donivas, u pravu si jer oni nigde nisu tacno precizirali niti bili konkretni (za raniji period ne znam kako je bilo) ali ako je vako kako ti kazes i iz tvog iskustva mislim da nema razloga za paniku...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prosli put su oni bas jako izricito rekli da ce lista vaziti od kraja februara, pa se svako prijavljuje na "sopstvenu odgovornost". Sada nisu... jos nijednu vest na tu temu nisam procitala a da je nesto konkretno receno. Ministar razmislja, sastanci, planira... nemam pojma, ako neko ima neku bolju info, mozda gresim.
Tako smo mi prosli put nagadjali da ce bas nase zanimanje biti na listi, kao nemoguce da ne bude, blala... a taman skupili bodove na iskustvo, engleski i ostalo...
Ali i dalje smo tu...![]()
mislim da je ovo trenutno stanje njihove pripreme za promenu liste.
mogli bi da prokomentarisemo ovo.
NEXT STEPS
* Research will progress over the summer on reviewing, analyzing and validating revision proposals.
* Job studies are planned to be on-going.
* The Joint HRSDC STC Working Group will resume meetings in the late summer to move foward with the assessment of revision recommendations.
* Two more IDC meetings will be held in fall 2009 and spring 2010.
* The next edition of this Information Bulletin will follow the fall IDC meeting.
Koliko ja kapiram oni spremaju izmene u generalnoj NOC listi, sto moze i ne mora da utice na listu od 38 zanimanja za koja se mi prijavljujemo. Mislim, nigde ne vidim da se to odnosi na ovu nasu listu, tako da nemam pojma kako sve da tumacim...
Znaci preko leta ce imati jos sastanaka, a na jesen ce dati neke informacije... Ni reci o tome kada stupa na snagu taj predlog i kakav ce on biti. Tako da mislim da nema frke jos uvek za one koji se sada nalaze na listi. Ja bih se u svakom slucaju na vasem mestu prijavila do septembra, ili sto je pre moguce.
ginola, kako bilo na ielts-u?
ako ste procitali ono sto je postovao paukman ili ako se secate kako je izgledalo kada su uveli ovu skrecenu verziju noc liste ispada ovako: mozes se prijaviti i pre nego izadje nova noc lista (
hajde malo da se razbudimo svi, meni licno cekanje lakse pada kada se dopisujem s drugim interested parties, delimo muku i tako to, pa se malo jave ovi koji odlaze uskoro, npr. AleksandarA... gde idete AleksandarA?... hajde bar da nagadjamo kako ce da izgleda nova noc lista?
Mislili smo da cemo ici u Toronto ali smo u medjuvremenu preko interneta upoznali porodicu koja je otisla u Kanadu pocetkom 2000-tih i ispostavilo se da bas izdaju stan, tako da cemo definitivno ici u Kitchener za pocetak, oni kazu da je lep grad, a mi cemo to saznati za oko mesec dana.
Pisacu cesce ali uglavnom cuvam bebu koja pokusava da hoda ili sam na poslu. Za pocetak smo imali bas puno srece da nadjemo stan odavde, i da naidjemo na bas dobre ljude spremne da nam pomognu, nadam se da su u Kanadi takvi ljudi, to bi onda bio raj.
Pozdrav svima i naravno ne odustajte, mi smo aplicirali kao sto vidite 09.2006 i tek sad cemo ici, ali nije bitno bitno je da se izadje odavde.
Možda će nekom koristiti ova informacija, mislim da nema niko sa sličnim iskustvom. Dok čekamo medica, pre oko mesec i po, stiglo nam je pismo od Vlade Alberte ( u aplikaciji smo se izjasnili da nameravamo da idemo u Calgary) u kojem su nam se zahvalili što Smo izabrali njihovu državu, istakli da su naše podatke dobili iz Beča i preporučili oficijelni veb sajt preko kojeg možemo da potvrdimo da smo i dalje zaiteresovani za Albertu. Naravno, otišla sam tamo, popunila neki upitnik i prekjuče nam stiže koverat u kome je kalendar sa motivima iz Alberte, vodič Welcome to Alberta koji će nam, kako stoji u napomeni, pomoći da se pripremimo za život tamo i geografska karta države. Navedeni su i neki kontakti, tako da nameravam ovih dana da ih iskoristim, a o svemu ću da pišem. Naravno, ako bude nešto interesantno. Pozzzz za sve!!!
Zašto sam ja mislila da idete u Kalgary? Ili ste promenili plan? Bilo kako bilo srećan vam put i sve najbolje!!!![]()
dblui, i mi bismo u albertu, u edmonton, tacnije. bila sam na sajtu provincije, googlala edmonton, setali se mi po gradu virtuelno, nasli par, cini se, dobrih sajtova za iznajmljivanje stanova, malo gledali kako stoje stvari oko posla, itd. veoma smo zainteresovani za bilo koje informacije vezano za zivot tamo, tako da cemo sa nestrpljenjem cekati tvoje dalje postovelep gest, zaista, i od strane provincije a i s tvoje strane, sto to zelis da podelis s ostalima. drzimo palceve da medical bude sto pre!
AleksandarA, uzivaj u bebicu i samo polako, oni tako brzo porastu... and Canada's not going anywhere![]()
Aleksandre, hvala sto nas obavestavas, mislim da nam je svima drago da cujemo da se blizi polazak i slobodno salji detalje, na taj nacin i mi se spremamo za put
Pozdrav
Pozdrav drugari. Imam par pitanja pa ako neko zna da mi odgovori zahvaljujem mu unapred. Evo ovako:
Imam 28 godina i diplomirao sam prava. Žena ima 28 godina i 6. je godina medicine. Imamo i ćerku od 5 godina. Ako ja budem principal, koliko bi mojoj ženi priznali na obrazovanje. Bio sam u Americi 2004. godine (work and travel) i tamo sam radio prvo kao pomoćni kuvar, a posle i kao kuvar (oduvek sam voleo da se muvam oko hrane i da nešto spremam tako da sam tamo naučio dosta stvari). Kad sam se vratio u Srbiju počeo sam da radim u jednom restoranu, probno, i gazdi se, a i gostima svidelo moje umeće tako da sam u rodnom gradu, Smederevska Palanka, počeo da radim kao kuvar u restoranu, ali na crno. Posle dve godine sam se vratio u Novi Sad da završim studije ali obzirom da mi je trebalo para morao sam opet da radim i opet sam našao posao u restoranu i tu sam radio dve godine ali opet na crno. E onda sam završio fakultet i krenuo da tražim posao u struci al` ne lezi vraže, nema posla za pravnike. S toga smo žena, dete i ja rešili da ona diplomira i da idemo u Kanadu. E sad, obzirom da traže kuvare, proverio sam na onoj listi, kako ja da dokažem da sam radio kao kuvar kad nemam ništa napisano u radnoj knjižici niti imam neke preporuke ni bilo kakav dokaz o mom četvorogodišnjem radu kao kuvara. ***, ko je o tome razmišljao tada kada sam mislio da ću lepo da radim kao pravnik. To mi je bio više hobi, a i kinta nije bila loša. Engleski mi je jača strana tako da mislim da bih uz jednomesečno spremanje uspešno položio test. Nemam nikakve rođake u Kanadi, a nemam ni obezbeđen posao. Ako je neko bio u sličnoj situaciji, da je radio na crno određenu delatnost, a da je na osnovu nje aplicirao, bio bih mu jako zahvalan da napiše kako i ja da apliciram i da pribavim dokaze o radu kao kuvara.
Pozdrav