Ucenjivanje i siledzije

Какав бре дијалог, следећи пут кад те стартује отерај га у три лепе, ако нешто покуша брани се, ако мислиш да си угрожен наоружај се, нож, тај спреј, било шта, буди човек, немој да пустиш да те третирају као гњиду.

U pravu si, dosadilo mi je vise da se izvinjavam zbog neke gluposti za koju mi drugi ljudi kazu da je nebuloza i da uopste nisam kriv!
Naravno da cu pokusavati da izbegavam konflikte. Ali ako ne daj boze budem bio sateran u cosak, branicu se svim mogucim sredstvima, bilo to zakonito ili ne.

Jako dobro te razumem,
I zato neću da se junačim jer znam da si kao u lošem snu !
Hteo bi da pobegneš od situacije,
ali sve ide tako sporo ...

Na poslu mi se pojavio takav tip pre par meseci,
i ja ne mogu da verujem !

Pazi, ja sam mator čovek,
već sam poverovao da su takvi tipovi ostali u školskom dvorištu moje osnovne škole ..

Ma kakvi !
Tu su !

Sve je isto kao i pre četrdeset godina !
Ludak je bezobrazan,
a što je najgore - podržan je !
Svi mu se uvlače - a on ih koristi !

Kada to vidiš jasno ti je šta je Kristijan mislio pod onim :
" Ja sam tigar, a ovo oko mene su gliste !"

I ti si sad glista !
I ne možeš da pobegneš !

Zapravo možeš,
ali to onda znači da promeniš svoje životne planove !

Uzmeš pištolj i ubiješ govvno !
Nećeš dobiti mnogo robije - veruj mi !

Problem je u tome što više ništa u tvom životu neće biti isto.
Saletaće te tipovi koji sada saleću njega,
bićeš njihov miljenik, zaštitnik, idol.

Ali ti to nećeš, znam !

E onda burazeru - neka nam je Bog u pomoć !
Ja sam zasad primenio Šeherezadinu taktiku,
ali dokle ću - ne znam !

Pre neki dan sam izgubio živce
i baš sam mu se brecnuo,
nećeš verovati odmah se povukao, počeo da se izvinjava,
ponudio da i on meni pomogne na isti način kao što je to tražio ( i uvek traži ) od mene !

Gadna, spora borba,
davimo se kao u usporenom snu.

Jako dobro te razumem,

već sam poverovao da su takvi tipovi ostali u školskom dvorištu moje osnovne škole ..

Ma kakvi !
Tu su !

Ludak je bezobrazan,

I ti si sad glista !
I ne možeš da pobegneš !

Zapravo možeš,

Ali ti to nećeš, znam !

ali dokle ću - ne znam !

i baš sam mu se brecnuo,
ponudio da i on meni pomogne na isti način kao što je to tražio ( i uvek traži ) od mene !

Gadna, spora borba,

Imam slican rezon i problem kao i ti, malko sam paranoican i umisljam napade koji se nisu ni desili. Trebao bi da pitas nekog od tvojih kolega kome verujes kako ti se situacija izmedju vas cini.
Da li on stvarno tebe napada ili je to cisto drkanje da vam prodje vreme. Imam prajatelja koji radi u opstini i koji drka ljude jer mu je dosadno na poslu, brze im prodje vreme kad se izmedju sebe podjebavaju.
Nekad i nejga gengbenguju, ali mahom je on taj koji druge zeza i on nema nikakve zle namere. Ne rzi te ljude i ne zeli da im zagorca zivot, vec eto, dosadno na poslu, onda se svi smeju par sati i bude im bolje.
Naravno, ako se ti primaju na tu zajebanciju, onda im je posao pakao od zivota. Neko kad bi ustao i kad bi tom mom prijatelju zavalio samarcinu, verovatno bi ta osoba ispala psihopata u tudjim ocima, neko ko ne zna da primi salu. Znaci, ne mozes da utices na druge, ali mozs da utices na svoje reakcije.

Imam slican rezon i problem kao i ti, malko sam paranoican i umisljam napade koji se nisu ni desili.
Trebao bi da pitas nekog od tvojih kolega kome verujes kako ti se situacija izmedju vas cini.
Da li on stvarno tebe napada ili je to cisto drkanje da vam prodje vreme.
...

Znaš ti onaj vic "vidi ruke, vidi ruke !" ?

Tu se radi o tome da su nekom napunili bulju
i viču : "Vidi ruke, vidi ruke !"
Kao vidi ruke nismo ti gurnuli prst.

Naravno da nisu
pošto su mu ****** uvalili !

Dakle nisam ja paranoičan,
ali mi ne pada na pamet da stvar relativizujem
i prođem kao stari Srbi koji 5 vekova nisu kapirali ( priznavali sebi )
da ih Turčin gazi ...

Jako dobro te razumem,

Ma kakvi !
Tu su !

Ludak je bezobrazan,

I ti si sad glista !
I ne možeš da pobegneš !

