kako da izadjem na kraj sa provokacijama na poslu?

To je zamena teza. Onaj koji provocira se ustvari ponasa kao debil, leci neke svoje komplekse, ili pokusava drugome da nabije komplekse. To je pogresno musko drustvo.

Ceo kolektiv smejao postavljaču teme i zajebancijama koje su upućene njemu, znači da je on sam problem i društveno neprilagođen. Nije znao kako da odgovori na šalu. Ljudi kad vide da si paljevina navale da te lože još više.
Od toga neće moći da pobegne nigde, ljudi su takvi. Baš pre naki dan dok sam čekao taksi, grupa matoraca od oko 70 godina je stajala pored i "zavlačili" su jedan drugom. On je taj koji mora da se menja a ne ljudi oko njega.

Ma jok bre, ceo kolektiv će da se prilagođava njemu.

- - - - - - - - - -

Naravno da jeste, ljudi te testiraju kakav si, pogotovo kad si zelen. Gledaju kako da se postave prema tebi. Ako se ponašaš kao debil tako će te i tretirati. To je muško društvo. Tako je svugde, u vojsci, na poslu...

Ta tvoja parola "Ako ne možeš da ih pobediš pridruži im se" je za slabiće i pičkice. Svako ima pravo da živi život kako hoće i dok ne ugrožava drugog niko nema pravo da ga maltretira.
A ako si ti spreman da se prilagodiš svakom ljomberu i idiotu na koga naiđeš onda i postaješ kao oni. Možda bi se onaj ljakse koji njega provocira zapravo tebi i svideo.

Ta tvoja parola "Ako ne možeš da ih pobediš pridruži im se" je za slabiće i pičkice. Svako ima pravo da živi život kako hoće i dok ne ugrožava drugog niko nema pravo da ga maltretira.
A ako si ti spreman da se prilagodiš svakom ljomberu i idiotu na koga naiđeš onda i postaješ kao oni. Možda bi se onaj ljakse koji njega provocira zapravo tebi i svideo.

Ni ti očigledno ne znaš šta znači čisto muško društvo. Ako si pročitao šta je postavljača teme iznerviralo jasno je ko je ovde slabić i pičkica. Vi ljudi ste kao pod staklenim zvonom i ne poznajete pravila ponašanja u grupi muškaraca. Ponašate se kao uvređene snajke.
Ovde glumite nešto na internetu a u stvarnosti završavate kao postavljač teme. Njega su iznervirale najbanalnije zajebancije tipa "okupaj se sutra imamo goste". Ako si deo kolektiva ima da se prilagodiš, stvar je sasvim jasna.

Poslednja izmena:
Ni ti očigledno šta znači čisto muško društvo. Ako si pročitao šta je postavljača teme iznerviralo jasno je ko je ovde slabić i pičkica. Vi ljudi ste kao pod staklenim zvonom i ne poznajete pravila ponašanja u grupi muškaraca. Ponašate se kao uvređene snajke.
Ovde glumite nešto na internetu a u stvarnosti završavate kao postavljač teme. Njega su iznervirale najbanalnije zajebancije tipa "okupaj se sutra imamo goste". Ako si deo kolektiva ima da se prilagodiš, stvar je sasvim jasna.

Zvučiš dosta zatucano. Bio sam u muškim društvima pa je opet ponašanje bilo civilizovano. Ne moraš biti seljačina da bi bio muškarac rođače, to je nešto što ti očigledno ne shvataš. Očigledno ti i ne biraš društvo i dozvoljavaš svakom da utiče na tebe.

Poslednja izmena:
Zvučiš dosta zatucano. Ne moraš biti seljačina da bi bio muškarac rođače, to je nešto što ti očigledno ne shvataš. Očigledno ti i ne biraš društvo i dozvoljavaš svakom da utiče na tebe.

