Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Ajd sada još jedno zanimljivo pitanje: prilikom apliciranja preko, recimo FSW-a ( unutar EE naravno ) , mogu li ja zapravo navesti 2 NOC oblasti za koje apliciram? Ili sam ograničen na jednu. Naravno, podrazumeva se da imam iskustva iz obe, dokaze, reference i blablabla. Nije kao kad mi je ovo od esencijalne važnosti, nego eto tako, baš me zanima :)

mislim da ne moze... ja sam npr 2173 i 2174, i moracu izabrati...
druga stvar je sto na ee nema noc limita :)

Poslednja izmena:
Posle godinu dana cekanja u Becu danas konacno mail. Pocetkom februara da dodjem na intervju, da ponovo polazem ielts :dash: , donesem novu potvrdu iz banke, i da ponesem jos sto sta,sto sam vec dostavljala prvo za provinciju pa onda za federal....i pitam se da li imam vise snage nakon tri godine da se sa njima mlatim,uzas!

Posle godinu dana cekanja u Becu danas konacno mail. Pocetkom februara da dodjem na intervju, da ponovo polazem ielts :dash: , donesem novu potvrdu iz banke, i da ponesem jos sto sta,sto sam vec dostavljala prvo za provinciju pa onda za federal....i pitam se da li imam vise snage nakon tri godine da se sa njima mlatim,uzas!

IZDRZI!! Posle toliko muka, samo napred!!!

Ja se sve nadam da ce biti pre Nove godine, ali mislim da je realno da bude posle...hvata nas i Bozic i Nova godina, tako da mislim da nam lepe vesti stizu cim udjemo u 2015...sta ti kazes?

I ja mislim da će biti u drugoj polovini Januara.
Meni bi Jun bio idealan (samo kada bih znala da će biti izvesno:)). To je kraj školske godine i početak leta, ne utrčavaš direktno u čuvenu kanadsku zimu. Ovako ćemo morati da uđemo u sred zime i na polugodištu, i to odmah jurnjava oko upisa u školu, bez nekog prelaznog perioda za decu. Planiramo da idemo muž i ja sami čim dobijemo vize i da ga tamo ostavim da se snalazi. Kada nađe posao i stan na dobrom mestu, dolazimo i mi.
Sa decom je komplikovanije, naročito zbog škole. Nije ti sve jedno gde ćeš živeti pošto ideš u školu koja pokriva tvoj kraj, a škola ima raznih..........A kada već krenu školu, prevelik je šok da ih seliš svake godine, i ovako ih odvajam od svih ljudi koje znaju pa ne bih da ih dodatno traumiram....

- - - - - - - - - -

Auuuu, koji crnjak! Ajd' sve ostalo, ali zar i IELTS da se ponovo polaže, to prvi put čujem! I, šta ako ne položiš sa traženim ocenama?

Ne vredi, koliko god da vas cimaju, meni ipak mnogo strasnije deluje ostanak na Balkanu! Ni meni nije jasno, traze li ti sad neke nove ocene iz engleskog, ili kako vec to? Ja bih to na tvom mestu shvatila kao jos jedan izazov na putu do cilja. Zelim ti svu srecu i snagu, znam da nije lako! Pozdrav i srecno!

Pitanje za nekog ko je aplicirao a vezano je za strucnu spremu?
Pretpostavljam da je visa skola od tri godine three-year post secondary school?

Mi smo imali problem prilikom popunjavanja aplikacije jer moj suprug ima visu ekonomsku (ja sam principal applicant). Visa skola je associate degree, ali se mozda moze ugurati pod neku drugu klasifikaciju. Ne secam se sta se bese sve nudi u onom opadajucem meniju, ali istrazite na netu kako se klasifikuju zvanja po kanadskom obrazovnom sistemu, pa vidite sta biste mogli da navedete. Sta vam pise u WES evaluaciji?

Cestitam !!!:super: Jer,koliko sve izgledalo da je na pocetku,nije tako...konacno si na samom kraju.Jos malo truda oko IELTS-a i to je to.Sustina je da ti nisu odbili aplikaciju,nego je verovatno u medjuvremenu isteklo vazenje polozenog IELTS testa.Isto tako mislim da ce ti biti dovoljne ocene sa kojima si polozila prosli put,jer je tvoja aplikacija predata po tada vazecem programu i on je merodavan. Znam kako je kad ti skoro dve godine ne jave bas nista i zato je novijim aplikantima velika sreca sto sve ide mnogo,mnogo brze.Nasi slucajevi su ubistveni,ali takvi su valjda morali biti :) Zato dodaj gas i ne odustaj!!!

