Kako da ubedim roditelje da uzmemo psa?

Kuca je dobro,evo seta se!Poceo je da me grize!Ali to uopste ne boli!Danas sam mu kupila kao neke vitamine u obliku koske!Jako mu se svidja!Setala sam se sa njim,obavio je nuzdu.Mili i mimi's mom da li neko ima od vas dvoje kucu?

Ja imam Gizma, mesanca pekinezera starog 12,5 godina i volim ga skoro najvise na svetu. Inace, bila sam u 8. razredu kad smo ga nasli.
Pazi samo da ne preteras sa tim vitaminima.

Gizmo je samo polutan ali mi je pomogao da prevazidjem lose misljenje o rasi u globalu i da prestanem da generalizujem (koliko-toliko) pse i vlasnike. Posle bih volela da nabavimo bosanskog tornjaka ili eventualno bernskog planinskog. Ne bih se ponavljala sa pekinezerima i njihovim mesancima jer je ipak samo jedan Gizmo. Da ne chatujemo vise.

Vidi tako sam i ja molila roditelje da uzmemo psa u stanu,moja baba i moj deda su mi dali kucu kada je on dosao kod mene sve je bilo normalno.Ali kad sam se probudila ujutru nasla sam po stazi razmazano g* * * o!U pravu su ljudi koji govore nije pas za stan ja sama koja toliko volim zivotinje,pse i sve to tako sam to shvatila!Ali ako ti hoces,drzim ti palceve!

Htela bih da kupim labradora(to sam vec odlucila),ali nikako ne mogu da ubedim roditelje da je to pas koji je veoma zahvalan i moze da se drzi u stanu.Jel moze neko da mi pomogne?

Pa za pocetak probaj da im objasnis kakav je to pas. Ako to ne upali nadji nekog ko ima takvog psa u stanu pa nek im on objasni.

Ali ne bih ti prporucila da po svaku cenu ubedjujes tvoje da uzmu kuce,jer ipak roditelji uglavnom najvise naj..u kad pas dodje u kucu,a ako ga ne zele bice veliko opterecenje za njih

Vidi tako sam i ja molila roditelje da uzmemo psa u stanu,moja baba i moj deda su mi dali kucu kada je on dosao kod mene sve je bilo normalno.Ali kad sam se probudila ujutru nasla sam po stazi razmazano g* * * o!U pravu su ljudi koji govore nije pas za stan ja sama koja toliko volim zivotinje,pse i sve to tako sam to shvatila!Ali ako ti hoces,drzim ti palceve!

Tvoj pas je sad kao mala beba - da li mozes od novorodjanceta da ocekujes da zna da sam ide na nosu? Isto tako ne mozes da ocekujes od steneta da se strpi 8 sati, ili da pazi gde ce da obavi nuzdu.
I da zivis u kuci situacija bi bila ista - napolju je hladno, znaci morala bi da ga drzis unutra, pa bi on svejedno obavljao nuzdu tu.
Inace slazem se sa ovim sto je vilus napisala, zaista se treba dobro informisati pre nego sto stene dodje u kucu/stan.

Ja obozavam zivotine ali nemam ni jednog kucnog ljubimca. Zivim u stanu i moji misle da ne postoje uslovi za kupovinu ljubimca. Inace, ja bih najvise na svetu voleo da imam nekog lepog psa. Zavidim svima vama koji ga imate, predpostavljam da ste bas vezani za svoje ljubimce..zar ne?
Da li se nekome desilo da ostane bez ljubimca, tj da li se nekome desilo da mu je ljubimac preminuo? I kako ste vi presli preko toga? Da li se to moze porediti sa gubitkom clana porodice:( ?

Moju prvu kujicu Rinu su udarila kola :(. Ljuudi koji je to uzas, kad sklanjate svog psa sa trotoara. Nije odvratno izgledala, sve je bilo na mestu, samo sto joj je iz usta malo potekla krv. ne znam, po meni je to nesto najgore. A drugu zenkicu smo odveli sa njenih 2 godine u selo kod babe i dede, misleci da ce joj tamo biti super, na leto dok se ne vratimo sa mora, znaci nekih 2 nedelje. Deda i baba imaju oooogroman plac, a spavala je sa njima u kuci. I meni tako jave, da je neki skot prosuo otrov po dvoristima i da je u celom selu ostalo 3 psa. Normalno, moja alava Lisa je uginula. Ni jednu do sad nisam prezalila. To je verovatno razlog sto se ovoliko brinem za Dzipsija. E ljudi, imala sam hiljade nocnih mora kako ga udaraju kola ili nesto slicno. Evo sinoc sam sanjala da ga je neko prebio i polomio mu nogu iz koje lije krv i ja da mu pridjem on mi ne da, ko neki dukac na ulici podvio rep i bezi nepoverljivo.

pa informisala sam se ja,isla na razne sajtove,proucila mnoge knjige...ali ne vredi,nece da popuste(a inace,oboje vole pse).razgovarala sam ja sa njima,o tome kakav je to pas,koje su osobine rase,itd.cak sam isplanirala gde bi spavao,ko bi ga cuvao dok nisam tu...a da,i napravila sam i dnevni raspored obaveza(u kojem sam dodala brigu za psa-setnja,duga setnja,cetkanje,ma sve!)...a jos se i moja sestra se slaze sa idejom.mogla bi ona da se brine o psu,ako ja ne bi mogla,tako da nisam sama!

a inace,ja bi vrlo rado uzela i mesanca,ali znam da nema sanse,jer mi tek onda ne bi dozvolili

Moju prvu kujicu Rinu su udarila kola :(. Ljuudi koji je to uzas, kad sklanjate svog psa sa trotoara. Nije odvratno izgledala, sve je bilo na mestu, samo sto joj je iz usta malo potekla krv. ne znam, po meni je to nesto najgore. A drugu zenkicu smo odveli sa njenih 2 godine u selo kod babe i dede, misleci da ce joj tamo biti super, na leto dok se ne vratimo sa mora, znaci nekih 2 nedelje. Deda i baba imaju oooogroman plac, a spavala je sa njima u kuci. I meni tako jave, da je neki skot prosuo otrov po dvoristima i da je u celom selu ostalo 3 psa. Normalno, moja alava Lisa je uginula. Ni jednu do sad nisam prezalila. To je verovatno razlog sto se ovoliko brinem za Dzipsija. E ljudi, imala sam hiljade nocnih mora kako ga udaraju kola ili nesto slicno. Evo sinoc sam sanjala da ga je neko prebio i polomio mu nogu iz koje lije krv i ja da mu pridjem on mi ne da, ko neki dukac na ulici podvio rep i bezi nepoverljivo.
znam kakav je osecaj kad ti otruju ljubimca....meni su tako otrovali macku koja je izasla napolje da izvrsi nuzdu i vise se nije vratila......kasnije sam je nasla iza jednog zbuna....strasno....ne ponovilo se nikom....

Back