Ne, nego ti kao ni OP ne shvatate čemu služi zadirkivanje i zajebancija jer očigledno manjkate iskustva u životu. I ako sam već napisao ponoviću, takvo ponašanje je testiranje pojedinca. Pod pritiskom pokazuje kakav je, da li će da druka, da li će da prsne kada je teško. OP je šiknuo čoveku farbu u lice, alo bre, pa ko je ovde lud.
Ono što je očigledno je da si izuzetno nezreo, možeš me nazivati kako kod hoćeš ovde ako će ti to ojačati taj ego uvređene snajke. Kada odeš u vojsku ili firmu gde su sami muškarci ti ne možeš da biraš društvo, tu si gde si.

Genije,mobing je česta pojava svuda u Srbiji,raspitaj se malo oko sebe. Nije ni prvi ni poslednji koji ima problema sa tim, psihičko, pa i fizičko maltretiranje je često i ne bih rekao da je postavljač teme lud.
http://forum.krstarica.com/showthread.php/744745-Ucenjivanje-i-siledzije/page2 evo ti link još jedne teme gde se u komentarima spominje mobing.

Zar ti nisam objasnio čemu takvo ponašanje? Osetio sam to na svojoj koži više puta, nije to nikakav mobing. I na poslu i u vojsci. Kao što sam napisao, nemaš životnog iskustva. Da li treba dodati manjak empatije postavljača teme koji prsnuo farbu čoveku u lice samo zato što je "hteo da ga iznervira"? Farbu u lice!

Sve sami internet heroji jake ličnosti, u stvarnom životu sede u ćošku, bem te živote...

Ne, nego ti kao ni OP ne shvatate čemu služi zadirkivanje i zajebancija jer očigledno manjkate iskustva u životu. I ako sam već napisao ponoviću, takvo ponašanje je testiranje pojedinca. Pod pritiskom pokazuje kakav je, da li će da druka, da li će da prsne kada je teško. OP je šiknuo čoveku farbu u lice, alo bre, pa ko je ovde lud.
Ono što je očigledno je da si izuzetno nezreo, možeš me nazivati kako kod hoćeš ovde ako će ti to ojačati taj ego uvređene snajke. Kada odeš u vojsku ili firmu gde su sami muškarci ti ne možeš da biraš društvo, tu si gde si.

Ako se situacija objektivno sagleda, ne moze se izjednaciti sala, ponizavanje, vredjanje i izrugivanje. Ponizavanje, vredjanje i izrugivanje spadaju u sferu patologije ako se uziva u tome. Ne mogu da uzmem u obzir da je to normalno. Ili kako to Nice kaze:

"Digressions, objections, delight in mockery, carefree mistrust are signs of health; everything unconditional belongs in pathology."

Ako se situacija objektivno sagleda, ne moze se izjednaciti sala, ponizavanje, vredjanje i izrugivanje. Ponizavanje, vredjanje i izrugivanje spadaju u sferu patologije ako se uziva u tome. Ne mogu da uzmem u obzir da je to normalno. Ili kako to Nice kaze:

"Digressions, objections, delight in mockery, carefree mistrust are signs of health; everything unconditional belongs in pathology."

Iz ovoga što smo imali prilike da vidimo na forumu zajebancije su bile prilično benigne. Kao od gorih stvari je naveo slučaj kada mu je rečeno "okupaj se sutra nam stižu gosti". Posle je prsnuo nekome farbu u lice ne mareći za posledice.
Mislim da je sasvim jasno ko tu nije baš čitav.
Jesi bio u vojsci? Takav model ponašanja je prisutan tamo kao i na drugim mestima gde su muškarci. Po treći put pišem, tako se ispipavaju reakcije i vidi kakav je ko. Ako je neko paljevina, najebo je žešće.