Poslednja izmena:
Nije retka situacija da se beba rodi tokom procesa apliciranja. Morate što pre obavestiti VO u Beču pa će oni dati dalje instrukcije. Ne znam samo kako se vadi pasoš za tako malu bebu.

ma putovnicu sam mu rjesila ..LOL... duuugo je trbalo da napravimo sliku al eto uspili smo ..nego neznan kako da platin za njega fee ...poslali su mi samo link od cic.cg. kao koliko dode fee za njega...hmmm

ma putovnicu sam mu rjesila ..LOL... duuugo je trbalo da napravimo sliku al eto uspili smo ..nego neznan kako da platin za njega fee ...poslali su mi samo link od cic.cg. kao koliko dode fee za njega...hmmm

Koliko sam ja upućena, RPRF se ne plaća - The following applicants are not required to pay the RPRF: dependent children of a principal applicant or sponsor, a child to be adopted, or an orphaned brother, sister, niece, nephew or grandchild. Potrebno je obavestiti Beč gde će vam se oni javiti sa medical req. za njega kada ga pridruže vašoj aplikaciji. Pod uslovom da ste vi medical prošli. Ako niste dobićete verovatno za sve članove odjednom.

Poslednja izmena:
Ljudi, hvala svima na podrsci, sta da se radi, sto se mora nije tesko! Problem je sto je sledeci termin za IELTS 29-og januara a ja imam intervju 4-og februara, tako da je nemoguce da dobijem rezultate do tada. Ajde sad, pomozite, sta biste uradili na mom mestu?!?Plasim se da ce mi kad ih obavestim o tome pomeriti intervju za kasniji datum...i svasta mi pada na pamet, ne znam vise sta sve od njih mogu ocekivati!

Ljudi, hvala svima na podrsci, sta da se radi, sto se mora nije tesko! Problem je sto je sledeci termin za IELTS 29-og januara a ja imam intervju 4-og februara, tako da je nemoguce da dobijem rezultate do tada. Ajde sad, pomozite, sta biste uradili na mom mestu?!?Plasim se da ce mi kad ih obavestim o tome pomeriti intervju za kasniji datum...i svasta mi pada na pamet, ne znam vise sta sve od njih mogu ocekivati!
Resenje je da se prijavis za polaganje negde ovde u zemljama u okruzenju. Evo npr ima u Budimpesti 10. januara, samo treba sto pre da delas i da se prijavis. I eto resenja.
Sa srecom

Ja ne znam da li je to moguce, ali u Budimpesti postoji termin za IELTS 10.01.2015. i mozda mozes da polazes tamo - opet ponavljam, ne znam kako british council funkcionise i da li to sme.

Sto se tice pomeranja termina intervjua - oni su voljni da to pomere, ali su ta pomeranja uglavnom od nekoliko meseci (to znam jer je drugar koji ide na family vizu pomerio sa 11.12. i dobio termin kraj februara)

A ima li neko iskustva sa tim intervjuom u Becu?

Moje pretpostavka je da cak i ne moras dostaviti rezultate IELTS-a do zakazanog intervjua i da u tvom slucaju to nisu povezane stvari.Ti si ga vec polozila i pretpostavka je da ces ga opet poloziti po zahtevanom minimumu koji je bio u trenutku podnosenja aplikacije.Sto su oni bili neazurni i sto je IELTS u medjuvremenu istekao,to je vec druga stvar.Oni svakako svoju konacnu odluku nece doneti odmah nakon obavljenog intervjua.
Sto se tice intervjua,mislim da ti najbolju informaciju moze dati profesor @filodox,jer je on nedavno bio ,a koliko se secam da je rekao da je veoma formalan i jednostavan.

Moje pretpostavka je da cak i ne moras dostaviti rezultate IELTS-a do zakazanog intervjua i da u tvom slucaju to nisu povezane stvari.Ti si ga vec polozila i pretpostavka je da ces ga opet poloziti po zahtevanom minimumu koji je bio u trenutku podnosenja aplikacije.Sto su oni bili neazurni i sto je IELTS u medjuvremenu istekao,to je vec druga stvar.Oni svakako svoju konacnu odluku nece doneti odmah nakon obavljenog intervjua.
Sto se tice intervjua,mislim da ti najbolju informaciju moze dati profesor @filodox,jer je on nedavno bio ,a koliko se secam da je rekao da je veoma formalan i jednostavan.

Pa ja cu svakako njima poslati mail i reci cu da je sledeci termin za ielts tada, te da budu ljubazni ako mogu uzeti u obzir da sam vec polozila ielts i da prilikom intervjua se mogu sami uveriti da li ja dovoljno dobro znam engleski. A to sto mi je sve isteklo jer su oni strajkovali, ne znam da li je uopste pristojno da im pominjem, da se ne uvrede, ccccc.....:zcepanje:

Narode sad sam se malo informisao u vezi cene avionskih karata, i nasao sam jedan podatak koji je meni prosto neverovatan, pa da pitam ima li neko ideju kako i zasto.
Naime - nas je troje, dvoje odraslih i beba 0-2god. I sad - gledao sam naravno 1-way ticket, za neki fiktivni datum - npr 17.02.2015. , i povratna karta za nas sa nekim datumom 17.02. (koji bi, jel, preskocili) kosta 1150e, dok je one-way za isti datum 1650e. Proverio sam i za jun 2015, i tamo su cene skoro izjednacene.

