, a skromni ostatak namestaja nam ne vredi ni 800 E, sve planiramo da nabavimo na garage sale, dosta stvari su nam vec poklonili, kazu da se svasta moze jeftino naci na rasprodajama.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, cestitke svima koji su dobili!

Moram da vam prenesem jedan shit, ne znam dal' je neko postovao na prethodnim str. nisam imao vremena da pregledam.

JOS PROVERAVAM JER SE NADAM DA NIJE OVAKO KAKO SLEDI.

Avio kompanije su ukinule 2x23kg besplatnog prtljaga po osobi. - Da, sranje.
Od februara 2010., kod nekih od jeseni 2009. za Economy ide 1x23 kg.

Molim Vas, recite da nisam u pravu. :sad2: :sad2

pozz:

U pravu si 2 puta 23 + bebac 10kg +2 rucna po 10kg tu nam je ceo zivot.:super:
Kolica za bebe se ne racunaju u tezinu prtljaga.:super:
I beba se ne racuna u tezinu.:super:
Pozdrav svima:super:

Education

Question 1 :
What is the highest level diploma recognized by the State that you have received?
(Indicate the last diploma received or, failing that, attestation of the last grade passed.)

Less than 10 years of full-time education

General high school diploma (in Québec, the diploma is obtained after completing 11 years of full-time education)

Professional high school diploma (in Québec, the diploma is obtained after completing 10 to 12 years of full-time education)

General post-secondary diploma - 1 year (in Québec, the diploma is obtained after completing 11 to 12 years of full-time education)

General post-secondary diploma - 2 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 13 years of full-time education)

Technical post-secondary diploma - 1 year (in Québec, the diploma is obtained after completing 12 years of full-time education)

Technical post-secondary diploma - 2 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 13 years of full-time education)

Technical post-secondary diploma - 3 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 14 years of full-time education

Undergraduate diploma of university studies - 1 year (in Québec, the diploma is obtained after completing 14 years of full-time education)

Undergraduate diploma of university studies - 2 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 15 years of full-time education)

Undergraduate diploma of university studies - 3, 4 or 5 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 16 to 18 years of full-time education)

Graduate diploma of university studies - 2 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 18 to 19 years of full-time education)

Post-graduate diploma of university studies

:dash: :dontunderstand:

Ajde mala pomoc ovde, pliz!
Ja sam diplomirani inzenjer, zavrsio fax, 4. godine traju studije. Sta mu ja dodjem ovde???
Skinuo sam formulare i popunjavam ih sutra, ali nemam pojma sta ovde da stavim! 'El sam Graduate il' nisam?!

Fala viii!!!!!
:super:

Education

Question 1 :
What is the highest level diploma recognized by the State that you have received?
(Indicate the last diploma received or, failing that, attestation of the last grade passed.)

General high school diploma (in Québec, the diploma is obtained after completing 11 years of full-time education)

Professional high school diploma (in Québec, the diploma is obtained after completing 10 to 12 years of full-time education)

General post-secondary diploma - 1 year (in Québec, the diploma is obtained after completing 11 to 12 years of full-time education)

General post-secondary diploma - 2 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 13 years of full-time education)

Technical post-secondary diploma - 1 year (in Québec, the diploma is obtained after completing 12 years of full-time education)

Technical post-secondary diploma - 2 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 13 years of full-time education)

Technical post-secondary diploma - 3 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 14 years of full-time education

Undergraduate diploma of university studies - 1 year (in Québec, the diploma is obtained after completing 14 years of full-time education)

Undergraduate diploma of university studies - 2 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 15 years of full-time education)

Undergraduate diploma of university studies - 3, 4 or 5 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 16 to 18 years of full-time education)

Graduate diploma of university studies - 2 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 18 to 19 years of full-time education)

Ja sam diplomirani inzenjer, zavrsio fax, 4. godine traju studije. Sta mu ja dodjem ovde???
Skinuo sam formulare i popunjavam ih sutra, ali nemam pojma sta ovde da stavim! 'El sam Graduate il' nisam?!