Iz ovoga što smo imali prilike da vidimo na forumu zajebancije su bile prilično benigne. Kao od gorih stvari je naveo slučaj kada mu je rečeno "okupaj se sutra nam stižu gosti". Posle je prsnuo nekome farbu u lice ne mareći za posledice.
Mislim da je sasvim jasno ko tu nije baš čitav.
Jesi bio u vojsci? Takav model ponašanja je prisutan tamo kao i na drugim mestima gde su muškarci. Po treći put pišem, tako se ispipavaju reakcije i vidi kakav je ko. Ako je neko paljevina, najebo je žešće.

Ako hoces da vidis kakav je ko covek, najbolje je da vidis reakciju na uvredu. To stoji, to pise i u knjigama psihologije. Tako ces i da vidis sta misli o tebi. Ali ne stoji ako je neko uporan u uvredama, ako uziva u tome.

Ako hoces da vidis kakav je ko covek, najbolje je da vidis reakciju na uvredu. To stoji, to pise i u knjigama psihologije. Tako ces i da vidis sta misli o tebi. Ali ne stoji ako je neko uporan u uvredama, ako uziva u tome.

Sumnjam da su bile neke teške uvrede, to se vidi iz primera koje je postavljač dao. Naravno da postoje patološki slučajevi ali ovde je očigledno ko ima problem.

Akumuliras u sebi previse neispoljenog besa, ne stajes za sebe, pogadja te svacije misljenje, plasis se kazne sefova i uz to imas nesavladivu zelju za osvetom. Mislim da se ovakav pristup dogadja ne samo u tvom poslovnom, vec i u drugim orbitama zivota poput : partnerskog, socijalnog, pa cak i samog prema sebi. Poradi na samopouzdanju i sve ce da bude kul z:) svi smo prosli kroz te periode...

mozda nisam napomenuo na pocetku teme,naime sad vec ''ofarbani kolega'' retard od 40 i kusur godina me je smarao od prvog dana. jedini on,niko vise. non-stop me kontrolisao,te nemoj tako ovo,nego onako,ne ostavljaj to tu,kako to radis,bezi odatle idi nek ti daju neki drugi posao,nemoj toliko da razmisljas,ostani kod kuce bolje da sedis itd...znaci proganjac klasicni,iako je niko i nista tamo,samo obican ranik,kao i ja. i tako,video sam odmah da me ne zeli u timu,znaci ono,ne odgovaram mu ili kako god,klinac sam u njegovim ocima...ili je pak bio previse umisljen jer je stariji kolega,a ja sam ''balavac'' iako nisam balavac,nego vrlo ozbiljan kad treba. on je smatrao verovatno da on mora da me uci i da ne sme da mi dopusti gresku. ne razumem ljude koji su toliki davezi,nisam nisam razumeo,niti cu. jer ni sam nisam takav,pa ne razumem. nikad ne bih mogao toliko da smaram nekog. a to je u mom slucaju,pocelo od prvog dana,definitivno. posle treceg dana na poslu,video sam da je covek olos i djubre,smarac klasican. uz to jos i seljancuga sa ruzan juznjacki recnik,koji ja ne mogu da smislim,iako sam i sam ''juznjak'',ali nisam tako vaspitan.

mozda nisam napomenuo na pocetku teme,naime sad vec ''ofarbani kolega'' retard od 40 i kusur godina me je smarao od prvog dana. jedini on,niko vise. non-stop me kontrolisao,te nemoj tako ovo,nego onako,ne ostavljaj to tu,kako to radis,bezi odatle idi nek ti daju neki drugi posao,nemoj toliko da razmisljas,ostani kod kuce bolje da sedis itd...znaci proganjac klasicni,iako je niko i nista tamo,samo obican ranik,kao i ja. i tako,video sam odmah da me ne zeli u timu,znaci ono,ne odgovaram mu ili kako god,klinac sam u njegovim ocima...ili je pak bio previse umisljen jer je stariji kolega,a ja sam ''balavac'' iako nisam balavac,nego vrlo ozbiljan kad treba. on je smatrao verovatno da on mora da me uci i da ne sme da mi dopusti gresku. ne razumem ljude koji su toliki davezi,nisam nisam razumeo,niti cu. jer ni sam nisam takav,pa ne razumem. nikad ne bih mogao toliko da smaram nekog. a to je u mom slucaju,pocelo od prvog dana,definitivno. posle treceg dana na poslu,video sam da je covek olos i djubre,smarac klasican. uz to jos i seljancuga sa ruzan juznjacki recnik,koji ja ne mogu da smislim,iako sam i sam ''juznjak'',ali nisam tako vaspitan.

