Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Cao ponovo!

Zbunjuje nas pitanje 'In the last 10 years, how many years of skilled work experience do you have?'

Ja vec dvije godine radim u jednom skoli jezika, ali mi nije uplacivan radni staz i sve sto mogu da dobijem je papir/potvrda da sam tu zaposlena. Da li se to i u kom slucaju moze racunati kao radno iskustvo?

Svaki savjet je dobrodosao!!

Slazem se sa botexag-om, leteo sam pre mesec dana tom marsutom. Aerodrom je OGROMAN. Trebace vam mozda jedno 10-15 minuta busom sa terminala na terminal, nisam bas stopovao :)
Jedino sto vam moze oduzeti vreme, a da bot nije naveo je naknadna security provera i pretres licnog prtljaga putnika koji ulaze iz banana drzava kao sto je nasa... Tako da ce vas i to malo usporiti zavisno od priliva avio saobracaja, ali sve u svemu 2h bi trebalo da je dosta.

Накнадна провера из банана земаља као што је наша? Шта лупеташ ти? Ишао преко Лондона више пута и ово је чиста будалаштина.
Аеродром има једну врсту метроа са 3 станице тако да то скрати време плус бусеви. Добро је организован али је и огроман. Ја више никад не узимам карте без 3-4 сата размака на било ком аеродрому управо због могућег кашњења.

Накнадна провера из банана земаља као што је наша? Шта лупеташ ти? Ишао преко Лондона више пута и ово је чиста будалаштина.
Аеродром има једну врсту метроа са 3 станице тако да то скрати време плус бусеви. Добро је организован али је и огроман. Ја више никад не узимам карте без 3-4 сата размака на било ком аеродрому управо због могућег кашњења.

a jbg, mi idemo za Vancouver, a da smo isli preko Toronta morali bi citavu imigraciju da odradimo na point of entry, tako da smo trazili sto direktniji let... letovi iz Pariza su samo 45min razmaka, to ne dolazi u obzir, ali se nadam da je 2h05min dovoljno za London da promenimo terminal... ma zakukacu ja odmah na info pultu pa neka me upute, nije sramota pitati...

a realno - da ne kenjam i ja sada... cekamo i radimo na vizi godinu dana tacno, pa i da nam ode avion mozemo sacekati sledeci - nece nam krune sa glave pasti... :)

Poslednja izmena:
Тачно тако. Само један пример. Ћале се враћао скоро и авион је каснио 2сата и 40 мин. Наравно није стигао на Ер Србија у Амстердаму. Размак је био 3 сата. Не дешава се често, али налети. У сваком случају срећно и добро дошли. Немојте пребрзо у колотечину "букирања, да сте бизи са отплатом моргиџа и гарбиџа, лајф иншуренс обавезно, итд". Фема никад доста. Свако добро.

Boske, mi smo imali sat i po fore u Minhenu i bilo je tesno. Opet smo prolazili kontrolu, pretresali nam prtljag, uzeli detetu sokiće na proveru.. izuvanje, skidanje kaiša, a guuuuuužva neviđena. Zakasnili bi na let da se nismo nekako provukli moleći ljude da nas puste jer smo sa detetom. Posle smo trčali kroz aerodrom jer nam je avion bio na poslednjem gate-u. Mislim da smo izgledali kao ludaci :D ne znam koliki je aerodrom u Londonu ali ako sve ide regularno mislim da opušteno stižete.

Mi smo u povratku leteli preko Frankfurta, e tu je tek bilo ludilo. Nismo kasnili, ali su nas toliko pretresali (čak su i dete prepipavali), vadili nam sve stvari iz prtljaga jer smo imali "previše tehničkih uređaja" :P posle čekanje busa, vožnja od 10-15 minuta do aviona, klinac se već unerzvozio, nije oka sklopio od Kalgarija do Frankfurta, nismo imali noć uopšte... već mi je došlo da se upucam :D

Накнадна провера из банана земаља као што је наша? Шта лупеташ ти? Ишао преко Лондона више пута и ово је чиста будалаштина. .

Vidi ovako "ono Sone brate tebra eee... " Buduci da si po nivou svoje inteligencije i (ne)kuture verovatno navikao da ti se ljudi tako obracaju ...
Ovo nije prvi put, nego treci da mi se ovako bezobrazno obracas i jednostavno moram da odreagujem.
Ako nisi sta je razumeo napisano, zamolio bih te da post procitas par puta pre nego sto prokomentarises bilo sta...
Ovo bi trebalo biti obavezno uputstvo za sve one slicne tebi. Sa manjkom kulture(da ne kazem inteligencije) a ociglednim viskom ega.

