Kako ce nastati nova Yugoslavia?

Jebeno tačno, da se tako izrazim! Izgleda je to zato što smo osećali sigurnost u Jugoslaviji kakvu nismo nikada ranije kroz istoriju. Kako političku tako i ekonomsku sigurnost. Postali smo preko noći država koja se poigravala sa najvećim silama koje je videla istorija-SAD i SSSR i koju su svi respektovali. Neprijatelji te države su mogli samo da gunđaju, dok smo ranije, kao mala i tek napravljena država Srbija bili potencijalni lak plen za sve imperijaliste i naše neprijatelje koji su hteli da protutnje ovim prostorima i oduzmu nam teritoriju. Pa smo morali stalno da ratujemo i da se bojimo koji će nam neprijatej prvi na vrata zakucati. U drugoj Jugoslaviji to nije bio slučaj. Naprotiv, osećali smo se nadmeno u odnosu na držvave od čijih smo milosti ili nemilosti zavisili do pre par desetleća. Taj osećaj je retkost u našoj istoriji, i opio nas je sve jer smo iskreo verovali u JUG, u državu u kojoj su svi Srbi bili pod istim krovom i koja može da služi kao model ostalom svetu, kako socijalističkom-komunističkom tako i kapitalističkom, a ne on njima, što je bilo neverovatno ali je mnogo podiglo samopouzdanje srpskog pa i svih ostalih jugoslovenskih naroda u JUG. Mislim da je to bilo lažno i da je sve to delo jednog čoveka a ne naših naroda i naših volja. Kad je Tito umro, posle se videlo da dosta toga ne štima. Srbi su nastavili da veruju u Jugoslaviju ali su ostali poskidali maske i krenuli protiv nje. Posle svi zanmo šta je bilo. Razbijajući Jugoslaviju, ostali jug narodi su razbijali i naš san o državi koja uliva strahopoštovanje svima, dok ranije kroz istoriju smo morali da zaziremo i od kurte i od murte. Mislim da nas je opio taj osećaj da smo jaki samo u Jugoslaviji. Neko će reći komunizam, Tito itd ali kako onda nisu naša Yu braća osećala isto nego su hitala da razbiju JUG i stvore svoje banana države? Šta bi to značilo? Da je nas Tito i komunizam uspeo da prevari a njih ne?! Ima tu još toga ali generalno kad se razbijala Jugoslavija svi Srbi su se osećali kao da im neko sklanja tlo pod nogama, po svemu nesigurno(ponovo je nastupio strah) i po mom mišljenju sa pravom. Uzdravlje!

Pa Hrvati i sada zovu Srbe da se vratye u Hrvatsku!

Ali, Srbima vise prijaju plodna vojvodjanska polja i Beograd od ljutog kraiskog krsa....

Pa onda IZMISLJAJU svakojaka opravdanja, samo da se ne vrate: te prividjauju im se ustase, te ko ce da im da kuce, te zaposlenje, te....sve, SAMO DA SE NE VRATE....

Ne izmisljaj. Gde da se vrate tamo, da budu gradjani drugog reda.

Ajde bre, pricas svasta!

Srbiju su NAJVISE UNAZADILI LJUDI KAO STO JE BIO MILOSEVIC!

On je ZA RACUN DRUGIH, radio na stvaranju drzave Hrvatske i nezavisnog Kosova, koristeci se pri tome SRPSKIM NACIONALIZMOM!

A Srbin ne gleda sta se desava, samo ako mu neko GUDI NA GUSLE!

Милошевић и национализам... ? :) Дај кога ти засмејаваш...? До самог краја се борио искључиво за опстанак Југославије ! Када је видео да нема наде за опстанак гледао је да сачува границе Србија тако да не остане пуно Срба преко границе јер је знао да се историја поновља и да ће поново бити протеривања како је и било ... Јел Милошевић био националиста зато што је слао војску да брани српски народ на просторима на којима су харале усташа и балије...? Јел Милошевић рекао "Југославије више нема! " или је то можда рекао неко други ?