Jesi li ti programer? Jesi li mu rekao lepo da odjebe?

Poslednja izmena:
Jesi li ti programer? Jesi li mu rekao lepo da odjebe?

ma kako mu nisam rekao,sta ti je? pa ne bih se ja nekom osvetio tek tako. prosli su dani i dani besa,mesec i-po dana je bilo i nista se nije promenilo. sem sto je nekad bio bolje raspolozen,pa nije toliko davio,a nekad je davio do guse,kao da ga boli cir na zelucu,pa mora na nekom da se iskali. bile su cak i pretnje tipa ''be'z tamo da te ne odalamim sad'' i ''skrati jezik da ti ga ja ne skratim''. i to bas onda kad sam ja njega poceo zajebavati,kad sam poceo da mu vracam,onda poceo da se buni,kontas? nije mu se svidelo. ljudi se iznenade kad prema njima pocnes da se ponasas kao oni prema tebi. i onda mi je prekipelo,mogao sam ga povrediti i nekim tupim predmetom,ali nisam,hvala bogu.

ma kako mu nisam rekao,sta ti je? pa ne bih se ja nekom osvetio tek tako. prosli su dani i dani besa,mesec i-po dana je bilo i nista se nije promenilo. sem sto je nekad bio bolje raspolozen,pa nije toliko davio,a nekad je davio do guse,kao da ga boli cir na zelucu,pa mora na nekom da se iskali. bile su cak i pretnje tipa ''be'z tamo da te ne odalamim sad'' i ''skrati jezik da ti ga ja ne skratim''. i to bas onda kad sam ja njega poceo zajebavati,kad sam poceo da mu vracam,onda poceo da se buni,kontas? nije mu se svidelo. ljudi se iznenade kad prema njima pocnes da se ponasas kao oni prema tebi. i onda mi je prekipelo,mogao sam ga povrediti i nekim tupim predmetom,ali nisam,hvala bogu.

Ma i naslućivao sam da se radi o nekoj budaletini, pitam više zbog ljudi kao što je ovaj Zaporoški, što su umislili da sve znaju i da su svu mudrost sveta popili. Problem ovde nije u tebi, očito si naleteo na nekultivisanu budalu koja prazni svoje frustracije na tebi.
Zauzmi stav i guraj samo dalje. Svako dobro.