Napisao da sam pre mesec dana leteo preko Londona i prosao naknadnu kontrolu. Ako vas bas zanima jednu od najrigoroznijih u zivotu, a osoblje je bilo sigurno najneprijatnije koje sam do sada video... Skenirali su me dodatno i ispipali zbog parceta srebrne folije od orbit zvaka u mom dzepu...

Poslednja izmena:
Безобразно? Хаха ок извињавам се. Не разумеш ни ти сам шта си написао. Какве везе има его са пасошком контролом на аеродромима? :)
Значи ако си ти прошао накнадну контролу (и то једном само) то аутоматски значи да сви из банана државе ће бити изложени додатном претресу?! Неки нови детектор Срба који носе фолије од Орбит жвака хаххаахах. Зато сам и рекао да лупеташ јер је то тако звучало а богами и писало. Прочитај свој текст пре него што га окачиш.

Zbunjuje nas pitanje 'In the last 10 years, how many years of skilled work experience do you have?'

Ja vec dvije godine radim u jednom skoli jezika, ali mi nije uplacivan radni staz i sve sto mogu da dobijem je papir/potvrda da sam tu zaposlena. Da li se to i u kom slucaju moze racunati kao radno iskustvo?

Pa sta je tu zbunjujuce pobogu? :) Koliko imate godina radnog iskustva u NOCu za koji se prijavljujete u poslednjih 10 godina? ... odgovorite sa onim sto mozete da dokazete, tacnije sto ce poslodavac potvrditi sa Certificate of Employment ili slicnom potvrdom koja ispunjava formu koju je CIC propisao... Njih ne zanimaju ni porez ni doprinosi u Srbiji niti bilo kojoj drzavi osim Kanade - zanima ih da ste radili u struci i da znate posao, i nista vise...

Ukoliko pak potvrda od poslodavca nije u zadovoljavajucoj formi sa podacima koji se traze, ili NOC match nije dobar, ili poslodavac ne ubedi Visa Officera koji ga potencijalno pozove da vi zaista tu radite - onda ocekujte pitanja o radnoj knjizici, izvode iz banaka i ostalo, i u najvecem broju slucajeva misrepresentation ... dakle - prijavljujte ono sto mozete da dokazete, i nista vise... dakle - gde je legla plata, kolika je ,ko je uplatio, koliko redovno, isl - to su dokazi... sve ostalo mozda moze da prodje, a mozda i ne moze...

Mi kupili karte do Toronto preko Brisela (Air Serbia +Jet) i razmak izmedju letova je samo 1h 05 min. Nisam letela preko Brisela nikad, pa se nadam da cemo stici do gate-a na vreme.

Koji datum? ... mislim da je tu samo vazno da avion u poletanju ne kasni, a kad se jednom cekirate da ste sleteli mislim da vezani let nece otici bez vas... opet kazem - mislim, nisam imao takvu situaciju pa ne znam... 1h05min je bas jako tesno, valjda cete uspeti stici... pogledajte unapred malo mapu aerodroma, i pokusajte da odmah tamo iscimate osoblje da vas provede cim pre...

Pa sta je tu zbunjujuce pobogu? :) Koliko imate godina radnog iskustva u NOCu za koji se prijavljujete u poslednjih 10 godina? ... odgovorite sa onim sto mozete da dokazete, tacnije sto ce poslodavac potvrditi sa Certificate of Employment ili slicnom potvrdom koja ispunjava formu koju je CIC propisao... Njih ne zanimaju ni porez ni doprinosi u Srbiji niti bilo kojoj drzavi osim Kanade - zanima ih da ste radili u struci i da znate posao, i nista vise...

Ukoliko pak potvrda od poslodavca nije u zadovoljavajucoj formi sa podacima koji se traze, ili NOC match nije dobar, ili poslodavac ne ubedi Visa Officera koji ga potencijalno pozove da vi zaista tu radite - onda ocekujte pitanja o radnoj knjizici, izvode iz banaka i ostalo, i u najvecem broju slucajeva misrepresentation ... dakle - prijavljujte ono sto mozete da dokazete, i nista vise... dakle - gde je legla plata, kolika je ,ko je uplatio, koliko redovno, isl - to su dokazi... sve ostalo mozda moze da prodje, a mozda i ne moze...