Zapravo možeš,

Ali ti to nećeš, znam !

ali dokle ću - ne znam !

i baš sam mu se brecnuo,

Gadna, spora borba,

Znam takve slucajeve kao kod tebe.
Na mom poslu je isto bio jedan siledzija sa pratiocima. I oni su mu lizali bulju dok jednog dana svog "druga" umalo nije zadavio, onako cisto iz sale... Zakljucak je jedan, sa siledzijama i mentalno poremecenim tipovima nesmes da imas nikakve kontakte i da ih totalno izbegavas.
Mene je na poslu isto jako nervirao taj siledzija i jedanput ne znam sta mi bi, jednostavno sam dohvatio patentaru koja mi je bila pod rukom i zabio mu u ruku. Verujes ili ne, u njegovim ocima se pojavio strah, iako je pretio da ce me prebiti, itd.. Pojavilo se neko postovanje prema meni, sa njegove strane, ali je terorisao druge sve jedno. I tako sve dok jednom liku sve to nije dosadilo, skupio ekipu, navatali ga na poslednjoj tramvajskoj stanici i olupali ko picku. Tek tada se smirio.

A ovaj moj bivsi ortak, nega malo ko podrzava jer reketira drugove. Ovi sto su stariji ko ja su ga odavno oterali u pm, cak i planiraju da mu olupaju glavu, tako da on sada reketira decu.
Ja sam se zarekao vise nikakav kontakt sa njim, nebitno sto smo mnogo toga prosli u detinjstvu, nisam ja kriv sto je on postao olos. Pravi drug nikad druga nece reketirati.

A sto se tice grize savesti i ostaloga, menu su pravi drugovi objasnili, da smo mi ljudi skoro ko zivotinje, i da kada je rec o devojci, tucama, ratovima, ne postoje nikakva pravila.
Ja da se odreknem svoje devojke zbog nekog idiota, koji se i njoj nije svideo, znacilo bi da sam ja totalan luzer. Za devojku moras da se boris, ako budes isao i pitao svakoga "jel mogu ja ovu da muvam" na kraju ces ostati sam, jer ce se ona uvek nekome svidjati. To jest pravi muskarci su oni koji idu u akciju.
Naravno da se to ne odnosi na vec postojece devojke od drugova, to jest na one sa kojima su oni vec u vezi ili zene itd.. To je vec muvanje tudje ribe ili shvaleracija. Ali u tom slucaju ja mislim da ako devojka nije prostitutka da ce te ona sama oterati u tri lepe ako pokusas nesto sa njom. Dok ce profuknjaca naravno da se **** sa tobom iza ledja muza ili momka, i tu vec postoji rizik da dobijes po pich**, ali i opravdano :)

Poslednja izmena:
sacekusa u mrak i naravno pravis se englez nakon toga;)
pali svaki put ako naravno nema svedoka i "baja do jaja" ne vidi koj ga sacekao u mraku:lol:
al bez zezanja.ove fore sa prijavama narodnoj miliciji..samo ces jos duplo da najebes. bices eban I fizicki I pravno i ekonomski pride

...
ove fore sa prijavama narodnoj miliciji..
samo ces jos duplo da najebes.
bices eban I fizicki I pravno i ekonomski pride

Naravno da grešiš !

Za onoga koji nema šta drugo
( a obavezno preporučujem neku reakciju - nikako ćutanje !)
prijava policiji je odlična stvar !
I ne samo prijava - već dosađivanje, svakodnevno prijavljivanje.

Problem sa policijom je što oni zakonski ne mogu puno,
pa i oni očekuju da žrtva nešto sama preduzme
jer je to najidealnije.

Šta dobijaš sa svakodnevnim "dosađivanjem" lokalnoj policijskoj stanici ?
Stičeš tamo poznanike, prijatelje,
postaješ "njihov" čovek - i sve što ide uz to ! ;)

Ne želiš to ?

Ok.
štanglu u ruke i ubij pseto !

Samo ne preporučujem ćutanje ...
To nikako !
Treba se odlučiti sa koje si strane,
a najvažnije je da imaš svoju ekipu
jer je ovo svet ekipnog prvenstva !

Pa sad plavci ili krimosi - odluči !
Svejedno je !

pravno ..nekog mos da tuzis sudu naravno pri cemu moras da platis sudske takse..troskove advokata itd itd..sudski proces kod nas traje ionako u nedogled .za zapocinjanje bilo kakvog parnicnog procesa moras da spremis bar 50 000 dinara ..bez toga ne ulazi..to ce naravno da ti vrate ako dobijes spor u vidu priznatih troskova koje naplacuju od krive strane naknadno..tj ti sve placas unapred a nadoknadjuju ti na kraju ..ako izvrse..cinjenica je da u nasim sudovima ima skoro 2 miliona neizvrsenih presuda neke datiraju i preko 20 godina.pa ti vidi

pravno ..nekog mos da tuzis sudu naravno pri cemu moras da platis sudske takse..troskove advokata itd itd..sudski proces kod nas traje ionako u nedogled .za zapocinjanje bilo kakvog parnicnog procesa moras da spremis bar 50 000 dinara ..bez toga ne ulazi..to ce naravno da ti vrate ako dobijes spor u vidu priznatih troskova koje naplacuju od krive strane naknadno..tj ti sve placas unapred a nadoknadjuju ti na kraju ..ako izvrse..cinjenica je da u nasim sudovima ima skoro 2 miliona neizvrsenih presuda neke datiraju i preko 20 godina.pa ti vidi

Hahaha,
potpuno si opterećen.

