Okej je ovo,cenim sve vas koji ste pisali u ovoj temi,sad radim na jako mirnom mestu i nemam problema,cak mi je i dosadno. Ali nisam ni isti kao pre. Da se vratim tamo,ni za zivu glavu,napravio bih neku pizdariju vec za par dana,jer su mi dobro poznate licnosti tamo! jednostavno sam bio jako mlad/neiskusan u tom poslu i usao u bas lose okruzenje i totalno nespreman na sve lose stvari tamo,koje nisam ocekivao. lakse razumljivo receno,kao da su me bacili medju lavove,jer ja i nisam svojom voljom otisao tamo da radim,nikad i ne bih,nego na preporuku nekih prijatelja porodice inace...i dan danas mi neki nerazumni ljudi iz familije ne veruju sta sam tamo proziveo i savetuju me tipa "trebao si da mu nabijes naocare u nos"...pa eto,vi sad vidite gde sam radio,a jos dodajte na to kakve sam savete dobijao iz rodjene kuce,kako da se ophodim prema losim kolegama...znaci generalno,meni je mozak bio u haosu,prvo radno mesto u zivotu,a sa sve strane glupi ljudi,nepismeni,nerazumni,primitivni, ispod mog nivoa su i smatram ih,jednom recju - SELJACI...ne mislim dakle na seljake koji zive na selu,nego na seljacine u psiholoskom smislu,naravno. sad sam stariji za jednu godinu i shvatam da sam trebao taj posao da napustim u prvoj nedelji rada,jer onoliko "kidanje" nije bilo vredno za 24.000 dinara mesecno,nikako. em sam se borio sa sopstvenom psihom dva meseca,potiskivao bes,odgovarao na provokacije,kasirao,nisam govorio sa njima namerno,bio sam ljut i besan da bih na kraju poceo da odbijam zadatke kad mi neko od njih kaze sta da radim,ja ne uradim. hocu da napomenem da kad sam prvi put postavio ovu temu,nisam umeo da napisem da je spomenuti kolega ne samo provokator nego i MANIPULATOR. znate sta rade takvi ljudi i sta su oni,a ko ne zna - neka gugla. znaaci to je onaj sto uvek hoce da ga slusas i da te ima pod kontrolom i tako dalje,bla bla,da ne duzim... ali nista nije pomoglo,nego sam jednostavno morao i sam da se pretvorim u provokatora i onda bi me mozda i prihvatili. da postanem seljacka dzukela sa mentalnim kompleksima i da maltretiram druge neduzne ljude oko sebe,a pogotovo mladje? ne hvala. i jednog dana kad budem bio nekom klincu stariji kolega,nikad to necu raditi,nego cu mu sve objasnjavati uzimajuci u obzir njegove godine i iskustvo. mislim da tako treba da funkcionise jedno zdravo drustvo,ali oni to nisu. mozda zato sto smo siromasan i bedan narod,pa stoga i dosta frustriran i bolestan. ja nisam provokator i manilulator,niti cu ikad biti i imam tu prirodnu potrebu da sklonim od sebe takve ljude,jer ne mogu s njima funkcionisati. stvarno,ne mogu. izludjuju me,zelim da ih ubijem. volim sebe sto sam takav i ima hvala bogu ljudi koji ce to ceniti i platiti zlatom.
ceo taj posao je bio greska od samog pocetka ili samo lekcija. sebe sam namucio,losem kolegi se 'osvetio' i mogu da kazem da mi je tad i laknulo...kao da sam skinuo neki teret s ledja,video sam da je kukavica koja nije smela da se potuce,iako sam to ocekivao i bio sam spreman u tom trenutku,prekipelo mi je,svi znaju taj osecaj...hteo sam samo osvetu. otisao sam istog dana zadovoljan,mirne glave i nekako 'uzdignut'. znam ja da to nije lepo i normalno,ali kao sto neko gore napisa - sa gospodom gospodski,sa ciganima ciganski...znam da mnogi ljudi stariji i mojih godina muce ovu muku,ali bih im rekao NIKAD NE RADITE KAO STO SAM JA! ne sledite moj primer,nego se obracunavajte odmah i direktno,nema tog olosa koji je vredan da zbog njega pocnete da pijete lorazepam nekad kasnije u zivotu...svi smo mi isti ljudi od krvi i mesa i kad te neko dira,imas svo pravo da mu razbijes njusku,ako osecas U SEBI da nema dalje i da tako treba!

srecno svim mladim kolegama,NE DAJTE da vas gaze (guze)!