Pored toga sto je to rad na crno, u pitanju je honorarni posao. Dakle, ja odnesem odredjenu sumu novca i dobijem svoj procenat od iste, i tako vec dvije godine. Jedini dokaz za to su potpisane priznanice. A sto se tice pecata i provjere kod sefa to nije problem. tako da nam prakticno nije jasno da li to prolazi?

Hvala puno i srecno u kanadi :)

Koji datum? ... mislim da je tu samo vazno da avion u poletanju ne kasni, a kad se jednom cekirate da ste sleteli mislim da vezani let nece otici bez vas... opet kazem - mislim, nisam imao takvu situaciju pa ne znam... 1h05min je bas jako tesno, valjda cete uspeti stici... pogledajte unapred malo mapu aerodroma, i pokusajte da odmah tamo iscimate osoblje da vas provede cim pre...

07.03. Nikad mi se nije do sada desilo da mi connecting fligh utekne, ali za sve postoji prvi put. Nadam se da ce sve biti ok :-) Krecemo u 06.45 iz Beograda, pa se nadam da nece biti guzve u Briselu.

Pored toga sto je to rad na crno, u pitanju je honorarni posao. Dakle, ja odnesem odredjenu sumu novca i dobijem svoj procenat od iste, i tako vec dvije godine. Jedini dokaz za to su potpisane priznanice. A sto se tice pecata i provjere kod sefa to nije problem. tako da nam prakticno nije jasno da li to prolazi?

Hvala puno i srecno u kanadi :)

evo sta pise za eligibility za FSW vezano za work experience..

Minimum requirements
Skilled work experience

Your work experience must be:

at least one year (1,560 hours total / 30 hours per week), continuous full-time or an equal amount in part-time,
paid work (volunteer work, unpaid internships do not count),
in the same NOC skill type (0, A or B),
within the last 10 years, and
at skill type 0, or skill levels A or B of the 2011 National Occupational Classification (NOC).

ovde tesko da moze da se prikaze honorarni posao - stavise mislim da nema sanse... a eligibility je najvaznija stvar u celom procesu... :(

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who.asp

Imali takvu situaciju i uteko :) I moji roditelji bili u slicnoj situaciji i opet uteko :) Valjda smo mi baksuzna porodica sa tim vezanim letovima. Salu na stranu, sat vremena je bas tesno, cudi me da su vam i izdali karte sa tak malo vremena izmedju dva leta. Jedini savet je sto manje prtljaga sa sobom i bez kaiseva, pa da bar kontrolu na aerodromu prodjete sto brze. Srecan put !!!!

Zamolila bih za info o slanju diploma na evaluaciju, jer mi neki detalji nisu bas jasni...

Preveli smo svedocanstva i diplome kod sudskog tumaca i sada ih trebamo slati postom.
Saljemo na http://www.bcit.ca/ jer vidim da su oni izgleda najbrzi (ECA se moze dobiti za 4 nedelje, a imaju i Rush Service - svega 2 nedelje)
Znam da je potrebno naznaciti skolu/fax kao posiljaoca, kao i da skola mora da popuni deo obrasca,
ali ako bi neko ipak mogao da mi opise ceo taj proces, bila bih neizmerno zahvalna :D

pozdrav :bye:

Cao ponovo!

Ja vec dvije godine radim u jednom skoli jezika, ali mi nije uplacivan radni staz i sve sto mogu da dobijem je papir/potvrda da sam tu zaposlena. Da li se to i u kom slucaju moze racunati kao radno iskustvo?!!

Ja ne vidim problem u tome sta se radi o honorarnom poslu, jer i honorarni posao moze bit full time. Razlika je jedino u ugovoru. Ako zadovoljavas kriterij od 30 sati sedmicno, svejedno je sta radis honorarno. Trebalo bi jos da cujem da su nekom proveravali poreznu i jesi li na crno ili prijavljena.

Imali takvu situaciju i uteko :) I moji roditelji bili u slicnoj situaciji i opet uteko :) Valjda smo mi baksuzna porodica sa tim vezanim letovima. Salu na stranu, sat vremena je bas tesno, cudi me da su vam i izdali karte sa tak malo vremena izmedju dva leta. Jedini savet je sto manje prtljaga sa sobom i bez kaiseva, pa da bar kontrolu na aerodromu prodjete sto brze. Srecan put !!!!

