Kako da izbegnete poplavu u stanu?

mario80

Stara legenda
Poruka
80.214
Pre neki dan čujem neko šuškanje i koprcanje iz kupatila. Odem prošetam kaplje ispod. Otvorim poklopac imam šta da vidim: puko plovak plastika potpuno trula. Montiran nov pre 5 godina. O istom trošku zamenim i crevo armirano od ventila. U principu plovak i crevo treba menjati na 5 god. Ako su prohromska harmonika mirni ste. I bojler može iznenada da procuri pa je zgodno da bude montiran iznad kade ili tuša.

Kupljeno sve komplet neki Liv proizvođač pre 5 godina. Istrulila plastika 😐

IMG_20220426_145041.jpg

Ako idete na duže zavrnite glavni ventil u stanu/kući. Ako nemate gledajte da neko obilazi povremeno i baci oko. Odvode i sifone nikada ne pokrivajte jer može iznenadno curenje da izazove poplavu.

Ma ovo je neko prelazno rešenje zapušila se cev od ispirača (vidi čep) pa ovako guram dok ne rešim papirologiju i onda rušenje. Kupio sam ovaj 450 din

IMG_20220426_162707.jpg

Fora je da skuplji imaju od mesinga ovaj deo što izviruje iz kazančeta. Fora je upravo u tome jer tu trpi najveću silu vode i mrdulji se kada otvara i zatvara.

Posle sam gledao šta kako ovo mi reko komšija da uzmem jbg. Geberit traje trista godina. Blam me što sam uzeo ove krševe tri komada svaki isto zeza! Ne zatvara i curi!

Ma ovo je neko prelazno rešenje zapušila se cev od ispirača (vidi čep) pa ovako guram dok ne rešim papirologiju i onda rušenje. Kupio sam ovaj 450 din

Pogledajte prilog 1147024

Fora je da skuplji imaju od mesinga ovaj deo što izviruje iz kazančeta. Fora je upravo u tome jer tu trpi najveću silu vode i mrdulji se kada otvara i zatvara.

Posle sam gledao šta kako ovo mi reko komšija da uzmem jbg. Geberit traje trista godina. Blam me što sam uzeo ove krševe tri komada svaki isto zeza! Ne zatvara i curi!
I ja sam to menjao skoro ,kamenac ga srubi i ne pomaze vise nista ….dobro je da se povremeno u kazance naspe sirce .

Back