Fala viii!!!!!

Ja bih stavila ovo: Undergraduate diploma of university studies - 3, 4 or 5 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 16 to 18 years of full-time education)
A s obzirom da nisi zavrsio postdiplomske, nemoj rizikovati, iako mozda mozes na faksu da izdejstvujes da ti pise master, to kod njih ne prolazi koliko sam videla iz iskustva drugih.
Kad inace planiras da se prijavis?

Poslali smo papire u Bec diplomatskom postom pocetkom marta ove godine i jos nismo dobili nikakav odgovor Da li neko mozda zna kada ce se oni javiti i da li mozda treba mi da ih zovemo da proverimo sta se desava. Inace ceo proces nam traje vec 2,5 godine i pomalo smo vec i izgubili nadu da cemo ikada i otici.

Ja bih stavila ovo: Undergraduate diploma of university studies - 3, 4 or 5 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 16 to 18 years of full-time education)
A s obzirom da nisi zavrsio postdiplomske, nemoj rizikovati, iako mozda mozes na faksu da izdejstvujes da ti pise master, to kod njih ne prolazi koliko sam videla iz iskustva drugih.
Kad inace planiras da se prijavis?

Planiram da s prijavim cim skupim sva dokumenta.

Jel moze mala pomoc, cisto da skratim sebi muke:

1. Potvrda sa fakulteta o diplomiranju (ne zna se jos uvek kada ce biti dodela diploma a jos u decembru sam diplomirao) - se prevodi kod sudskog tumaca za engleski jezik i overava u opstini????

2. Izvod iz maticne knjige rodjenih - saljem kopiju, jel tako? I to se overava u opstini???

3. Kopija radne knjizice - overa???

4. Jel im treba overena kopija pasosa?

5. Potvrda iz policije da nisam osudjivan

6. Jel treba potvrda iz trgovinskog suda da nisam privredno gonjen?

7. Popunjen formular koji sam skinuo sa njihovog sajta

Jel treba jos nesto???
:rumenko:

Education

Question 1 :

Fala viii!!!!!

I moje studije su trajale 4 godine i stavila sam Undergraduate diploma of university studies - 3, 4 or 5 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 16 to 18 years of full-time education).

Planiram da s prijavim cim skupim sva dokumenta.

Jel moze mala pomoc, cisto da skratim sebi muke:

1. Potvrda sa fakulteta o diplomiranju (ne zna se jos uvek kada ce biti dodela diploma a jos u decembru sam diplomirao) - se prevodi kod sudskog tumaca za engleski jezik i overava u opstini????

2. Izvod iz maticne knjige rodjenih - saljem kopiju, jel tako? I to se overava u opstini???

3. Kopija radne knjizice - overa???

4. Jel im treba overena kopija pasosa?

5. Potvrda iz policije da nisam osudjivan

6. Jel treba potvrda iz trgovinskog suda da nisam privredno gonjen?

7. Popunjen formular koji sam skinuo sa njihovog sajta

Jel treba jos nesto???
:rumenko:

Ovo je link za stranu na kojoj je do detalja objasnjeno sta treba da posaljes. Procitaj pazljivo sve http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/biq/vienna/dcs-workers/list-documents.html
Ti si inzenjer, moras da potpises i ovo: Declaration by a candidate in a profession governed by a professional order in Québec (link pod 3. Required appendices).
Na strani ciji sam ti link dala imas spisak svih dokumenata koji se salju i linkove za sve formulare koje ti i tvoja devojka treba da popunite. Klikni i na svaki link koji se nalazi na toj strani i procitaj sta pise.
Jos jednom, dobro prouci spisak i pazi da nesto ne preskocis, vratice ti sve i bezveze ces izgubiti vreme.
Potvrda iz policije ti ne treba sada, ona se salje Ambasadi Kanade (ne kancelariji za Kvebek) u drugoj etapi procesa, tek kad dobijes CSQ.