Uh... Sada ne vredi da razmisljamo vise :-D Mislim da kada prvi avion sleti (pod uslovom da ne kasni), morace da nas sacekaju jer su povezani letovi. Jedino ako smo toliki baksuzi pa da Beograd-Brisel baaas kasni. Sto se karata tice, jula smo leteli do Barselone preko Ciriha, pauza izmedju letova 45 minuta :-D

Uh... Sada ne vredi da razmisljamo vise :-D Mislim da kada prvi avion sleti (pod uslovom da ne kasni), morace da nas sacekaju jer su povezani letovi. Jedino ako smo toliki baksuzi pa da Beograd-Brisel baaas kasni. Sto se karata tice, jula smo leteli do Barselone preko Ciriha, pauza izmedju letova 45 minuta :-D

Ma bice ok, ja sam stvarno ekstremni slucaj, meni je otisao avion a stigla sam i vidim ga. Kazu mi da su skinuli tunel ili kako se to vec zove i sad ne mogu da me puste. Ja reko pa znate da dolazim sa drugog leta, a oni na to kao pa znamo ali prozivali smo vas dva puta i niste se javili i pilot je odlucio da je vreme da krene. Pa reko kome da se javim kad sam trcala kroz aerodrom, prvi let kasnio, ali eto gledala sam kako avion odlece i cekala ceo dan na drugi. Toliko o tome da moraju da sacekaju, ali zaista se ovo ne desava cesto i ja znam da cekaju jer imaju spisak putnika i negde i znaju ko odakle dolazi.
Drugo, ako vam se i desi ovako nesto na njihov salter i ne odustajte dok vam ne daju hotelsku sobu. Meni su sve to obezbedili, ali posle cujem da dosta ljudi ne zna za to pa cekaju svo vreme na aerodromu. Aviokompanija treba da obezbedi i sobu i hranu jer niste svojom krivicom zakasnili. Srecno u svakom slucaju :)

Zamolila bih za info o slanju diploma na evaluaciju, jer mi neki detalji nisu bas jasni...

Preveli smo svedocanstva i diplome kod sudskog tumaca i sada ih trebamo slati postom.
Saljemo na http://www.bcit.ca/ jer vidim da su oni izgleda najbrzi (ECA se moze dobiti za 4 nedelje, a imaju i Rush Service - svega 2 nedelje)
Znam da je potrebno naznaciti skolu/fax kao posiljaoca, kao i da skola mora da popuni deo obrasca,
ali ako bi neko ipak mogao da mi opise ceo taj proces, bila bih neizmerno zahvalna :D

pozdrav :bye:

Ovo je neko postavio svojevremeno, nadam se da pomaze:

"Za sad sam pripremio dokumentaciju za WES, rezimiraću: U jednu kovertu koju kao šalje fakultet sam stavio uverenje o položenim ispitima na Engleskom jeziku i formular koji sam skinuo sa WES-ovog sajta naravno sve to su mi overili i popunili ljudi na fakultetu i lupili pečat na tu kovertu. U drugu kovertu ide overena moja diploma i overena diploma na Engleskom, naravno ne originali. "

Ma bice ok, ja sam stvarno ekstremni slucaj, meni je otisao avion a stigla sam i vidim ga. Kazu mi da su skinuli tunel ili kako se to vec zove i sad ne mogu da me puste. Ja reko pa znate da dolazim sa drugog leta, a oni na to kao pa znamo ali prozivali smo vas dva puta i niste se javili i pilot je odlucio da je vreme da krene. Pa reko kome da se javim kad sam trcala kroz aerodrom, prvi let kasnio, ali eto gledala sam kako avion odlece i cekala ceo dan na drugi. Toliko o tome da moraju da sacekaju, ali zaista se ovo ne desava cesto i ja znam da cekaju jer imaju spisak putnika i negde i znaju ko odakle dolazi.
Drugo, ako vam se i desi ovako nesto na njihov salter i ne odustajte dok vam ne daju hotelsku sobu. Meni su sve to obezbedili, ali posle cujem da dosta ljudi ne zna za to pa cekaju svo vreme na aerodromu. Aviokompanija treba da obezbedi i sobu i hranu jer niste svojom krivicom zakasnili. Srecno u svakom slucaju :)

To je bas bezobrazluk.
Hvala :-)

Back