Okej je ovo,cenim sve vas koji ste pisali u ovoj temi,sad radim na jako mirnom mestu i nemam problema,cak mi je i dosadno. Ali nisam ni isti kao pre. Da se vratim tamo,ni za zivu glavu,napravio bih neku pizdariju vec za par dana,jer su mi dobro poznate licnosti tamo! jednostavno sam bio jako mlad/neiskusan u tom poslu i usao u bas lose okruzenje i totalno nespreman na sve lose stvari tamo,koje nisam ocekivao. lakse razumljivo receno,kao da su me bacili medju lavove,jer ja i nisam svojom voljom otisao tamo da radim,nikad i ne bih,nego na preporuku nekih prijatelja porodice inace...i dan danas mi neki nerazumni ljudi iz familije ne veruju sta sam tamo proziveo i savetuju me tipa "trebao si da mu nabijes naocare u nos"...pa eto,vi sad vidite gde sam radio,a jos dodajte na to kakve sam savete dobijao iz rodjene kuce,kako da se ophodim prema losim kolegama...znaci generalno,meni je mozak bio u haosu,prvo radno mesto u zivotu,a sa sve strane glupi ljudi,nepismeni,nerazumni,primitivni, ispod mog nivoa su i smatram ih,jednom recju - SELJACI...ne mislim dakle na seljake koji zive na selu,nego na seljacine u psiholoskom smislu,naravno. sad sam stariji za jednu godinu i shvatam da sam trebao taj posao da napustim u prvoj nedelji rada,jer onoliko "kidanje" nije bilo vredno za 24.000 dinara mesecno,nikako. em sam se borio sa sopstvenom psihom dva meseca,potiskivao bes,odgovarao na provokacije,kasirao,nisam govorio sa njima namerno,bio sam ljut i besan da bih na kraju poceo da odbijam zadatke kad mi neko od njih kaze sta da radim,ja ne uradim. hocu da napomenem da kad sam prvi put postavio ovu temu,nisam umeo da napisem da je spomenuti kolega ne samo provokator nego i MANIPULATOR. znate sta rade takvi ljudi i sta su oni,a ko ne zna - neka gugla. znaaci to je onaj sto uvek hoce da ga slusas i da te ima pod kontrolom i tako dalje,bla bla,da ne duzim... ali nista nije pomoglo,nego sam jednostavno morao i sam da se pretvorim u provokatora i onda bi me mozda i prihvatili. da postanem seljacka dzukela sa mentalnim kompleksima i da maltretiram druge neduzne ljude oko sebe,a pogotovo mladje? ne hvala. i jednog dana kad budem bio nekom klincu stariji kolega,nikad to necu raditi,nego cu mu sve objasnjavati uzimajuci u obzir njegove godine i iskustvo. mislim da tako treba da funkcionise jedno zdravo drustvo,ali oni to nisu. mozda zato sto smo siromasan i bedan narod,pa stoga i dosta frustriran i bolestan. ja nisam provokator i manilulator,niti cu ikad biti i imam tu prirodnu potrebu da sklonim od sebe takve ljude,jer ne mogu s njima funkcionisati. stvarno,ne mogu. izludjuju me,zelim da ih ubijem. volim sebe sto sam takav i ima hvala bogu ljudi koji ce to ceniti i platiti zlatom.
ceo taj posao je bio greska od samog pocetka ili samo lekcija. sebe sam namucio,losem kolegi se 'osvetio' i mogu da kazem da mi je tad i laknulo...kao da sam skinuo neki teret s ledja,video sam da je kukavica koja nije smela da se potuce,iako sam to ocekivao i bio sam spreman u tom trenutku,prekipelo mi je,svi znaju taj osecaj...hteo sam samo osvetu. otisao sam istog dana zadovoljan,mirne glave i nekako 'uzdignut'. znam ja da to nije lepo i normalno,ali kao sto neko gore napisa - sa gospodom gospodski,sa ciganima ciganski...znam da mnogi ljudi stariji i mojih godina muce ovu muku,ali bih im rekao NIKAD NE RADITE KAO STO SAM JA! ne sledite moj primer,nego se obracunavajte odmah i direktno,nema tog olosa koji je vredan da zbog njega pocnete da pijete lorazepam nekad kasnije u zivotu...svi smo mi isti ljudi od krvi i mesa i kad te neko dira,imas svo pravo da mu razbijes njusku,ako osecas U SEBI da nema dalje i da tako treba! ;) srecno svim mladim kolegama,NE DAJTE da vas gaze (guze)!

Poslednja izmena:
Verovatno znaš kako se zvao, nađi u belim stranama, rukavice, kamenčuge u ruke, prozori, vrata, auto, nešto tak(v)o i rešen posao. Policija samo može da izvrši uviđaj da li je bio poveći kamen ili omanji. Ili daj nekom klincu 20 evra da ti to odradi i neka ti slika preko telefona da ti posle pokaže... Snađi se.

Back