Kako blokada škola i fakulteta utiče na vašu decu?

Kod nas i u blokadi rade u amfiteatru
Mislim nije fora u tome da se ne uči, već da se blokira normalan rad i nastava kao vid protesta. Što ne znači da ne rade nešto..
Моја ћерка иде редовно (то јест ишла је, сад због празника мало кулира) на Правни факултет, учествује у свим активностима, али носи књиге и учи у читаоници, тако бар каже :D

Моја ћерка иде редовно (то јест ишла је, сад због празника мало кулира) на Правни факултет, учествује у свим активностима, али носи књиге и учи у читаоници, тако бар каже :D
Tako je. I kod nas su najbolji studenti u blokadi
Imaju prostor za rad i odvojen prostor za druženja

Časovi su skraćeni, fakulteti pod blokadom. Kako to utiče na vašu decu?

Moj student se taman zaleteo sa predavanjima, ispitima, krenuo da čisti prethodnu godinu, sav u poletu i odjednom sve stade. Juče došao i žali se da ne zna šta će jer knjige nemaju, uče iz skripti ali predavanja nema pa time ni ne znaju šta će i kako će.

Srednjoškolka kuka kako su im časovi skraćeni, kako nemaju vremena za testove jer od 35 minuta koliko traje čas - 5 minuta da upiše čas, 10 da objasni šta imaju u testu i koliko im ostaje za samo polaganje?

Deca najviše gube i žale se.
Srednjoškolci izlaze na bulevare, sa razlogom podržavaju protest. Student je na fakultetu, podržava protest, održavaju, ne znam kako se zovu, proglasi ili šta već... ali nema predavanja, ispita i vidim da su svi ni tam' ni vam'.
čekaj, zar nije Vule proglasio raspust do 20. 1, pa produžio do 27? kakvi ispiti, testovi?

Srednjoškolci izlaze na bulevare, sa razlogom podržavaju protest. Student je na fakultetu, podržava protest, održavaju, ne znam kako se zovu, proglasi ili šta već... ali nema predavanja, ispita i vidim da su svi ni tam' ni vam'.
Pa hoce li da protestuju ili da uce, nek izaberu.
Mogu da organizuju i protest protiv blokada da bi mogli da uce, niko im ne brani.

Ni srednja skola ni fakultet nisu obavezni, mogu i da ih napuste i posvete se politici, ili necemu od cega ima koristi (a to nije ni ucenje ni politika).

Klinac je sedmi razred, kaze da niko ne prica o protestima, mada sam ja mislio drugacije s obzirom da on stalno pominje kako podrzava proteste i studente... Vidim da on to prati za razliku od vecine vrsnjaka... Skola je u tom nekom sindikatu koji vec odavno strajkuje, cesto su bili skraceni casovi i bilo je nekoliko dana koji su bili neradni za taj sindikat, zadnji je bio neki petak cini mi se... Sve on to podrzava, ali to je zato sto ne voli da ide u skolu... Kada je bio viken pred zadnju nedelju veoma se obradovao kada je cuo vest da je ministarstvo resilo da raspust porani...Dakle tu se jasno vidi da mu je samo bitno da se ne ide u skolu z:mrgreen: ... Ali dobro, ipak ima samo trinaest godina... Iskeno ne bih bas ni voleo da se u tim godinama previse zainteresuje za stvari koje bi potpuno trebalo prepustiti odraslima, pa makar oni sve to pogresno radili...

Moj student se taman zaleteo sa predavanjima, ispitima, krenuo da čisti prethodnu godinu, sav u poletu i odjednom sve stade. Juče došao i žali se da ne zna šta će jer knjige nemaju, uče iz skripti ali predavanja nema pa time ni ne znaju šta će i kako će.

Srednjoškolka kuka kako su im časovi skraćeni, kako nemaju vremena za testove jer od 35 minuta koliko traje čas - 5 minuta da upiše čas, 10 da objasni šta imaju u testu i koliko im ostaje za samo polaganje?

Svaki test u srednjoj školi ima u proseku petnaestak pitanja.
Sasvim je dovoljno da se na njih odgovori u roku od pola sata.
Kad su u pitanju pismeni zadaci, oni se daju za vreme dvočasa.

Što se tiče tvog studenta, ne znam o kom ispitnom roku govoriš. Imamo ispitni rok u avgustu/septembru i nakon toga su kolokvijumi u novembru. Skoro sve kolokvijume su odradili uoči blokade.

Januarski ispitni rok počinje od 10. u mesecu.

Tema je postavljena na Porodici, a ne na Politici tako da politiku molim vas držite po strani.

A kakve veze ima s porodicom.
Uopšte mi nije jasna tema u smislu pdf na koji je postavljen.
Tema ima veze samo sa studentima, tako da je trebalo da bude postavljana ili na Obrazovanju ili Sociologiji ako su već htela da izbegneš politiku.

A kakve veze ima s porodicom.
Uopšte mi nije jasna tema u smislu pdf na koji je postavljen.
Tema ima veze samo sa studentima, tako da je trebalo da bude postavljana ili na Obrazovanju ili Sociologiji ako su već htela da izbegneš politiku.
Pročitaj uvodni post. Kako blokada i skraćeni časovi utiču na decu, ne samo na studente.

Pročitaj uvodni post. Kako blokada i skraćeni časovi utiču na decu, ne samo na studente.

Pročitala sam.
I i dalje nema veze s porodicom osim što se u uvodnim postu spominje porodica kao nekakav kontekst u okviru kojeg bi trebalo da se piše i u okviru kojeg niko nije ni pisao osim što se spomene "deca".
Kako protest utiče na porodične odnose bi bilo pitanje kojim bi tema mogla da se smesti u ovaj pdf. Ili kako se roditelji postavljaju po tom pitanju.
Gde su takva pitanja i takvi odgovori?

Pročitala sam.
I i dalje nema veze s porodicom osim što se u uvodnim postu spominje porodica kao nekakav kontekst u okviru kojeg bi trebalo da se piše i u okviru kojeg niko nije ni pisao osim što se spomene "deca".
Kako protest utiče na porodične odnose bi bilo pitanje kojim bi tema mogla da se smesti u ovaj pdf. Ili kako se roditelji postavljaju po tom pitanju.
Gde su takva pitanja i takvi odgovori?
Pa otvori temu sa tim pitanjima.

Kao što sam napisala u jednom postu, tema je otišla na politiku i ukoliko tako i ostane biće zaključana

Pa otvori temu sa tim pitanjima.
Ne, ti treba da je usmeriš kad si već htela taj kontekst (ja sam ti dala ideju za tvoju temu koju bi mogla da iskoristiš i obogatiš je umesto što me opominješ)
Ovako nema veze sa porodicom nego sa samim studentuma, đacima i njihovim ispitima, ocenama, što je za pdf Obrazovanje.
Kao što sam napisala u jednom postu, tema je otišla na politiku i ukoliko tako i ostane biće zaključana
Meni mi u džep ni iz džepa
:zcool:

Bratanac i bratanica su studenti, i ovo utice odlicno na njih jer im daje nadu da ce moci kao i njihove kolege, u normalnim zemljama, kada zavrse da se zaposle bez moranja da budu u ovoj ili onoj stranci.

U porodici je atmosfera jako pozitivna i optimisticna. Deca kapiraju da propustiti jednu godinu studija je nista u odnosu na ono za sta se bore.

Back