Poslali smo papire u Bec diplomatskom postom pocetkom marta ove godine i jos nismo dobili nikakav odgovor Da li neko mozda zna kada ce se oni javiti i da li mozda treba mi da ih zovemo da proverimo sta se desava. Inace ceo proces nam traje vec 2,5 godine i pomalo smo vec i izgubili nadu da cemo ikada i otici.
Cisto da te utesim, ima nas vise u istoj situaciji. Koliko sam shvatila iz iskustva mnogih, nekom se jave, daju do znanja da su primili dokumentaciju, a nekome ne. Konkretno, mi nismo dobili nikakvu potvrdu da su primili dokumentaciju, a na pismo putem mejla nisu odgovarali. Po svemu sudeci, proces dugoooo traje, a mi moramo da se pomirimo sa tim. :besna: Pozzzz i nadam se da ce i nasem cekanju uskoro doci kraj. Stvarno me je ohrabrio pozitivno resen sluëaj mama5.

Cisto da te utesim, ima nas vise u istoj situaciji. Koliko sam shvatila iz iskustva mnogih, nekom se jave, daju do znanja da su primili dokumentaciju, a nekome ne. Konkretno, mi nismo dobili nikakvu potvrdu da su primili dokumentaciju, a na pismo putem mejla nisu odgovarali. Po svemu sudeci, proces dugoooo traje, a mi moramo da se pomirimo sa tim. :besna: Pozzzz i nadam se da ce i nasem cekanju uskoro doci kraj. Stvarno me je ohrabrio pozitivno resen sluëaj mama5.

Samo da se pridruzim podrsci, ima nas jos mnogo....Valjda ce se cekanje isplatiti.Nego, stvarno nema Kanadjana novopecenih da se jave sa svojim svezim iskustvima.Nije valjda da treba da postavimo neko pitanje?Zna se sta nas zanima, a podataka nikad dosta.Pozdrav za sve na forumu!!!!!!:bye:

Nakon tri godine procedure za iseljenje u Kanadu, odobrena nam je odobrena radna viza za Australiju i odustajemo od Kanade.

A prije 7 dana stigao nam je poziv za ljekarski iz Beca. Prvo su trazili da im posaljem originalnu vojnu knjizicu, medjutim ja nisam pristao na to i poslao sam im skeniranu u boji i rekao da sam spreman donijeti original na razgovor (po savjetu mama5). Mjesec dana poslije stigao je poziv za ljekarski, ali mi vec imamo australske vize u pasosu i kupljene avionske karte...

Hvala za pomoc i savjete i sretno svima!

Nakon tri godine procedure za iseljenje u Kanadu, odobrena nam je odobrena radna viza za Australiju i odustajemo od Kanade.

A prije 7 dana stigao nam je poziv za ljekarski iz Beca. Prvo su trazili da im posaljem originalnu vojnu knjizicu, medjutim ja nisam pristao na to i poslao sam im skeniranu u boji i rekao da sam spreman donijeti original na razgovor (po savjetu mama5). Mjesec dana poslije stigao je poziv za ljekarski, ali mi vec imamo australske vize u pasosu i kupljene avionske karte...

Hvala za pomoc i savjete i sretno svima!

Cestitam Glogo, koji ste vi srecnici .Ja sam u prici za iseljenje u Kanadu vec nekih 18 meseci i mogu ti reci da se nisam puno maknuo od pocetka.Usvakom slucaju puno srece!!

Hej tri godine i nista ,slepci jedni ,kako ih nije sramota .I Kako sad covek legalno da im ulazi u zemlju ?
Cuo sam da je neki mali Bugarin uspeo da im udje u sistem i sumnja se da je prodavao legalno izdate Kanadske pasose ,drzavljanstva i ID .Mali je pre hapsenja zapalio svoj kompjuter ima samo 18 godina .
Odredjena mu je kaucija i pritvor ,kaucija je placena a on je nestao .Pa ko zna koliko jos ima ovakvih primera.
Tri godine cekaj vizu ,moze i krace i jeftinije samo gde sad naci hakera.