Ti si prava pravcata rođena žrtva !
O takvima pokvarenjaci maštaju !
( svoje lečenje ćeš morati započeti onom dečijom pesmicom "...vuk se njenim strahom hrani ...")

Kakve tužbe, pare, advokati i parnice ?
Gilipterče će da se uprpi kad ovaj čovek samo jednom stvar prijavi,
pa ga pozovu na informativni razgovor.

Daleko je to od tužbe ...
( tužba posle ide, kad se bude najmanje nadao, i kad se bude smirio, ma igranka tek ima da bude !)

Ne bih se obazirao, u prevodu ako dodje , pustio bih da mi lupi cvrgu, samo sto bi to verovatno zavrsilo sa nekoliko udaraca u moj stomak nogom, ako je takav kakvim si ga opisao....
Tj pustio bih pricu da sam pi.......Ali onda je odluka na tebi....da sve zaboravis da se desilo ili da mu isplatis 500e preko bejzbol paklene pomorandze ekipe...pa mu se sigurno nece svideti ako dodas i kamatu...

A ima i opasnijih odgovora, zuta minuta i slicno....

Inace ga obavezno prijavis i policiji ako dobijes cvrgu....za pretnju ne...ali za sacekusu da...nema veze sto nista policija nece da ucini ili hoce...

- - - - - - - - - -

Ne bih se obazirao, u prevodu ako dodje , pustio bih da mi lupi cvrgu, samo sto bi to verovatno zavrsilo sa nekoliko udaraca u moj stomak nogom, ako je takav kakvim si ga opisao....
Tj pustio bih pricu da sam pi.......Ali onda je odluka na tebi....da sve zaboravis da se desilo ili da mu isplatis 500e preko bejzbol paklene pomorandze ekipe...pa mu se sigurno nece svideti ako dodas i kamatu...

A ima i opasnijih odgovora, zuta minuta i slicno....

Inace ga obavezno prijavis i policiji ako dobijes cvrgu....za pretnju ne...ali za sacekusu da...nema veze sto nista policija nece da ucini ili hoce...

Ako pusti da ga jednom bije, bice ga posle kad god hoce :)

izgleda da mi ne zivimo u sitoj drzavi :lol:

Vidi, svako je u nečemu jak.

Hoću da kažem,
ako ti ne ide sa mafijom - možda ti ide sa milicijom !?

Kome ne ide ni tamo ni vamo,
hmmm ..

Ma naći će i taj "rupu za pražnjenje" !
Možda postane izvanredan kritičar ljudskih mana i anomalija ..?

Važno je na neki način se suprotstaviti zakonima džungle
koje uopšte nismo prevazišli !!!

Ne bih ja tome pridavala znacaja, pogotovo mu ne bih platila. Tip je ocigledno budala. I jos jedna stvar, ako kojim slucajem proba da ostvari svoju pretnju, nemoj mu vracati, jer za tucu je potrebno dvoje, ako krene samo se sklanjaj, odustace kada vidi da ne reagujes. Takvi se hrane strahom svojih zrtava. Popij koji samar ako dodje do toga, ali mu nemoj vracati.

Da tako je takve treba izbegavati i svaki konflikt izbegavati sa njima...
Ako napadne prijavi ga pliciji.
Nemoj mu davati novac, ako insistira na tome reci da ces ga prijaviti policiji...
Uostalom i pretnju mozes prijaviti policiji ne moraju oni nsiat da urade to bi ga smirilo...
U svakom slucaju izbegavaj ga procice sve to...

Kuliraj ga. Ako nesto fizicki pokusa udarac, noz prijava policiji. Nemoj ni da se povlacis ako se sretenete negde i pocne da preti. Kazi i ti nesto, pokazi mu da ga se ne bojis. Fizicki napada samo u samoodbrani. U stanici su ti rekli da je sitna riba, poceo da igra igru velikih igraca. To znaci da mozes da ocekujes da ga neko pre tebe nalupa i spusti na zemlju.

Da tako je takve treba izbegavati i svaki konflikt izbegavati sa njima...
Ako napadne prijavi ga pliciji.
Nemoj mu davati novac, ako insistira na tome reci da ces ga prijaviti policiji...
Uostalom i pretnju mozes prijaviti policiji ne moraju oni nsiat da urade to bi ga smirilo...
U svakom slucaju izbegavaj ga procice sve to...

tis prsla ko zvecka.... plicijo :hahaha:

Back