Kako deluju sekte?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Recimo, u početku deluju jako ljubazno. Sve izgleda savršeno.
Kao, u ovom surovom svetu eto konačno grupe ljudi u kojoj su
svi fini prema tebi.
Ali, može li to biti kriterijum za prepoznavanje sekte? Na taj
način samo postaješ sumnjičav prema ljudima koji su ljubazni.
Govori ti ono sto zelis da cujes.Na primer obizavas prirodu i dodje cuta i servire ti to sve cime si opcinjena.Ma obozavas ga.
Ovo je Hitler urafio masama koje su ga pratile ko dronovi.

Recimo, u početku deluju jako ljubazno. Sve izgleda savršeno.
Kao, u ovom surovom svetu eto konačno grupe ljudi u kojoj su
svi fini prema tebi.
Ali, može li to biti kriterijum za prepoznavanje sekte? Na taj
čim neko tebi priđe i nudi ti nešto šatro džabe a ni kod babe više nema džabe, beži
nema besplatnog ručka

Postavis to pitanje na pocetku. Pitas "zasto mislite da ste vi u pravu a da druge religije nisu", i vidis sta ce da ti odgovori.
Ako kaze bilo sta osim "pa mozda su i oni u pravu, mozda mi gresimo, ja to ne znam sigurno", znaci da su sekta.
Jel bi ti ušao u voz u kome ti mašinovođa kaže ''aj upadaj, pa usput
ćemo videti umem li da upravljam ovim čudom''
Mora imati neku sigurnost i veru u ono što priča. Ili ne?

Обично се врбују они који су несигурни или разочарани на неки начин, ријетко ће се неко трудити у покушају да заврбује неког ко је чврст у својој вјери без обзира на познавање дјела Светих Отаца, јер хајде да будемо реални колико ти уопште познајеш људи у свакодневном животу да читају духовне књиге, поготово што немају све религије Свете Оце.
ma maki ako čita sv oce misli da svi pravoslavni čitaju a oni odu u crkvu za slavu eventualno božić i vaskrs ali prosto ih ne zanimaju neke vz
maki ne veruje da pravoslavac=Srbin (kod Srba)
maki živi u iluziji

Kada neko nudi knjige nekih opskurnim autora i Bibliju, to je pouzdan znak.
Na taj
I to sa razlogom sumnjičav, prema bilo kome ko je ljubazan. Ili bi da ti utrapi kredit koji ne može da se otplati ni zivotom Ili je seksualna predatorka. Skida ti gaće kako god se okrene, pa dujpe uza zid, pred takvima.

ma maki ako čita sv oce misli da svi pravoslavni čitaju a oni odu u crkvu za slavu eventualno božić i vaskrs ali prosto ih ne zanimaju neke vz
maki ne veruje da pravoslavac=Srbin (kod Srba)
maki živi u iluziji
Nisam nikada to rekao ali u kontekstu odbrane od vrbovanja kojekakvih vjerskih zajednica svetootačka podloga dobro dođe. Jer oni su svi ispraksani da pomute mozak čovjeku.

pa neko lovi na bućku, vazda bilo.
najbolji su mi gnostičari kao nešto znaju što običan čovek ne zna, neke velike tajne a ti baš hoćeš da saznaš te tajne i dok se okreneš skine ti gaće
Ma i ovi Vučićevi se ponašaju kao sektaši.. 🤔 Po dvoje idu s nekim
papirima. Ja pomislila JS, a ono Vučićevi hoće o izborima da razgovaraju.
Rekoh, samo razgulite nizbrdo..

Back