За време тог Милошевића биле су санкције, рат па се опет могло некако живети и наћи нешто радити... Пре пар недеља код Футошке пијаце милицајци шиканирају жену зато што продаје свој ручни рад ако се неварам стоњаке ?!!? Еј бре није платила порез ! А другари од покојног Ђиниђића који су купили фабрике за по 1 € јел су они платили порезе ? Је мој к..... :(

Јел било код Слобе безобразних приватизација ко данас или су фабрике како тако радиле без обзира на рат и санцкије (готово да нисмо имали подршку Русије поготово не тако велику као данас ) ? Јел Слоба није могао да распрода цементаре,изворе воде и сл. ? Наравно да је могао али није био издајник па да тако нешто уради !

Може се рећи да смо медијске ратове изгубили и да ће нам требати доста енергије, новце и времена да из глава избацимо људима у Србији у свету али и Србији да је Милошевић био националиста који је желео "Велику Србију", да су Срби ти који су започели рат, да Срби једу малу децу, да су Срби побили 8000 заробљених муслиманских екстремиста и тако починили "геноцид"...и сл. глупости западних медија...

Једну ствар да схвате људи .. Ми нисмо ишли у ратове да би нешто ДОБИЛИ него би да би БАР НЕШТО САЧУВАЛИ ! Друга стране су биле те које су у рат кренуле из добити !

..bogami,Srbi su u Hrvatskoj gradjani prvog reda..prvo oni,pa onda svi ostali...

Ако је тако реци ми на основу чега то закључујеш... Молим те конкретни подаци ...
1. Колико се протераних Срба вратило у Хрватску ?
2. Колико Срба се вратило из Хрватске а да није добило по носу ?
3. Колико Срба је добило неки судски спор у Хрватској ?
4. Колико Срба у Хрватској може да нађе посао?
5. Колико Срба у Хрватској може да слободно каже своју националност и вероисповести ?

Милошевић и национализам... ? :) Дај кога ти засмејаваш...? До самог краја се борио искључиво за опстанак Југославије ! Када је видео да нема наде за опстанак гледао је да сачува границе Србија тако да не остане пуно Срба преко границе јер је знао да се историја поновља и да ће поново бити протеривања како је и било ... Јел Милошевић био националиста зато што је слао војску да брани српски народ на просторима на којима су харале усташа и балије...? Јел Милошевић рекао "Југославије више нема! " или је то можда рекао неко други ?

За време тог Милошевића биле су санкције, рат па се опет могло некако живети и наћи нешто радити... Пре пар недеља код Футошке пијаце милицајци шиканирају жену зато што продаје свој ручни рад ако се неварам стоњаке ?!!? Еј бре није платила порез ! А другари од покојног Ђиниђића који су купили фабрике за по 1 € јел су они платили порезе ? Је мој к..... :(

Јел било код Слобе безобразних приватизација ко данас или су фабрике како тако радиле без обзира на рат и санцкије (готово да нисмо имали подршку Русије поготово не тако велику као данас ) ? Јел Слоба није могао да распрода цементаре,изворе воде и сл. ? Наравно да је могао али није био издајник па да тако нешто уради !

Може се рећи да смо медијске ратове изгубили и да ће нам требати доста енергије, новце и времена да из глава избацимо људима у Србији у свету али и Србији да је Милошевић био националиста који је желео "Велику Србију", да су Срби ти који су започели рат, да Срби једу малу децу, да су Срби побили 8000 заробљених муслиманских екстремиста и тако починили "геноцид"...и сл. глупости западних медија...

Једну ствар да схвате људи .. Ми нисмо ишли у ратове да би нешто ДОБИЛИ него би да би БАР НЕШТО САЧУВАЛИ ! Друга стране су биле те које су у рат кренуле из добити !

tako nekako, veran opis proslih godina

Pa Hrvati i sada zovu Srbe da se vratye u Hrvatsku!

Ali, Srbima vise prijaju plodna vojvodjanska polja i Beograd od ljutog kraiskog krsa....

Pa onda IZMISLJAJU svakojaka opravdanja, samo da se ne vrate: te prividjauju im se ustase, te ko ce da im da kuce, te zaposlenje, te....sve, SAMO DA SE NE VRATE....

Из твог поста се јасно види да ти жели само да протераш Србе из Војводине који стоје на путу твом сну о "Великој Мађарској".... Ти мислиш да на том путу стоје само изгбеглице али грешиш ! Нисам изгеблице и Велике Мађарске (или независне Војводине која јој претходи) ће бити само преко мене мртвог ! Срби у Војводини живе минимум више од 1000 година ако ћемо гледати садашњу историју која је верованто фалсификована на штету Срба ! Ако су моји дедови могли проливати крв бранећи ову земљу од Турака, Мађара и Немаца онда ћу то и ја !