Pitanje - ako se u slucaju preseljenja u Kanadu kupi povratna karta, sa namerom da se na povratak nikad ne dodje, da li to moze da pravi problem u bilo cemu? Uopste ne razumem taj avio saobracaj...

Dobro si video,povratne karte umeju biti jeftinije . Zasto?-ne znam :)
Kakve konsekvence mozes imati ako rezervises povratak npr. 17.04.2015. a ne vratis se tim letom? Da li ce mozda avio kompanija urgirati da ti kanadske vlasti uskrate boravak?:) Kakve konsekvence mozes snositi,imas li ideju?
Narode sad sam se malo informisao u vezi cene avionskih karata, i nasao sam jedan podatak koji je meni prosto neverovatan, pa da pitam ima li neko ideju kako i zasto.
Naime - nas je troje, dvoje odraslih i beba 0-2god. I sad - gledao sam naravno 1-way ticket, za neki fiktivni datum - npr 17.02.2015. , i povratna karta za nas sa nekim datumom 17.02. (koji bi, jel, preskocili) kosta 1150e, dok je one-way za isti datum 1650e. Proverio sam i za jun 2015, i tamo su cene skoro izjednacene.

Pitanje - ako se u slucaju preseljenja u Kanadu kupi povratna karta, sa namerom da se na povratak nikad ne dodje, da li to moze da pravi problem u bilo cemu? Uopste ne razumem taj avio saobracaj...

Poslednja izmena:
Dobro si video,povratne karte umeju biti jeftinije :)
Kakve konsekvence mozes imati ako rezervises povratak npr. 17.04.2015. a ne vratis se tim letom? Da li ce mozda avio kompanija urgirati da ti kanadske vlasti uskrate boravak?:) Kakve konsekvence mozes imati,imas li ideju?
?

Pa ne znam, nemam ideju - kontam da ne mogu imati apsolutno nikakve, osim da mi propadne karta :) samo pitam da vidim da li je moguce da su cene karata takve... :D

Ovo je super... pazi kad mi vec nekoliko meseci nije palo na pamet da pogledam cenu povratne karte, sve vreme gledam samo one-way... tako da je ovo info koji moze posluziti vama koji uskoro putujete, a nadam se nekad na leto i nama koji cemo tek da se takmicimo... :)

Jeste, povratne karte su jeftinije od jednog smera, nekada i dosta jeftinije. Mislim da je jedina razlika u tome što sa povratnom možeš da nosiš samo jedan kofer, a u jednom pravcu dva. Nisam sigurna, možda zavisi od avio kompanije.
A gde si našao tako skupe karte? Ja sam gledala do Kalgarija i koštaju 75.000-90.000. Zavisi i koje doba godine gledaš - sada idu praznici i više se putuje pa i cene idu gore.
Ono što je meni zanimljivo je da, do pre par meseci, je polazak iz Budimpešte bio do 30% jeftiniji od Beograda a sada je obrnuto (nije baš 30, ali 10-15% sigurno).

- - - - - - - - - -

I, naravno, da ne možeš imati nikakve konsekvence. Ne ideš u ambasadu da tražiš turističku vizu već ideš sa iseljeničkom vizom koja je već u pasošu....

Jeste, povratne karte su jeftinije od jednog smera, nekada i dosta jeftinije. Mislim da je jedina razlika u tome što sa povratnom možeš da nosiš samo jedan kofer, a u jednom pravcu dva. Nisam sigurna, možda zavisi od avio kompanije.
A gde si našao tako skupe karte? Ja sam gledala do Kalgarija i koštaju 75.000-90.000. Zavisi i koje doba godine gledaš - sada idu praznici i više se putuje pa i cene idu gore.
Ono što je meni zanimljivo je da, do pre par meseci, je polazak iz Budimpešte bio do 30% jeftiniji od Beograda a sada je obrnuto (nije baš 30, ali 10-15% sigurno).

- - - - - - - - - -

I, naravno, da ne možeš imati nikakve konsekvence. Ne ideš u ambasadu da tražiš turističku vizu već ideš sa iseljeničkom vizom koja je već u pasošu....

Pa gledao sam cenu za 2 odrasle osobe i jednu bebu, to je ukupna cena. :) pogledacu bas i za Budimpestu...

Pa gledao sam cenu za 2 odrasle osobe i jednu bebu, to je ukupna cena. :) pogledacu bas i za Budimpestu...

To je, onda, ta cena :)
A što se bebe tiče...........jeste da zvuči super što ne plaća do druge godine i to je lepo za neke kraće letove, ali imaj u vidu da, posle prvog presedanja, let traje 8-10 sati. I svo to vreme morate da je držite na rukama pošto nema sedište. Osim toga, i pauza među letovima može biti višesatna pa ćete i vi biti izmrcvareni (veruj mi, prošla sam to, a tada još nisam imala decu).

Back