Cestitam Glogo, koji ste vi srecnici .Ja sam u prici za iseljenje u Kanadu vec nekih 18 meseci i mogu ti reci da se nisam puno maknuo od pocetka.Usvakom slucaju puno srece!!

Samo strpljivo, mi smo cekali vise od dvije godine (25 mjeseci) da nam se prvi put jave, a nakon sto smo poslali prve papire cekali smo jos sest mjeseci da se ponovo jave za dopunu papira. U medjuvremenu je upalilo ovo sa Australijom, to je trajalo manje od 5 mjeseci, jer ipak je u pitanju radna viza (sa mogucnoscu produzavanja do drzavljanstva ; )

Ljudi ne nervirajte se toliko mi smo cekali preko 3 ipo godine da bi juce sleteli na Pearson...
Let Alitalijom bas i nije bio prijatan, nisu nam izdali kartu za bebca pa smo ko budale jurcali po bg aerodromu da bi nam rekli da salter taj dan ne radi pre toga su nam otkazali let bez upozorenja smao sto se nismo slogirali nedelju dana pred put...uglavnom dali nam kartu do Rima a dalje se snadjite, onda su hteli da nam uzmu 100evra za navodni visak prtljaga od 4 kg...a mi jadni i bedni 2 kofera i 1 za bebca i to je sve sto imamo, uglavnom potplatili ovog na salteru 10e da nas pusti...
Stigli u Rim trci da sredimo kartu za bebu, nasli salter i 325 ljudi koji treba da se ukrcaju, hteli da nas razdvoje da ne sedimo zajedno...kumi moli objasnjavaj stavili nas jedno do drugog.Ispred nas neki kao Palestinac sa 4 dece i 2 zene, Italijan koji voli naglas da slusa svoj mobilni ... buka guzva ludnica i put od 12 sati...umorna i jadna beba koja kukumavci i ne moze da se seta ili odmori, ne bih nikom pozelela to mucenje.
Izgubili nam jedan kofer i to bebcove stvari...
Sleteli na vreme, zavrsili papirologiju za 15min potpisali 2 papira i welcome to canada, nista nisu pitali niti su trazili da broje pare samo prijavili koliko unosimo i to je sve.
Dobili kovertirane papire za health, i child benefit popuniti i poslati...
Hvala bogu na dobrim ljudima i gostoprimstvu jer bi nas hotel motel varijanta posle 20 sati puta dotukla, dete izmrcvareno mi sa jezivom glavoboljom totalno umorni i jadni.
Ovde je sve drugacije daleko jedno od drugog i prostrano, nijedan aparat naravno ni punjac za lap top ne moze da se usteka u uticnicu...ovde gde smo sad jako lici na Ameriku, tipske kuce sve isto , Aleksandar se danas dvaput izgubio trazeci prodavnicu pesaka, jer smo ostali bez kofera sa pelenama i bebi stvarima, neko ga je greskom uzeo , ali zena se javila aerodromu i nama i poslali su nam kofer posle 5 sati...
Jos smo na brufenu ali se svi prilagodjavamo :))
Bitno je da smo tu!!!

Bravo Daes Daimar i AleksandarA!!! Uspeli ste! :klap::klap::klap:

Jeste, nije bilo prijatno, naravno, nije islo kao po planu - ali - uspeli ste, stigli ste! Jeste da se bebac izmrcvario, ali ucinili ste mu zivotnu uslugu:) Cim se skinete sa brufena;) javite se ponovo da cujemo kako stvari napreduju!

I jedno ps za sve, iz licnog iskustva, (doduse, zbog bebca, ne verujem da ste vi bili ni psihicki ni fizicki sposobni da to izvedete), na svakom aerodromu imate negde gde mozete kupiti one 'dvosmerne' uticnice (izvinjavam se sto ne znam odgovarajuci tacan naziv) - gde mozete da ustekate nesto nase a uticnicu u zid (to nije ispravljac, ili jeste?) i spas!

Back