Да си рекао Срби неће да се врате у Славонију па да кажем "Ајд" али да Срби неће да се врате у "Крајишке кршеве" ... ??!? Па јел знаш ти да су већина Срба из тих "Крајишких кршева" оставили куће по 3 спрата тамо.. У тим крајевима је живео огроман број гастабајтера.... И шта би они сад требали ? Да се врате тамо па да их усташка полиција ухапси тј. намести им ратни злочин ко што учестало раде ? Да се врате тамо да им деца или унуци уче измишљену усташку историју и измишљени "Хрватски језик" ? Шта да Срби раде тамо кад нема посла ни за Хрвате? Ок за гастабајтере бивше и садашње али штаћемо за оне који то нису ? НА КРАЈУ КРАЈЕВА ГДЕ ДА СЕ ВРАТЕ КАДА ДАНАС У ЊИХОВИМ КУЋАМА ЖИВЕ УСТАШЕ !!?!?!

Из твог поста се јасно види да ти жели само да протераш Србе из Војводине који стоје на путу твом сну о "Великој Мађарској".... Ти мислиш да на том путу стоје само изгбеглице али грешиш ! Нисам изгеблице и Велике Мађарске (или независне Војводине која јој претходи) ће бити само преко мене мртвог ! Срби у Војводини живе минимум више од 1000 година ако ћемо гледати садашњу историју која је верованто фалсификована на штету Срба ! Ако су моји дедови могли проливати крв бранећи ову земљу од Турака, Мађара и Немаца онда ћу то и ја !

Да си рекао Срби неће да се врате у Славонију па да кажем "Ајд" али да Срби неће да се врате у "Крајишке кршеве" ... ??!? Па јел знаш ти да су већина Срба из тих "Крајишких кршева" оставили куће по 3 спрата тамо.. У тим крајевима је живео огроман број гастабајтера.... И шта би они сад требали ? Да се врате тамо па да их усташка полиција ухапси тј. намести им ратни злочин ко што учестало раде ? Да се врате тамо да им деца или унуци уче измишљену усташку историју и измишљени "Хрватски језик" ? Шта да Срби раде тамо кад нема посла ни за Хрвате? Ок за гастабајтере бивше и садашње али штаћемо за оне који то нису ? НА КРАЈУ КРАЈЕВА ГДЕ ДА СЕ ВРАТЕ КАДА ДАНАС У ЊИХОВИМ КУЋАМА ЖИВЕ УСТАШЕ !!?!?!

Dali ste previše reputacija u zadnja 24h. Molimo Vas da probate kasnije.

:eek: :eek: Ne mogu vjerovat da nakon 20 godina još uvijek ima jugonostalgičara. :dash: :lol:

Naravno da ih ima.
Neko žali za mladošću, neko za privilegijama, neko za starim prijateljima, neko za socijalnom i zdravstvenom sigurnosti, neko za redom i ustrojstvom, mešanci standardno žale za Jugom jer im se ne dopadaju ovakvi etno torovi.

Mislio sam da si pametniji al' si izgleda debil, kao i većina Hrvata na krstarici.
Potrudi se da ne budeš zlonamerni debil!

Možda sam trebao da stavim navodnike kod tog "poigravala" jer sam milio da smo tada u Jugoslaviji rekli NE Staljinu i amerima tj. balansirali smo između njih i skupljali plodove od toga. Danas se ne pitamo ni 1000 deo ko tad i još gubimo u svakom pogledu na svakoj strani. Mislim da samo TI nisi razumeo "šta je pisac hteo da kaže". Al ok, sledeći put ću uprostiti još više ili ću početi da crtam da bi baš SVI mogli da ukapiraju. Uzdravlje!

Ако је тако реци ми на основу чега то закључујеш... Молим те конкретни подаци ...
1. Колико се протераних Срба вратило у Хрватску ?
2. Колико Срба се вратило из Хрватске а да није добило по носу ?
3. Колико Срба је добило неки судски спор у Хрватској ?
4. Колико Срба у Хрватској може да нађе посао?
5. Колико Срба у Хрватској може да слободно каже своју националност и вероисповести ?

..za sve je odgovor: PUN QURAC,jedino za 4. je odgovor POSLA NEMA NI ZA HRVATE...

Back