**Freya**
Elita
- Poruka
- 16.106
Časovi su skraćeni, fakulteti pod blokadom. Kako to utiče na vašu decu?
Moj student se taman zaleteo sa predavanjima, ispitima, krenuo da čisti prethodnu godinu, sav u poletu i odjednom sve stade. Juče došao i žali se da ne zna šta će jer knjige nemaju, uče iz skripti ali predavanja nema pa time ni ne znaju šta će i kako će.
Srednjoškolka kuka kako su im časovi skraćeni, kako nemaju vremena za testove jer od 35 minuta koliko traje čas - 5 minuta da upiše čas, 10 da objasni šta imaju u testu i koliko im ostaje za samo polaganje?
Deca najviše gube i žale se.
Srednjoškolci izlaze na bulevare, sa razlogom podržavaju protest. Student je na fakultetu, podržava protest, održavaju, ne znam kako se zovu, proglasi ili šta već... ali nema predavanja, ispita i vidim da su svi ni tam' ni vam'.
Pokusacu da ne ulazim u politiku i znacaj borbe.
Fakat je znacaj veliki i nesporan.
Moje dete je malo i iz tog razloga preko mere rutinirano. Njemu jako smeta svaki izbacaj iz dnevne organizacije.
Obozava da ide u skolu, voli taj red da se zna kada se sta radi.
Verovatno previse.
Sa njim nikada nisam imala probleme ulaska u rutinu vec iskljucivo - izlaska iz rutine.
Smejala sam se poslednjeg dana skole jer je uzeo u panici da radi domaci. Kazala sam mu da skole nema i dobila sam odgovor "ali ja imam domaci!".
I okej, uradio je svoj domaci.
Sada smo na odmoru, cim se vratimo kuci sugerisacu mu red jer znam da mu godi. On sprema nesto dodatno, to vezba svaki dan po pola sata. I zadam mu neka kviz pitanja - to obozava!
Svaki treci, cetvrti mu kupim knjigu jer to voli i na par dana voli da ode u bioskop ili gde god...
Tesim se da volim kada je na "raspustu" jer tada imam priliku da ga podstaknem da siri svoja interesovanja.
Ja bih iskreno pristala da ne ide u skolu tri meseca ali da se resi problem.
Najvise se bojim poluresenja koje nista trajno resiti nece.
Na taj nacin se iscrpljuju i nastavnici i deca a posebno roditelji koji su svejedno pod pritiskom.