Kako da verujem AI?

Kad ovaj sto imam pristupa non stop glupeta, tj ne glupeta nego frla podatke i levo i desno , nikako da ubode...
Kako ce onda da radi ako nije bas posebno odradjen neku medicinu ,npr MRI????
zavisi koji koristis, za sta i na koji nacin.

cak i chatgpt nema isti kod AI-a u verbalnoj i pisanoj varijanti.
za preciznost podataka koiristi pisanu varijantu..on je dosta precizan.
verbalna verzija nije precizna, ona ima razvijene vestine komunikacije a ne tacnosti podataka.

Ne može se verovati već proveravati ako ti je nešto stvarno bitno

A može se verovati ako treba da ti izračuna kamatu za 10 god kredita s određenom kamatnom stopom itd ;)... dakle stvari koje se dobijaju matematičkim formulama su pouzdane, opet nešto drugo od informacija nije.. što znači da služi kao alat da pronađe info, opet posle to proveriš što je našao. Time je ipak skratio put. Koristan alat koji nadgledaš.

A može se verovati ako treba da ti izračuna kamatu za 10 god kredita s određenom kamatnom stopom itd ;)... dakle stvari koje se dobijaju matematičkim formulama su pouzdane, opet nešto drugo od informacija nije.. što znači da služi kao alat da pronađe info, opet posle to proveriš što je našao. Time je ipak skratio put. Koristan alat koji nadgledaš.
Uh, i kod matematike moraš da proveriš tri puta. Meni ne da je grešio u relativno elementarnim izračunavanjima, nego je toliko grešio da sam praktično odustao od korišćenja u te svrhe, ili ga koristim za proveru eventualno.

Добар је за почетне (уопштене) информације, а за било шта озбиљније се мора ручно проверити:

1760700454081.png

wow......znao sam da pogresno razumem AI......dobar je za brzo hvatanje sta moze da ti padne na pamet, ali to totalno suprotno od onog sta sam ja mislio da je AI.....npr kod saha komp koristis da on tebe testira i delje....cim pogresis...a ne obrnuto...

Rucno provera korisnice je onda nuznost....

Kako ce onda da radi ako nije bas posebno odradjen neku medicinu ,npr MRI????

1. AI je još uvek u početnoj fazi razvoja. Tek sledi eksplozija pogtovo jer nikad u istoriji se sve struke nisu fokusirale na jednu stvar kao što će biti sa AI.
2. Chatbot nije jedini AI. Postoje različiti AI modeli, medicinski AI modlei su posebno pravljeni i trenirani, nisu sveopšti poput Chatbotova. Već sad imaš robote koji mogu da vrše hirurške zahvate ili CNN modele koji mogu da prepoznaju rane znakove kancera na snimcima (čovek često ne može).

Добар је за почетне (уопштене) информације, а за било шта озбиљније се мора ручно проверити:

Pogledajte prilog 1801692
Moras dublje da to ispitas ona je inteligentan analiticki protivnik koji ne podnosi povrsnost:mrgreen: To je površno istrazivanje.
e sad zabranjeno je komentarisati druge korisnike ali eto nisam mogao da odolim:whistling:

Back